Evlilikte dini açıdan denklik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
katılıyorum bu yoruma ve evleneceğiniz kişiyle ilgili beklentilerinizi niye düşürüyorsunuz ki? Allah'tan istiyorsunuz sonuçta, size denk biri nasip de olur mu olur, dua edin bol bol.

5 vakit namaz kılan bir kadın erkekten nasıl namaz beklemez bende anlamıyorum.
Benim ilk arayacağım şeylerden birisi namaz olurdu.

Seküler bir insan olarak size sonuna kadar katılıyorum. Kimse kimseyi değiştirmek isteyeceği yola girmemeli.
Başka hayat tarzları arkadaşlık edebilir ama evlilik yürütemez. Aynı evde ortak hayat paylaşırken sorun olur.
Oruç tutan kadın için sahura kalkmayan iftarı bekleyemeyen adam kavga sebebidir mutlaka.
Ben mesela dindar biriyle sevgili dahi olmadım bu yaşıma kadar. Anladığım anda kaçtım. Ama nedense kadın erkek bir kesim muhafazarda seküler insan bulayım nasılsa düzeltirim kafası oluyor.
Yani seküler insanlar uzak dururken nedense muhafazakarlarda var bu durum. Hak yoluna çekme çabası mı nedir bilmiyorum ama çok ilginç geliyor

Hak yoluna çekme çabası değil cehalet. Kim ne derse desin bu. Ayrıca ben de size katılıyorum.

5 vakit namaz kılan bir kadın erkekten nasıl namaz beklemez bende anlamıyorum.
Benim ilk arayacağım şeylerden birisi namaz olurdu.
5 vakit namaz kılan birini bulamam korkusu. Kendi de demiş ya bu devirde aramıyorum zaten. Hayatı, kendi küçük dünyasından ibaret zannediyor.

Bende kapalıyım beş vakit namaz kılıyorum eşim kılmıyor cumaya gitmiyor oruç tutuyor ama içkisi sigarası var ben sorun etmedim hiç birbirinize saygı duyduğunuz sürece yürür diye düşünüyorum

Kendi hayatımdan örnek vermek istiyorum.
9 senelik evliyim , eşimin annesi ve abisinin eşi kapalı. Eşim de orucunu tutan ve cumasini kılan biridir. Fakat bunlar dışında dini gerekliligini yerine getirmez. Keza ben de oruç dışında farzları yerine getirmezdim.
Son 4 yıldır 5 vakit namazlarimi elhamdülillah kaçırmam.
Ben 40 yaşıma kadar açık biriydim. Son 2 yıldır tesettüre girdim ve Kuran okumasını öğrendim ve bu sene nasip oldu umreye gittim. Bunların hiç birisi için beni eşim ya da ailesi zorlamadi. Hatta eşim tesettür konusunda olsa da olur olmasa da olur kafasinda. Bunları okuyarak , öğrenerek, Allah ın rızasını kazanmak için yapiyorum. İnsalar zamanla değişebilir ama onceliginiz/miz o kişiyi olduğu gibi kabul etmektir. Ben esimin namaz kilmasını cok isterim ama zorlayamam ki.
Dinde belirtilen haramlara karşı (faiz gibi) her zaman hassasiyetim vardı, eşimin hassasiyeti benim kadar degildir ama fikrime önem verdigi için kendisi de bu konularda dikkat eder.

Yarın evlilik çocuk vs olursa çocuğa örnek olması için dini vecibelerini yerine getirmesi konusunda isterklerde bulunacaksan hiç başlamayın. Aile ortamlarında da sorun olabilir. İkiniz de delicesine aşık olmadığınız sürece bile bile ladese gerek yok

Ben kapalı değilim ama namaz kılıyorum oruç tutuyorum.Eşim namaz kılmıyor oruç tutmuyor .(Oruç tutmaması beni ilgilendirmez ama sağlık probleminden dolayı tutmuyor birkaç yıldır.Çocukluktan beri tutmuş.)Ramazanda 30 gün boyunca yemekleri o yaptı (çoğu zaman o yapıyor zaten)Sofrayı hazırladı topladı kulağı ezanda benimle beraber bekledi.Bizim aramızda sorun olmadı.

katılıyorum bu yoruma ve evleneceğiniz kişiyle ilgili beklentilerinizi niye düşürüyorsunuz ki? Allah'tan istiyorsunuz sonuçta, size denk biri nasip de olur mu olur, dua edin bol bol.
Evet dua ederken tabiki namaz kılsın vs diye istiyorum ama karşıma çıkanlar hep tam tersi uç insanlar olunca kılmamasını bile razı geldim gibi düşünün veya namaz kılan birisi olsa karşıma çıksa diyelim bu sefer aramızda çekim olmuyor veya enerjiler tutmuyor yada adamın karakterinde sıkıntı oluyor agresif vs oluyor ben bunuda kabul edemem umarım hem mantığıma hem gönlüme göre birini bulabilirim

Sizden olmaz bence

Net yürümez ilişki.
İlk cicim ayları sonrası her şey batmaya başlayacak gözünüze.

Yanlış anlamayın. Genelde sizinki gibi ilişkiler oluyor ama esiniz büyük ihtimalle kendisi gibi içen vb. Bir kadınla birlikte olmazdı. Büyük ihtimalle eş seçerken özellikle muhafazakar seçti.

Yanlış anlamayın. Genelde sizinki gibi ilişkiler oluyor ama esiniz büyük ihtimalle kendisi gibi içen vb. Bir kadınla birlikte olmazdı. Büyük ihtimalle eş seçerken özellikle muhafazakar seçti.

Evet katılıyorum buna ve hatta kendisinin içki içtiği ortam muhtemelen erkek erkeğe. Hiçbir eşli karşı cinsli sosyal ortamları da yok

Siz öylesiniz diye demiyorum ama aynı şeyden yakınan bir arkadaşım var. Hatun namazında niyazında, dini yönü baskın bir karakter. Çok da iyi niyetli, uysal bir kızcağız. Ama giyim tarzı, dış görünüşü tam tersi. Croplar, miniler, büstiyerlerle gezer, saçlar sarı, makyaj full. O görüntüye gelen de pek öyle dini bütün tipler olmuyor doğal olarak. Sonra niye bana benim gibiler gelmiyor diyor. Sizde de bu tarz bir problem olabilir mi?

Yani tesettürlü namazında olup nasıl içki içen birine evet demeyi, namaz kilmasa da olur diyorsunuz namaz ne kadar önemli İslam dini için sizin için de öyle ise bu şart olmalı diye düşünüyorum.
Sırf çekim için böyle birini tercih edip pişman olmanız çok büyük olasılık.
Kendinize bunu layık görmeyin öncelikle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…