• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte anneci koca-kayınvalide-elti çıkmazı.

Anneci kocadan hayır gelmez . Böyle gördüm böyle biliyorum. Boşan demek zor ama böyle de hayat çekilmez. Emin ol ki değmez hazır çocukta yokken

Benim gibi biri çok zor denk gelir o aileye. Hem çalışıyorum, hem fiziken sıkıntım yok Allah'a şükür. Ev yok alırız öderiz diye düşünüyordum. Taki bu kaynımın işi ortaya çıkana kadar.... Çocuk konusuna ise; tedaviye gitmeye ikna ediyorum başka kadın olsa bu kadar uğraşmaz bence... Kim uğraşır. Birde kaynana. Elti çıktı şimdideee amannnn zormuş evlilik...

He birde komşusu varmış örnek gösteriyor. 7 sene olmamış çocuk şimdi olmuş, üzülmücekmişiz

Peki kaynım napıyıor bir bilseniz evleneceği kız (yani eltim) 10 yıl sonra olmuş.. Olurmuşş takmıcakmışız diye haber gönderiyor.
10 yıl sonra dediği zaten kız doğmuş ayrılmışlar, belkide çocuk olmadığı için boşandılar..... Bilemiyoruzki..

Kayınvalidem rahatına çok düşkün 70 lerde yaşı istiyor çocuklar para getirsin hala ona. Kendi evleri kocası emekli 2,500 maaşı var. İstiyor düğünü üstlenelim borç var diye uyuyamıyor benim suçum ne.

Eltim ne dese aldırıyor nişanda belki 15.000 TL lik kıyafet vb... şey alındı. Nişan bile 60-70 bine patladı kaynıma hala borç ödüyor.. Benim suçum ne. Biri bu kıza dur desin benlik bişey yok....

Şimdide ev diye tutturdu kiraya gidemem falan. Belkide kayınvalidemler alıcak bilemiyorum.. Düğün üstü hem düğün kredisi borcu hem ev nasıl olucak bilemiyorum. Benimkine kredi çektirmesinlerde.. En büyük korkum o. Dağıtıcaklar yuvamızı çok üzülüyorum...:KK61:

Benim anlamadığım düğün kredisi borcuyla ev borcunu siz mi ödüyorsunuz? Elitinizin istediklerini siz mi alıyorsunuz?

Sanki sevgi eksikliği var gibi. Eşinin anneci olma konusunda haklı kendi geçimlerinde zorlanıyorlarken bir de kaynına nasıl yardım etsinler ? Mecbur değiller.
Bu zamana kadar ne duyduysa ne yaşadıysa içinde biriktirmiş konu sahibi, soğumuş haliyle.

Aynen öyle hep sessiz kaldım...

Benim anlamadığım düğün kredisi borcuyla ev borcunu siz mi ödüyorsunuz? Elitinizin istediklerini siz mi alıyorsunuz?

Almıyoruz ama, bekliyorlar. Sürekli eşime ağlanıyorlar. İstiyorlarmı açıkca bilemiyorum ama, belki de eşim veriyor dayanamayıp bilemiyorum. Kredi de çıkmıyor üstlerine. Zar zor kayınpederimden çıktı biraz kaynımdan.. Kredi çıkmayınca ne oluyor. Kredi çekmeye insan aranıyorlar...

Ürolojiye gittik zayıfla dedi, çocucğun olmaz sperm sayılarında harekektinde sorun var dedi. Dahiliyeye gittik diyabete yaklaşmış değerleri zayıfla dedi. Hangi bölüm doktoruna gitsek zayıfla diyor. Zaten varikosal çıktı eşimde...:KK43: Ameliyat dedi bazı doktorlar bir tanesi ilaç verdi bir kaç ay deneyin dedi. İlacın 15 günlük kutusu 250 TL Oda fayda vermedi henüz.

Yani anlatmak istediğim bizimde sorunlarımız var, geçim derdi, çocuk tedvai derdi. Bende bir sıkıntı yok şükür.

Bir ara ameliyat olucaktı tam ameliyat haftası kayınvalidem çeyiz serme yapmamışım işte görmemiş çeyizimi vs.. bir sürü laf söyledi saygıda kusur etmemiştim o güne kadar.

Bende patladım 3 ayda düğün yaptık dedim ve cumartesileri ben çalışıyordum, 1 ayı zaten ramazandı dedim. Çeyiz sermeye çay içmeye insan toplamaya vaktim kalmadı dedim. Bana bişey verme dedim. (nişanda havlu verdi dantelli sık sık söyler sana çok havlu yaptım vs.. diye en sonunda patladım)

Sonra dediki (1ay sonrası için) kaynımın nişanı ile ilgili; ben geceleri uyuyamıyorum senin haberin var mı? Bende dedimki bende uyuyamıyorum bak eşim haftasonu ameliyat olucak..

Cevabı ne olsa beğenirsiniz... "Aman gircek çıkcak onda ne varmışşş..." Bende bir patladım gircek çıkcak nemi varmış. Belki bir ömür boyu çocuğumuz olmucak habern var mı senin dedim. Doktor bile garanti veremiyor sen nasıl bişey yok onda diyosun dedim. Bende hergün ağlıyorum iş görüşmesine gdiyorum çocuk olur diye almıyolar dedim. Söyleyemiyorum olmuyor diye tanımadğım insanlara dedim. Eve gelip ağlıyorum dedim.

hER EVİN Kendine özgü sorunları vardır dedim. Lütfen bana bişey verme bu saatten sonra dedim. Senden hiçbişey istemiyorum dedim. Sonra eşimde dedi madem dolmuşum, kalkalım dicekmişim annesi günlerce ağlamış falan... Böyle işte kızlar kusura bakmayın uzun uzun yazdım. Daha yazamadıklarım var :)
Madem dolmuşsun kalkalım mı diyecekmişsin. Yok artık. Eşin gerçekten aşırı anneci evlenmişsiniz herşey olmuş da çeyiz sermen mi kalmış ki saçma sapan bişey ben kesinlikle yapmayacagim bunu.
Ben burda yapılan olumsuz yorumlara katılamıyorum bence çok haklısın. Yetişemiyorlarsa kız tarafının müsrifliğine dur yetişemiyoruz desinler kız istedikçe gelip size yüklenmesinler. Evet kardeştir evlenirken yardım edilir ama ben o kadar harcama yaptıran kıza sîrf gönlü olsun diye kendi geçimimi sıkıntıya sokamam valla kimse kusura bakmasin.
Ben de evleniyorum esim herseyi kendi yapiyor ailesinin bana takacagi takilara kadar kendisi aldi kurus katkilari yok valla ben nisan alisverisine bile cikmadim kiyamadim valla bu adamlari ailelerinden cok biz dusunuyoruz.
Paralama artik kendini esinle ayri kv ile ayri ugrasiyorsun. Cocuk isini de bence bi sure rafa kaldir derim simdi boyle skntilarin varsa cocuk olunca hersey daha da zorlasacak gibi. Guzel dille guzel paylasimlar yaparak esinin aklini basina getirmeye calis yapamazsan isin zor bu aileyle.
Valla daral basti beni de simdiden su evlilik aile meselelerinden cidden çok zor.

Madem dolmuşsun kalkalım mı diyecekmişsin. Yok artık. Eşin gerçekten aşırı anneci evlenmişsiniz herşey olmuş da çeyiz sermen mi kalmış ki saçma sapan bişey ben kesinlikle yapmayacagim bunu.
Ben burda yapılan olumsuz yorumlara katılamıyorum bence çok haklısın. Yetişemiyorlarsa kız tarafının müsrifliğine dur yetişemiyoruz desinler kız istedikçe gelip size yüklenmesinler. Evet kardeştir evlenirken yardım edilir ama ben o kadar harcama yaptıran kıza sîrf gönlü olsun diye kendi geçimimi sıkıntıya sokamam valla kimse kusura bakmasin.
Ben de evleniyorum esim herseyi kendi yapiyor ailesinin bana takacagi takilara kadar kendisi aldi kurus katkilari yok valla ben nisan alisverisine bile cikmadim kiyamadim valla bu adamlari ailelerinden cok biz dusunuyoruz.
Paralama artik kendini esinle ayri kv ile ayri ugrasiyorsun. Cocuk isini de bence bi sure rafa kaldir derim simdi boyle skntilarin varsa cocuk olunca hersey daha da zorlasacak gibi. Guzel dille guzel paylasimlar yaparak esinin aklini basina getirmeye calis yapamazsan isin zor bu aileyle.
Valla daral basti beni de simdiden su evlilik aile meselelerinden cidden çok zor.

Haklısın canım valla. İnsan geri de dönemiyor ailesine iki ucu bişeyli değnek düşün dur...
Çocuck olmaması iyi bir taraftan tanıyorum iyice insanları, belki olsa değişir de durumlar oda ayrı bir konu.:(

Hakkımızda hayırlısı olur inşallah.. Zor dönemdeyiz..

Back