Evlilikten beklentiler - görücü usulü

Sana tavsiye vermek.istedim acikcasi
Senin yaslarinda biri ile tanistirildim...bizimki daha modern.bir tanisma idi tabiki...gezdik,yedik,ictik,konustuk vs vs...ben cocugun tipini ve Maddi.imkanlarini.begendim fakat dedikleri bir kulagimdan girdi digerinden cikti...bunlar guneydogulu idiler ve cok kalabalik bir aile idiler...bayramda anne babasina gelen misafir sayisi toplam 700 kisiyi bulurmus hepside yemekli...gelen musafir sayisindan koltuklsrimiz eskiyor dedi cocuk ben.salak begendim ya aaa ne guzelmis dedim...bende ist dogma buyume...en fazla bayramlarda gelen 15 kisi ona bile yeriniyorsun vs...ben baya evliligi dusunuyorum bu cocukla...derken ablamA anlattim bunlari ablam tabiki sokkizim sen hizmetcilige gidiyorsun evlenmiyorsun bunu bil dedi .bende iste yooo oyle degil yaparim ne var kafasindayim cahillik iste...en sonunda cocuk benim begenimi anlayinca bombayi patlattiben ise giderken seni bizimkilere birakirim,aksamda ben gelirim yemek yeriz eve gideriz...ben saf hala ne olcak modundayim...ki simdi vallahi iki bebeyle bir tas corba yapmak zor geliyor 700 kisiyi doyurmak nasil olucaksabunlari ablam anneme anlatinca tabi olay patlsk Verdi ve beni bir guzel kendime getirdi...yoksa allah korusun su an hangi durumda olurdum allah bilir....heee maddi durumum gayet iyi olurdu ammaaa o parayi harcayabilecek durumum olur muydu hic sanmiyorum...verilmis sadakam varmiski olmadi ve karsima bir sure sobra esim.cikti....
Yani bence cok iyi dusun
Bende calisiyordum ve isimi sevmiyordum cazip gelmisti o zamanki.aklimla

Kesinlikle.. Evlilik dahil her ilişkide saygı en onde gelir. Sana saygısı olmayan birinin sevgiside olamaz. Şöyle diyebilirdi mesela ben çalısmandan yana degilim ama bu senin kararın yinede calısmak istersen saygı duyarım.. O zmn derdim ki nezaketli saygılı biri en azından kıza mobing yapmamıs..
Bende bekarken biriyle gormustum calısmamı istemedi. O da yetmezmiş gibi çarşıya pazara dahi ailesinden biriyle gidebileceğimi soyledi. Tabi ben ertesi gün sildim..sen yanlıs anladın deyip peşimden cok kostu ama kesinlikle bir daha sans vermedim. Bir kaç ay sonrada eşimle evlendim cok sukur. Ama işte benimde kv den yana yüzüm gülmedi. Çalısmama ragmen aynı binada oturduğumuz için mobing uygulamaya calıstı bana ee tabi ben ne yaptım bir yıl sonra kocamıda alıp çıkıp gittim oradan
Tamamen kurtulamasamda coook daha huzurluyum sukur

Bu gece de bi hemcinsime kıl olduğuma göre artık uyuyabilirim, öyle ilk sayfada konuyu sildiğin gibi kafanı da bi resetleyebilsen keşke. Aç kapa zamanın gelmiş senin. Çok mu yoruyorlar işte napıyorsun anlamadım.

Yarın kendine şöyle bol sarımsaklı bi kelle paça söyle de beynine kan gitsin bacım halin hal değil.

Memurluğu bırakacak mısınız
Burada memur olmak için gece gündüz demeden çalışan kadınlar var
Siz bir erkek için bırakacaksınız bravo

Pardon ama iş görüşmesi gibi olmuş resmen.
Beyfendi taleplerini sayiyor, size sira gelmiyor bile. Size hic beklentilerinizi sordu mu?

Görücü usulü görüşmedim hiç, ama bence böyle olması gerekmiyor. Karsindaki insani tanimaya calismak baska birsey bence. Sizinle ilgilenmemis ki hic.

Memur olmak için onca sene oku çalış didin tam meyveleri toplayacakken kaderini bi erkeğin eline bırak bravo size seni çalışan biri olarak kabul etsin etmeyecekse bay bay hem daha ilk görüşmede kıskancım çalışma evde yorulursun ne demek hizmetli mi arıyor kendine ailemle iyi geçin ben nedersem o basma tulumba gibi tabi sizin kararınız ben 12 yıllık evliyim severek evlendim ayrıca

istemiyorum ya belki ondan bu lafina takilmadim .sevdigim meslekte degilim sirf isim olsun diye cabaladim simdi oyle deyince bi hos geldi calismami istememesi benu dusunuyor gibi geldi

evet aynen seni duşunuyor, ya çok çoook zengin olsaydi eşim bir de mesleğimi sevmeseydim, bana deseydi senle dunyayı gezelim, ye iç, gez alışveriş yap, hayatı yaşa diye istifa ederdim dusunmeden.
ama ben kıskanç adamım,anamgile gideceksin hurmet edeceksin, evde çamaşır bulaşıkla zaten yorulacaksın, bir de işe gidip te yorulma deseydi, hadi canım anangile kadar yolun var o zaman derdim.

beyfendi zengin olduğundan dolayı checklist onun elinde.

Ben memurum ve memuriyet bırakmak evlilik için... Ya kolay mı kazandınız, siz o kadroya girin diye birinin hakkı yandı... Onca konuşmadan bu talebi olabilir işi bırakabilirim bakış açısı garip geldi. Ya he diyim sonra kabul ettiririm çalışmamı diye düşündüyseniz de ona da Gelmez bu beyefendi.

oraya gelirken senin memur olduğunu biliyormuş anladığım kadarıyla. adam bunları sıralarken, çalışmanı da istemiyorum diye devam ederken siz orada mıydınız hayal aleminde mi? niye cevap vermediniz anlamadım. yorumları da okumadım belki yazmışsınızdır. çalışmak istemiyorsanız siz bilirsiniz, bu yaşına kadar aileme de iyi davranacak birini bulamadım diye evlenmedim diyen adamın sırf bu kafa yüzünden evlenemediğine yemin edebilirim ama kanıtlayamam. muhtemelen evlensen "iki günde bir kvdeyiz bıktım. eşim onlar ne derse desin hep onları haklı buluyor benim arkamda durmuyor vs" diye konu açacaksın

Halanız sizi odaya alıyor,kapıyı açık bırakıyo..babası telefonunuzu istiyor.siz5-10 dakkada 3-5 kelimeyle eş seçiyosunuz..20 sene önce bile bu işler böyle değildi,siz hangi yüzyıldasınız allah aşkına..üstelik okumuş memur olmuşsunuz bu size mantıklı geliyor mu? Dışarda bi yerde kendi başınıza görüşebilirsiniz kimsenin başınızı beklemesine gerek yok,koskoca kendini bilen insansınız..karşı tarafın söylediklerine yorum bile yapamıyorum

Evlenmek istediğin ve gelen talibi çok beğendiğin her kelimenden anlaşılıyor. Bu noktada evlenebilirsin tabi ama kararının mantıklı olup olmadığı ayrılırken ortaya çıkacaktır. ( yani olur da geçinemez ve ayrılırsan) Bu da hayatınla büyük kumar oynamak değil mi? Şimdi illa aklıma yattı evlenmek istiyorum diyorsan önerim talibine evlenmeden önce bir evlilik sözleşmesi boşanma halinde mal paylaşımı ve sözleşmeden cayma hakkından feragat gibi bir dizi avukatların anlayacağı bir teklifte bulunman. Kendisine de bu durumu ‘ Ben seni duydum ve işittim. Şimdi de sen beni dinle sonra bana cevabını bildirirsin. İşten ayrılmamı istiyorsun ama senin buna değen biri olup olmadığını maalesef birkaç görüşmede anlama şansım yok. Bu sebeple olurda boşanırsak -çalışsam ileride bir ev alacak kadar birikim yapabileceğimi düşünerek- bana bir ev ya da ev miktarını X gram altın vermeyi kabul etmelisin. Bu sana çılgınlık gibi göründüyse kapıdan çıkıp 10 kişiye sor eminim 10’u da memuriyetimi yakmanı çılgınlık olarak tanımlayacaktır. Ben işi bırakma teklifini boşanırsak uğrayacağım zararı tazmin etmen karşılığında kabul ediyorum. Bunun dışında sevgi, saygı, hoşgörü çerçevesinde karısını sahiplenen ama kıskançlığı psikopat boyutlara ulaşmayan; aileme karşı yumuşak ve ilgili, onları üzecek davranışlardan kaçınarak yaklaşan samimi ve içten bir hayat sunmanı umuyor. Hatta mümkünse bu vaatlerini Allah ve şahitler huzurunda tekrar söylemeni rica ediyorum. Ben para göz değilim lütfen yanlış anlama ama artık insanlar maalesef pek güvenilir değil. Malum ahir zaman herkes çiğ süt emmiş. Benden memuriyetimi yakmamı istediğine göre burdan doğacak zararı da olur da beni mağdur edersen, karşılamayı göze almalısın.’ diyebilirsin diye düşünüyorum. En azından bi sıkıntı yaşarsan derin pişmanlıklardan en azından biri (iş hayatınla ilgili olan) bir nebze de olsa azalır. Ki maalesef yolu sonu buradan bakınca aşağı-yukarı görünüyor ama tabi hayat senin hayatın.

Agzi acik " vaay anam babam sayin seyirciler ne kadar da yakisikli" diye bakip ne dedigini anlamamis bile

Agzi acik " vaay anam babam sayin seyirciler ne kadar da yakisikli" diye bakip ne dedigini anlamamis bile
öyle bile olsa insan bir "bu adam bana ne diyor acaba yav" diye düşünmez mi adam ilk konuşmasında internetten alışveriş yapar gibi tüm alışveriş listesini sepete atmaya çalışmış tek tek.. internette biraz modern kaldı tabi konuya göre de

Yani konu sahibi 5 yildir karsisina kimse cikmadigi icin mi acaba bu adama bu kadar anlam yükledi. Adam geliyor dediginiz gibi liste sunuyor sartlari ile birde babasi telefon numarasi aliyor:
- iş kimligi elden gidecek (tekrar gelmemek üzere) ve ekonomik olarak tamamen esine bagli olacak. Bu adamda istedigin gibi al harca kafasi garanti yok. El harcligi verir ancak
- tek ilgi alanlari ev, kv ve kp evi olacak
- baska hobilere felan yer vermez erkek oldugu sürece cünkü koskonoyo (buna acik acik kontrolüm altinda olmani istiyorum demiyor da. Burda bir arap bana ailelerinde kadinlarini is yerleri bir yere gönderse bile yalniz yollamadiklari ile övünüyordu.)
- kv ve kp lafi iyi kötü hep ondan üstün olacak bunun sinyalini acik veriyor (hepimiz anne baba kv ve kp ilgileniyoruz orasi ayri bir konu)
Bunlari bir tarafta dururken diger taraftan "yakisikli" diye kurtarmiyor durumu maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…