• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte eğitim seviyesinin önemi!?

SevdaCicegii

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2014
599
809
123
Merhabalaar,

Kizlar evlilikte eşlerin Eğitim seviyesi ne kadar önemli?

Kadının, eşinden daha yüksek egitim seviyesi olması evlilikte sorun yaratır mı?

Ve gözlemlerime göre kadının eğitim seviyesi daha yüksek olunca erkeklerin gururuna dokunuyor ve aldatiyorlar.

Sizin düşünceleriniz nelerdir? Sizce eşlerin eğitim seviyesi birbirine yakın olması önemlimidir?

İstisnaları olmakla birlikte iki taraf da üniversite mezunu değilse daha uzun soluklu evliliklere şahit oldum ben.

Bir tarafın diğer taraftan daha yüksek eğitim seviyesinde olmasıysa daha çok kişinin kompleks kapasitesiyle ilgili. Durduk yere alınganlık yapıp her şeyi oraya bağlayan o kadar fazla ki.

Merhabalaar,

Kizlar evlilikte eşlerin Eğitim seviyesi ne kadar önemli?

Kadının, eşinden daha yüksek egitim seviyesi olması evlilikte sorun yaratır mı?

Ve gözlemlerime göre kadının eğitim seviyesi daha yüksek olunca erkeklerin gururuna dokunuyor ve aldatiyorlar.

Sizin düşünceleriniz nelerdir? Sizce eşlerin eğitim seviyesi birbirine yakın olması önemlimidir?

Egitim seviyesinin denkligi kadar ailesinin sana ve senin aile külturune denkligi çok önemli başta gözden kacirdıgimiz yada gormek istemedigimiz bir konu olsa da , evliligin ilerleyen yıllarında cok goze batıyor.
Ayrıca egitim kadar,duygusal durum uyumu da cok önemli
Sen detaycı karşı taraf vurdumduymaz ise bir sure sonra sıkıcı oluyor
Sen empati yapabiliyorsan karşı taraf bundan yoksun yada eksikse bu da insanı cok yoruyor.
Ortalama ve üzeri bir duygusal uyum yakalamak cok önemli bence

Erkekler aldatmaya yer arıyorlar. Eğitimle falan ilgisi yok. Kişilikle alakası var.
Bence eğitim denkliği çok önemli
Bende denklige önem veriyordum, ama acaba hayırlı kismetleri egitim durumu icin reddediyormuyum diye düsündüm ...

Ben lisans mezunuyum eşim önlisans ama eşimin mesleği daha iyi yıllarca çalissam onun kazandigini çok zor kazanirim yani biz de sıkıntı yok eşim kültürlü ve çoğu konuda benden bilgilidir. Hiçbir zaman bu konuda sorun yaşamadik.

Benim eşimle aramda eğitim farkı var. Ben üniversite mezunu esim lise mezunu. Ama aradaki fark şöyle kapanıyor eşim iş adamı iyi kazanıyor o yüzden kapanıyor. Yoksa az maaşlı bi çalışan olsaydı ben ondan üstün kazansaydim arada sorunlar çıkardı diye düşünüyorum

benim dayım ne varsa okudu yükseği falan eşi lise mezunuydu bana hep öğütlediği eşinle eğitim seviyen aynı olsun yoksa anlaşamazsınız derdi.kesinlikle buna inanıyorum eşimle ikimiz üni mezunuyuz ykseği içinde ikimizde hazırlık yapıyoruz ünide yaşadığımız şeyleri birbirimize anlatıp gülüyoruz birlikte ne günlerdi diyip iç geçiriyoruz.benim yaptığım hiçbirşeyi yadırgamadı.aramızda bir konu üzerinde güzel bir şekilde tartışıyoruz şu kitapta okumuştum şu makalede geçiyordu..birbirimize kitap tavsiye ediyoruz vs vs

Günlük değil canım istedigin zamanda okuyabilirsin ama biz en yakın zamanda bitirmeye çalışıyoruz. Bir dahaki listeye katil istersen. Haftaya başlarız inşallah

canım gunluk degıl herkes için ayrı ayrı okuyoruz ama listemiz başlayalı uzun zaman oldu seni listeye alırsam herkese tek tek okuman lazım kısa sürede bitiririm dersen eklerim seni ama yetişmez dersen yeni listeye dahil ol haftaya nasip olursa başlarız yeni listeye

Ben olsam kabul etmem. Ha aşık olsam belki ama görücu usulünde mantık ağır basar.

Aldatmak ya da aldatılmakla falan alakası yok. Ama ben yapamam. Eğitim seviyesi de değil mesele kültür önemli. Kültürel olarak beni etkileyemeyen adama saygım olmaz. Koluma takıp girdiğim ortamlara sokamam. O yüzden eğitim de kültür de önemli benim için.

Kendini geliştirmişse lise mezunu belki ama ortaokul bence çok alt seviye kimse alinmasin ama karar tabi yine senin

Bende sizin gibi düsünüyorum, ama kendilerini hiç tanimadan olmaz dediğim icin acaba adam gibi adam'da benmi red ediyorum diye bazen vicdan yapiyorum.
Ama bencede üni okumak bundan 20 sene önce belki lüxdü ama bu devirde tercih meselesi. Hayata bakış açısını gösteriyor ve bu yüzden fikirlerimizin uyuşmayacagini düşünüyorum. ..

Back