- 4 Temmuz 2017
- 167
- 53
-
- Konu Sahibi Pskpsikolog
- #1
Eğer ailelerden uzakta yaşayacaksanız belki sorun olmayabilir ama ailelerle yakın iç içe olursanız sorun olur. Biz eşimle aynı şehirde doğduk büyüdük evlerimiz bile 10 dk uzaklıktaydı ama o halde farklılıklar var yani.
Sevdiği insanda biter.. koruyup, kollayacaksa laf söyletmezse ailesine.. ben onu olduğu gibi kabul ediyorum derse.. destek çıkarsa bi sorun olmaz...
Çok yıpranırsınız.sevgi de bir yere kadar.yürumez.
Olmaz.
Eninde sonunda ortada kalan taraf siz olursunuz.Buyuk sıkıntı.
Aynen evlilik sevgililige benzemez...anlasamazlar..yalniz erkek ve kiz evlenmiyor ailelerde evleniyor onlarla...her zaman aileler aralarinda olacak birbirlerini yasam tarzlarindan dolayi yadirgayacaklar..bu da kari kocaya yansiyacak sonunda the and olacakMesela kızın ailesi batılı izmirli-denizli diyelim
Erkeğin doğulu d. bakır-urfa diyelim
Kızın ailesi kendi rahat giyimi dini hassasiyetleri yok
erkeğin ailesi dindar dini hassasiyetleri olan tesettürlü bir aile
kız ve ailesi alkol kullanıp sıcak bakıyor
erkeğin ailesinde söz konusu bile olamaz
(Bu arada soru arkadaşım için anlatıyoruz ama dinlemiyor aileler istemedi sonra onlarda anlaşamadı ve ayrıldılar. 2 yıl sonra geri döndüler ama oluru nedir ne yaparlar bilmiyoruz, evlilik sevgililiğe benzemez ki)
Aynen evlilik sevgililige benzemez...anlasamazlar..yalniz erkek ve kiz evlenmiyor ailelerde evleniyor onlarla...her zaman aileler aralarinda olacak birbirlerini yasam tarzlarindan dolayi yadirgayacaklar..bu da kari kocaya yansiyacak sonunda the and olacak
saygı olmalı ve devam etmeli bu saygıları yoksa yürümez.
burada iş tamamen kıza ve çocuğa düşer. yapılanları kafalarına çok takmamalılar ve eğer ailelerle ilgili sıkıntı olacaksa da birbirlerini korumaları gerekir sonuçta bütün zorlukları göze alıp evleniyorlar. ama iş eninde sonunda senin ailen benim aileme döner ve çok yıpranırlar. bizimde eşimle aramızda kültür farkı var ve neredeyse her konuda bu farklılık çatışmasını yaşıyoruz ama eninde sonunda orta bir yolu buluyoruz. ama gerçekten çok yıpratıcı oluyor.
YÜRÜMEZ NET! VE BEN 6 AYDİR EVLIYIM AYNI MEMLEKETTEN OLMAMIZA RAĞMEN DÜŞÜNCE TARZIMIZ FARKLI OLDUGU ICIN COK ZORLANIYORUM VE PISMANIM. ILK BASTA DIYECEKLER AYNI EVE GIRINCE ANLASIRIZ SEVGIMIZ YETER VS. AMA ERKEK EVLENDIKTEN SONRA KADINI KENDISINE VE AILESINE UYDURMAYA CALISIYOR.VE CATISMALAR CIKIYOR..YAZIK OLUR ETMESIN...Mesela kızın ailesi batılı izmirli-denizli diyelim
Erkeğin doğulu d. bakır-urfa diyelim
Kızın ailesi kendi rahat giyimi dini hassasiyetleri yok
erkeğin ailesi dindar dini hassasiyetleri olan tesettürlü bir aile
kız ve ailesi alkol kullanıp sıcak bakıyor
erkeğin ailesinde söz konusu bile olamaz
(Bu arada soru arkadaşım için anlatıyoruz ama dinlemiyor aileler istemedi sonra onlarda anlaşamadı ve ayrıldılar. 1,5 2 yıl sonra geri döndüler ama oluru nedir ne yaparlar bilmiyoruz, evlilik sevgililiğe benzemez ki)
işte dediğim gibi tamamen iş evlenecek kişilere kalıyor. burada aile faktörü daha sonra gelir. eğer ikisi bu farklılıkları görmezden gelebilecelerse anlaşmaları daha kolay olur. ama yinede farklılıklar kendisini gösteriyor. herşey daha zor olur. bir anda birken iki oluyor bütün dertler sıkıntılar. yürütmesi imkansız değil ama gerçekten zor.Hadi görgü kültür bir yere kadar tolere edilir. Ama yaşayış biçimi zorlaştırır özellikle muhafazakarlık ve yaşam tarzları, şehirlerin farklılığı, örnepin bir ankara ile eskişehir değil. Ya da bir antalya ile izmir değil. Ya da rize ile konya değil. İzmir-urfa muğla-antep farkı.
İster istemez hayatın ona göre şekilleniyor. Sen açık giyinmeyi normal karşılarsın,bikini giymek alkol kullanmak çok doğaldır.
Ama diğer taraftan karasal kesimde yaşayan insana bu doğru gelmez.Şehirler insanın yaşantısını etkiliyor
Ya da aynı şehirde yaşasan bile muhafazakar aile ile rahat yaşayan alkol ve giyimi konusunda kısıtlaması bulunmayan bir aile kombinasyonuda zordur mesela.