Evlilikten öncesi ve sonrası

Angelsinthesky1

İnce düşünme , üşütürsün 🙇‍♀️
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2016
588
602
103
40
Herkese merhaba;
Sizlere danısmak ıstedıgım bir konu var..
Sizlerde eşinizle babanızı , kendı evlılıgınızle anne babanızın evlıliğinı kıyaslıyor musunuz?
Ben 26 sene anne babamın yanında sevgiyle büyüdüm.. Küslük ne bılmedım.. Annemle babam 42 yıldır evlıler ve 2 gün dargın kaldıklarını bilmem ya da küfür ettıklerini.. Yanı ben aile boyle olur dıye bılıyordum.. Ama evlılıgımde her sey cok farklı..Eşim bır anda butun huzuru bozabılıyor sureklı benı asagı cekıyor..
Mesela dün esımle yemege gıttık.. Dönuste arabaya bindık vıteste sıkıntı oldu yarım saat ugrastı calısmadı ve eşim bagırmaya basladı zaten benı bulur da ben de sans olsaydı boyle mı olurdu da bıktım artık da .. O kadar cok sinirlendı kı benı ve kızımı(1 yasında) evin onune bıraktı arabayı servıse goturmye gıttı..Eve girdim nefes alamadıgımı , boguldugumu, mutsuzlugumu hissettim...
Oysa babam benı sehır dısına toplantıya goturmustu 2 saatlık yola..Donuste lastık patladı .. Aksam saat 22:00.. Zar zor bır yer buldu hallettı.. Çok uzuldum baba senı ugrastırdım dedım.. Babam 66 yasında.. Kızım canımız sagolsun yeter , iyiyiz ya yeter dedı .. Sakın canını sıkma dedı.. Ben hep böyle gördum.. Kızım canım sagolsunları duydum ama şimdi kendımı hıc degerlı hıssetmıyorum.. Eşım süreklı is yerınde mutsuz oldugunu soyluyor.. Bılıyorum ama bu boyle umarsızca kalp kırmaya sebep olmalı mı?
Eşim tabı kı farklı bır kısılık babam gibi olamaz bılıyorum ama elımde degıl sureklı kıyaslıyorum ve babama anneme daha cok baglanıyorum daha cok korkuyorum onlara bır sey olmasından.. Eşimle bu konuyu hıc konusmadım yanı babamla kıyasladıgımı..
Napıcam nasıl bır yol ızlıcem nasıl asıcam bılmıyorum.. Bu olan olaylar sadece birer örnek .. Cok sık yasıyoruz bu durumu.. Yanı esıme hadı gel bır yere gıdelım dıyemıyorum yolda bır sıkıntı olır zehır olur gunum dıye..
Fikirlerınıze ıhtıyacım var...
Uzun oldu bılıyorum ama daha kısa özetleyemedım:(

Ben bekarım kıyaslama yapamıyorum haliyle ama eşiniz böyle küçük durumlarda öfkelenip gereksiz ortamı geriyor mu ? Böyleyse bende hiç sevmem böyle tip insanları.Allah büyük diyip olsun Can'ımız sağolsun diyip her durumda huzur vermeli eş dediğin..bozulan vites olsun

Benimde babam aynisidir,bir yere gidecek olurduk,babam derdi hadi gidelim diye,cikardik yola,ya trafik vardir ya yolda bir sikinti olur,doner,
sanki biz gidelim demisiz gibi bize bagirir cagirir,oysaki kendi gidelim diye dusmustur yola,o gunu zehir eder burnumuzdan getirirdi,aksine esim hic oyle degildir,aynen canimiza bisiy olmasin yeterki der,demekki ya babadan ya kocadan cekiyor bu kadinlar..

Kiyaslamaz miyim? Bir hata yaptigimda esimin bağırıp çağıracağını,kufurler savuracagini,yapistiracagini saniyorum..
Ki alakasi bile yok. Bu tedirginlik babamdan ve eski esimden miras kaldi.
Babami Allah rahmet eylesin,otekinin Allah belasini versin.
Nasip olursa esimin p.kunu yesin ins.

Herkese merhaba;
Sizlerde eşinizle babanızı , kendı evlılıgınızle anne babanızın evlıliğinı kıyaslıyor musunuz?
Ben 26 sene anne babamın yanında sevgiyle büyüdüm.. Küslük ne bılmedım.. Annemle babam 42 yıldır evlıler ve 2 gün dargın kaldıklarını bilmem ya da küfür ettıklerini.. Yanı ben aile boyle olur dıye bılıyordum.. Ama evlılıgımde her sey cok farklı..Eşim bır anda butun huzuru bozabılıyor sureklı benı asagı cekıyor..
Mesela dün esımle yemege gıttık.. Dönuste arabaya bindık vıteste sıkıntı oldu yarım saat ugrastı calısmadı ve eşim bagırmaya basladı zaten benı bulur da ben de sans olsaydı boyle mı olurdu da bıktım artık da .. O kadar cok sinirlendı kı benı ve kızımı(1 yasında) evin onune bıraktı arabayı servıse goturmye gıttı..Eve girdim nefes alamadıgımı , boguldugumu, mutsuzlugumu hissettim...
Oysa babam benı sehır dısına toplantıya goturmustu 2 saatlık yola..Donuste lastık patladı .. Aksam saat 22:00.. Zar zor bır yer buldu hallettı.. Çok uzuldum baba senı ugrastırdım dedım.. Babam 66 yasında.. Kızım canımız sagolsun yeter , iyiyiz ya yeter dedı .. Sakın canını sıkma dedı.. Ben hep böyle gördum.. Kızım canım sagolsunları duydum ama şimdi kendımı hıc degerlı hıssetmıyorum.. Eşım süreklı is yerınde mutsuz oldugunu soyluyor.. Bılıyorum ama bu boyle umarsızca kalp kırmaya sebep olmalı mı?
Eşim tabı kı farklı bır kısılık babam gibi olamaz bılıyorum ama elımde degıl sureklı kıyaslıyorum ve babama anneme daha cok baglanıyorum daha cok korkuyorum onlara bır sey olmasından.. Eşimle bu konuyu hıc konusmadım yanı babamla kıyasladıgımı..
Napıcam nasıl bır yol ızlıcem nasıl asıcam bılmıyorum.. Bu olan olaylar sadece birer örnek .. Cok sık yasıyoruz bu durumu.. Yanı esıme hadı gel bır yere gıdelım dıyemıyorum yolda bır sıkıntı olır zehır olur gunum dıye..
Uzun oldu bılıyorum ama daha kısa özetleyemedım:KK43:

Sizi cok iyi anliyorum da esinizle evlenmeden hic mi flort etmediniz , hic mi vakit gecirmediniz geziye seyahate,yemege herhangi birsey yapmaya gitmediniz. Bu bahsettiginiz kisilik kendini gizleyebilecek bir kisilik degil ki ? Esiniz birden bire boyle bir insan mi oldu yoksa evlenmeden oncede mi boyleydi ?
Esinizi eger son zamanlarda isinde mutlu degilse ve sadece bunun yuzunden gergin bir insan olduysa cozum esinizi is degistrene kadar idare etmek. Babaniz belliki olgun bir kisilik mis mantikli ve pozitif bir insanmis ama her insan bir olmaz ki. Esinizi babanizla kiyaslama degilde kendi buyudugunuz aileyi kurdugunuz aile ile karsilastiriyorsunuz yani bu normal nasil ailesinde mutsuz olmus ve mutsuz bir ailede buyumus insanlar hep bundan pisman olup kendi kurduklari ailede o hatalari yapmamaya gayret ediyorlar ve aynisini yasamaktan korkuyorlarsa sizde kendi buyudugunuz aileyi dusunuyorsunuz.
Birde evliligin ilk yillarinda insanlar birbirlerine ayak uydurmaya yeni baslarla esinizin bu gerginligi ruh hali dedigim gibi sadece is sebebiyle ise onu sakinlestirmeye calisin herseyin duzelecegine dair telkin edin yardim edebileceginiz birsey varsa yapin yoksa destek olun bir aile oldugunuzu hatirlatin birbirinize destek olarak atlatacaginizi soyleyin. Adam belliki caresizliginden sinirleyor.

Sen o sekilde yetismisin.
belki karsindaki kisi farkli ortamda.
bende ailemde kavga gurultu bagris cagris bilmem.bende oyleyim sessiz sakin.
ama esim oyle degil normal konusmasi bile bagirarak sanki kavga ediyomus gibi.

En korktugum seydir babam gibi birini bulamamak. Suan bir erkek arkadasım var ve bakıyorum ki cogu özelliği babam gibi. O zaman derin bir nefes alıyorum. Ama iste evlendikten sonra değişme durumu aşırı tedirgin ediyor beni..

Insallah siz de biran önce mutlu oldugunuz huzurlu oldugunuz evrelere gecersiniz. Insallah ben de hayal kırıklığına uğramam

Kiyaslamaz miyim? Bir hata yaptigimda esimin bağırıp çağıracağını,kufurler savuracagini,yapistiracagini saniyorum..
Ki alakasi bile yok. Bu tedirginlik babamdan ve eski esimden miras kaldi.
Babami Allah rahmet eylesin,otekinin Allah belasini versin.
Nasip olursa esimin p.kunu yesin ins.

Valla şimdiki eşim babamdan da eski kocam olacak dümbükden de kat kat iyi bir adam. Ha onun da arada tutar uyuzluğu hatta regl mi olacaksın diye takılırım ama ikisini de cebinden çıkartır yaşamadığım güzellikleri yaşattı bana. Adam beni mutlu etmek için doğmuş sanki.

Herkese merhaba;
Uzun oldu bılıyorum ama daha kısa özetleyemedım:KK43:
ahhhh canım ahhh böyle baba karakterini , davranışını görmüş yaşamış insan ister istemez
nerden çıktı böyle hödük der ,,,(kusura bakma)

ayrıca bu kıyaslama degil , öyle görmüşsün . öyle yaşamak istiyorsun ?

Valla şimdiki eşim babamdan da eski kocam olacak dümbükden de kat kat iyi bir adam. Ha onun da arada tutar uyuzluğu hatta regl mi olacaksın diye takılırım ama ikisini de cebinden çıkartır yaşamadığım güzellikleri yaşattı bana. Adam beni mutlu etmek için doğmuş sanki.
Hayat iste bazen bir yerden alirken diger yerden veriyor. Hepsini sana veremem yok öyle yağma der gibi..

Gercekten is yerinde mutsuzmu tabi bide bu var gercekten sorunlari olabilir ve dayanamayip ofke patlamasi yasiyordur size hakareti kucuk dusurmesi falan yoksa oturup konusulup halledilebilcek seyler gibi geliyor bana

Aman babamla eşimi benzetmesin tam zıt karakterler şükür ki bizim evdede babam hep huzursuzluk çıkaran lüfür eden bişey olsa hatalı hep biz olandık :KK12: ama eşim öyle değil huzur ve diken üstünde olmamak nedir evlendikten sonra öğrendim :KK68: normalde sinirli bir karakterede sahiptir öyle sessiz sakin bir adam değil ama bana karşı herzaman çok iyi anlayışlı olmuştur :KK73:

Benim Babamda oylesine sakin,sesiz adam.Sagolsun el ustunde buyutdu beni.Lakin karsima cikan eski kocam tam bir okuzdu.Hayat isde.

Benimde babam aynisidir,bir yere gidecek olurduk,babam derdi hadi gidelim diye,cikardik yola,ya trafik vardir ya yolda bir sikinti olur,doner,
sanki biz gidelim demisiz gibi bize bagirir cagirir,oysaki kendi gidelim diye dusmustur yola,o gunu zehir eder burnumuzdan getirirdi,aksine esim hic oyle degildir,aynen canimiza bisiy olmasin yeterki der,demekki ya babadan ya kocadan cekiyor bu kadinlar..
Sizin adınıza sevındım

Back
X