Evlilikte zorla ilişki boşanma nedeni mi

Ayslak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2016
117
23
32
Merhaba evlilikte zorla yapılan istemediğimiz türde bir ilişki boşanma nedeni olurmu? Bu anal sex veya tecavüz değil.
Şu şekilde yazayım bir ilişki yaşandığı sırada diyelim olmasını istemediğimiz olayı eşimiz zorla yapıyor.
Bu nedenle aramızda sorunlar oldu. . Ortam bayağı gerildi sanırım eskisi gibi olamayız. Benmmi çok abarttım yoksa haklımıyım . Aslında o konuda da emin değilim.

Zorla yapılan her eylem boşanma sebebidir tabii ki. Buna oral seks veya sizden habersiz prezervatifi çıkarma da dahildir. Bu sizin bedeniniz, eşiniz bile olsa sizin istemediğiniz hiçbir eylemi gerçekleştiremez. Bugün bunu yapan yarın başka şeylere de zorlar

Eşlerin birbirini istekleri dışında normal olmayan fantezilere veya sapıkça ilişkilere zorlaması Yargıtayca cinsel şiddet olarak kabul edilmektedir.Cinsel siddet kabul edilebilecek zorlamaya maruz kalmaniz elbette sayilir.Esiniz bile olsan size istemediginiz sürece dokunamaz bile.

Evlilikte cinsellik önemlidir ve eşlerden biri ilişkiden kaçındığında boşanma sebebidir. Ancak burda bahsettiğiniz hangi eylemler? Mesela ben anal ilişkiyi sevmiyorum ve yapmak istemiyorum. Öte yandan evlilikte yukardaki arkadaşın da yazdığı gibi değişik değişik fanteziler de boşanma sebebidir. Hoşlanmadığınız şeyler olabilir bunu eşinizle konuşmalısınız. Eşiniz bu noktada olaya anlayışlı bir şekilde yaklaşmalıdır. Eğer hoşlanmadığınızı belirtmenize rağmen hala yapmak istiyorsa evet diyebilirim. Ancak ben bir avukat değilim bu bilgileri de Instagram'da takip ettiğim avukat bir hanımın paylaşımlarında gördüm.

Biraz acayip bir konu o nedenle üstü kapalı bir şekilde yazdım
Ornegin sizi istemeden opmesi de bosanma sebebi, oral seks icin zorlamasi da ama optu diye reaksiyon vermek (cogu insanca normal kabul edilen bir davranis oldugundan) abartili olur. O yuzden sordum konuyu

Eşiniz dahi olsa siz istemediğiniz sürece size dokunamaz

bahsettiğiniz şey aile içi tecavüz oluyor

Tabii ki boşanma sebebidir. Evli olmanız istemediğiniz cinselliği kabul etmeniz anlamında değildir. Sizin rızanız yoksa kocanız bile olsa tecavüzdür

Tecavüz değil demişsiniz olayın ne olduguna göre değişir

Zorlama sebebi neyki insan eşini de zorla tecavuz eder gibi yapacak hali yoktur

Yani ne olduguna gore degisir.
Tabi isteğiniz disinda bir sey yapamaz ama. Bosanmayi dusunecek kadar buyuk ne olabilir merak ettim.

Boşanma aşamasındayım ve eşime cinsel ilişki istemiyorum diyordum o da tamam diyordu ama 5 dk sonra ben istiyorum diyordu. Bende az evvel tamam demiştin diyorum ama o ısrarla istediğini söylüyordu. Ben tekrar durumumu anlatıyordum istemediğimi söylüyordum ama gene tamam deyip ardından ben istiyorum diyordu. Bu şekilde uyuyana kadar devam ediyordu ve kaç kere istiyorum dediğini sayamıyordum bende kaç kere istemiyorum diye anlattığımı bilemiyordum bıkıyordum artık suratını görmek istemiyordum.

Neyse sonuç olarak avukatıma bu durumu anlattım ve bunun zorlamaya girdiğini söyledi hemen dilekçeye ekledi. Demek istediğim bu durum bile önemli yani boşanma sebebi olur.

Eşim bana tecavüz edebilir. İstedigini istedigi an alabilir. Ben de oyle. Birbirimizeaidiz. Tüm hayvani isteklerımızı de giderebilmeliyiz. Bence abartıyorsunuz. Aklıma bihterle adnan bey geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…