Evlilikten korkuyorum....

Alt tarafı evlilik bu kadar felsefe yapmaya gerek yok. Madem 4 yıl sonra hiç bir şey kalmayacak boşanırsınız. Bugün söylüyorlardı her 100 kişiden 60 ı boşanıyor. Burdaki hanımların hepsi acı çeken kadınlar hepsi kendince çok seviyor. Sizde Sevmenin ne olduğunu biliyormuşsunuz. Ama sıkılıyormuşsunuz vs.
Demekki sadece erkeğin acımasızı olmuyormuş kadından da acımasızlar çıkıyormuş. Erkekte ki tatminsizliğe kadınlarda da rastlanıyormuş.

Alt tarafı şu yada bu diyerek, çok düşünme boşver variler ile bastırarak, üst tarafına çıkarmadığımız için birbirimizi yeter düzeyde anlamıyoruzdur belki de.

Alt tarafını az buçuk anlıyor,geçiştiriyor,üst tarafını anlamıyoruz. Tanı-ş-madan evlilik yapıyoruz da olabilir. Arkadaşlıklar için de geçerli tabi bu durum.

Birliktelikleri besleyen yalnızca bedensel çıplaklık değildir. Ruhsal çıplaklığı sergileyebilmek. Düşünceleri izole etmeden konuşturabilir olmak, dinleyebilir olmak.
Yaftalamadan. Yargılamadan. Neden söylediğini, neden o düşünceye vardığına inerek deriin deriin tanışmak.

Fiziksel sevişebilme uyumu yeterliliğinde kalmaktan ziyade fikren de sevişebiliyor olarak birliktelik yaşamak
kendini güncelleyen, doğurgan tadından yenmez bir evlilik olur fikrimce:)

sağol nihilcim...
zaten normalleşmeye çalışıyorum bende. hatta basitleşmeye çalışıyorum çoğu zaman sırf sorgulamamak için, sorgulamayan insanların mutluluğunu gördükçe, sadece erkekleri suçlar halleriyle olaylara çözüm aradıklarını gördükçe, bende aynı düzeye gelmeye çalışıyorum. "amaaannn erkek milleti değilmi hepsi aynı" yada "hakkında mutlaka hayırlısı olacaktır" gibi cümleler kuruyorum bilerek sırf normal insanların arasında normalleşebilmek için. mutluyum aslında nankörlük etmek istemek, çoğu normal bayanın istediği şeylere sahibim çünkü...
ileride ne olur bilemiyorum hayırlısı :))

cometciğim bu konuda haklısın,tespitin güzel aslında. Ben kendimi erkek meşrepli bir bayan olarak görüyorum. Yani erkeklerin nasıl korkuları var nasıl ilgileri var ben onların aynı bayan haliyim...bir erkek yapısını al, bir kadına ver aynı öyleyim işte. sadece erkeklerin tersine, ben erkeklere ilgi duyuyorum. yani birde bayanlara ilgi duysaymışım ortaya tam bir erkek çıkardı belkide :))
erkeksi bir duruşum yada fiziğim yoktur sadece duygusal olarak aynı onlar gibiyim, sıkılmaya gelemeyen, vıdı vıdıya gelemeyen,hesap vermeye gelemeyen,kolay rest çeken vs.vs. ve güzel olan herşeye bakmayı seven biriyim.
evet acımasızlık yaptım çok bende. 4 senelik ilişkime hiç birşey demeden bitirdim sırf sıkıldım diye. ve bunun vicdan azabını yaşadım,en azından oturup konuşarak bitirseydim, onun hak ettiği kadar düzgün bir şekilde diye kızıyorum hala bile kendime.
Ben erkekleri atıp tutanlara hep erkeklerin açısından da bakmaları için yorumlar yazarım. kadınların aradıkları "neden?" sorusuna elimden geldiğince erkek gözüyle ama bayan tavsiyesiyle yorumlar yazmaya çalışıyorum. çünkü erkekleri anlayabiliyorum. ben olsam bende öyle yapardım diye eşleyebiliyorum kendimi onlarla.
tabiki sadece erkeğin tatminsizi ve acımasızı olmuyor.erkek kadın olayı değil zaten. insanoğlu...insanoğlunun ne tatminsizliği biter, ne derdi, nede nankörlüğü...hepsinin farkındayım.
boşanmak okadar basit olacaksa, evlilikte de okadar meşakkate girilmemeli ozaman. insan baştan hiç gitmeyecekmiş gibi bir temel atmamalı bulunduğu yere...ozaman yıkımlar daha büyük olmazmı yada olmuyormu.. bilemiyorum belkide kadere ve beyaz atlı prense verdiğim değer yada hayatımda ayırdığım yer okadar fazlaydı ki bu kadar üzerinde kafa yoruyorum ve gerçeklerin hayallerin yerini doldurmayacağını gördüğüm için büyük bir boşlukla karşı karşıyayım.
Fazla önemsiyorum belkide bu konuyu.
cevabını bir ben bilmiyorum galiba bu kadar evlenecek yada evlenen insan arasında, herkesin bildiği şeyi bir ben bilmiyorum.
umarım mutsuz olmadan öğrenebilirim, her nekadar şuanda bile mutsuz olsamda

Bi insan eşine nişanlısına sevgilisine vs aşıkken , ya başkasına aşık olursam diye düşünmez bence...

Sen nişanlına aşık değilsin gibi geldi canım , alışkanlık olduğu için evlenmeye kalkmış olmayasın ?

Evlenirim ne olcak boşanırım düşüncesi bana ters , ha evlenilir ama bişeyler olur boşanılır o ayrı ama daha yolun başıdan aman nolcak boşanırım diye bi evliliğe başlamak , denemeden kıyafet almak gibi "olmazsa geri veririm" mantığı...

Nişanlın seni hiç sıkmıcam gezdircem falan diyormuş ama bunlar hep lafta biliyorsun heralde demi ; hafta içi zaten işte olcaksınız , akşam gelceksinizz 7 civarı , yemek faslı e yorulduk e sabah erken kalkcaz hadi yatalım , hop gün bitti , sen akşamları yada hafta sonları yemek mi yapcan bulaşıık çamaşır ütü ev işlerimi yapcan , yoksa sürekli gezcen mi ? Burda evli olan ablalarımız sana bu konularda daha iyi fikir verir tabi ama , hayat öyle ben hep gezdircem demek kadar kolay değil maalesef sorumluluklar ağır. O yüzden bu konuyuda düşün derim.

Sen böyle bi konu açtığına göre , daha hazır değilsin canım evlenmeye belli , bence o yüzdendaha evlenmeye kalkma derim...

evet canım yaaa, işte insan nasıl anlar hazır olduğunu? nasıldır bu işler, ya bize öğretilenler kulaktan dolmalar gibi değil yada belkide ben daha tamam hemen evlenmeliyim kısmına gelmedim..
Sözlüme aşıktım bir zamanlar hemde yok böyle bir aşk. ama aşk geçici. geriye sevgi ve saygı kalıyor ilişki bunlarla yürüyor.
Yani bir başkasına aşık olsam,hıh aşık oldum hadi evlenelim diyemem yine,çünkü aşk bitecek, ya sonra?

Bişi dicemde yanlış anlama , sen çok film izlemiş olabilirmisin

Özür dilerim niyetim seni kırmak dalga geçmek değil cidden soruyorum , hani onların etkisinde falan kalınır ya bazen

:)) bilmem. oda bir ihtimal aslında :)
film izlemeyi severim tabikide hele romantik komedilere bayılırım ama düşününce filmlerden çok etkilenmiş olsam sevdiğim erkeğin boynuna tek bacağımı havada tutarak sarılır , hemen evlenip, biri kız biride erkek 2 çocuk yapardım sanırım :))

canım evlilik güzel ama öyle kerametli bişey değil.evlenmeden önce aynı evde yaşamaktan sa tek farkı artık ailelerin de beraber yaşadığınız biliyor olması.bunun verdiği bir ağırlık elbet ki var.birine aşık olduğun zaman o duygu malesef sonsuza kadar pırpır ederek kendini hissettirmiyor.biz eşimle 3 bucuk sene kadar flört edip öyle evlendik.evlenene kadar pırpır kelebek modum geçmişti ama ne bilim istemeye geldiklerinde nişanlandığımızda düğünümüzde yaşadığım heyecanı hatrlıyorum çok keyifli, kendimi sil baştan aşık olmusum gibi hissetmiştim enteresan:) evlilikten inanılmaz dercede korkan eşimden önceki 5 senelik ilişkimi sırf bu sebepten ötürü bitiren biriyim ki inan mükemmel biriydi,ben de senin gibi sıkılmıstım sadece.monotonluk arada yaşanıyor evliliklerde ama herşeye rağmen eşime baktığımda iyiki evlenmişim diyorsam demek ki pırpır kelebek modum derinlere gömülmüş yada durulmuş olgunlaşmış ve ben arada onu hissediyorum.kimse kimseyi 7 24 aşık bekleyemez bu çok saçma aşkın ne manası varki ozaman.aşk nerde yaşanıyor biliomusun detaylarda.mesela sabah kalktığımda işe giden eşimin yastığa seni sevyrm yazan bi not bırakmasında,hiç beklemediğin sıradan bi günde eve bi demet çiçkle gelmesinde,gece senden önce yattıysa uyku arasında kalkıp su içeceğini bilip te komidine bi bardak su koyup öyle yatmasında İŞTE AŞK BU DETAYLARDA...bunları hissedebildiğin biri ise karsındaki evlen mutlu olursun ama öyle evlilikler görüyorum ki adamkarısına yada kadın adama karsı senede bi gün bile onun değerli olduğunu hissettrcek bişi yapmıo işte bu cok vahim.

Animusun animandan gelişkin demek ki fatmagül:) Yetişme şekli ile ilgili olabilir belki.
Kendime baktığımda insandaki animus tarafının bana daha fazla yön verdiğinin farkındayım. Okuduğum kadınsı dertleri dert edinmem, özel günler sıradandır benim için, sık sık aranıp aramaya sormaya sorulmaya gelemem. Sıkılırım. Ne yaptın nerdeydin niye geç geldin sormam,sorulmasını da istemem, söyler geçerim. Ama bunlara erkekleri anlayabiliyorum noktasından bakmamıştım. Erkek olsam evlenmezdim sanırım, birden fazla eşli bukowskimsi bohem bir yaşantım olurdu heralde

Ayrılacaksam neden evleneyim düşüncesi bana biraz anlamsız geliyor. Elbette insan tartacak, acabalar ile yaklaşacak. Bu düşüncelerin temeli zaten bana uygunmudan gelmez mi? Trafik kazası yapan kişinin bilseydim hiç yola çıkar mıydım demesi gibi birşey bu. Kaderimi bilsem dünyaya gelmezdime varabilecek varsayımlar silsilesi bunlar.

Eşimin takıntılı olduğu fiziğini mimiklerini izlemeyi sevdiği bir ekran hanımkızımız vardı, söylemiyor da bana ama farketmez mi insan. Fikrini eşeledim az az,
sonra hanımkızın film saati olduğunda veya kanal değiştirirken denk geldimizde hıh bak al kumandayı seninki çıktı diye yaklaştım. Bunu bilinçli yapmıyordum ama, kendiliğimden bir rahatsız olmama hali ile yapıyordum.
Yine bir gün öyle konusu geldiğinde, yok artık eskisi kadar ilgimi çekmiyor dedi, sana söylemezken gizem vardı içinde, köşeden bucaktan bakıyordum, sen öyle rahat karşılayıp üzerime gelmediğinden eski tadı merakı kalmadı dedi:)

Evliliğin bu kadar abartılı olmaması konusunda size tamamıyle katılıyorum. O kadar şaşaalı hazırlıklardan sonra bir anda boşanabiliyor insanlar. Zaten bu bir akittir. İki kişinin birlikteliğine toplumun onay vermesidir. Gelenek görenek toplumsal kurallar vb. gibi etkiler nedeniyle törenler yapılıyor. Bence çok gereksiz. Ama bu işten ekmek yiyen insan da var tabii. Velhasılı isteyen şaşaalı evlensin isteyen gitsin iki şahitle geçsin memurun karşısına.
Peki evlenmeli miyiz?Benim kendi düşüncem evliliklerin yürümediği yönünde istisnalar dışında. Evlilik kadın için çok şey ifade ederken erkek için fazla birşey ifade etmez. Zira her erkek birden fazla kadınla evlenebilir diye bir kanun çıksa hiç bir erkek buna hayır demeyecektir. Böyle yaratılmışlar belki de, böyle de bir sınava tabii tutulmuşlardır. Yani nefs mes'elesi.
İnsanı üstün kılan aklını kullanabilme yetisidir. Siz sorgulayan, düşünen, hayat kavramını anlamaya çalışan bir birey olabilirsiniz. Birşeyi yapmadan önce hep neden sorusunu soruyorsunuzdur. Evlenmeli miyim?Çocuk sahibi olmalı mıyım?vs.vs. Ya da evlenmeyeyim bir bilim adamı olayım insanlığa yararım olsun.Misal madam Curie gibi vs. ki o da evliydi.
Belkide çok fazla sorgulamadan yaşamalıyız. Belki de içimizde bir ses var ya o sesi dinlemeliyiz.
Aklıma şöyle bir söz geldi..
“İnsanlık, cehaletin sakin vadisinde mesut yaşıyordu.”

Canım çok güzel yazmışsın çok teşekkür ederim.. oda aslında değerimi bana hep hissettiren biridir. prenses gibi davranır bana, bunu hissettirir.
insanoğlunun nankör olduğunu bilsem de kendi nankör yanımın daha çok farkındayım belkide. Sanırım zaman vercem kendime.
Zaten birkaç gündür saçma sapan şeyler yüzünden aramız bozuktu, dün tartıştık tekrar, çok ağır konuştum ayrıldım keşke okadar ağır konuşmasaydım diyorum ama kan beynime sıçradı.
Evlilik için acele etmeyim ben en iyisi :S

Nihilcim, aynısı, özel günler benim için sıradandır, özel günlerde aman aman hediye alalım birbirimize diye derde girmem almamda, ben daha çok normal günlerde bi mağazanın önünden geçerken erkeğime şunu alayım giysin,bunuda alayım filan gibi alırım.erkek gibi ona harcamalar yapmayı çok severim. sık sık arayıp sormam, nerdesin ne yapıyorsun demem. arada bir sesini duyarım 5 sn sonra tamam işlerine bak canım der kapatırım. bana sorulmasına da gelemem. Erkek olsam açık söylüyorum evlenmezdim ben.birsürü kadın severdim hiç birinden de vazgeçemezdim :) insanlara, yada erkelere baktığımda hepsinde sevilecek ayrı bir taraf buluyorum ben. sevmeyi seviyorum. içimdeki sevgiden herkes faydalansın istiyorum kadın olarak bu bilinçte yaşayamıyorum tabi ama erkek olsam içimdeki sevgiyi korkmadan dağıtırdım heralde

Cometcim, bende bağlanma ve sıkılmak korkusu var. yani bir işe girecekken bile adam sözleşme koysa önüme 2 yıl burda çalışacaksın dese, boğulurum imzalamam. ama sözleşme yada zorunluluk olmadığında çalışırım belkide gitmek aklıma bile gelmez.
İstediğim zaman gidebileceğim yada özgür olduğum düşüncesi benim rahat rahat oturmamı sağlıyor :))
ben nişan yapmak istemiyorum mesela ama aileler hevesleniyorlar. işin içine ne kadar çok meşakkat curcuna girerse o kadar panik yapıp kaçasım geliyor.
prosedürden bir düğün yapmak istemiyorum mesela, mangal partisi tadında yapcam. açık alan, piknik, çingene panayırı gibi. millet düğüne değilde panayıra pikniğe gelmiş gibi hissetsin istiyorum. bende gelinlikle çayır çimende yuvarlanayım Yuvarlanma olmaz da gezinirim işte

Son düzenleme:
canım hani kadın milleti hep fazlasını ister demişsin ya
hayır sadece kadınlar değil
insanoğlunun doğasında var bu.
bir nevi kaçan kovalanır hesabı. biri kovaladıkça öbürü o kadar kaçar
sen şimdi sıkıldığını düşünüyosun ya, bu mutlaka davranışlarına da yansıyodur.
o da sana aşık olduğu için seni kaybetme korkusu alır onu ve daha çok üstüne titriyodur
o şimdi biraz kendini geri çekse
sen dersin ki yok yaa ben bu adama hala aşıkmışım!
bu sefer sen onun etrafında dört dönmeye başlarsın.
bu bi kısır döngü
bunu iyi ayarlamak gerekiyo. ne biliim arada nazlanmalar olmalı, tatlı tartışmalar olmalı, çılgınlıklar olmalı ilişki dört dörtlükmüş gibi gözükmemeli insana
o zaman tıkanır yollar. monotonluk başlar
ya da
sen belki de onun tatlı serseriliğine vuruldun =) ama adam 180 derece değişip geldi, mantık olarak istediğin gibi döndü geri
belki de o zaman o tatlı serseriliğiyle birlikte aşkınızın büyüsünü de geride bıraktı..

Son düzenleme:

evet çok doğru yazmışsın canım.çok sağol. belki de gerçekten o tatlı serseriliğe vuruldum ben. kuralsızlıktı, farklı olandı belki beni baştan çıkaran.
ama bekleyeceğim bakalım işte, bende ki bu sıkıntının, kaprisin tatminsizliğin artık adı herneyse, bu durumun geçmesini bekleyeceğim. Sırf bu durumum yüzünden onu kaybetmeyi de göze alamıyorum. onu üzmeyi, yada ona haksızlık yapmayı filan...belkide en güzeli yaşayarak görmek. tüm sorularıma, yada bu belkilerin sebebine yaşayarak cevap bulacağım sanırım.. arada yazarım buraya. bakarsınız seneler sonra " iyiki evlenmişim" yazmışım, bakarsınız "düşündüğüm gibi oldu, keşke evlenmeseydim" diye yazmışım.
Bakalım yıllar sonra buraya ne yazacağım

Vay anasını....Allah mutluluğunuz daim etsin.

buarada evli olanlar evliliklerini anlatsınlar lütfen, evliliklerinde ki güzel yada komik olayları. yani evliliğin normal beraberlikten olan farklılığını anlatırlarsa çok sevinirim. belki benim gibi korkanların biraz olsun korkusu azalır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…