• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikten ne bekliyordunuz, nelerle karşılaştınız?

Beklentiler oldukça önemli sanırım
Benim evlilikten beklentim öncelikle aynı evi paylaşırken eşit haklara sahip olacağım bir can dostuydu
Gerisi zaten gelir diye düşünürdüm hep
Ve evlendikten sonra da, bu beklentilerime karşı eşime de aynı hakları tanımam gerektiğini öğrendim
Empati kurabildiğiniz an sorunlar daha bi kolay çözülebiliyor, kızgınlıklar geçiveriyor sanki
Bir de evliliğimizin her günü mutlu mesut geçmese de, atışsak, darılsak, içimize kapansak, umutsuzluğa düşsek de birbirimize sarılmaktan hiç vezgeçmedik
Hala her akşam eve ilk girdiğimizde birbirimize sarılıp, seni özledim deriz ilk önce
Bu nedenle ben evlendiğime çok çok memnunum, bekarlara da tavsiye etmeye devam ediyorum
Ailelerle ilişkiler konusu da dediğiniz gibi büyük sorun olabiliyor
Sanırım biz biraz şanslıyız, ailelerimiz bize karışamayacak kadar uzakta
Onları özlemekten kızmaya kırılmaya vakit bulamıyoruz :)

hiç mutlu olacağını umut edip mutlu olan yok mu:( Aynen içim karardı

muhakkak vardır ama tabiki bekleneler kadar deildir.ben 89 günlük evliyim daha.eşimden 45 gün sonraa ayrıldım yani boşanma deil uzaklaşma.memeurluk kazandı.uzak bi şehirde.2 hafta da 1 geliyo.sanırsınız uzaktan herşey mükemmel.ne zırları aştılar.ne büyük sevgileri varmış die ama gelince anca didişiyoruz ve sorunda senin ailen benim ailem.

ben sadece şunu demek istiyorum.kesinlikle beklentilerde olmayın ne eşinizdn ne ailesinden.kayınvalide gelinini mutsuz etmek ister hep.acı ama maalesef gerçek....:a015:

Hemen umutsuzluğa kapılmayın kızlar Bendaha 20 günlük evliyim ve herşey istediğimden daha iyi gelişti.Evlenirken hep daha kötü olacağını düşündüm çok değişeceğini kafama yerleştirdim ama hiçde öle çıkmadı belki 20 gün olduğu için çok yeniyiz ama herşey iki tarafa bakıyor.Birbirini alttan almak erkeğin ne istediğini bilmek bence evliliği yürüten unsurlardan biri.Bilmiyorum 20 günlükken bunları yazıyorm 20 aylıkken de bunları yazabilecekmiyim inşallah hep böyle gider.Benim tek hayal kırıklığına uğradığım bana horlamıyorum demişti ama horluyor yaa horluyooooooor off offffffff:((

Hemen umutsuzluğa kapılmayın kızlar Bendaha 20 günlük evliyim ve herşey istediğimden daha iyi gelişti.Evlenirken hep daha kötü olacağını düşündüm çok değişeceğini kafama yerleştirdim ama hiçde öle çıkmadı belki 20 gün olduğu için çok yeniyiz ama herşey iki tarafa bakıyor.Birbirini alttan almak erkeğin ne istediğini bilmek bence evliliği yürüten unsurlardan biri.Bilmiyorum 20 günlükken bunları yazıyorm 20 aylıkken de bunları yazabilecekmiyim inşallah hep böyle gider.Benim tek hayal kırıklığına uğradığım bana horlamıyorum demişti ama horluyor yaa horluyooooooor off offffffff:((

Ay allahda seni güldürsün dilekcim nasil güldüm ya horluyor ya horluyorrr:roflol::roflol::roflol: kim horladigini söyler ki delikafadulden

dilerim ki hep böyle mutlu olursunuz, yuvanizdan sevgi ve huzur eksik olmasin hic bir zaman a.s.

Ay allahda seni güldürsün dilekcim nasil güldüm ya horluyor ya horluyorrr:roflol::roflol::roflol: kim horladigini söyler ki delikafadulden

dilerim ki hep böyle mutlu olursunuz, yuvanizdan sevgi ve huzur eksik olmasin hic bir zaman a.s.

Amin canım cümlemizin evinden huzur mutluluk eksik olmasın inşallah:nazar::nazar:

20 ay değil 20 yıl sonra bile inşallah hep böyle mutlu olursunuz:):1hug:
horlama konusunda bende korkuyorum ve acaba bende horluor muyum diye düşünüyodum. kardeşimle aynı odada kalıyoruz onun dediğine göre hiç sesim çıkmıyormuşkaydirigubbakcemile3

evlilik hazırlığı içerisindeyim.acabalar oluyor bende bazen sizdede olmuşmuydu merak ediyorum evlenenler.o olmasa daha iyi gibi bazende çok kötü gibi geliyor kafam karışıyor sizde bu tarz şeyler yaşadınızmı anlatın neolur :)
çok kıskanç olması da cabası ... netsem :)

sıkıntıyla sorunlarla karşılaştıkça herkes acabalar içine giriyodur.
önemi olan o zamanları sorunsuz atlatmaktır:)
ben şuan zor günlerdeyim
allah yardımcımız olsun:)

evlilik hazırlığı içerisindeyim.acabalar oluyor bende bazen sizdede olmuşmuydu merak ediyorum evlenenler.o olmasa daha iyi gibi bazende çok kötü gibi geliyor kafam karışıyor sizde bu tarz şeyler yaşadınızmı anlatın neolur :)
çok kıskanç olması da cabası ... netsem :)

Gergin ve sinirli olduğumuz için acabaları hep kendimize soruyoruz ama kendi kendinize motive edin arkadaşlar aşılmayacak sorun olmadıktan hiçbişeyi kaale almamaya çalışın.Ama sorunlar büyükse evlendikten sonra düzelir diyosanız emin olun düzelmez

bende evlenmek istiyodum ama yazılanları okuyunca zaten takıntılı bir insanım sürekli acabalarla yaşıyorum. kafam karıştı... offfff evlenmek ne kadar zor.....

ya 5 aylık evliyim....çok mutluyuuuuuuuuum kocamı çok ama çok seviyorum....herşey çok güzel ama yorucu helede çalişiyosan ama olsun :asigim::asigim:

ayrıca evlenmeden önce kafam o kadar karışıktı ki anlatamam kızalr...ailemden uzağa gidecek olmam..acaba değişecek mi die düşünüyo olmam allahım kafayı yiyecektim....birde bunu nişanlıma yani eşime yansıtıyordum...gerçekten zor günler..

ama oldu işte herşey çokda güzel :sm_cool:

sakın önyargılı olmayın...mutlu umutlu olun emia.s.a.s.

haa ailesini sevmiyorum ama önemli bir uyarı sakın ailesini nişanlınıza eşinize kötülemeyin çok ters tepiyor...denenmiştir:DD

nermincik canım allah ömür boyu mutlu etsin :)))

herkeste ön yargılar oluyor. önemli olan bunları sorun haline getirmemek.
demişsin ya ailesini kötülemeyin diye vallahi ben şimdiden haksız oldukları noktaları söyleüyorum nişanlımda bana hak veriyor:)))
oda biliyor hatalarını sonuçta

6 aylık evliyim 7 yıl birlikteydik elbette farklılıklar oluyor flört dönemi gibi olmuyor ilk 1 ay adaptasyon sorunu yaşadım çünkü ailemden ayrılmış küçücük bir yere gelmiştim tayinim çıkmadı vs vs ayrı geçen bi süreç ve şiddetli kavgalar (ben Çıkarırm genelde cıngarı)zaman her şeyin ilacı bence evlilik her şeye rağmen çok güzel erkeğin değiştiğini özellikle belirteyim ama umutsuzluğa düşmeyin herkesin hikayesi farklı Allah iyilerle karşılaştırsın takmamak en iyisi

ya herkes erkek ve ailesi konusunda biraz dert yanmış ama bizdde sorun tam tersi ben çok tersim:S çabuk sinirleniorum. keşke olmasa diiyorum. bide çok yönetmeye çalışıyorum nişanlmı. diğer konuysa nişanlımın annesi aşırı titiz bense dağınığım ayyy napıcam bilmiorum çok korkuyorum:) umarım evlendikten sonra değişirim ve düzelirim:))):çok üzgünüm:

Ben evlilikten korkmuyorum sonuçta farklı kültürlerde ve ailelerde yetişmiş iki insan tabi ki uyumsuzluklar olucak insan kardeşiyle bile her zaman iyi anlaşamıyor.Benim tek sorunum ailemden ayrılmak çok zor geliyor bir yandan sevinç bir yandan hüzün değişik birşey ya..Allahım herkesi mutlu etsin inşallah :Saruboceq::nazar:

bende evleneli 2 ay oldu
kavgada oluyor olmuyor değil
ama büyütmemek gerekiyor helede ailesi yüzündem hiç onunla kavga etmeyin
siz iyi olun siz güzel olun
devran sizden yana olur merak etmeyin.
ama korkmayında arkadaşlar evli olmak insanın kendine ait bir düzeninin olması çok güzel
eşin için yemekler yapmak
korkmayın korkmayın sonuçta her alanda sorunlar yaşıyoruz iş olsun ailemiz olsun

rahat olun bol bol dualar edelim
evlilik güzel arkadaşlar korkmayın.

Back