-
- Konu Sahibi Pskpsikolog
Ya bu olay aslında benimde başımda vardı. Bende bir esnafla sevgiliydim. Askerdeydi o ailesi üstümde çok baskı yaptı. Yani kardeşi kuzenleri filan. Bende yanımda destekçim yok ben yapamam diye ayrıldım askerden geldi başkası oldu onun hayatında benim hayatım dada başkası oldu 2 yıl kadar küstük. Şimdi tekrar konuşuyorduk. İnsan ister istemez düşünüyor. Benim ailem açık yani annemler kapalı sadece içki vs. Durumlarına çok karışılmaz. sevgilimde içki kullanıyor ama ailesinden bir kişi bile bilmiyor. Şu an başka bir sebepten dolayı ayrıyız ama yani konuştuğum çocuk hep ben varım ben varken sana kimse bir şey söylemeyemez diyor ama ister istemez herkesin kapalı olduğu bir yerde benim açık olmam sıkıntı yaratırdı diye düşünüyorum.
valla doğu batı sentezinden çok aynı yöre aynı türden kültür farkı bile olabiliyor.mesela annem ilçede büyümüş annemle ben babamın meseleği dolayısıyla 3-4 il gezdik.hiçbir yerden yüzde yüz kültürel etkilenme yaşamadık.kocamda ilçede büyümesine rağmen ailecek cahillik kültüründen kurtulamamışlar.ben köylülere cahil demiyorum. kendini cahil hissettiği için lafımı buna çekmek istiyor işine gelmiyor. hatta cahil bile hissettirmiyorum ama o sanki öyle hissettiriyormuşum gibi davranmaya çalışıyor. sürükleyerek götürdüğü annesinde anne babasının cahil halllerini hissediyor daha bir kıl oluyor. ama ses etmiyor.ben hissediyorum. tabi burda yazdığım gibi böyle böyle hissediyorsun. demiyorum.bende onların dediklerine he deyip geçiyorum ama cehalet ya bu oğullarının kendi bireysel davranış ve fikirlerini utanmadan bi ara sen oğlumu yoldan çıkarıyorsun deyip bana yıktılar, tabi bunlara büyü yapılmış onu da bana yıktılar.ben aklanınca hala özür dileyen yok çünkü cahilliğin dibiler kocamda bunun farkında. yine de ben ailem sorun yaratmamışken.yüzlerine vurmamışken kocam kendi kendine triplerde.ben hem bebeğim için hem saçma sapan kavga çıkaramayacak kadar olgun olduğum için fazla üstelemiyorum fakat bunu da sadece sessizlik sakinlik tepeme çıkacak fırsat olarak görüyor.belki de kendinin nereden tutsan elde kalacak halinin farkında.tabi cahil olmayan gelinden ağızlarının payını almış oldukları için kaynıma özellikle insan cahili kendileri gibi paraya tapan biri ararlar diye düşünüyorum. tabi kendileri gibileri ile geçinirler mi şüpheli.
Bence o ciftin bakis acisina bagli.
Belki ailesi öyle ola bilir ama kendisi degil.
Bence nerden geldigin degil dünyaya hangi gözle baktigin önemli.
Y
YÜRÜMEZ NET! VE BEN 6 AYDİR EVLIYIM AYNI MEMLEKETTEN OLMAMIZA RAĞMEN DÜŞÜNCE TARZIMIZ FARKLI OLDUGU ICIN COK ZORLANIYORUM VE PISMANIM. ILK BASTA DIYECEKLER AYNI EVE GIRINCE ANLASIRIZ SEVGIMIZ YETER VS. AMA ERKEK EVLENDIKTEN SONRA KADINI KENDISINE VE AILESINE UYDURMAYA CALISIYOR.VE CATISMALAR CIKIYOR..YAZIK OLUR ETMESIN...
Aynen sizinkine benziyor esnaf ve o da içmiş adamın ailesi bilmiyor. Ve onlarda iki yıl ayrı kaldı. Ama tek fark adam askere falan gitmedi. Siz neden ayrıldınız ki
Mesela kızın ailesi batılı izmirli-denizli diyelim
Erkeğin doğulu d. bakır-urfa diyelim
Kızın ailesi kendi rahat giyimi dini hassasiyetleri yok
erkeğin ailesi dindar dini hassasiyetleri olan tesettürlü bir aile
kız ve ailesi alkol kullanıp sıcak bakıyor
erkeğin ailesinde söz konusu bile olamaz
(Bu arada soru arkadaşım için anlatıyoruz ama dinlemiyor aileler istemedi sonra onlarda anlaşamadı ve ayrıldılar. 1,5 2 yıl sonra geri döndüler ama oluru nedir ne yaparlar bilmiyoruz, evlilik sevgililiğe benzemez ki)
Öyle ama adamın dünyasında yaşayacaksın doğal olarak adamın ailesinin yanında
onlar gibi akrabalari cok olduğu icin tesbit edilemedi.Çok büyük sabır ve olgunluk göstermişsiniz böyle kaynanaları falan görünce diyorum ya onlar başka türlü gelin hakediyorlar ki genelde de başlarına geliyor. Kayınvalidesini hesaba almayan burnu havada tipler onlara öyle yaraşır. Ben de onu söylüyorum işte iki farklı aile zor anlaşıyor. Oğlumuzu bozdun,b..ü yapılmış falan ağır ithamlar. Kimin yaptığı nasıl ortaya çıktı peki
Bizim durum biraz farklı canım. Yani aslında yeni ayrıldık. Onu özelden anlatırıum. Ama benimki son zamanlarda ister istemez beni kapatma yolu arıyordu. Ben içkiyi bırakırım sende kapanırsın gibi yada ne biliyim umreye gideriz beraber ondan sonra ben içmem sende kapanırsın gibi. Ben çalışmak isteyen birisiyim onlarda çalışma kısmına sıcak bakılmıyor ben bi istediğini iki edersem o zaman çalışırsın filan demiti. Eşin desteği önemli ama ailede önemli faktör bence dedikleri gibi sadeceçiki kişi değil ailelerde evleniyor.
Ben çok çift taniyorum öyle değiller.
Çünkü kültüre göre evet çoku koçasinin ailesinin etrafinda kaliyor ama herkes öyle değil.
Bençe zaten o zamanlar geçti. Niye insanlar dib dibe otursunlar. Sonuçta yeni hayat kuruyorlar.
Mesela kızın ailesi batılı izmirli-denizli diyelim
(Bu arada soru arkadaşım için anlatıyoruz ama dinlemiyor aileler istemedi sonra onlarda anlaşamadı ve ayrıldılar. 1,5 2 yıl sonra geri döndüler ama oluru nedir ne yaparlar bilmiyoruz, evlilik sevgililiğe benzemez ki)
Tam da anlattığın gibi .Mesela kızın ailesi batılı izmirli-denizli diyelim
Of offf benim kv aynı ama benim kocam hiç arkamdan durmadıTam da anlattığın gibi .
Eşim doğulu değil ama Dini hassasiyetleri çok yüksek
Bende tam bahsettiğin gbi, İzmir kızıyım :)
Sonuç 5 yıldır evliyim.
Yalnız zor inan ki çok zor aileler hala ısınabilmiş değil.
Kaynanam hala bana gavur der :)
Eşimle aramızda hiçbir sorun olmadı yalnız.
Benim içimde vardı böyle kapanmak gibi seyler.
Evliliğmizde vesile oldu.
Kültür farklılıkları evlilikte çok problem oluyor bu malesef böyle. Sırf bu yüzden ayrılan bir sürü insan var.Mesela kızın ailesi batılı izmirli-denizli diyelim
Bunlardan biri de benimKültür farklılıkları evlilikte çok problem oluyor bu malesef böyle. Sırf bu yüzden ayrılan bir sürü insan var.
Birbirileri için ne kadar değişebilirler o ayrı konu. Kız rahat yaşantıdan sonra öyle ağır şeyleri ne kadar kaldırabilir.
Herşeyi düşünmesi gerek. Aileler de karşı bu zaten en büyük sorun.evlenecekse bari ailesinin onayı olmadan evlenmesin. İlerde kötü bi evlilik yapıp evliliği bittiğinde yalnız kalmaması adına. Hakkında hayırlısı olsun.
Çok normal gerçekten böyle evlilikler zor. Bu arada kayınvalidenin sana dediği de hiç hoş değil. Gâvur diyen kayınvalide seninkiydi demi?Bunlardan biri de benim
Yok hayır bana kafam açık diye o...bu dedilerÇok normal gerçekten böyle evlilikler zor. Bu arada kayınvalidenin sana dediği de hiç hoş değil. Gâvur diyen kayınvalide seninkiydi demi?
Bu kız muğla merkez yada çevreleri mi? Güzelim yerler aralıklıKızın ailesi muğlada adam esnaf doğal olarak adamın ve ailesinin bulunduğu şehirde yaşayacak
Benim kafa karıştı o zaman. Seninki daha beter şey demiş. Hala o kadınla görüşüyor musun peki? Hani laf basit bi şey değil ondan sordumYok hayır bana kafam açık diye o...bu dediler
Biz boşanıyoruz maalesefBu kız muğla merkez yada çevreleri mi? Güzelim yerler aralıklı
Benim kafa karıştı o zaman. Seninki daha beter şey demiş. Hala o kadınla görüşüyor musun peki? Hani laf basit bi şey değil ondan sordum