• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikten ne bekliyordunuz, nelerle karşılaştınız?

ben hala anne diyemiyorum. çok zorlanıyorum bu konuda

allah mutluluğu bozmasın estedacımm:)))

infinita dediğin gibi en önemli şey eşin ve ailesi. bazı şeyler tek taraflı olmuyor

bend e7 aylık evliyim ama eşim polis ve geceleri çalıştığı zaman kendimi çok yalnız hissediyorum canım çok sıkılıyor.bana demişlerdi polis eşi olmak zordur diye ama sevgi zorluk dinlemiyordu.çünkü eşimi çok seviyordum,tek sıkıntım bu eşim çok iyi herşey güzel uyumlu anlayışlı ama evliliğimin şlk aylarında yalnız kalmak bana çok dokundu.yazmak istedimsadece:(

bend e7 aylık evliyim ama eşim polis ve geceleri çalıştığı zaman kendimi çok yalnız hissediyorum canım çok sıkılıyor.bana demişlerdi polis eşi olmak zordur diye ama sevgi zorluk dinlemiyordu.çünkü eşimi çok seviyordum,tek sıkıntım bu eşim çok iyi herşey güzel uyumlu anlayışlı ama evliliğimin şlk aylarında yalnız kalmak bana çok dokundu.yazmak istedimsadece:(

Gercekten zor olmali :bbo: , ama alisilir. Herseyin üstünden gelinebilir. Sizde gelirsiniz insallah. Yeter ki iki gönül bir olsun:asigim:

İnfanta cım çok güzel anlatmışsın cnm.AİLE ÇOKKKKKKK ÖNEMLİ ARKADAŞLARRRRRRRRRR.
Bunu hep söylerdim şimdi yüzleştim vede gördüm.Lütfen bu kriteri dikkate alın.

mutlu ve huzurlu bi hayat bulmak için evlenir herkes
eşini akrabasını çevresini çogaltır çogu zaman bu eylem
ama bende tam tersi oldu
bana uymayan bi aileye düşdüm, olan mutlulugum ve huzurumda gitti
şimdi yaşadaıgım tek şey eşime sevgi o kadar
ve aileme mahçuplugumda cabası

evlilik karşılık sevgi ve saygıdan ibaret bunu keşke erkeklerde bilse ailelerde bilse

he aynen te işde büle:çok üzgünüm:

psikoloji hocam derdi ki kulakları çınlasın...evlilige ne kadar beklentili girersen o kadar hayal kırıklıgına ugrarsın derdi...o yüzden cok bişey beklemeden ha bu arada olması gerekenlerin dışında(sadakat,ilgi,sorumluluk,duygusal beslenmeyi tetikleyen herşey v.s) abartmadan tabiki beklentilerin olabilir ama dedigim gibi biraz gözü kapalı girmek lazım....sonuçta ayrı iki insansın,aynı evde yaşamadıkça aynı yastıga baş koymadıkça kimseyi tanıyamıyosun....hepsini göze alarak bu işe girmek lazım....allahtan ben olması gerekenden fazla bişey istemedim o da olması gerenleri fazlasıyla karsıladı gecinip gidiyoruz...

sen yeni gelinlerimizdensin, hoşgeldin aramızaa.s.
gelinliğin çok güzel bu arada onuda beirtmeden edemicem :))

beklenti konusunda doğru söylüyorsun. ne kadar az beklentimiz olursa o kadar hayal kırıklığımız olur:1hug:

ben mutlu huzurlu sevgi dolu bir yuva istiyorum. umarım çok şey istemiyorumdurkaydirigubbakcemile3

yeni sözlendim bende beklentiler yaratmamaya çalışsamda bizim doğamızda var bu ister istemez bi beklenti içine giriyoruz sanırım...
allah az verip ağlatmasın çok verip şımartmasın bunu bilir bunu söylerim....

ben evleneli 6 ay oldu. eşimle 7 yıldır görüşüyoruz onunla gerçekten çok iyi anlaşıyoruz. ama ailesi işin içine girince olmadık kavgaları ediyoruz. hiç benim ailem gibi değil. onlara gidince o kadar sıkılıyorum ki. kaynanam dersen bir insan ancak bu kadar art niyetli olur. bilmiyorum bunlarla bir ömür nasıl geçecek hiç bize uygun bir aile değildi. babam iyi düşündün mü dedi tabi dedim ben kesinlikle istiyorum dedim. ne oldu sonu hüsran. Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın. iş sadece eşle bitmiyor, aile çok çok önemli. ben eşimi seviyorum gerisi boş dememek lazım.

ben evleneli 6 ay oldu. eşimle 7 yıldır görüşüyoruz onunla gerçekten çok iyi anlaşıyoruz. ama ailesi işin içine girince olmadık kavgaları ediyoruz. hiç benim ailem gibi değil. onlara gidince o kadar sıkılıyorum ki. kaynanam dersen bir insan ancak bu kadar art niyetli olur. bilmiyorum bunlarla bir ömür nasıl geçecek hiç bize uygun bir aile değildi. babam iyi düşündün mü dedi tabi dedim ben kesinlikle istiyorum dedim. ne oldu sonu hüsran. Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın. iş sadece eşle bitmiyor, aile çok çok önemli. ben eşimi seviyorum gerisi boş dememek lazım.

çok haklısın. bizde ise eşten çok önce aileye bakılır. damadı değil hep aileyi sorarlar nasıl bir aile diye.

canım bazı şeyleri görmemek lazım evlilikte, daha yeni evlisin ilerde daha çok sorun çıkacaktır. önemli olan ailesinin eşinle aranıza girmesine fırsat vermemen

valla şimdiye kadar çok sorun yaşadım eşimle bu konuyla alakalı ama bundan sonra onlar yok gibi davranıyorum. eşime hiç onlardan bahsetmiyorum. en mantıklısı bu yoksa yıllar geçmez. Allah hayırlısını versin. bi gün gelir onlar da anlarlar ama çok geç olur.

eşimle evlenmeden once inanılmaz guzel gunler yasadik. her gunumuz dolu doluydu.eglenceliydi.onunla herseyi sil baştan görüp ögrendim yasadım.evlenince de bu özellik devam eder demiştim.cok renkli heyecanlı bir evliligimiz olur demiştim.demiştimde demiştim..ama heeep tam tersi oldu. coook alakasııızz bir halin icine girdik.ailesi girdi cevresi girdi arkadaslari derken biz biz olmaktan çıktık.surekli eski gunleri özlüyordum.hemde umutsuzcaaa! eskilerle yatıp kalkıyordum.ama bir sure sonra naparsam yapayım bir daha aslaa o gunlerin geri gelmeyecegini ögrendim.o günler yasanması gereken gunlerdi yasandı ve orada kaldı.evlilik asla bekarliktaki özgürlük gibi yasanmıyor aslaa! simdilerde eski gunleri dusunup özlememeye basladım.hattaa neredeyse hiicc dusunmuyorum. baska da bir care gelmedi aklıma. nekadar seversen sev,eşle ve özelliklee ailesiylee gecinmek, evliligi yurutmek kurdugumuz pembe düşler kadar kolay değilmişş..

bende 3 aylık evliyim kızlar. diğer arkadaşlarında dediği gibi evlilikten ve karşındakinden çok şey beklememek lazım ve istediğin kalıba oturtmamaya çalışmak . tabiki eşimde bende 4*4 lük değiliz ama çok şükür birbirimizi çok seviyoruz ve yeri geldiğinde birimizden biri alttan alıyo tabiki ufak tefekte tartışmalar olmuyo değil ama önemli olan uzatmamak ve arayı soğutmamak .
ve en önemliside sakın başkaları yüzünden birbirinizi kırmayın ilk başlarda bunu daha çok yapıyodum sonuçta annesinin babasının yada akrabalarının söylediklerinden yaptıklarından eşiniz sorumlu değilki ve en az sizin kadar oda üzülüyo biz bayanlar olaya daha duygusal yaklaşıyoruz malesef ve herşeyin istediğimiz gibi olmasını bekliyoruz ama olmuyo arkadaşlar ve madem değiştiremiyosunuz takmamaya çalışın. inanın o zaman daha mutlu olursunuz
not : bi anda konudan saptım galiba arkadaşlar kusura bakmayın :)

anam bu ne yaa.. cehennem hayatı gibi evlilikler anlatılmış hep.. hiç istediği hayatı yaşayan yok mu? hep birilerine göre mi hareket etmektir evlilik?? aman eşim kırılmasın aman anası babası kırılmasın diye istemediğin hayatı mı yaşamaktır?? öyleyse ben almıyım kalsın :))

ne güzel anlatmışsınız arkadaşlar.. bende merak ederdim ama arkadaşların dediği gibide fazla bir beklentiye girmekten kaçınmıştım.. çünkü ne kadar çok şey beklersen o denli hayal kırıklığına uğruyorsun.. o yüzden beklentim olmadığı için hayal kırıklığınada uğramadım.. herşey güzle geldi şükür.. kendi kendimize paylaştık mutluluğumuzu üzüntümüzü dışarıya yansıtmamaya çalıştık.. 48 gün oldu evliliğe merhaba diyeli.. gerektiğinde susmasını bilirsen(iki taraf içinde geçerli) gereksiz alınganlıklar yapmaz isen, isteklerini belirtebilirsen güzel bişeymiş evlilik.. evlenince herşey toz pembe olacak diye bi kaide yok bunu unutmamak lazım..

Son düzenleme:
keci51 durumuna çok üzüldüm. inşallah en azından eski günlerin tadını yakalayabilirsiniz çok kısa bir sürede.

evlilikte mutluluk olduğu kadar hüzünde vardır. ama arkadaşların da dediği gibi genelde umutsuzca bahsedilmiş:(
çok şey beklememeye çalışıyorum ama ister istemez bazı hayallerde kuruyorsun.

umarım bundan sonra herşey gönlünüzce olur.

Back