Evlilikte para sorunu ?

Evet bu ayrı tabi zaten 2 oğlu var abisinin ehliyeti yok ve ilgilenmiyorda açıkçası. 3. Kişiler uzak akrabalar nasıl cesaret ediyorlar nasıl yakalanmiyorlar anlamıyorum

Evlılık birlikteliği içerisinde alınan herşey ortaktır eğer arabayı evlenmeden önce aldıysa ve suan sız destek çıkıyorsanız halada çıkacaksanız kendı hesabınızdan ödeyin krediyi parayı herneyse işte çünkü ılerde nolur nolmaz sizinde hakkınız olduğunu ispatlarsınız somut bir delil olur elinizde.... yoksa ödenenlerde boşa eğer bir güven sorunu varsa - şayet. Bizde toplanan para hesabını ben kontrol ediyorum esım yoğun çalışıyor ödemeler kıra kredi hepsiyle ben ilgilenirim ama bu benım kurguladığım birsey degıl ortak hareket ederız ole gelişti olaki ayrılık oldu hak iddia edemesede çünkü kontrol bende vicdanen ve hukuken ortaktır ortak kalacaktır arabada benım üzerime devır ıslemınde eşim gelemedi babamla gittik ben işten çıkıp yakın notere gitmiştim babam sağolsun 10 bin destek attı... eşimin bugün bana soyledıgı bir şey vardı ev nasıp olursa bize oda senın üzerine kız dünyanın bın bır halı var bır bayanın gecınmesi çok zor erkek yolunu bulur....diyor kısmen katılıyorum ne kadınlar var.Bundan aylar önce arkadaşım boşanma davası açtı esıne evlenınce altınları bozup araba aldılar adam boşanma davasını duyunca eniştesinin üzerine geçirdi arabayı ama kendı kullanmaya devam tabı mahkeme bunu bılıyor ıspatlandı bir arkadaşında yazdığı gibi hersey ortakken boşanma söz konusu olunca kımse kuruş vermek ıstemıyor olay mahkemeye kalıyor mahkemede ev yada arabanın değerini düşürerek size pay edıyor gitti onca ortak emek...

Son düzenleme:
Evi bılmıyorum kuzu benım %99 engelli kardeşim var. Bızde durumumuzun olmadığı yıllarda böyle devlet bı hak tanımıştı engellı evladınyakını olanlara bızde 2013 de almıştık. Babam kullanabılır bır tek vasısı kullanabılır. Yanı engellının ıhtıyaclarını rahat gıdersın dıye ılla her an engellı bıncek dıye bır durum yok yanı aılede kullanıyor normal olarak ama vasıden başkası suremez dıye bılıyorum ve ya akraba şu bu böyle bır ımkandan yararlanamaz belkı vasısı ıse oluyordur emın değilim. Evı duymadım hıc kuzu ama mısal ınternet su faturasında oluyormuş hıc öyle şeylere tamah etmemıştık. Kı durumumuzun olmadığı donemde bıle annem ne bakım parası ne kardeşim engellı maaşı almıştı.

Şuan istesek bizde alırız ama almadık 2.el aldık. Zaten o araba benden önce alınmıştı bu sene 5 yılı doldu ve satıldı. Bence de hiç gerek yok emek vermeden alınanseyler içimesinmiyor
5 yılda bir sıfır araba alabiliyorsun tabi ki gözleri para para olur

Calişmadigim için konunun tamamina yorum yapamicam, calisan kadinlara sormussunuz ama şunu demek istiyorum" birşey istemedim kiymetsiz oldum" konusunda yaniliyorsunuz.

Hicbisey istememenizin sebebi zaten eş adayinin isteklerinizi yapmak istemeyecegini dusunmeniz ve bilmeniz bence. Yapmaya gönlü olan adam sizin zorlamanizi beklemez zaten, mutlu olun diye birseyler yapmaya calisirdi. Adam kiymet veriyorsa bisey istemediniz diye kiymetinizi dusurmezdi.

Zorla cirkeflikle birsey aldiranlarin kiymetli oldugunu dusunmuyorum.

Biz de ev ve araba ödüyoruz hem de evlenir evlenmez girdik bu borca.2 senelik evliyiz seneye bitirmiş oluyoruz evi.Ben kendi harcamalarımı kredi kartından yapıyorum genelde.Her ay kredi kartım ne kadar geldiyse onu ödüyorum genel olarak 1500-2000₺ falan gelir kendime biraz da nakit ayırıp gerisini eşime yollarım.Ödemelerle eşim uğraşır.Genelde krediyi yüksek ödediğimiz için ekside oluruz buna rağmen hiç maddi konularda tartışmamız olmadı.Ev işleriyle ilgili olmuştu evliliğin başlarında onu da sonra oturttukne zaman neyi dillendirsem bi b.k oluyor nazar boncuğumu koyayım da

Evet bu ayrı tabi zaten 2 oğlu var abisinin ehliyeti yok ve ilgilenmiyorda açıkçası. 3. Kişiler uzak akrabalar nasıl cesaret ediyorlar nasıl yakalanmiyorlar anlamıyorum
Bızde babam vası araba kardeşimin vası olarak sadece o kullanabılıyor yuhh ama ya yemınle devletı kerız yerıne koymuşlar

Yerinde olsam o araba için kuruş ödemem
Eve de katkı yapmam
Madem herkesin kendine parası, sende kendine çalış. Ailem yardım etti şu kadarı onların hakkı dese anlarım ama bu çok çirkin hesap

Okurken bana sıkıntı bastı.Eşim yokken evin kirası elektriği mutfağı hep ben uğraşırdım ve eşimle evlenir evlenmez bu sorumlulukları ona yıktım.Valla uğraşabiliyorsanız helal olsun ben hiç sevmiyorum gelir giderlerle uğraşmayı sıkıntı basıyor.Ben sadece harcamayı seviyorumHatta eşim anlatıyor işte şu şu kadar bu bu kadar ödemeleri yaptım şöyle böyle 2 .dakikada kopuyorum dinliyormuş gibi yapıyorum bitince rahatlama geliyor

Yerinde olsam o araba için kuruş ödemem
Eve de katkı yapmam
Madem herkesin kendine parası, sende kendine çalış. Ailem yardım etti şu kadarı onların hakkı dese anlarım ama bu çok çirkin hesap
bir kadın ister evli ister bekar ister çocuklu ister çocuksuz ne olursa olsun kendine ait para ve mal sahibi olmalı 1 oda bile olsa.eş de isterse dünyanın en iyi eşi olsun gene olmalı.diğer türlüsü günü birlik karın tokluğuna hayat gelir bana mutlu olamam.hayvanlar bile yuva sahibi olmayı seviyor sahipleniyorlar canları pahasına.erkek ya da kadına kişilik verir güvence verir maaşı ve malı o yüzden iki tarafta da olmalı ya da olmamalı.evlilik bir tarafın diğer tarafı kalkındırması değildir

Bende ınşallah böyle olurum hıc anlamam fatura vergı şu bu

katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…