Evlilikte nazar?

Eskiden albümler olurdu,gelen misafirlere onlar gosterilirdi.
Simdiki cag böyle.
insan paylasmak istiyor sevincini.
Soyut olmayi sevmiyorum.
Bende bi bireyim,meslek hayatimi,arkadaslarimla olan zamanimi,ailemi..vs paylasirim bana albüm olur anı kalir..
tarihlerle durmasi ve omurluk olmasida guzel ayrica.
ben seviyorum bu yuzden.
Ama şu icimdeki nazar degecek kaygisida olmasa keşke
bence bu kaygı meselesı belayı daha cok cagırmak oluyor
ben sosyal medyayı aktıf kullanırım
telde cektıgım resımlerın cıktısını alırım album mantıgı bende hala devam edıyor gelen bazı yakınlarıma albumlerı de gosterırım
sık vıdeoda paylasırım
bakınız profılde suan resmım de var hıc cekınmem
sureklı bırsey olursa dıye cekınırsem kesın bırsey olur o dusunce ıstek yerıne de gecıyor bır yerde ... aklımızı mesgul eden sey cagrısım yapıyor . en ıyısı dusunmemek

Vesvese yapıyorsunuz. O yaşadığınız şeyler de bebek de yeni doğmuştu herhalde. Her aile böyle donemeclerden geçer. Nazardır büyüdür bunlara inanmayın

Hayatımda hiç fal bakmadım.

Nazar büyü sihir cin peri fal vb şeylere inanmak istiyorum ama nedense inanamıyorum.

Tam 30 yaşındayım.

Fal baktırmanin ne olduğuna dair bir fikrim yok

Bu yaşıma kadar bana hiç nazar değmedi. Nazar degmesi icin bir sebebim olmamakla birlikte değmiş olsa da bu nazardır diyemem. Anlamam çünkü.

Hiç cin peri görmedim. Bi tek isimlerini duydum.

Bende bi sorun mu var acaba, ben mi anlamli şeylere doğru anlamlar veremiyorum
. Bunu ciddiyetle soruyorum.

Ne zaman bi resim paylassa. Aradan 1 saat gecmeden hemen kavga ederiz. Eve misafir gelse yada biz vitsek bi yere gene 1 saat gecmedn kavga ederiz. Hemde o kdr ufak tefek seyler ki anlatanam. Surekli okumak lazim. Bu nazari da bazi insnlar cekiyo resmen. Hatta bi akrabam var ne zaman beni gorse sacimin icinde ayni yerde yara çıkar. Bunu 3 4 kere bazi ortamlarda dillendirdim ve daha olmamaya basladi kendimce oyle bir çözüm buldum.

Adı her neyse nazarmı, düşük enerjimi varmı var evet .. ama falcılardan gerçekten uzak durmak lazım . Senin gibi buhranlı bi zamanımızda ilk kez gittim falcıya lanet gelsin boşanma durumuna geldik ozaman .. en son 600 lira ver mezarlığa gidip yazdığım kağıtları mezara gömcez diyince bi aydınlanma gelmişti bana

Nazara inaniyorum. Kocamla iliskimde de oluyordu cicim aylarinda bol foto atardik gezdigimiz yerlerden. Simdi cocuk oldu cok gezemedigimiz icin paylasamiyorum da sukur iyiyiz. Kizimi da paylasmiyorum. Baslarda birkac yere paylastim. Baktim cocugum huzursuz oluyor butun gun artik yapmiyorum. Zayif oldugundan midir nedir cok aktif bir bebek kizim. Ayina gore fazla hareketli. Bu da ister istemez dikkat cekiyor. Insanlar evime gelince yada biz onlara gidince yine huzursuzlaniyor cocuk. Bazilarinin gercekten gozleri nazarli 😊 Misal bende oyleyim. Masallah dedigim 3 gun yasar. O yuzden kimsenin bebesini falan sevemezdim. Bir kere hic unutmam parkta bir cocuk vardi ayakta duruyor yani bebecik. Guzel bi cocuk. Sapsari mavis gozlu bi bebek. Esime donup ya suna bak masallah ne kadar tatli dedim cocuk oldugu yere kut diye dustu birden 😆 Baya gulmustuk o zaman. Hem de nazardan korunmak cok basit. Nas felak ayetel kursi bolca okuyorum kizima da bize de. Esim de okur. Okuyun. Nazardan baska turlu korunamayiz. Nazar boncugu falan hep hikaye yani.

Eşimde kızımda uyudu ve ben onları seyrederken geçmişe bi göz gezdirdim..
Eşimle 7 yıllık birlikteliğin ardindan evlendik.
5 yıllık evliyiz.
1.5 yaşinda dünyalar tatlisi kizimiz var.
Elbette kavgalarimiz olur,ama genel anlamda birbirini seven imrenilerek bakilan bi evliliğimiz var.
Eşimle birçok sinavdan geçtik evliligimin ilk yillarinda..
Şimdi anlatsam burdan yol olur:)
Sirt sirta verdik hayata sifirdan başladik diyebilirim.
İlk yillar kredi borçlar bizi mahvetti,sonra krediyide bitirdik kredi kartlarinida odeyip kirdik attik..
Bende ataninca çok sukur maddi kaygimizda bitti borcumuz harcimiz yok ve alisik olmadigimiz bir durumla bocaladik uzun bi sure.Maddi ferahliga erdigimiz ilk sene yani gectigimiz sene inanilmaz kavgalar ettik.
Birbirimize tahammulumuz oyle azalmistiki,agzimizdan defalarca boşanma laflari cikti.
ortada bi sebep yoktu..Sadece birbirimize karşi gerilimliydik.
O zamanlar umudum tukeniyordu.
Neden boyle olduk diye cikmaza girip biraktigim bir olaya başvurdum.
Fal baktirmiştim,o kişi de bir kadinin negatif elektirigi hanenize değmiş,etkisi bi sure daha devam edip gidecek,uzun sureli bir evlilik var.Birbirinizi cok seviyorsunuz demişti.
Ama o zaman o kadin bile icimi rahatlatmamisti,yataklari bile ayirmiştik bi dönem.
Sonra zamanla geçti o süreç.
En son ne zaman kavga ettigimizi bile hatirlamiyorum.Çok sükür uzun aylardir iyiyiz.
Ortada bi sebep yokken başlayan mutsuz günler,yine sebepsiz bi şekilde kaybolup gitmişti..

Bu durum bende kaygiya yol açtı.
Sosyal medyada fotograf paylaşirdim,simdi paylaşsam yuregim daraliyor hemen siliyorum birdaha.
Ben boyle biri degildim.
Nazardan hiç korkmazdim.
Ama şimdi korkuyorum.
o durumu istemsizce nazara bağliyorum.
Çunku cidden sebepsiz kavgalardi.
Hic anlasamamaya başlamistik,
eşim defalarca bize ne oldu diyip duruyordu o zamanlar hatirliyorum.
Neden konu açtigimida bilmiyorum aslinda,kizim ve esimin oyun oynarken ki fotografini durumuma attim,bu defa silmedim,icimdeki nazar korkusunu yenmek adina silmedim.
Sık paylaşmam zaten arada sirada içimden geliyorsa.
Gereksiz bir kaygi oluşuyor içimiçimde.Ve ben bu durumu aylardir aşamadim.
Sanki herkes gozunu bize dikmiş hasetle bakiyor gibi his oluşuyor( kendime cok kiziyorum boyle dusundugum icin,evet cok yanlis farkindayim) belkide yapacaginiz yorumlarla farkli bir bakiş açisi kazanirim...
Ben inanırım nazara. Ki başıma geldiği oldu. Ve benim en sık kullandığım iki kelime maşallah subhanallahtır. Ben eşime her aşkla bakışımda diyorum içimden. Allah eşinizi çocuğunuzu size bagışlasın. Bol bol dua edin şükredin.

Back
X