EVLİLİKTE UFAK TEFEK AMA ARKASI GELMEYEN SORUNLAR

feruzecerci

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
1.918
3.261
133
Merhaba, mutlu olduğumu düşündüğüm bir evliliğim vardı ancak son zamanlarda kendimi de bir gün mutluysam iki gün mutsuz hissediyorum.
İki-üç ay öncesinde eşimin bana karşı sadakatsiz davrandığını düşündüm, daha sonra mantıklıca düşününce olayın aldatma olmadığını sadakatsizliğinin boyutunun da evliliği sonlandıracak şekilde olmadığını gördüm ama yine de bu süreç ikimizi de çok yıprattı. Hatta öyle ki kendisini bir süre önce yatakta da reddettim bu sebeple yatakta da çok bir yakınlığımız kalmadı.
Bugün sabah yine hiç olmayacak bir şeyden huzursuzluk yaşadık, aslında bu ufak tefek şeyler yüzünden o kadar çok huzursuzluk yaşamaya başladık ki bazen ben bile şaşırıyorum. Dün yaşadığımız tatsızlığı yazsam Allah başka dert vermesin kardeşim der geçersiniz. Dün sevmediği yemekten tabağına fazla koyduğum için trip yedim. Sürekli söylediği bir söz var ÇOK UMURSAMAZSIN. Dün de onun isteklerini umursamadan davrandığımı söyledi.
Umursamazlık olarak şunları ben de kendimde görüyorum, sabahları erkenden kalkıp işe gider, benim home ofis çalışma düzenim var korona sebebiyle uzun süre adliyelerin kapatılması ve akabinde adli tatile girdiğimizden düzenli bir işim yok. Bu sebeple işim yoksa o gün geç kalkarım ve genelde de öyle geç kalkarım. O sabah erken kalkıp giderken uğurlamam çünkü bilmem kaçıncı rüyamı görüyor oluyorum o sıralar. Ev temizliğini aksatıyorum, bir yandan kpss çalışıyorum buna bağlıyorum evi temizleyeceğim vakitte iki test fazla çözerim diyorum. Bu düşünceyle ev işlerinin çoğunu yapmıyorum. Bunu da umursamazlık olarak görüyor.

Bir de şu sıralar yakın bir arkadaşımızın boşanması ile ilgileniyorum, boşanan çiftten kız olan benim erkek olan onun yakın arkadaşı, o da bu süreçte erkekle ilgileniyor çünkü bayağı dağıtmış durumda. Hukuki olarak da kıza ben destek oluyorum evde de böyle bir ikilik oldu maalesef. Bu durum da bizi geriyor, mesela geçen gün yine bu arkadaşındaydı, x nasıl ne düşünüyor diye sordum, senin bilmeni isteseydim birlikte buluşurduk dedi. ŞOK OLDUM. Ajan mıyım ben dostça sordum. Zaten mal varlığı olarak her şeyi alıyoruz ve boşanma konusunda iki taraf da anlaştı, Gidip kıza X bugün şöyleymiş diye mi anlatacağım...

Bugün de yine hiç olmayacak bir sebepten inanın ne olduğunu bile tam hatırlayamıyorum, konu döndü dolaştı tartışmaya başladık. En sonunda bana evli olan arkadaşlarıma sor bakalım, onlar evlerinde nasıllar bir kere de kendi eksiğini düşün ben neyi yanlış yapıyorum acaba diye sor, dedi. Ben de çok kızdım kimsenin eşi senin gibi sadakat sorunu göstermedi bence sen önce bunu düşün dedim. Ben bir şey demiyorum sana işe gidiyorum dedi. Ben de yerimden kalkmadım öpmek istedi yüzümü çevirdim. Darıldı ve gitti.

Şimdi aslında toplasanız incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler ama tüm günüm zehir oluyor kara kara düşünüyorum, yatağa küs gibi giriyoruz. İkimiz de sürekli inatlaşıyoruz orta yolu bulamıyoruz. Hakikaten benim eksiğim ne bunu ben de merak ediyorum? Bu akşam yine tartışırız kesin de yine kendisine soracağım, benim eksiğim neymiş bir anlat diyeceğim. Ev işleriyle az ilgilenmek ya da yatak odasında reddedebilmek mi benim eksiğim ?

Bir de eklemek istiyorum, eşim sorunlarını kendi içinde yaşar bana yansıtmaz, ben konuşma yanlısıyım ama o hep der sen kendini bir şekilde haklı çıkarıyorsun, galiba bu yüzden tartışmaya pek girmiyor. Geçen gün gözleri doldu tartıştık sonra ben mutfağa geçtim, o salonda oturuyordu. Yanıma geldi gözleri dolu dolu, bunu nasıl başarıyorsun, her seferinde bu kadar haksız olarak başlayıp nasıl beni böyle çaresiz bırakıyorsun dedi. Böyle romantik bir atmosferde, çok basit, haklı olduğum için dedim. Sarıldı bana duygusallıkla ama ben o an o kadar çok duygusal olamadım. İşlerime baktım. Umarım bugün güzelce senden şunu şunu bekliyorum diyebilir.

Son düzenleme:
İkinizin de birbirine tahammülü kalmamış. Güven probleminiz ilişkinizi ciddi anlamda etkilemiş aslında. İçinizde ona karşı bitmeyen bir öfke ve kırgınlık var. Eşinizin tripleri o kadar saçma ki. Madem hoşnut olmuyor, yemeğini de kendisi servis etsin, evi de kendisi temizlesin. Çift terapistine gidebilirsiniz. Belki faydası olur

Sadakatsizlikten kastım benim tanımadığım kız arkadaşlarıyla geyik muhabbeti yapması. Çoğu kişiye göre bu sadakatsizlik değil, hani mahkemeye taşısam bunu sadakatsizlik olarak değerlendirmezler. Ama benim canımı sıktı.
Ev işlerinde titiz olduğu için çoğu şeyi kendisi yapıyor, bunun benimle ilgisi olduğunu pek sanmıyorum, kendi temizliğini sever yardımcı bile almaz eve onlar iyi yapamazlar yabancı birini istemiyorum evde gibi sebeplerden. O yüzden arada bir tüm evi komple silip süpürür ütüyü de öyle sadece kendisi yapar, dünkü yemek kavgasından sonra sofrayı da o topladı karışmadım hiç. Yani ben hayatında olmasam da aynı şekilde temiz titiz devam ederdi hatta bazen bana bu sebeple sitem eder çok dağınıksın diye, bekarken evi bal dök yala şeklindeydi. Öğrenciyken tamamen içinden gelerek evin tüm bulaşığını temizliğini kendisi yaparmış bunu kendisi hiç söylemedi ama ev arkadaşlarından biriyle tanışınca o anlatmıştı.

Bence adam haklı. Çok haklı hemde.

Haklı haksız aramıyorum aslında çünkü burada yazdıklarımla bir tarafa haklı ya da haksız denilmesi yargısız infaz oluyor, diğer taraf dinlenmeden olaylar bizzat görülmeden haklı haksız denilmesini doğru bulmuyorum. Benim başlığı açma sebebim hakikaten egolarımıbir kenara bırakıp artık bu saatten sonra ne yapmalı evlilikte ilişkide nelere dikkat etmeli...

Sadakat sorunu dediğiniz ne ki yani başta sorun etmiyor gibi yapıp sonra niye koz olarak öne sürüyorsunuz

Aslında başta bayağı büyük sorun ettim sonradan koz olarak öne sürmedim, kıyaslamamı istediği kişilerin eşlerinden birinin sosyal medya hesabı bile yok. Diğeri de yaşça büyük ve hiç duymadım arkadaşımdan eşinin kız arkadaşı yok yani. (Evli olan arkadaşlarıma sormamı istemişti ya... )
Ben o olaydan sonra biraz paranoya yapmaya başladım açıkçası. Onun sosyalliğini hazmedemedim.

Yatakta küs kalmanızın sonucu olarak bana her şeye yansımış gibi geldi.
Yatağa küs girdiniz, sarılarak uyumadınız, öpüşmediniz vs arada sıcaklık oluşmadığı için ertesi gün her şey size batar olmuş.
Buzları eritin bence sonrası düzelir gibi geliyor.
Romantik bir gece geçirin bakalım ne olacak?

Sadakatsizlikten kastım benim tanımadığım kız arkadaşlarıyla geyik muhabbeti yapması. Çoğu kişiye göre bu sadakatsizlik değil, hani mahkemeye taşısam bunu sadakatsizlik olarak değerlendirmezler. Ama benim canımı sıktı.
Ev işlerinde titiz olduğu için çoğu şeyi kendisi yapıyor, bunun benimle ilgisi olduğunu pek sanmıyorum, kendi temizliğini sever yardımcı bile almaz eve onlar iyi yapamazlar yabancı birini istemiyorum evde gibi sebeplerden. O yüzden arada bir tüm evi komple silip süpürür ütüyü de öyle sadece kendisi yapar, dünkü yemek kavgasından sonra sofrayı da o topladı karışmadım hiç. Yani ben hayatında olmasam da aynı şekilde temiz titiz devam ederdi hatta bazen bana bu sebeple sitem eder çok dağınıksın diye, bekarken evi bal dök yala şeklindeydi. Öğrenciyken tamamen içinden gelerek evin tüm bulaşığını temizliğini kendisi yaparmış bunu kendisi hiç söylemedi ama ev arkadaşlarından biriyle tanışınca o anlatmıştı.
Burada her şeyi anlatmışsınız zaten. Dediğiniz gibi bahsettiğiniz şey aldatmayı geçtim verecek örnek bulamadım hiçbi şey değil yani. Tüm ülke geyikten birbirini aldatmaya yelteniyor o zaman.

Dediğiniz gibi adamın hayatına tam olarak ne katkınız var? Benik okuduğum yok çünkü. Kıskançlık krizleriniz var temizlikte ev işlerinde yardım etmiyorsunuz cinselliği zora sokuyorsunuz. Siz olmasanız da olur yani. Evde durmak dışında bi katkı göremedim. Asıl soru şu ya adam bunun farkına varır da asıl o boşanmak isterse?

Bana siz biraz soğuk kalpli ve laf çeviren biri gibi geldiniz. Bazi insanlar vardır, %100 haksız olduğunu cümle alem bilse bile lafı karıştırır, ağzindan girer burnundan cikar, karşısındaki haksiz olduğundan değil bir sonuç alamayacağını anlayıp sustugu zaman da kendini haklı ilan eder. Sizi tanımıyorum tabii ama kocaniza güvenmiyorsanız evliliğinizi sürdürmeyin. Adam yanınıza gözleri dolu dolu geldiğinde kafanızi çevirip işinizi yapabiliyosaniz burda yanlış olan bişey var demektir. Eşiniz siz sürekli laf cevirdiginiz için sizin de dediğiniz gibi sorunlarını içine atiyo, sizinle paylaşmiyo ama hırsını da alamadığı için olur olmaz yerde sizi tersleyip fazla tepki veriyo. Bence.

Yatakta küs kalmanızın sonucu olarak bana her şeye yansımış gibi geldi.
Yatağa küs girdiniz, sarılarak uyumadınız, öpüşmediniz vs arada sıcaklık oluşmadığı için ertesi gün her şey size batar olmuş.
Buzları eritin bence sonrası düzelir gibi geliyor.
Romantik bir gece geçirin bakalım ne olacak?

Ya o gider erken yatar ya ben işim var deyip yatağa geçmem. Aslında her gece yatağa geçerken beni çağırır hadi gel uyuyalım diye ama hakikaten erken saatler mesela 11de uykusu gelir, ben yatsam uyuyamam o saatte o yüzden sen geç ben birazdan gelirim derim.

Siz asıl sorunu çözmemiş üstünü kapatmışsınız bence. İki taraf da kısa sürede eskiye dönüş olmayacağını kabul etmeli ve birbirinize zaman tanımalısınız. Terapi desteği alabilirsiniz. Çift terapisinde insanlar daha açık sözlü oluyorlar. Problemi tespit ederseniz daha kolay çözüme ulaşırsınız. Eşinizin davranışı güven sarsacak nitelikte idi konunuzu hatırlıyorum. Sadakat kavramı ilişkiye özeldir. Sizden gizlemesi bir yana açıklaması da yine manipülatifdi, ilişkinizin her alanında dürüstlüğü benimsemişseniz bu aldatmadır. Maalesef üç şey çok çabuk bitiyor para, zaman, tahammül.

Haklı haksız aramıyorum aslında çünkü burada yazdıklarımla bir tarafa haklı ya da haksız denilmesi yargısız infaz oluyor, diğer taraf dinlenmeden olaylar bizzat görülmeden haklı haksız denilmesini doğru bulmuyorum. Benim başlığı açma sebebim hakikaten egolarımıbir kenara bırakıp artık bu saatten sonra ne yapmalı evlilikte ilişkide nelere dikkat etmeli...
Zaten ben şuan anlatanı değil anlatamayanı savunuyorum. İnfaz yok.

1. Ayrılan çift konusunu irdelememeniz gerekiyordu. Soru sorma bu neyin merakı aşırı gereksiz.

2.Evin temizliği düzeni dikkat edilmesi gereken önemli bir husus tabiki sadece senin başına yıkılamaz. Ortaklaşa yapılmalıdır.

3.Sürekli kafanız o atlatamadığınız konuda gibi duruyor bence adam bu konuda haklı çok daha fazla tahamül edemez.

4.O işe giderken neden uyuyorsun? Kahvaltı yapan biriyse ona bişiler hazırlayıp göndeirp birdaha yatabilirsin. Etmiyorsa kahvaltı bişi diyemem.

5.Bir ilişkide ki evlilik bu güven herşeyden önce gelir. Güveninizi kaybedip kaybetmediğinizden emin olun. Güven yoksa boşa giden evliliktir, devamsa eşinize sevginizi gösterin saygınızı gösterin irdelemeyin kemdi kocanızla evinizle alakadar olun.

Eğer böyle olmana rağmen sana kötü davranırsa sen emek vermiş olucaksın vicdanın rahat olucak.

Ya o gider erken yatar ya ben işim var deyip yatağa geçmem. Aslında her gece yatağa geçerken beni çağırır hadi gel uyuyalım diye ama hakikaten erken saatler mesela 11de uykusu gelir, ben yatsam uyuyamam o saatte o yüzden sen geç ben birazdan gelirim derim.

Yok ben şunu demek istedim.
Hani evliliğin dinamizmi cinsellik derler ya siz o heyecanı kaybetmişsiniz.
Yatağa küs girmeler, sizi birbirinizden uzaklaştırmış.
Ondan dedim romantik bir gece geçirin sonra ne olur diye.

sadakatsizlik veya baska sebepten aradaki sevgi saygi perdesi yirtilmis. o yaklasinca siz istemiyorsunuz, sizin ders calisip evle ilgilenmeme durumunuza o tahammul gosteremiyor.. elalemin derdi sizi etkiliyor. en sacmasi o nokta. esiniz de makul degil. neden arkadasinin kinini suruyor size karsi. canim bosver onlardan konusup uzulmeyelim diyebilir veya uzgun perisan deyip gecebilir. illa davada kullanacaginiz delil istememissiniz ki.

destek alma noktasindasiniz. bu noktadan sonra isteseniz de toparlayamayabilirsiniz destek almaya kalksaniz bile. kotuye gitmeden mudahele edin yuvaniza. hakliyim moduna girmeden susup bir adami dinleyin bakalim konussun.

Siz asıl sorunu çözmemiş üstünü kapatmışsınız bence. İki taraf da kısa sürede eskiye dönüş olmayacağını kabul etmeli ve birbirinize zaman tanımalısınız. Terapi desteği alabilirsiniz. Çift terapisinde insanlar daha açık sözlü oluyorlar. Problemi tespit ederseniz daha kolay çözüme ulaşırsınız. Eşinizin davranışı güven sarsacak nitelikte idi konunuzu hatırlıyorum. Sadakat kavramı ilişkiye özeldir. Sizden gizlemesi bir yana açıklaması da yine manipülatifdi, ilişkinizin her alanında dürüstlüğü benimsemişseniz bu aldatmadır. Maalesef üç şey çok çabuk bitiyor para, zaman, tahammül.

Evet hakikaten tahammülsüzlük var hâlâ bazen düşünüyorum gitmeyi, atamam olursa tercihimi uzak bir yere yapmayı... Terapiste gideceğini zannetmiyorum dertleşmeyi sevmez ki tanımadığı birine hiç anlatmaz. Benim ev içinde yapmam gereken bir şey var mı ? Kendim de mutsuzum o da mutsuz... Umursamazsın diyor evet eve karşı umursamazım ev işleriyle ilgilenmiyorum. Kendime gerekli özeni veremiyorum içimde bir mutlu bir mutsuz... Evi mi düşüneceğim bir de...

Back
X