Evlilikten beklentiler - görücü usulü

Yasli anne babaya hizmet etmek kotu bir şey mi
Sevgili hemcinsim, ben de işimi sevmiyorum para kazanayım diye çalışıyorum. Eşim çalışmamama bir şey demez, bu nedenle bir süre dinlenmek için bırakmayı düşünüyorum. Ben sana bakarım istersen çalışma demek ayrı bir şey, çalışmanı istemem, kıskancım, aklım sende kalır demek apayrı şey.

Ailelere saygı ayrı şey, evlerine her gün gidip hizmetçi gibi hizmet etmek apayrı şey.

Adam bunca zaman istedim bulamadım demiş. Karşısına çıkan kızlar imdat diye uzaklaşan aklı başında kızlarmış. Onlar kaçmış kurtulmuş. Bu adamla evlenirsen sana hayatının nasıl olacağı ile ilgili fragmanlar yazmış arkadaşlar ama ben daha ileri götüreyim: senin sabah akşam amnesi babasına gidip hizmet etmeni de bekleyecek, e kendi evinin tüm işi de belli ki sende olacak (varlıklı ama yardımcı tutayım demeyeceğine emin olabilirsin) doğal olarak da çalışmaya zamanın da olmayacak :p sonra o sevmediğin işini öyle özleyeceksin kafanı taşlara vuracaksın ama iş işten geçmiş olacak.

Arkana bakmadan kaç bence.
Knsa

Emek verdim hani derler ya bir iyi yönü tüm kusurları örter diye yakışıklı olunca beni etkiledi galiba . kuzenime de sordum deli misin hayır de gitsin dedi bile ama kalbim evet diyor ya kucuk degilim ama ergen gibi asik oldum
Hayır aşık olmadın hoşlandın sanırım. adam yakışıklıymış ama mantıklı değil.

Ben diyorum ya hayatıma 5 yıldır kimse girmedi aldatildiktan sonra dda olmadı işte ama bu görücü tavsiyesiyla oldu ilk defa gördüm fotosunu bile gormemistim .2 gündür bu uygulamanin altini üstüne getirdim araştırdım her yeni evliniin mesajlarını okudum. Aklima takilan her seyi sormak istedim neden hep bir kulp buluyorsunuz
Kulpu ben bulmadım, diyaloğunuz baştan sona başlı başına bir kulp. Aklınız varsa bu tiple aynı ortamda nefes dahi almazsınız.

Knsa
İnsan anne babasına istediğini yapabilir ama biriyle onlara hizmet etsin diye evlenmemeli.
Görüştüğünüz kişi size bu mesajı vermiş sürekli.

Hizmet etmeye çok gönüllüyseniz kendi anne babaniza edin.

Knsa

Yani ev işlerini seviyorsanız olabilir tabi ama ben hiç seven bir insan değilim :). Kendi ev işlerimi dahi yardımcı yardımıyla ite kaka götürüyorum bir gün gidip kayınvalideme ev işi yapayım demedim. He gidersin kahvaltıya e tabi sofrayı kurar kaldırırsın da evi silip süpürmek bana inanılmaz uzak ve korkunç geliyor. Ama tabi seven olursa bu adamlarla evlensin elbette :)

Adam işini bırak gel evde bana köle ol diyor siz hâlâ biraz farklı mı oldu, ten uyumumuz olur mu gibi şeyleri dert ediyorsunuz. Eskiden kadınlara okuma imkanı verilmediği için erkeklerin eline bakarlardi şimdi elinde imkan olan hatta meslek sahibi olmuş kadınlar bu hayatı bile isteye kendine reva görüyor, ne yazık ki.

😂😂 iste asik oldum galiba

Bir defa gordugunuz hic tanimadiginiz bir kisiye karsi hissettikleriniz ask degildir.
Hayatinizda erkek figuru eksikligi mi var? Baba sevgisi olmadan mi buyudunuz? Baskici bir baba ile belki? Ozguven probleminiz mi var? Hayatiniza girebilecek son erkegin bu oldugunu mu dusunuyorsunuz?

Insanlar atanamıyor iş bulamiyorlar diye intihar ediyorlar. Siz, bir adamın meslegine ve tipine vuruldunuz diye istifa etmeyi düşünüyorsunuz. E valla edin madem de hakeden, ayaklari yere basan kadinlar doldursun kadronuzu.
O zaman her seyi baska insanlarla kiyaslayalim. Hakeden bir insanım gece gündüz calistim ama artık cok yoruldum çünkü sirf ayaklarım yere bassin diye sevmediğim isi yapıyorum ailem birakmama izin vermiyor belki bende intihar eşiğindeyim.kiyaslama yaparak neye varacagiz anlamadım

Ah canım ne kadar da düşünceli, yemek temizlik derken yorulacağını da düşünüyor. Birlikte yaparsanız yorulmazsın. İşleri de direkt üstüne yıkıyor laf arasında. Ev işleri sadece kadının görevi değildir.
Yorumun alnı ölse öpeceğim. Yalniz konu sahibi hiç bu duruma takılmamış, gayet kendi görevi bellemiş bile, konusunda bunu sorgulayan tek bir cümle yok.

Çok şükür sizin gibi anlayan çıktı boyle soyleyen yokki anca laf soksunlar.ya anne babası pamuk gibi insanlardı annemlerde isindi onlara tek sorun calismami istememesi.buraya yazanlarin çogunun esi evde is yapmıyor çocukları ile bile ilgilenmiyor ama bu adam bana durustce söyleyince dert oldu hanımlara en azı azından iki yüzlü degil .dis görünüş olarak yakışıklı ve o da benden etkilenmis olacak ki surekli mesaj atiyor arıyor kestirip atmak istemiyorum.ama burada ki yorumları okuyunxa icim karardi ben temiz bir insanım ev isi yardim etmese de olur .isi bırakmayı kendim dusunuyordum zaten ama ailem emek verdin birakma diyor yani
O zaman size her şey müstahak. Devamke.

Zor şartlarda asgari ücretle zor bir işi yapıyor olsan ok dicem de. Adam tamamen kendine eş olacak mimar x beyin eşi olacak birini arıyor. Aileme Güler yüz dediğine bakma. Kendisine de ailesine de hizmet edecek. E işe gidersen yorulacaksın bunları tam yapamayacaksın.
Çalışan kadın demek evde iş bölümü demek beyefendi kıyafetleri ütülü akşam yemeği hazır olsun istiyor çünkü maddi sıkıntısı da yok.
Ailene de yakın ev tutarız istersen diye gönlünü de eğliyor bak sen deli oğlana. Hadi ordan gitsin.
Evlenmek zorunda değilsin. Memur olmuşsun birilerine eş olmana gerek yok. Bırak hayatını yaşa. Mutlu ol. Sev sevil. Böyle bir evlilik yapma. Birgün senin yaşantına ortak olmak isteyen biri çıkarsa o zaman evet de. Senin yaşantını değiştirmeye çalışana değil.
İlla ki birlikte yaşamak fedakarlık gerektirir ama tek fedakarlığı sen yapcaksan bir sıkıntı var.
Sen konuyu uzatma bu oğlana mı yazarsın enişteyle mi haber salaraın bilmem. Olmayacağını söyle.

Knsa
O zaman hiç buralara yazma, git bak direk! O pamuk kaynana kayınpederden diken çıkınca görürsün bakmayı.... Herkes, herşey zamanında yerinde olmalı. Adam evlilikle ilgili beklenti değil anasına babasına girltmeni istiyor.

32 ye gelmiş yağusuklu, mimar adam niye boşta???

Bir defa gordugunuz hic tanimadiginiz bir kisiye karsi hissettikleriniz ask degildir.
Hayatinizda erkek figuru eksikligi mi var? Baba sevgisi olmadan mi buyudunuz? Baskici bir baba ile belki? Ozguven probleminiz mi var? Hayatiniza girebilecek son erkegin bu oldugunu mu dusunuyorsunuz?
İşte böyle sorularla gelin. Aynen babam iyidir bir seyimi eksik etmezdi ama hix başımj oksamadj en küçükleri severdi hep belki de sahiplendi gibi gdi bana n

Back