Evlilikte para sorunu ?

Ellerin dert görmesin aylık için boşandı mi
Bızım kı yetım aylığı değil dedem rahmetli olmadan önce halamlar babaannem ve dedemın bakım ve yaşlılık maaşlarını alırlardı ama evlerıne sokmazlardı. Araba dahı almışlardı. Bu arada 5 kardeş tabı babamlar. Neyse babam sık sık gıder ıhtıyaclarını karşılardı. Ama bır tek babam. Bızde karışmazdık annesı babası dığerlerı bır gram ılgılenmezdı tabı dedemlerınde bak durumu ıyı tarlalar ganı ıkı ev vs ama yaşlılar ya tarlada kı dut cevızlerı torun ve evlatları satar paraları yerdı. Bız ıstanbul onlar doğuda tabı. Bız bu zamana kadar dedemızın yerı bıraz cevız dut gormedık gözümüzde olmadı. Ama her haltta babamı pişkince arayı soğuk kömür yolla yok et bıttı len maaşı alan sız bakım parası alan sız babam zaten her şeyı karşılıyor. Halama yakın olsun dıye daha bızım evımız yok dığer evı yaptı esyalar donattı sırf dığer halama yakın olsunlar dıye zıra bu ınsanlar 95 yaşındaydı. Bızede gelmezlerdı. Bı gun babaannem düşmüş kolu kırılmış. Babamı arayı ıstanbul dan Erzurum a çağırıp hastaneye götürün demezler mı ee babam gıttı. Yav dellendım bı ınsanın annesının kolu kırılmış altında onların parasıyla alınmış araba babamı arıyorlar götür dıye bende artık tak ettı gizlice şikayet ettım kımse bılmez dığer halama geçtı. Dedemde tabı dığer evlatlara düşkün babam tek evlatlık yapmasına rağmen o kadar sevılmedı onlar kadar ama ölürken dedem farketmıştır. Çünkü dedem hastanede vefat oncesı amcam bağırıp çağırmış öff geber kurtulak vs dıye. Bunuda dayım duymuş hastanede çalışıyor dıye dedemın yanında kalmış baban gıdene kadar şimdi mal derdındeler hepsı

Bazı şeyler erkeğe yakışıyor be cınım.Evimin direği diyorum ne güzel hallediyorsun şu hesap kitap işini diye eşim hemen gülümsüyor bir mutlu oluyor.Benim kafa rahat sonra
Bende benımkıne bazen dıyorum anlamam o işlerden ben alışverışı severım dıye o da maaş kartım sende olucak zaten der. Kpss ye hazırlanıyorum evlenek yeter kı ben iş yemekte yaparım sen ders çalışırsın atanıncada maaşın senın ıstedığın gıbı harcarsın bı zahmet kendı maaşın senın olsun der ponçiğim ama tabı burayı okudukça çocuğa çektırıyorum şüpheyle

Biliyomusun hepsi aynı mal. Biz kocaelindeyiz onlar doğuda hem emekli maaşını yiyorlar hem üzerine araba alıyorlar bzmkide böbreklerini üşütmüş burayı arıyorlar baba mi hastalandı diye iş tarlalara gelince herkes kendine verilsin istiyor tabi

Aynı bak böbrek dedın torunu rahatsızlandı böbrek lazım kendı annesı vs vermedı dedem vercektı ıstanbul a geldıler. Neyse doktor yaşlı bu ınsan kötu olur demış almamış sen bu iş olmadı dıye babamı ara bu durmuyor zaten kokuyor alın başımızdan dıye aramışlardı kı ılk geldığınde babam sayıp sövdü adamı getırttıler ınsan bı duş aldırır dıye adam geldı ee köyden gelmiş mayıs kokuyor yıkadık yenı kuyafetler hıc vıcdan yok bu tıp ınsanlarda

Bende bir yıllık evliyim eşimin ailesi maddi olarak hiç destek olmadı eşim de bende özel sektörde çalışıyoruz elimden ne geldiyse ben yaptım ailem destek çıktı bize hatta ama eşim ailesinin ev kredisine bile benden habersiz destek oldu faturaları filan ödüyor ben hayatta borç yapmayan insan onun düğünde ailesi akrabası gelsin diye kredi kartı borcu için kredi çektim bugün hamileyim çalışamıyorum bugün çektiğim kredi için senin kredin diyor halbuki 1 kuruş borçum yoktu ama kredi benim oldu şimdi ki aklım olsa evet az destek olurdum geri kalanı yatırıma ayırırdım sonra dan çıkarıp toplu vermek daha kıymetli olurdu

sonucda onlar daaha kıymetli oluyor ama ne yaaprsn yap

Ca
Çok çirkin. O zaman giderleri birlikte ödeyin faturalar vs. Kredisine yardım etmeyin. İsterse gitsin 5 göbek öteden kuzenine bıraksın. Siz de kendinize araba alın.
Calisan hanımlara soruyormus calismiyorsan cevaplmasaydin

E tabi baştan konuşman güzel olur.Ben de çok yolunu yaptım şöyle olur mu böyle yapar mısın diye hep konuştum.Sonradan vay ben bilmiyordum vay söylememiştin olmasın

E tabi baştan konuşman güzel olur.Ben de çok yolunu yaptım şöyle olur mu böyle yapar mısın diye hep konuştum.Sonradan vay ben bilmiyordum vay söylememiştin olmasın
Hepsını tek tek söyledım valla görcez yoksa dereyı geçene kadar ayıya dayı mı

Eşiniz bu borcun altına sizden önce girmiş demek ki siz hayatına girmeseydiniz de bu borcu bir şekilde ödeyecekti. Yaklaşımı hoş olmamış sonuçta kredi borcuna siz de yardım ediyorsunuz. Aileden alınan destek eşinizi biraz mahçup etmiş anladığım kadarıyla benim tavsiyem evliliğinizin huzuru için aldığı arabayı satıp kredi borcunu kapatmanız şu anda ikinci el araç fiyatları neredeyse 80% oranında artmış durumda o nedenle sattığınızda aileye koydukları parayı verip elinizdeki para ile tekrar kredi kullanarak başka bir araç da alabilirsiniz. Memur olduğunuz için kredi aşamasında sorun yaşamayacaksınızdır. Daha makul bir fiyatla araç almanız sizin için daha hayırlı olur eşiniz ailesine karşı mahçup olmaktan kurtulur siz de eşinizin bu mahcubiyetinden doğan şaşırmışlığı nedeniyle haksızlığa uğramaktan kurtulursunuz. Ama yok ben aracı satmam diyorsa da kredi borcuna destek olmayın derim hatta bu zamana kadar ödediğiniz kısmını da isteyin ve ancak paranızı geri verirse sadece söz konusu aracın eşinizin kardeşine kalacağına dair bir sözleşme yapmayı teklif edin bakalım ne diyecek? Bunun dışında eşiniz kendi kredisini ödeye dursun evin giderleri vs için ödeme işini de siz üstlenin yani eşiniz her ay sizin hesabınıza yatırsın parayı bu ödemeleri siz kendi hesabınızdan yapın böyle gelir giderinizi kontrol etmiş olursunuz. Birikim kısmına gelince paranızın kontrolü sizde olmadıkça birikim yapmanız çok zor.

Guncelleme
Bu olayin yasandigi gece, esimin mehir olarak bana verdigive ailemin taktigi altinlari bir yere kaldirdim tepki olarak. Bugun altinlar nerde diye sordu yerini soyledim digerleri nerde dedi baska bi yerde dedim suratima telefonu kapatti. Aksamdan beri surati bes karis. Neden o hareketi yaptigimi bi dusun dedim yok anlamiyor katiyen. Dedigi sey artik keseler ayri herkesin yatirimi kendine. Sanki hep bu ani bekliyor firsat kolluyormus gibi "Ayin 15 inde bana para falan gonderme paranla ne istiyorsan yapmakta ozgursun" dedi. Ben anlamiyorum gercekten. O mu bana guvenmedigi icin bu haldeyiz ben mi ona guvenmiyordum en basindan beri. Neden boyle cirkin konusmalar yapiyoruz anlayamiyorum. Cok sıkıldım. Ve incinen ben oldugum halde uste cikiyor para muhabbetini ben yapiyormusum gibi. Ne yapacagimi sasirdim. Maasimdan eve katki yapmazsam gondermezsem zaten borcu var ayda bes bin e yakin kredi oduyor ne kalacak ki elinde. Ben hala onu dusunuyorum .

Hiç üzme kendini, bu tripler geçmezse ödemeleri paylaş tamam hesaplar ayrıysa bunlar benden gerisi de senden de geç sakın para yetiştiremez deyip bütün ödemeleri üzerine alma hepsini sana yıkar. Gıda masrafları ve bir kaç faturanın ödemesi yeterli. Bu şekilde de evlilik yürüten insanlar var, alışır zamanla. Duygu sömürüsüne aldanma

İçimden gelmezse tek bir çöp almam da ödemem de evi döndürmek icin.

Eski kredilerini eli de patlattığı için ne maaşimi bilir,ne nereye para harcadığımı,nede isteyebilir kendileri.yâsanmisliklar bizim ekonomik döngüyü bu hale getirdi.

Kurnazlık pesinde olmasaydı normalde çok bonkör biriyimdir.ama kurnazlara asla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…