Evlilikte yaş farkı

Şöyle anlatayım eşimle aramda 10 yaş var iyi bir insan bir sorunumuz dahi yok ailesine karşı beni savunan genel olarak hep iyi olan bir adamdır ama tüm bu şartlara rağmen bana geçmişe dönme hakkı verseler kendimden 10 yaş büyük biriyle asla evlenmezdim. Bence bu yorumum yeterince durumu açıklamıştır. Evlilikte bence en büyük kriter yaş bence ablanız evlenirse eğer çok pişman olacağına eminim

Mutlulukları damadın niyetine ve hayattaki deneyimlerine bağlı. Kıymet bilen biriyse olabilir ama kendisi gezmiş, tozmuş, yaşamış ve gözü açılmamış kızla evleneyim diyen biriyse kesinlikle olmaz. Çünkü çok genç olan eşinin yaşamak istediği birçok şeyi yaşamıştır ve ona göre “ne gerek var” olacaktır. Ben bu yaş aralığını sevmiyorum bu yüzden.

Merhaba, ablaniz olgunsa ve adam da yaşından daha olgun değilse bence ortada bulusabilirler. Tabi bu mantık degerlendirmesini mesajlasmalari üzerinden yapamayız. Ortada duygusallık var ve istediklerini konuşabilirler. Bu onların ilişkisi. Önemli olan hayata aynı olgunlukta bakabilmek

12 cok degil bence..20 yasindaki bir kadin 30 yasindaki bir erkekten daha olgun bence.Aslinda fark olmasa bir parca da iyi.
Eger anlasiyorlarsa 12 cok afaki degil.Uzerinde durulacak bir konu da degil.

Gerçekten çok çok fazla olduğunu düşünüyorum..Ben de hep derdim ki hep eşim en az 5 yaş büyük olsun benden ama gel gör ki tam aynı yaştayız ve bunun için hiç keşke demedim..Şu an çekici bile geliyor olabiliyor ablana ama ileride pek çok konuda sıkıntı yaşamaları da kuvvetle muhtemel gibi..İnşallah hakkında hayırlısı olsun.

86 liyim ve muhtemelen 93 doğumlu biriyle konuşacak ortak konu bile bulamam söyleyeceklerim bu kadar.
35 yaştaki hiçbir şey 20 lerde ki gibi olmuyor maalesef (seks dahil, yaşla birlikte libido neyin azalıyor sad but true)

Benden yaklaşık 10 yaş küçük ve 10 yaş büyükle çıktım . Anlaşma konusunda hiç fark ve sorun yasamadım . Bence insanın kendi ve karşısındakinin kafa yapısına bağlı . Bacıları 55 yaşında da olsa kafa hala 25 yaşındaki capkın kız peşinle koşan zamparalar gibi . Bende 8 yaş küçük olan erkek arkadaşım ise tam tersi çok olgun ve kendini eğitmiş biriydi . Hatta hala görüşüp arada kahve içiyoruz ☺️.

Öncelikle Hayırlı Ramazanlar..

Konu ablam. Ablam evlilik yolunda ilerliyor isteme oldu verildi söz oldu. Daha nişan olmadı. Ramazan sonu olacak galiba.
Ablam 98 li enişte bey 86 lı yaş farkı çok fazla. Kuşak farklı. Yani evlilikte sorun olurmu.. Ablam için endişeliyim. Yani anlaşmak tabiki en önemli olan ama insanın aklı kalıyor.. (Ablam 23 enişte 35)
Daha belki 1 aydır konuşuyor ablam bir arkadaşı vasıtası ile geldiler istediler bi nevi görücü usulü.. Ama ablam mesajlaşıyor konuşuyor gelip gidiyor oğlan falan.
Şuanlık ablam için herşey toz pembe. Anlaşıyor onun için herşey hoş. Ama ileride anlaşmazlıklar olursa diye endişeliyim..

Bu arada zorla bir evlilik değil görücü dedim de zaten ailem olumsuz bakarken ablam kendisi olumlu baktı. Yani son söz hep ablamdaydı..

Son olarak mesajlarını gördüm geçende ablamın. Okumak istemedim hemen çıktım ama bi kaç kelime gördüm bayağı kaç yıllık sevgili modunda konuşmalar. Ablam daha önce hiç sevgili yapmadı ve her isteyene hayır dedi.. Şimdi kendini kaptırdığını düşünüyorum. Herşey ona toz pembe. İlk kez yaşadığı için böyle şeyler hevesleniyor. Kaç defa dedim abla yaşı büyük.. Olsun ben olumluyum diyor 🤷🏻‍♀️ailemde dedi ama ablam istiyor. Yani bizde artık karışmıyoruz. Bazı şeyler kader çünkü önüne geçilemez. Tek duam mutlu olması. 🥀

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..
olur bence. ama zaten soz olmus, bu saatten sonra vaz mi gecilecek?

olabilecek seyler

1) kiz kipir kipir, adamin ici gecmis. kiz hayati gormek, gezmek ister civil civil olur, adam coluk cocuk olsun, is guc para biriktirme gundemi.. adama diger konular cocuksu gelir

2) kiz kucuk oldugu icin ezilme ihtimali artar.

ayrica ablanizin mesajlarini okumayin, aileniz size sormuyorsa yorum yapmaniza da gerek yok.

Konu ablam. Ablam evlilik yolunda ilerliyor isteme oldu verildi söz oldu. Daha nişan olmadı. Ramazan sonu olacak galiba.
Ablam 98 li enişte bey 86 lı yaş farkı çok fazla. Kuşak farklı. Yani evlilikte sorun olurmu.. Ablam için endişeliyim. Yani anlaşmak tabiki en önemli olan ama insanın aklı kalıyor.. (Ablam 23 enişte 35)
Daha belki 1 aydır konuşuyor ablam bir arkadaşı vasıtası ile geldiler istediler bi nevi görücü usulü.. Ama ablam mesajlaşıyor konuşuyor gelip gidiyor oğlan falan.
Şuanlık ablam için herşey toz pembe. Anlaşıyor onun için herşey hoş. Ama ileride anlaşmazlıklar olursa diye endişeliyim..

Bu arada zorla bir evlilik değil görücü dedim de zaten ailem olumsuz bakarken ablam kendisi olumlu baktı. Yani son söz hep ablamdaydı..

Son olarak mesajlarını gördüm geçende ablamın. Okumak istemedim hemen çıktım ama bi kaç kelime gördüm bayağı kaç yıllık sevgili modunda konuşmalar. Ablam daha önce hiç sevgili yapmadı ve her isteyene hayır dedi.. Şimdi kendini kaptırdığını düşünüyorum. Herşey ona toz pembe. İlk kez yaşadığı için böyle şeyler hevesleniyor. Kaç defa dedim abla yaşı büyük.. Olsun ben olumluyum diyor 🤷🏻‍♀️ailemde dedi ama ablam istiyor. Yani bizde artık karışmıyoruz. Bazı şeyler kader çünkü önüne geçilemez. Tek duam mutlu olması. 🥀

bu arada ablana soyle buraya konu acsin, biz notunu veririz adamin :))

Toz pembe bakacak tabi çünkü o yaşta.
Kendi dönemine uygun davranıyor.Ama enistenizin yaşı çok büyük kuşak farkı oluşması muhtemel.
Yani benim eşim de 86 lı ama ben 32 yaşındayım canım ablan daha çocuk.ilk evlendiğimizde cocukcaydik çabuk yükselir daha duygusal iniş çıkışlar yaşardık şimdi yaş 30 u geçti oturuyor ve aynı kuşakta olunca birbirini daha iyi anlıyor bence insan.20 li yaşlarla 30 lu yaşlar arasında bayağı bir fark var az uz değil.
Belki ne olur anlamış deli dolu parlar enişte olgun ona çok uymaz.Veya gülüp geçer.
Ama ben kavga da etsek bağırsak çağırsak da benimle aynı frekansta insanı, benden olgun o çağları geçmiş beni alttan alan bir eşe tercih ederdim. Varsın birlikte buyuyelim sorun değil.
Bir sakıncasi yok sevgi varsa yürür ama 12 yaş bence çok fazla ortak ilgi alanlarını paylaşmak ortak heyecanlar için yakın kuşaklar olmak avantaj.
Hayırlı olsun ablanizin kararı.

Damatla yaşıtım 😁 İşyerinde 28 yaşında bi arkadaş var ara ara içimden ne diyor bu ya diyorum, kesinlikle çok fazla yaş farkı. Ablan 35ine gelip gerçekten bi kadın olarak ne istediğini farkettiğinde adam 50sine yaklaşmış bi otur yahu ben artık yoruldum modunda olacak, çok yazık

Merhaba, ben de yeni okudum konuyu. Direkt kendimden örnek vereyim :) Benim de eşimle aramda 11 yaş var. Şuan ben 27 yaşındayım, o da 38 yaşında. 2 yıl önce evlendik. İşyerinde tanışmıştık ama görüşmeye başladığımız anda zaten evlilik niyetindeydik :) Eşimin bana uygun olduğunu anlaşabileceğimizi düşünmem herhalde 1 haftamı almıştır çünkü hep ne istediğini bilen bir insandım. Ama bizde şöyle bir durum vardı mesela eşim benle tanışmadan 13 yıl önce evlenip 6 ay gibi bir sürede boşanmıştı çocuğu da yoktu. Mesela kendisinin o yaşa kadar evli olmamasının ilk sebebi buydu. Bize kalsa biz 1 yıl içinde evlilik planlıyorduk ama benim ailemin ikna olması uzun sürmüştü :) Şimdi inşallah yakında bir bebeğimiz de olacak.
Kaldı ki eşimin ablası abisiyle arasında da çok yaş var. Senin ablanın müstakbel görümceleri vs muhtemelen kendi yaşına yakın olabilir mesela bende öyle bişey de yok ama gayet mutluyum çünkü hep yaşımdan büyük bi insan olmuştum.

Ayrıca ben de ailemle aynı şehirdeyim eşimin ailesi de öyle. İkimiz de aynı meslekteyiz bunlar da önemliydi benim için ama ilk kriterler değildi. Şimdiki aklım olsa kesinlikle ailenizdeki büyüklerin düşüncelerine katılıyorum aynı şehirde olmak ve işinin iyi olması çok önemli derim.

Ablanın bu konuda sıkıntısı olmayacak gibi. İnşallah hakkında hayırlısı olur çok da mutlu olur :) Zoraki bir evlilik olmadığına göre ablanın kıymetini de iyi bilirler görsen eşimin ailesi beni el üstünde tutar küçük olunca daha kıymetli oluyosun :D

Ama hayat bu yıllardır tanıdığın kendi yaşıtın biriyle evlensen bile evlilikte herşeye hazırlıklı olmalısın yani bunun bilincinde olmalısın. İnşallah hayırlı ve mutlu bir evliliği olur.

Benim de eşimle aramda 8 yaş var. Zaten erkekler geç olgunlaşıyor kendi yaşımda biri ile evlendiğimi düşünemiyorum bile.

Merhaba, ben de yeni okudum konuyu. Direkt kendimden örnek vereyim :) Benim de eşimle aramda 11 yaş var. Şuan ben 27 yaşındayım, o da 38 yaşında. 2 yıl önce evlendik. İşyerinde tanışmıştık ama görüşmeye başladığımız anda zaten evlilik niyetindeydik :) Eşimin bana uygun olduğunu anlaşabileceğimizi düşünmem herhalde 1 haftamı almıştır çünkü hep ne istediğini bilen bir insandım. Ama bizde şöyle bir durum vardı mesela eşim benle tanışmadan 13 yıl önce evlenip 6 ay gibi bir sürede boşanmıştı çocuğu da yoktu. Mesela kendisinin o yaşa kadar evli olmamasının ilk sebebi buydu. Bize kalsa biz 1 yıl içinde evlilik planlıyorduk ama benim ailemin ikna olması uzun sürmüştü :) Şimdi inşallah yakında bir bebeğimiz de olacak.
Kaldı ki eşimin ablası abisiyle arasında da çok yaş var. Senin ablanın müstakbel görümceleri vs muhtemelen kendi yaşına yakın olabilir mesela bende öyle bişey de yok ama gayet mutluyum çünkü hep yaşımdan büyük bi insan olmuştum.

Ayrıca ben de ailemle aynı şehirdeyim eşimin ailesi de öyle. İkimiz de aynı meslekteyiz bunlar da önemliydi benim için ama ilk kriterler değildi. Şimdiki aklım olsa kesinlikle ailenizdeki büyüklerin düşüncelerine katılıyorum aynı şehirde olmak ve işinin iyi olması çok önemli derim.

Ablanın bu konuda sıkıntısı olmayacak gibi. İnşallah hakkında hayırlısı olur çok da mutlu olur :) Zoraki bir evlilik olmadığına göre ablanın kıymetini de iyi bilirler görsen eşimin ailesi beni el üstünde tutar küçük olunca daha kıymetli oluyosun :KK70:

Ama hayat bu yıllardır tanıdığın kendi yaşıtın biriyle evlensen bile evlilikte herşeye hazırlıklı olmalısın yani bunun bilincinde olmalısın. İnşallah hayırlı ve mutlu bir evliliği olur.

sizin durumunuzla yukaridaki durum ayni degil bence. sizin yasiniz daha buyuk ve calisiyormussunuz, bu kiz epey kucuk..

23 yaşında görücü usulü evlilik neden? Yani aşık olup evlencgi zamanlar. Benim kızım olsa bu yaşta evlilik düşünmesine olumsuz bakardım en güzel yaşları eğitimine devam etsin, gezsin tozsun gençliğini yaşasın.
30 yaşımda evlencgm dedigmde babama daha yasin ne dedi 🤭🤭 evin en küçüğü olmak böyle bişey sanırim.
Eğer ablnz illa seviyorum diyorsa bence en az 1 2 yıl nişanlı kalsnlar.
Erkeğin 12 yaş büyük olması bana olumlu gelmiyor hani aşık olup tanssa hadi belki ama ne bilim ben de 35 yaşındayım kalkıp 23 yaşında biri ile paylasmm farklı olur.

Yaş farkı mesele değilde kuşak farkı o evliliği bitirir bnden demesi. Sizde de kuşak farkı var. Biri 40 öteki 52 yaşında olsa dert değil ama biri 20 öteki 32 oldu mu problem anacığım

Ablama isteme olmadan önce çok dedim ailemde dedi yaş büyük dedi. Ama ablam istiyor.

Ablamı bir çok isteyen oldu ne doktorlar mühendisler derler ya onlarda istedi gerçekten yaş olarakta 25 27 28 arası kişiler istedi herkese hayır dedi bu kişiye evet dedi. Gerçekten bazı şeyler kader diye düşünüyorum. Bende isteme olayından sonra artık yaşı büyük falan demedim. İyice tanısın eğer bi olumsuzluk olursa söz atılır diye düşünüyorum. Ama evlenirse herşey çok daha zor olucak. Ve onlar bu yaza evlilik düşünüyor malum oğlanın yaşı ortada. 🤦🏻‍♀️
Neden bu kadar olumsuz düşünüyorsunuz ? 23 yaşındayım bende neden olmasın ki o yaşta biriyle diye düşünüyorum arada sevgi saygı olduktan sonra hatta daha iyi olgun biriyle olmak

sizin durumunuzla yukaridaki durum ayni degil bence. sizin yasiniz daha buyuk ve calisiyormussunuz, bu kiz epey kucuk..
Dediğiniz de doğru tabi ama evlendiğimde 25tim. konu sahibi de ablasının 23 yaşında olduğunu söylemiş. çok fark edeceğini sanmıyorum. Önce kendi karakterini ve ne istediğini bilmek önemli. Herkese de ben sorun yaşamadım kafaya takmayın diyemem elbette.

Back