Evlilikte Ailelerin her hafta gorulmesi normal mi

zahide8889

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2022
5
1
1
36
Merhaba ,
Kendimi cok bunalttigim bir konuyu deneyimli evlilere sormak istiyorum,
3 yillik evliyim , 18 aylik bir kizim var .
Bebek dogduktan sona gezmeye basladigimizda her hafta babannelere gidip tum bir hafta sonunu orda gecirmeye basladik esime konuyu anlattiktan sona ikinhaftada bir e dusurduk cunku kendimize zaman ayiramiyorduk ertesi gun ev isleriyle ugrastigimiz icin. Ama bu sefer onlar gelmeye basladilar yani yine ole yada bole her haftaya dondu olmadi hafta ici ugramaya basladilar. Torunlarini ozluyorlar biliyorum ama bu normal mi sizce ? Aramizda herhangi bir problem yok henuz cunku sikildigimi dile getirmedim. Ikimizde calisiyoruz sadece hafta sonumuz var iki haftada bir gidip gormek tamam
Ama her hafta bir koca gun orda durmak normal mi ? Yani deneyimlerinizden paylasir misiniz ? Artik bu konu beni germeye basladi ve iyiye gitmiyoruz. Yani normal ve gecici bir surec mi oluyor bebek kucuk oldugu icin bu durumlar merak ediyorum acikcasi

haftasonu için plan yapın, gelmek isterlerse “biz x yere gideceğiz, arkadaşlarımız gelecek” der önünü kapatmış olursunuz

Cok tesekkur ederim cevabiniz icin ama ozamanda hafta ici geliorlar cocuguma gunduz annem bakiyor ona geliyorlar bu sefer annemde cay kahve yiyecek bisiler hizmetiyle ugrasiyor o yorgunlukla
Yani bukadari normal degil degil mi ona gore artik esimle konusmayi dusunuyorum

Değişiyo aileye göre benim eşimin akrabaları haftalık toplanıyorlar her hafta birinde bütün herkes 20 kişi falan 3-5 aile hafta içi de bazen öyle uğrarlar bizimkiler öyle değildir arada gelirler 1 aile max 2 aile gelir alışkın olmadığım için bana da çok gelir bu kadar kalabalık gelinmesi mesela ama onlara göre normal. Görümcem mesela haftada 2-3 annesine gider mutlaka. devamlı geliyorsa illa yiyecek bişey hazırlamak zorunda değilsiniz siz çalışıyorsanız anneniz de bebeğe bakıyor sonuçta laf arasında başka zaman mı gelseler yorulduk annemde yoruluyo bebeğin peşinde falan diyin belki anlar eşiniz. Direkt söylerseniz ailesi oldugu için yanlış anlayabilir

peki ev işleri falan yetişiyor mu veya birbirinize vakit ayırıyor musunu

Hazırlamasın. Hizmet etmesin. Koysun çayı otursun. Bir şey almak isteyenin eli kolu tutuyor ağır misafir gibi hizmet beklemesinler köşede oturup.

Bebekten önce biz 3,4 haftada bir akşam yemeğine giderdik.

Şimdi haklı olarak bebeği özlüyorlar. Cumartesi sabah 11de kahvaltıya gidip akşamüstü 5 buçuk gibi kalkıyoruz.

Biz gitmesek onlar gelir. Bebeğin düzeni bozuluyor ben misafir kabul etmiyorum. Ayrıca eşim işteyken misafir ağırlayamam.

Acikcasi bi hafta sonumuz var geceleri bebegim pek uyumadigi icin ben her gun uykusuz olarak ise gidiyorum gelincede erkenden benegimle yatiyorum esimle hafta ici pek vakit geciremiyoruz hafta sonuda bi gun evi toparla
Cik bi nefes al diger gunde ztn tum gun babannedeyiz pek bi hayatimiz kalmadi esimle konusmadan once burdan bi fikir almak istedim
Hani cocuk kucuk oldugu icin bumlar normalse ve ben bilmiyorsam belki de diye.. sonucta cocuk okula baslayinca ztn bole bi hayat imkansiz

Benim arkadaşımın bebeği 3 yaşında pazar günleri tiyatroya götürüyorlar. Cumartesi de piknik vs. yapıyorlar. Her hafta öyle büyüklere gidemiyorlar yani.

Demek ki zaman geçtikçe işler değişiyor.

Bir de bebekler büyüdükçe bence babaanneler de istemeyecek. Geçen Cumartesi bizim bebek çok gürültü yaptı, eminim başı şişmiştir hepsinin.

Umarim boyle olur boyle olursa sabirli olabilirim ama boyle giderse iki tarafta uzulecek belli ki

Umarim boyle olur boyle olursa sabirli olabilirim ama boyle giderse iki tarafta uzulecek belli ki
Ben üzülmüyorum o kadar.

Sağ olsun kayınvalide yemek konusunda çok destek oluyor. O yemekler için bile değer oraya gitmek. Ben yemek yapmaktan çok anlamıyorum çünkü.
Onun hazır verdiklerini ya pişiriyorum ya da sosluyorum ya da yapılmış yemek veriyor yanına pilav yapıyorum. Hafta içi büyük kolaylık sağlıyor bana.

Benim kayınvalide,kayınpeder çok fedakar.

Ama zaman geçtikçe bebeğin hareketlerinden yorulacaklardır diye düşünüyorum.

Lale abla, bebiş kaç aylık oldu.

Bence her hafta görmeleri normal ama tüm gün geçirmeye gerek yok. Biraz daha büyüdüğünde torunlarını onlara emanet çıkabilirsiniz. Hem sizin hem onların işi görülür.

Benim de aynı size benzer sorunum oldu cat kapı geliyorlardı daha kötüsü e en sonunda patladım bebeğim olduktan sonra sürekli bana gelmek istiyorlardı daha uzağa taşındım artık aramadan gelemiyorlar eşimle de konuştum ben de severim gelsinler ok da herkesin artık kendi hayatı sürekli kafalarına göre gelemezler eşinizle konuşun torun sevgisi okey de bu hayata müdahale giriyor artık

Kuzu ben inan ki abartmiyorum bebek olmadan önce 2 güne bir 3 güne bir mutlaka gorusuyorduk haftasonu zaten hak getire. Eşim ilk başlarda beni anlamıyordu sürekli tartisiyorduk az gidiyoruz daha çok gidelim bizim burda böyle diyordu eşim. Bende biraz pasif birisiyim. Ama canıma tak edince kimseyi kırmadan üzmeden eşimi öğreterek mesela eşime su gün şunu yapalım mı diyordum onun da çok seveceği tamam diyordu kayınvalidem arayıp çağırınca da eşim mecbur biz şunu yapicaz dedi ben öyle bir ayarlama yaptım mesela haftasonu görüşmemek için üç hafta boyunca cuma günü özellikle ya ben gittim ya onları cagirdim ki haftasonu gorusmeyelim ama kesinlikle ben istemedigimi belli etmedim çünkü seviyorum kendilerini tüm suçu tüm tepkiyi eşime yonlendirdik nasıl olsa oğulları kizamiyorlar. İş este bitiyor kısaca başlarda çok inat etti eşim ama şimdi azaltinca o da mutlu oldu kendimize vakit ayirabildigkmixi gördü

merhabalar benim de 11 aylık bir kızım var ve 2 aylıktan beri her pazarımız kayınvalide kayınpedere fixlenmiş durumda, bence hiç ama hiç normal değil.... ben de çok bunalıyorum bu durumdan ve bu süreçte bu gereksiz düzeni bozmak için çok çabaladım çok da büyük sorunlar yaşandı hala daha gitmemizi istiyolar siz nasıl bi çözüm bulacaksınız merak ediyorum konunuzu takipteyim bana soracağınız bir şey olursa da seve seve cevaplayabilirim

Evlerimiz yakın mesafe sayılır. Eşimle beraber haftada bir akşam 2-3 saat giderim, sevdikleri bir tatlıyı falan yapıp getiririm genelde. Zaten kayınvalidem eşimin erkek kardeşleriyle altlı üstlü oturuyor. Biz kiradayiz. Onlardan da torunları var. Evime bes-alti ayda bir çağırıyorum misafirliğe. Yazın köyde yazliklari var oraya gidiyorlar birkaç ay hep oradalar. Çok görüştüğüm zaman illa ki problemler yaşıyorum. Eltilerimle de çok problem yaşadıkları oldu. Ne kadar mesafeliyseniz o kadar iyisiniz. Benim iki çocuğum var ikisi de küçük. Ki siz çalışıyorsunuz da yani. Eşinizi kırmadan rahatsızlığını belirtin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…