- 18 Haziran 2015
- 3.931
- 39.751
- 508
- Konu Sahibi Melek Pembeli
-
Yani garip iste ne bileyim. İnsan birini tanir,iliski yasar bir sure, gider gelir. Disari cikar bir seyler paylasir. Evlilik fikri sonradan olusur. Anlasma durumuna bagli olarak. Boyle ilk gunden evlilik amaci olursa,tanimak icin sure gecmezse isin icinden bambaska seyler cikabilir. Nasip tabii. Belki cok harika bir insandir bilinmez. Ayni sekilde tanisip apartopar nisan dugun yapan bir suru insan var,kimisi mutsuz kimisi mutlu.Ya görücü usulü oluşu şöyle. Bu oğlanın arkadaşlarıyla ortak ablamın arkadaşı var ablamı söylüyorlar. Ablamın çalıştığı yeri verip git bak kıza diyorlar oğlan bakmış beğenmiş. Sonra ablamın arkadaşları foto attı ablmada olur gelsinler dedi. Sonrası görücü usulü.
ablanız sorun etmiyorsa yaş farkını siz neden sorun ediyorsunuz...Öncelikle Hayırlı Ramazanlar..
Konu ablam. Ablam evlilik yolunda ilerliyor isteme oldu verildi söz oldu. Daha nişan olmadı. Ramazan sonu olacak galiba.
Ablam 98 li enişte bey 86 lı yaş farkı çok fazla. Kuşak farklı. Yani evlilikte sorun olurmu.. Ablam için endişeliyim. Yani anlaşmak tabiki en önemli olan ama insanın aklı kalıyor.. (Ablam 23 enişte 35)
Daha belki 1 aydır konuşuyor ablam bir arkadaşı vasıtası ile geldiler istediler bi nevi görücü usulü.. Ama ablam mesajlaşıyor konuşuyor gelip gidiyor oğlan falan.
Şuanlık ablam için herşey toz pembe. Anlaşıyor onun için herşey hoş. Ama ileride anlaşmazlıklar olursa diye endişeliyim..
Bu arada zorla bir evlilik değil görücü dedim de zaten ailem olumsuz bakarken ablam kendisi olumlu baktı. Yani son söz hep ablamdaydı..
Son olarak mesajlarını gördüm geçende ablamın. Okumak istemedim hemen çıktım ama bi kaç kelime gördüm bayağı kaç yıllık sevgili modunda konuşmalar. Ablam daha önce hiç sevgili yapmadı ve her isteyene hayır dedi.. Şimdi kendini kaptırdığını düşünüyorum. Herşey ona toz pembe. İlk kez yaşadığı için böyle şeyler hevesleniyor. Kaç defa dedim abla yaşı büyük.. Olsun ben olumluyum diyorailemde dedi ama ablam istiyor. Yani bizde artık karışmıyoruz. Bazı şeyler kader çünkü önüne geçilemez. Tek duam mutlu olması.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..
Yok sorun etmek demeyelim. Kalbim mutmain olamadı.. Sizlere, tecrübeleli ablalara sormak istedim..ablanız sorun etmiyorsa yaş farkını siz neden sorun ediyorsunuz...
Çevremde gördüğüm kadarıyla yaş farkı önemli. Hele ki bu kadar fazlaysa. O ünlü evliliklerine bakıp hayal kuruyor insanlar ama öyle olmuyor işte. Ablanız 30 olduğunda enişteniz 42 olacak ve biyolojik yaş var. Ablanız en gezelim eğlenelim döneminde enişteniz durulma noktasında olacak gibi gibi...Öncelikle Hayırlı Ramazanlar..
Konu ablam. Ablam evlilik yolunda ilerliyor isteme oldu verildi söz oldu. Daha nişan olmadı. Ramazan sonu olacak galiba.
Ablam 98 li enişte bey 86 lı yaş farkı çok fazla. Kuşak farklı. Yani evlilikte sorun olurmu.. Ablam için endişeliyim. Yani anlaşmak tabiki en önemli olan ama insanın aklı kalıyor.. (Ablam 23 enişte 35)
Daha belki 1 aydır konuşuyor ablam bir arkadaşı vasıtası ile geldiler istediler bi nevi görücü usulü.. Ama ablam mesajlaşıyor konuşuyor gelip gidiyor oğlan falan.
Şuanlık ablam için herşey toz pembe. Anlaşıyor onun için herşey hoş. Ama ileride anlaşmazlıklar olursa diye endişeliyim..
Bu arada zorla bir evlilik değil görücü dedim de zaten ailem olumsuz bakarken ablam kendisi olumlu baktı. Yani son söz hep ablamdaydı..
Son olarak mesajlarını gördüm geçende ablamın. Okumak istemedim hemen çıktım ama bi kaç kelime gördüm bayağı kaç yıllık sevgili modunda konuşmalar. Ablam daha önce hiç sevgili yapmadı ve her isteyene hayır dedi.. Şimdi kendini kaptırdığını düşünüyorum. Herşey ona toz pembe. İlk kez yaşadığı için böyle şeyler hevesleniyor. Kaç defa dedim abla yaşı büyük.. Olsun ben olumluyum diyorailemde dedi ama ablam istiyor. Yani bizde artık karışmıyoruz. Bazı şeyler kader çünkü önüne geçilemez. Tek duam mutlu olması.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..
ablanız kararını vermiş inşallah mutlu olurYok sorun etmek demeyelim. Kalbim mutmain olamadı.. Sizlere, tecrübeleli ablalara sormak istedim..
Ablanızın eğitim durumu ve işi de çok önemli bence. Hem 23 yaşında hem ev kızıysa asıl problem orda bence. O zaman ezilme ve mutsuz olma ihtimali yükselir işteÇocuk mühendismiş üstünü okuyup öğretim görevlisi olmuş ünide. Yani öğretmen. İşi iyi bence diye düşünüyorum.
Aynen bencede.. Teşekkürler yorum için..Kuşak farkı var sorun yaratırmı bilemem ama ablanızın yaşı baya ufak keşke evlenmek için acele etmese . Olgunluk yaş ile alakalı değil ama 35 yaşında bi adamın 23 lük bi kızı istemesi erkek açısında ne hoş bi durumdur yani sonucta genç . Ben sadece şu evlilik kısmı için acele edilmemesinden yanayım yani nişanlılık iyidir biraz uzun sürsün yarı aile içi ablanız bi görsün kendi görmedikçe bu durumu siz söyleseniz de anlamaz çunku ablanız kusura bakmayın ama daha küçük evlilik Olgunluğu yok zaten söylemişsiniz toz pembe bakıyor muhtemelen adamn duruşundan olgunluğundan etkilendi dediğim gibi evlilik için acele etmeyin ama nişanlılık kısmı uzasın bence
Ablama isteme olmadan önce çok dedim ailemde dedi yaş büyük dedi. Ama ablam istiyor.
Ablamı bir çok isteyen oldu ne doktorlar mühendisler derler ya onlarda istedi gerçekten yaş olarakta 25 27 28 arası kişiler istedi herkese hayır dedi bu kişiye evet dedi. Gerçekten bazı şeyler kader diye düşünüyorum. Bende isteme olayından sonra artık yaşı büyük falan demedim. İyice tanısın eğer bi olumsuzluk olursa söz atılır diye düşünüyorum. Ama evlenirse herşey çok daha zor olucak. Ve onlar bu yaza evlilik düşünüyor malum oğlanın yaşı ortada.
Bu soruya net bi cevabım yok. Ama önceden tanıma olsa bana kesin derdi.peki neden onlara hayır dedi de buna evet dedi
yani ablan daha önce bu kişi ile tanışıyor olmasın
aile laf etmesin diye görücü olarak gelmiş olabilirler mi
adamın işi statüsü maddi durumu mu iyi
ne bileyim ablanın X ülke hayali vardır adam oraya taşınacaktır vs
kafasına bu adamın yatma sebebi ne
33 yaşındayım 29 umda evlendim. 20-25 yaş arası beğendiğim erkeklerin hiçbirisi bana göre değilmişBen 19 yaşındayken bile küçük olduğumu düşünmezdim, yaş ilerleyince anlarsınız. 30larınıza gelin 23 çok küçük gelir size. Evlenmek için zaten küçük bir yaş. İş hüç sahibi olmak evlilik için tek kriter değil ki. Evlilik olgunluğu bambaşka. İnsanın beklentileri, istekleri, beğenileri değişiyor. 20-25 arası dönemde özellikle bir yaş bile çok şey farkediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?