- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.167
- 798
- Konu Sahibi Fotosentez
Ben eşime hep diyorum ben seni çok sevdiğim için evlendim yoksa evlilik hiç mantıklı bir şey değil diye. O da benimle aynı fikirde. Evliliğimizde çok mutluyuz ikimiz de. Çünkü birbirimizi çok seviyoruz ve birlikte yaşamayı istiyoruz. Ama bir kadın olarak özellikle eğer aşkından ölmüyorsan, hormonların çocuk çocuk diye tutturmadıysa henüz ne gerek var evlenmeye. Bir sürü dert. Ne kadar modern olursan ol ev işleri yine de kadının gibi görünüyor. Erkekler "yardım" ediyor ancak. Kayınvalide vs. derdi işin içine giriyor. Herkes bir ağızdan "hani çocuk, hani hani, yok mu daha, aa tüh tüh yoksa sizin çocuğunuz mu olmuyor" diye başlıyor baskıya. Düğün hazırlıkları aşaması zaten ayrı bir dert. Senede bir kere bile normalde görmediğim teyzem gelmiş "cık cık, altın az olmaz, senin değerini istediğin altın belirler" diyor garip garip böyle cümleler herkesten.
İki taraftan da büyükler "kocana iyi bakman lazım" modunda. Evlendin ya sen onun annesisin artık. Mandalinasının ince kabuklarını da soyman lazım hoşuna gitmiyor çocuğun o beyaz kabuklar ağzına gelince. "Aa yoksa o kendi valizini kendi mi topluyor, yok artık. Sen niye yapmıyorsun onun yerine". Bir de tabi "ne demek dışarıdan yemek siparişi vermek, işin ne senin, işinden gelince yetişemiyorsan akşamdan yap yemeklerini".
Bütün bu söylenmeler bitince başa dön tekrar "bu ay da mı çocuk yok, ee ne olacak böyle, çocuksuz ev nasıl oluyor".
Sen doktora yapıyormuşsun, yurtdışında işlerin varmış, sempozyuma vs.ye gittiğinde o çocuğa kim bakacakmış kediye bakacak kimse bulunamazken, sen kadınların evdeki rolü hakkında ne düşünüyorsun hiiiç kimsenin umurunda değil.
Eşim çok iyi bir insan, neredeyse hiç problemimiz yok. Evliliğimiz sevgiliyken ki gibi devam ediyor. Haftada bir iki kez dışarıdayız, sinemaya vs. gideriz. Benim işim nedeniyle yurtdışına veya yurtiçinde başka şehirlere gitmeme asla laf etmez. Biriktirdiğimiz parayı ben tek başıma harcasam bile oralarda önemli değil zaten neden biriktiriyoruz der. Annesiyle falan da önemli problemlerimiz yok zaten başka şehirlerdeyiz. Bu rahatsız olduğum ifadelerin yarısından fazlası zaten kendi ailemden kaynaklanıyor. Ama onlar da dahil zaten bir karar vereceğimizde kimseyi müdahale ettirmeyiz. Yani sorun belli kişilerin kötü olması vs. değil. Herkes iyi. Ama işte evlilik iyi bir şey değil. Evlilik olunca mesele herkes bir burnunu sokuyor, herkes bir yorum yapıyor.
Kısacası evet evlilikten korkmakta haklısın. Çünkü evlilik ancak sevdiğin için katlanacağın bir şey. Sevdiğin kişi ile seni daha da yakınlaştırıyor, onunla birlikte yaşama imkanın oluyor bu toplumda. Hepsi bu.
+1