sevgili konu sahibi, ben de senle benzer şeyleri yaşıyorum. benim eşim otobüs beklerken bile mızmızlanan bi adamdı ilk başlarda. o kadarcık zorluğa bile tahammülü yoktu düşün yani. bence de karakter ayrıca yaşanmışlık meselesi. mesela benim eşim zor görmemiş, en ufak zorlukta koyvermeler, bi peşkiri atıp kaçayım havasına girmeler, zaman zaman küfretmeler
yazdıklarını okuyunca evliliğim film şeridi oldu gözümün önünde

seni çok iyi anlıyorum. benim eşim de şu an işsiz (ben yurtdışında çalışıyorum geçici olarak burda çalışma izni yok)
sen mücadeleci bir insansan senin gözüne daha çok batabilir onun halleri. Mesela bizim evliliğimizde zorluklar ne kadar artarsa benim işim bi o kadar zorlaşıyor, yükü yüklenen bir ortak yok aksine onun yükü de biniyor üstüme. Ben mi fırsat vermiyorum acaba diye o kadar çok geri çekilip ona bıraktığım da oldu. Sadece bi kere elimi sıkıp 'biz bu zorluğu' aşarız dediğini bilirim(yaklaşık 6 yıllık ilişkide), hiç unutamayacağım galiba o anı

çok tahammül ettim, cesaretlendirdim zar zor ilerleme kaydettik diyebilirim. tabi her zaman sabırlı sabırlı tepki vermedim, bağırıp çağırdığım da oldu. anladığını sandığım bir şeyi 100 kere tekrar anlattığım olmuştur belki.
bir de biz beklenti içinde girdikçe beklentinin etkisiyle daha da öteleniyorlar galiba. birinden bişey beklemenin onda ağır bir yük oluşturduğunu düşünüyorum. o adamın karakterini bu hale getiren bi aile ortamı var öncelikle onu düşün. mesela ben her ailesini ziyarete gittiğimizde annesinin ya da babasının yaklaşımından neyin nerden geldiğine dair bir fikir edinmişimdir. şunu söyleyim, annesi 'kız niyetine büyüttüm ben onu der, hatta kızım diye hitap ederdi'

bunlara son vermek için o kadar mücadele ettim ki hala ediyorum. kv m eşime çocukluğunda göstermediği ilgiyi benden sonra gösterme kararı almış olmalı bir de 'çocuğum çocuğum' modunda hep eşime karşı, 3 yaşındaki bebeğine hitap eder moddda

daha anlatmayım ben durumun vehametini anladın sanırım.
önce eşinin karakterini bil ve anlamlandır eğer benimki gibi üzerine eğilip ortadan kaldırabileceğin etkenler varsa onların üzerine yoğunlaş. beklenti faktörünü ortadan kaldır. kendi hayatına odaklan. herkesin yükü kendine yeter, ben de çok stresli bir ortamda çalışıyorum üstelik çok yoğun bu konuda da hak veriyorum sana. onun bu negatif yönlerine odaklanırsan daha da dikkat kesilirsin çoğaltırsın onu gözünde buna dikkat et.
bir de istersen bana yazabilirsin burdan, gelişim çizelgesi falan hazırlaya önce kendin sonra ilişkiniz için

inşallah mutlu olursun