Evlilikte yaş farkı

Verdiğiniz örnekteki evlilik olumsuz bir örnek bunun gibi olumlu örneklerde var aksine.

Ama tabiki hangisini yaşayacağını bilemeyiz.. Şu vakitten sonra karışırsak ablama bize düşman olacak. Yani ailem tabiki uyardı benim uyarın dememe gerek yok. Ama ablam artık seçimini yaptı. Bundan sonrasını bize zaman gösterecek. Eğer anlaşamazsa hepimiz sözü atabilirsin arkandayız deriz zaten.
Yorum için teşekkürler

23 küçük bir yaş mı? Garibime gitti açıkçası. 23 yaşında avukatım işim de var. Küçük olduğumu düşünmüyorum.
Evlilik icin kucuk anlaminda cogu kisi 22 yasinda universiteyi bitiriyor. Staj donemindesiniz sanirim siz de ,ya da stajinizi yeni bitirdiniz. Hayatinizin 23 yas tecrubesiyle 35 yas tecrubesi ayni olmayacak. Arkadaslar o anlamda soylemistir bence

Bencede haklısın. Çok acele oluyor birşeyler. Oğlan evine kalsa şuan nişan olmuştu. Çok hevesli ler. Zaman olursa tanır daha iyi olur.

Ya ben o yas farkinin ileride ortaya cikacagini dusunuyorum. Ablaniz 48 yasinda enerjikken eniste 60 yasinda olacak. Ama tabi enisteniz cok cok genc ruhluysa durum baska. Habi burda konu acanlar varya adamlar 40 gelince foss enerji yok heyecan yok. Umarim eniste öyle olmaz.

23 küçük bir yaş mı? Garibime gitti açıkçası. 23 yaşında avukatım işim de var. Küçük olduğumu düşünmüyorum.

Ben 19 yaşındayken bile küçük olduğumu düşünmezdim, yaş ilerleyince anlarsınız. 30larınıza gelin 23 çok küçük gelir size. Evlenmek için zaten küçük bir yaş. İş hüç sahibi olmak evlilik için tek kriter değil ki. Evlilik olgunluğu bambaşka. İnsanın beklentileri, istekleri, beğenileri değişiyor. 20-25 arası dönemde özellikle bir yaş bile çok şey farkediyor.

Anlaşabiliyorlarsa sıkıntı yok demekki

Bencede haklısın. Çok acele oluyor birşeyler. Oğlan evine kalsa şuan nişan olmuştu. Çok hevesli ler. Zaman olursa tanır daha iyi olur.
Adamda da bir gariplik var sanki. Ogretim gorevlisi olmus,35ine kadar kimseyle tanisamamis da gorucu usulune kalmis,tuhaf

Sorun şu ki bu her yaşta böyle olacak. Yani insan bu, elbet yaşlandıkça yeni şeyler tecrübe edecek. 60 yaşına gelse dahi 50 yaşında küçük olduğunu düşünecek.

Adamda da bir gariplik var sanki. Ogretim gorevlisi olmus,35ine kadar kimseyle tanisamamis da gorucu usulune kalmis,tuhaf
Adamın ömrü okumakla geçmiş sürekli üstünü okumuş durmuş. Kendi öyle dedi. Ve evlenmek için bekleme sebebini sordu ablam.
atanmayı kadro almayı beklemiş oda bu senelerde olmuş galiba.

Ablanız 23 yaşındaysa sizde en fazla 20 21 yaşlarında olmalısınız.
Yani bu konuların sizi ilgilendirdiğini düşünmüyorum.
Son söz ablanın, aklı var fikri var aileniz zaten seçme hakkı tanımış ablanız bu adamı seçmiş.
Yaş farkı gözünüzü korkutmasın. 11 12 yaş farkı evet büyük ama aşşıırı büyük bir fark değil bana göre. Benim arkadaşım kendisinden 20 21 yaş büyük bir adamla evlendi, bu çok fazla mesela.
Kuzenimde aynı yaş aralığında biriyle evlendi, o kadar rahat ki. Evi var arabası var kocası gözünün içine bakıyor. Belki ablanız da öyle olacak, bunu bilemezsiniz.
Yaş farkı olmayanlar çok iyi anlaşıyor sanki, önemli olan uyumun ten uyumunun yakalanması. Ablanız bu uyumu yakaladıysa bırakmasın.

Aman boşver mutlular işte napcan , öyle mesajları falan da okuma psikolojin bozulur bak iki yetişkin insan borsadan konuşacak halleri yok

Anlaşabiliyorlarsa sıkıntı yok fakat şunu da öngörmek lazım 35 yaşındaki adam bir iki seneye ki hatta sizin örnekte birkaç aya bence çocuk ister. 23 yaşındaki ablanız yaşamaya ( gezip tozmaya ) yatkın bir mizaçta ise sorun olur. Anaç bir yapıda ille de ailem çocuklarım olsun modundaysa olur. Mizaçlar bu hususta çok mühim. Örneğin ben 31 yaşındayım 18-19 yaşlarımda evlilik ile ilgim yoktu bazı arkadaşlarım vardı onlar direk evlenme niyetindelerdi ve hemen aday bulup mezun olunca evlendiler. Ben 28 yaşında hala bekarken onların iki çocuğu vardı. Ben sorumluluğum olmadığı için dilediğimi yapabildim ama onlar küçük yaşta sorumluluk aldılar. Hangisi iyi tartışılır. Ben geç evlendim diye iyi oldu demiyorum tabi ki. Kader bence. Ama işte ablanız önündeki iki-üç seneyi öngörerek evlenmeli bence.

1 ay tanımak için çok kısa bir zaman bence. anlaşabiliyorsa sorun yok denmiş bütün yorumları da okumadım gerçi ama daha anlaşıp anlaşamadığını anlayacak evrede değil ki. 3 yıllık sevgilimin bile yeni huylarını öğreniyorum arada sırada ama hayat ablanızın. gerekli uyarıları yaptıysanız diyecek bir şey yok

Tabi karışmam da. Benide ilgilendiriyor yani kendi içimde ablam için endişelerim var. İnşallah verdiğiniz örnekler gibi mutlu olur

Adamın ömrü okumakla geçmiş sürekli üstünü okumuş durmuş. Kendi öyle dedi. Ve evlenmek için bekleme sebebini sordu ablam.
atanmayı kadro almayı beklemiş oda bu senelerde olmuş galiba.
Ama bu bekleme surecinde insanin sevgilisi olur,birileriyle tanisir gorusur. Dogrudan gorucu usulu tercih eden,tanimadigi biriyle evlilik isteyen okumus insan bana cok garip geliyor. Köyünden hic cikmamis insanlar bile severek asik olarak evlenmeyi secerken. Hic umulmadik bir kusuru cikabilir bu adamin, benden soylemesi.

Rica ederim. Hayırlısı olsun

Bencede bende bu yüzden nişan düğün bunlar acele edilmesin biraz konuşsun tanısın istiyorum.

Tabi karışmam da. Benide ilgilendiriyor yani kendi içimde ablam için endişelerim var. İnşallah verdiğiniz örnekler gibi mutlu olur
İşte bu ilgilendirip ilgilendirmeme meselesini hayatı tecrübe ettikçe anlayacaksınız :) başkasının hayatı (bu kişi ablamız, annemiz, babamız hatta evladımız bile olsa) tamamen bizi ilgilendirmiyor. Evet yanlış yola düşse çabalayabiliriz ama insanların seçimlerine saygı duymamız gerekiyor. Ben her insanın kendi kaderini ve yolunu çizdiğine inanırım. Ablanız kimseyi beğenmeyip bu adamı beğendiyse kaderin vardır bir bildiği. Gerçi detayları okudum pek bilemedim, adam bana garip geldi 35 yaşına kadar hiç mi kimseyle görüşmemiş, öğretim görevlisi ise çevresi çoktur hiç mi evlilik düşünmemiş, etkileyen biri olmamış da görücü usulü evlenmek istemiş, dahası neden evlilik için bu kadar acele ediliyor (oğlan tarafına bıraksak nişan yapılacak demişsiniz.) bu da ayrı bir tartışma konusu. Bence yaş konusundan çok buna odaklanmalısınız,şuan mutlu olduğu için bazı şeyleri gözardı ediyor gibi geldi.

Ya görücü usulü oluşu şöyle. Bu oğlanın arkadaşlarıyla ortak ablamın arkadaşı var ablamı söylüyorlar. Ablamın çalıştığı yeri verip git bak kıza diyorlar oğlan bakmış beğenmiş. Sonra ablamın arkadaşları foto attı ablmada olur gelsinler dedi. Sonrası görücü usulü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…