Zaten ne kadar görüşecekler ki? Bir düğünde bir de özel günlerde... Eğer müstakbel eşin onlara bağımlı değilse, sen de ailene bağımlı değilsen bir sıkıntı olmaz...
Ailene bağlı olman normal, bağımlı olsan anormal. Eğer ikiniz evinizde mutlu olacaksanız bir sorun olmaz. Ama o her hafta sonu köye gidelim, sen her hafta sonu anneme gidelim dersen olmaz.Ben aileme cok bagliyim ve bu yuzden evliligi olabildigince ertelemek istedim hatta. Nisanlim cok bagli degil yani cok faza vakit gecirmeyi sevmiyo ailesiyle hatta babasiyla anlasamiyo ama annesine bagli oda baya. Kopamaz sonucta gibi geliyo. Ben tolare edebiliyorum onun ailesiyle farkliliklari hani uyum sagliyorum aralarina girince ama benim ailem biraz problem yasiyo gibi...
Neden? Farkli bir dil mi konusuyorlar? Baskici bir aile desen yine anlarim da koyluler diye ailenle uyumsuz bulman pek etik gelmedi bana.
Bir araya gelince konuşacak şeyleri olmaz. Ama hal hatır sorarlar sonuçta aynı dil :) Yani sevgiliniz iyi bir insansa ve siz onunla muhattap olup anlaşacaksanız olur bence. Ama yok köy hayatına adapte olmanız istenirse zor olur. Yapamazsınız.
Annenizi dizginleyebilecekseniz sorun olmaz. Yani evlenen sizsiniz ama 1+1 evi siz kabullenmisken ortaya bir laf atar mi anneniz? Yani demem o ki oradan bir kivilcim cikabilir. Benim esimin ailesiyle benim ailem arasinda da cok buyuk fark var ama esimin ailesiyle hic gorusmuyoruz,teyzesi de annemi cok sever sayar. Birbirlerine karsi ne noktada durmalari gerektigini iki taraf da cok iyi bilir.
Ama kopru siz ve esiniz olacak. Dengeyi kurarsaniz mesele olmaz
Zamanla konusacak seyleri artar , yeter ki karsilikli iyi niyetleri olsun.Ama bunu ben asagilamak yada farkli bisi icin soylemedim gercekleri konusuyorum gercekten uyumsuzlar hani ortak bi konu bile yok oturup konusulacak.
Ben nisanlimla iyi anlasiyorum ayni okulda okuduk ayni meslegi yapiyoruz bana da gel koyde oturalim demedi 3 yildir beraberiz kulturel olarak catismamiz olmadi fikirsel tabiki uyumsuzluklar var .. benim tek endisem aileler yoksa ben olabildigince uyum saglarim aslinda
Evet annem memnuniyetsizligini hemen belli eder hem bana hem karsi tarafa. Hatta dugunden vs. Cok beklentileri var. Ben ihtisamdan nefret ederim minimalist bi insanim mesela o yuzden zaten buyuk seyler istemiyorum ama annemin beklentileri cok fazla. Ve kendisi doktor kayinvalidem ilkokul mezunu ev hanimi.. oturup konusmuyolar bile ve bu beni hasta ediyo .
Oturup konusmamalari cok normal ama. Bir ortak noktalari yok cunku. Siz bunu dert etmemelisiniz. Anneniz sorun cikaracak gibi duruyor ama umarim esinizle ustesinden gelirsiniz. Benim de annem iki universite bitirmis bir ogretmen,esimin teyzesi (benim kv olur kendisi) de ilkokul mezunu koyde dogmus buyumus bir kadin. Ozel gunlerde gorusurler,bayramda anneme ziyarete gelinir,gelinemediyse tel acilir. Arada ben varim cunku. Benim hatrima annem de toleransli davranir,kv de ayni sekilde. Yoksa yasanmaz yaniAma bunu ben asagilamak yada farkli bisi icin soylemedim gercekleri konusuyorum gercekten uyumsuzlar hani ortak bi konu bile yok oturup konusulacak.
Ben nisanlimla iyi anlasiyorum ayni okulda okuduk ayni meslegi yapiyoruz bana da gel koyde oturalim demedi 3 yildir beraberiz kulturel olarak catismamiz olmadi fikirsel tabiki uyumsuzluklar var .. benim tek endisem aileler yoksa ben olabildigince uyum saglarim aslinda
Evet annem memnuniyetsizligini hemen belli eder hem bana hem karsi tarafa. Hatta dugunden vs. Cok beklentileri var. Ben ihtisamdan nefret ederim minimalist bi insanim mesela o yuzden zaten buyuk seyler istemiyorum ama annemin beklentileri cok fazla. Ve kendisi doktor kayinvalidem ilkokul mezunu ev hanimi.. oturup konusmuyolar bile ve bu beni hasta ediyo .
Ciddi anlamda ne yapacagimi bilmedigim bi durumun icerisindeyim, evli olan arkadaslar ozellikle yardimci olursa cok sevinirim.
Sevdigim adamla ayni meslegi yapiyoruz, ayni egitim duzeyindeyiz ama ailelerimiz arasinda daglar kadar fark var. Benimkiler universite mezunu onunkiler ilkokul. Ve ben sehir hayatina adapte bir sekilde ilkokuldan itibaren kolejde okuyarak buyudum. Lisede yaz okuluna amerikaya egitim almaya gittim. Bu ayrintilari yaziyorum cunku durumu aciklamama yardimci olacaklarini dusunuyorum. Ama sevdigim adam koyde buyumus tarlalarda vs. Calismis. Annesi ve babasi da oyleler. Bizimkilerden tamamen farkli bi yasantilari var yani. Maddi olarak da farklar mevcut, benim hicbir sekilde ev ve dugun vs. Acisindan ihtisamli beklentilerim yok ama annem birazcik bunlara onem veriyo. Ben 1 oda 1 salon evde yasarim mesela. Ama anneme gore bu mumkun degil. Mesela annemle kayinvalidem ayni ortamda asla ortak bi konu bulamiyolar konusacak. Babam zaten oyle.. ne yapmam gerektigini bilmiyorum ve evli arkadaslar yardimci olursa sevinirim sizce bu durumlar ilerde bana sorun acar mi? Yani cok mu onemli ailelerin denk olmasi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?