- Konu Sahibi Pskpsikolog
valla doğu batı sentezinden çok aynı yöre aynı türden kültür farkı bile olabiliyor.mesela annem ilçede büyümüş annemle ben babamın meseleği dolayısıyla 3-4 il gezdik.hiçbir yerden yüzde yüz kültürel etkilenme yaşamadık.kocamda ilçede büyümesine rağmen ailecek cahillik kültüründen kurtulamamışlar.ben köylülere cahil demiyorum. kendini cahil hissettiği için lafımı buna çekmek istiyor işine gelmiyor. hatta cahil bile hissettirmiyorum ama o sanki öyle hissettiriyormuşum gibi davranmaya çalışıyor. sürükleyerek götürdüğü annesinde anne babasının cahil halllerini hissediyor daha bir kıl oluyor. ama ses etmiyor.ben hissediyorum. tabi burda yazdığım gibi böyle böyle hissediyorsun. demiyorum.bende onların dediklerine he deyip geçiyorum ama cehalet ya bu oğullarının kendi bireysel davranış ve fikirlerini utanmadan bi ara sen oğlumu yoldan çıkarıyorsun deyip bana yıktılar, tabi bunlara büyü yapılmış onu da bana yıktılar.ben aklanınca hala özür dileyen yok çünkü cahilliğin dibiler kocamda bunun farkında. yine de ben ailem sorun yaratmamışken.yüzlerine vurmamışken kocam kendi kendine triplerde.ben hem bebeğim için hem saçma sapan kavga çıkaramayacak kadar olgun olduğum için fazla üstelemiyorum fakat bunu da sadece sessizlik sakinlik tepeme çıkacak fırsat olarak görüyor.belki de kendinin nereden tutsan elde kalacak halinin farkında.tabi cahil olmayan gelinden ağızlarının payını almış oldukları için kaynıma özellikle insan cahili kendileri gibi paraya tapan biri ararlar diye düşünüyorum. tabi kendileri gibileri ile geçinirler mi şüpheli.