Yürümez tabi ki. Siz onu kendinize benzetmeye çalışacaksınız, o sizi kendisine benzetmeye çalışacak. Eninde sonunda birbirinize gireceksiniz.Merhaba arkadaşlar ben kapalı 5 vakit namazını kılan oruç tutan kısaca dini vecibelerimi elimden geldiğince yerine getirmeye çalışan biriyim biri var muhabbetimiz çok iyi aramızda garip bir enerji ve çekim var sohbet ederken sohbetimiz akıp gidiyor beni güldürüyor ufaktan bana ilgisi var gibi hissediyorum fakat bu çocuk dindar biri değil 5 vakit namaz beklemiyorum kimseden bu devirde fakat cumalara falanda gitmiyor oruç tutmuyor bu durumda içime sinmediği için mesafemi korumaya çalışıyorum o bana ilgisini belli etsede ama bir yandanda aramızdaki çekime karşı koyamıyorum aynı iş yerindeyiz zaten ne yapmam gerekir sizce böyle biriyle ciddi bir ilişkiye başlasak yürür mü ben hem duygularıma hem mantığıma hitap etsin isterdim açıkçası kafamda çok karışık yorumlarınıza ihtiyacım var
Yürümez.Merhaba arkadaşlar ben kapalı 5 vakit namazını kılan oruç tutan kısaca dini vecibelerimi elimden geldiğince yerine getirmeye çalışan biriyim biri var muhabbetimiz çok iyi aramızda garip bir enerji ve çekim var sohbet ederken sohbetimiz akıp gidiyor beni güldürüyor ufaktan bana ilgisi var gibi hissediyorum fakat bu çocuk dindar biri değil 5 vakit namaz beklemiyorum kimseden bu devirde fakat cumalara falanda gitmiyor oruç tutmuyor bu durumda içime sinmediği için mesafemi korumaya çalışıyorum o bana ilgisini belli etsede ama bir yandanda aramızdaki çekime karşı koyamıyorum aynı iş yerindeyiz zaten ne yapmam gerekir sizce böyle biriyle ciddi bir ilişkiye başlasak yürür mü ben hem duygularıma hem mantığıma hitap etsin isterdim açıkçası kafamda çok karışık yorumlarınıza ihtiyacım var
Örneğin alakası yok. Benzer görüşte insanlar evlenmiş, aynı zamanda olmasa bile aynı doğrultuda değişmişler. Burada en baştan farklı hayat görüşleri var.Ablam eniştemle evlenirken ikiside namaz kılmazdı dini vecibeleri yoktu anlayacağınız.
Hatay depreminden sonra ablam çok etkilendi İstanbulda olmamıza rağmen.. o sebepten maneviyata yöneldi. Kapanmadı ama tamamen ona göre yaşadı. 5 vakit Namazını orucunu hiç ihmal etmedi. Sürekli okudu o tarz kişilerle arkadaşlık kurdu. İlk başta eşi buna alışık olmadığı için çok yadırgamış eleştirmiş falan.
Sonuç: eşide namaza başladı. O eski pervasız umursamaz adam gitti yerine naif bir adam geldi. Nasıl oldu bilmiyorum. Ama demekki imkansız değil
Tam tersi pek çok örnek de mevcut. Mesela biri benim veli arkadaşım. Aşırı dindar ailenin orta dindar oğluyla evlenmiş. Adam önce orucu sonra cumayı bıraktı. Şu an kayınvalide yaz tatillerinde çocuğa bakıyordu bu sene camiye kursa vereceğim diyince arkadaşım büyük bir kavga eşliğinde çocuğu bu seneden itibaren yaz okuluna vermeye karar verdi. Eşi ya verse ne olacak sanki demeye kalktı karısının tepkisinden sonra o da haklısın dedi geçti.Ablam eniştemle evlenirken ikiside namaz kılmazdı dini vecibeleri yoktu anlayacağınız.
Hatay depreminden sonra ablam çok etkilendi İstanbulda olmamıza rağmen.. o sebepten maneviyata yöneldi. Kapanmadı ama tamamen ona göre yaşadı. 5 vakit Namazını orucunu hiç ihmal etmedi. Sürekli okudu o tarz kişilerle arkadaşlık kurdu. İlk başta eşi buna alışık olmadığı için çok yadırgamış eleştirmiş falan.
Sonuç: eşide namaza başladı. O eski pervasız umursamaz adam gitti yerine naif bir adam geldi. Nasıl oldu bilmiyorum. Ama demekki imkansız değil
Elbette hiç bir şeyin imkansız olmadığı gibi bu da imkansız değil. Ama sizinkiler zaten evlilermiş, aralarında güçlü bir bağ varmış ve ikisi de aynı yola yönelmişler. Şanslılarmış. Olmayabilirdi. Konu sahibinin bile bile risk almasına gerek yok ki şu aşamada, herşeyin başında. Burada yazılanlar hep genellemeler üzerine, mutlaka arada istisnaşar oluyor. Ama istisna olabilir diye hareket edilmez.Ablam eniştemle evlenirken ikiside namaz kılmazdı dini vecibeleri yoktu anlayacağınız.
Ben buna takıldım. Neden bu devirde 5 vakit namaz beklemiyorsunuz? Yani devirde ne var? Devre göre din mi değişiyor? İnsanlar değişti demeyin. İslâmiyet'e giren bir çok insan var. Senin ülkende 5 vakit namaz kılmayan çoksa o kişilerin kendi sorunu. Bu kafayla bakarsan kendi doğrultunda yaşayan biri yerine aman bu benle iyi,sohbetimiz iyi deyip kendini kandırırsın. Sekuler kesim insanlar nasıl ki kendi dengi biriyle hayatını birleştirmeyi uygun görüyor ise ibadetleri yerine getirenlerin de kendine göre biri ile evlenmesi normal. Sayı az diye sayıya mi takılacaksiniz. Sırf olsun diye mi evleneceksiniz.çocuk dindar biri değil 5 vakit namaz beklemiyorum kimseden bu devirde
Ben namazımı kılarım,kuranımı okurum,orucumu tutarım. Ama eşim oruç dışında hiç birini gerçekleştirmez.Merhaba arkadaşlar ben kapalı 5 vakit namazını kılan oruç tutan kısaca dini vecibelerimi elimden geldiğince yerine getirmeye çalışan biriyim biri var muhabbetimiz çok iyi aramızda garip bir enerji ve çekim var sohbet ederken sohbetimiz akıp gidiyor beni güldürüyor ufaktan bana ilgisi var gibi hissediyorum fakat bu çocuk dindar biri değil 5 vakit namaz beklemiyorum kimseden bu devirde fakat cumalara falanda gitmiyor oruç tutmuyor bu durumda içime sinmediği için mesafemi korumaya çalışıyorum o bana ilgisini belli etsede ama bir yandanda aramızdaki çekime karşı koyamıyorum aynı iş yerindeyiz zaten ne yapmam gerekir sizce böyle biriyle ciddi bir ilişkiye başlasak yürür mü ben hem duygularıma hem mantığıma hitap etsin isterdim açıkçası kafamda çok karışık yorumlarınıza ihtiyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?