• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte anneci koca-kayınvalide-elti çıkmazı.

Ev alırsanız tabi ki siz ödeyeceksiniz hani sizin eviniz ya. Başka kimin ödemesini bekliyorsunuz ? Eltinize alınanlar neden gözünüze batıyor onu da anlamadım, eşiniz kendi maaşından eltinize mi veriyor? Çocuk sizden kaynaklı bir sorundan dolayı da olmayabilirdi bu şekilde sanki bir kusur, eksiklik gibi lanse etmeniz çok yanlış. Bence sizin evliliğinizde artık sevgi kalmamış eşinizin şişmanlığına kadar eleştirdiğinizde göre saygı da kalmamış.
ne kadar güzel ve haklı bir yorum cevap vermeden geçemeyeceğim

paranız yoksa çocuk sahibi olmayın
eşinizi sevmiyorsanız çocuk sahibi olmayın
bence çocuk düşüneceğiniz son şey.

ev alırsanız elbette siz ödeyeceksiniz. neden eşinizin ailesinin ödemesi gerektiği yardım etmesi gerektiğiyle ilgili bir düşünceye kapıldınız? eşiniz de kaynına yardım etmeyecek. kapıyı kapatıp ortak harcamayı sonlandırsanız (ne senin eşinin ailesinden beklentin olsa ne de eşin kardeşime yardım edeyim diye tuttursa) sıkıntılar bitecek

Eltiye harcanıyorlar sana zamanında o kadar harcanmamışlar ondan bu sinir harbin.
Ayrıca şu sorun bu sorun şunları da yapmadılar zaten eşim de şişman boşansam mı diyorsunuz.
Eşinizi sevmiyorsunuz ama ev almayı çocuk yapmayı düşünüyorsunuz. Önce bilinçlenin.

mERHABA,
1,5 yıllık evliyim. Eşim aşırı derecede aileci özelllikle anneci. Şimdide kaynımın evlenme mevzusu çıktı.
Elti adayım arsız istekleri bitmiyor. Heryer borç ama ne dese alnıyor. Biz se kiradayız. Eşimde kardeşine yardım etmek istiyor, ama bizde kiradayız. ve eşimden dolayı çocuğumuz olmuyor. Tedavi de ben dürtükledikçe olmaya çalışıyor. Ev desen ben dürtükledikçe bakıyoruz. Zaten alsakta borç biz ödüycez. Birde elinde artanı dağıtması beni sinirlendiyor. İyice psikolojim bozuldu. Artık konuşmaktan çabalamaktan vazgeçeceğim. Sizce ne yapmalıyım?

Boşanmayı da düşünmüor değilim, eşim beni seviyor biliyorum ama o tarafta aklı 24 saat kafası hep bekarlık evinde, birde kayınvalidem yaptığı verdiği (nişan zamanı) havluya kadar kafama kaktı. Öyle değişik bir insan. Altlı üstlü istiyolar oturayım nasıl otururum böyle biriyle. Huzursuzluğumuz artarda artar

lütfen fikirlerinizi paylaşırmısınız.. Çok ağladım, ama ağlamak istemiyorum artık. Sessiz kaldım içime attım, ses çıkardım bir kere 1,5 senede onda da ben suçlu oldum. Ne yapacağımı şaşırdım. Zaten çocuk olmuyor. Eşimde şişman, kilo ver diyor doktor gittikçe de alıyor. Hiç gelecek kaygısı yok, rahat adam ne yapmalıyımm...........!!!!!!!!!!

Biraz çabalayın, baktınız olmuyor gerekeni yapın. Bu problemlerinizi çözmeden de bence çocuk yapmayın.

anasını çok seviyosa defolsun gitsin anasıyla yaşasın enayimisiniz siz kaynınıza yardım edesiniz önce adam olsun kocalık vazifelerini yerine getirsin başkasına sıra sonra beş kuruş verdirmem boşarım verirse kendinizi ezdirmeyin çocuk için de ısrar etmeyin evine eşine bağlı adam çocuk ister benim eşim çırpınıyo çocuk için maddi manevi
değer öncelikleri farklı olan biri için hiç üzülmeyin bırakın kendi haline soğumuşsunuz da zaten

ne kadar verirsen fazlasını isterler. taviz vermeyeceksin. başına kakılanın cevabını vereceksin. olmuyorsa da kimse senden değerli değil.

eltinize yapılacak olan harcamalar sanıyorum sizin bütçenizden olmayacaktır, sadece küçük bir miktar kardeşine yardımcı olmak isteyebilir eşiniz, kardeşlik hakkıdır. Çocuk konusuna gelince eşinize siz de yardımcı olun, yürüyüşe çıkarın, çok streslisiniz, bu kadar hayatı zindan etmeyin kendinize. Biraz eşinizi kendinize bağlamalısınız, bunu da ancak gerçekten seviyorsanız yapabilirsiniz

mERHABA,
1,5 yıllık evliyim. Eşim aşırı derecede aileci özelllikle anneci. Şimdide kaynımın evlenme mevzusu çıktı.
Elti adayım arsız istekleri bitmiyor. Heryer borç ama ne dese alnıyor. Biz se kiradayız. Eşimde kardeşine yardım etmek istiyor, ama bizde kiradayız. ve eşimden dolayı çocuğumuz olmuyor. Tedavi de ben dürtükledikçe olmaya çalışıyor. Ev desen ben dürtükledikçe bakıyoruz. Zaten alsakta borç biz ödüycez. Birde elinde artanı dağıtması beni sinirlendiyor. İyice psikolojim bozuldu. Artık konuşmaktan çabalamaktan vazgeçeceğim. Sizce ne yapmalıyım?

Boşanmayı da düşünmüor değilim, eşim beni seviyor biliyorum ama o tarafta aklı 24 saat kafası hep bekarlık evinde, birde kayınvalidem yaptığı verdiği (nişan zamanı) havluya kadar kafama kaktı. Öyle değişik bir insan. Altlı üstlü istiyolar oturayım nasıl otururum böyle biriyle. Huzursuzluğumuz artarda artar

lütfen fikirlerinizi paylaşırmısınız.. Çok ağladım, ama ağlamak istemiyorum artık. Sessiz kaldım içime attım, ses çıkardım bir kere 1,5 senede onda da ben suçlu oldum. Ne yapacağımı şaşırdım. Zaten çocuk olmuyor. Eşimde şişman, kilo ver diyor doktor gittikçe de alıyor. Hiç gelecek kaygısı yok, rahat adam ne yapmalıyımm...........!!!!!!!!!!
Çocuk yok adami tedavi icin çekiştirip duruyorsunuz aklı hala anasinda kardeşinde bilmem neymiş benim evim yokken kenara attığım 3 5 krusu eltimin isteklerini karşılamayan kaynima verdirecem hangi dünyada yaşıyor bunlar sonra kadın boşanincada niye boşandın oluyor böyle beyinsiz zihniyetler yüzünden bosaniliyor işte ben sizin yerinizde olsam bu konu yüzünden patlatrdm kavgayı altli üstlü de oturmayin imkaninz varsa uzakta olun masraflarına yetişemediği gelini ile altlı üstlü eve ciksn kvniz.

Kardeşi evleniyor sonuçta tabi ki yardım etmek istemesi doğal ama evinden esirgeyip ailesine yediriyorsa o büyük bir sorun.
Evet ya adamn her kusurunu saymis . en cok beni rahtsiz eden seyde cocugumuz ondan dolayi olmuyor. Ha ondan ha senden farkediyormu sonuc. Allah adamayardim etsin diyesim geldi bi an. Sanki adama uzuldum 😥

Evet ya adamn her kusurunu saymis . en cok beni rahtsiz eden seyde cocugumuz ondan dolayi olmuyor. Ha ondan ha senden farkediyormu sonuc. Allah adamayardim etsin diyesim geldi bi an. Sanki adama uzuldum 😥
Yani benim kardeşim evlense bende elimden gelen herseyı yapardım, biz kadınlar da bazen biraz bencil oluyoruz. İnsanın kocasına olan sevgisi bitince gözü hep kusur arar , burada da öyle olmuş sevgi bitmiş.

Yani benim kardeşim evlense bende elimden gelen herseyı yapardım, biz kadınlar da bazen biraz bencil oluyoruz. İnsanın kocasına olan sevgisi bitince gözü hep kusur arar , burada da öyle olmuş sevgi bitmiş.
Seninle ayni fikirdeym. Bizdeeslerimzden kardesimzd yardm etmesini isteriz annemize babamiza. Ama soz konusu kynvalde kayn gorumce elti olunca minicik bi yardimi bildesirgiyorlar olmamali . ailemiz Neyse onlarda oyle olmali.

Bu adamlar da madem ayrılamayacak anasından evinden ne diye evleniyorlarsa.. Sanki kadın milleti bunları çekmeye mecbur valla sinir oluyorum böylelerini duydukça.
Konu sahibini de biraz elestirmisler ama bence biraz haksızlık edilmiş. Kadın cocugumuz eşimden dolayı olmuyor ben uğraşıyorum tedavi için adam da tık yok diyor. Doktor zayıflaması lazım demis adam hic ugrasmıyormus bile. Yani evet kimde hastalık olacağı belli olmaz hayat bu iyi günde kötü günde diye evleniliyor ama karşıdaki insandan da biraz çaba gostermesini herkes bekler bence. Böyle böyle kendinden sogutmus gibi adam.
Maddi konulara gelecek olursak da eğer doğru anladıysam; bizim maddi durumuz cok iyi degilken eline gecen parayı gidip annesine kardesine de verdirtmem kimse de kusura bakmasın. Durumum el verdigince yardım etmek ayrı ama hic birikim yapmadan elde avucta ne varsa götürüp vermek ayrı.

mERHABA,

Eltinize neden sinir oluyorsunuz ki. O alinan şeyleri sizden istemiyor ki..Benim eltim yok ama istese bu nisanlisini ilgilendirir beni ilgilendirmez ki.. esim de destek olmaz..evlenmeyi dusunenler masraflarini da kendileri karsilar..

Tamamini okuyamadim artani dagitiyor kismi icin diyorum arttirma o zaman canim bir alacagina iki al bilezik iste kavga cikar eltu keyif yapacak diye sen niye tasaruf yapiyoshn oyle kocaya yaranilmaz biriktirmeye calisarak

mERHABA,

Alsın oglunu el ele tutuşup otursun.Evinden syrılamıcaksa senınle ne işi var ki

Eşinizin şişmanlığı ne alaka konuyla ? Bağlayamadım sonunu.

Ürolojiye gittik zayıfla dedi, çocucğun olmaz sperm sayılarında harekektinde sorun var dedi. Dahiliyeye gittik diyabete yaklaşmış değerleri zayıfla dedi. Hangi bölüm doktoruna gitsek zayıfla diyor. Zaten varikosal çıktı eşimde...:( Ameliyat dedi bazı doktorlar bir tanesi ilaç verdi bir kaç ay deneyin dedi. İlacın 15 günlük kutusu 250 TL Oda fayda vermedi henüz.

Yani anlatmak istediğim bizimde sorunlarımız var, geçim derdi, çocuk tedvai derdi. Bende bir sıkıntı yok şükür.

Bir ara ameliyat olucaktı tam ameliyat haftası kayınvalidem çeyiz serme yapmamışım işte görmemiş çeyizimi vs.. bir sürü laf söyledi saygıda kusur etmemiştim o güne kadar.

Bende patladım 3 ayda düğün yaptık dedim ve cumartesileri ben çalışıyordum, 1 ayı zaten ramazandı dedim. Çeyiz sermeye çay içmeye insan toplamaya vaktim kalmadı dedim. Bana bişey verme dedim. (nişanda havlu verdi dantelli sık sık söyler sana çok havlu yaptım vs.. diye en sonunda patladım)

Sonra dediki (1ay sonrası için) kaynımın nişanı ile ilgili; ben geceleri uyuyamıyorum senin haberin var mı? Bende dedimki bende uyuyamıyorum bak eşim haftasonu ameliyat olucak..

Cevabı ne olsa beğenirsiniz... "Aman gircek çıkcak onda ne varmışşş..." Bende bir patladım gircek çıkcak nemi varmış. Belki bir ömür boyu çocuğumuz olmucak habern var mı senin dedim. Doktor bile garanti veremiyor sen nasıl bişey yok onda diyosun dedim. Bende hergün ağlıyorum iş görüşmesine gdiyorum çocuk olur diye almıyolar dedim. Söyleyemiyorum olmuyor diye tanımadğım insanlara dedim. Eve gelip ağlıyorum dedim.

hER EVİN Kendine özgü sorunları vardır dedim. Lütfen bana bişey verme bu saatten sonra dedim. Senden hiçbişey istemiyorum dedim. Sonra eşimde dedi madem dolmuşum, kalkalım dicekmişim annesi günlerce ağlamış falan... Böyle işte kızlar kusura bakmayın uzun uzun yazdım. Daha yazamadıklarım var :)

He birde komşusu varmış örnek gösteriyor. 7 sene olmamış çocuk şimdi olmuş, üzülmücekmişiz

Peki kaynım napıyıor bir bilseniz evleneceği kız (yani eltim) 10 yıl sonra olmuş.. Olurmuşş takmıcakmışız diye haber gönderiyor.
10 yıl sonra dediği zaten kız doğmuş ayrılmışlar, belkide çocuk olmadığı için boşandılar..... Bilemiyoruzki..

Kayınvalidem rahatına çok düşkün 70 lerde yaşı istiyor çocuklar para getirsin hala ona. Kendi evleri kocası emekli 2,500 maaşı var. İstiyor düğünü üstlenelim borç var diye uyuyamıyor benim suçum ne.

Eltim ne dese aldırıyor nişanda belki 15.000 TL lik kıyafet vb... şey alındı. Nişan bile 60-70 bine patladı kaynıma hala borç ödüyor.. Benim suçum ne. Biri bu kıza dur desin benlik bişey yok....

Şimdide ev diye tutturdu kiraya gidemem falan. Belkide kayınvalidemler alıcak bilemiyorum.. Düğün üstü hem düğün kredisi borcu hem ev nasıl olucak bilemiyorum. Benimkine kredi çektirmesinlerde.. En büyük korkum o. Dağıtıcaklar yuvamızı çok üzülüyorum...:KK61:

Back