• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik...

adeyyo_88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2016
19
6
36
34
kızlar merhaba ,

formu sürekli takip ediyordum ve artık bende dertleşmek istiyorum.
7 sene sevgililikten sonra evlendik eşimle.Suan yaklaşık 1 bucuk yıllık evliyim ve bişeyler sürekli bitiyor gibi..
Eşim önceden cok ilgiliydi yani sevgililikte . gün içinde msjlar vs. Evlendikten sonra önce bunu kaybettik.
beni sürekli arayan soran adam nadiren yazar , msj atar oldu.. Ona sorarsanız cok yogun.. Tabi telefon şifresini bildiğimden haberi yok aksam açıp bi baktım daha önce instagramda değişik kişilere bakmıslıgı var şifresini değiştirip sürekli telefonu evde yanında taşır. Aksam uyuyakaldı bi bakıyım dedim tabi öyle değişik bişey bulamadım bu sefer ama whatsapp konusmaları ve kısa kısa yani anladıgım sürekli konusmaları siliyo. Msjlarına bi bakıyım dedim , iş yerinden bi arkadasına dogum günü msjı atmıs yani anlıcagınız gün içinde oraya buraya msj atan adamın bana nasılsın dicek vakti yok! Şakayla karısık , laf sokarak yada tartısma anında sen böyle değildin diye laf söyledim ama değişen birşey yok.. İşin türkçesi aramızda güven problemi var bu bir...

Ailelerin desteğiyle ev alıyoruz Rabbim herkese nasip etsin.. ailelerin desteği derken onun ailesinin yani . Bi kaç ters düştüğümüz konu oldu babasıyla evin içine masraf yapıyoruz tabi kp ye göre gereksiz . Ama benim eşim diyor ki parayı veren onlar susucaksın..Bu deyiminden sonra kötü kavga ettik özürler dilendi konu kapandı suan için bana bişey söylemiyo ama her kavgada bunu tekrar söylermi korkuyorum.. bu ikincisi...

Uzun beraberliklerin malumu evlenmeden önce cinsel anlamda iyi bi ilişkimiz vardı hatta bu evlendikten sonra da beni korkutuyodu. Ama evlenince durumlar hiçte öyle olmadı cicim aylarında bile ayda 4-5 kere yasamaya basladık bazı seyleri. Suan ise ayda 1 belki... sorunu kendimde ara ara kafayı yicem artık Adama ne söylesem bi kulağından giriyo diğerinden cıkıyo beni gerçekten takmıyo yani. Üstüne bi de cocuk istediğini söylüyo , ben böyle birine güvenip nasıl cocuk dünyaya getireyim ? Herkesin mi böyle yoksa bi benim mi? Daha cok anlatıcak sey var konu cok uzun oldu daha da içimi bosaltmak isterdim :/ Yorumlar cok sert olmazsa sevirinim , evlilik kurumu bitirmek sevgiliye ayrıl der gibi kolay olmuyo maalesef .. teşekkürler şimdiden

öncelıkle 7 yıllık ilişki içinde cinsellik yaşandıgı için evlendıkten sonra rutine bağlamış durum,monotonlaşmış yanı bekledıgı bişey konumundan çıkmış..ama değişiklikler denesenız renklendırsenız bıraz daha aktif hale getirebılrısnız umarım..
gün içinde mesajlasma olayına gelınce,şahsi fikrim evli insanların aksam biraraya geldıklerınde konuscak mevzularının kalması güzel oluyor,sevgililiktekı gibi mesajlasma beklememek lazım,gün içinde gereklı bır durum oldukca konusuluyor..ben gün içinde bir durum olmadıgı sürece aranmamaktan memnunum şahsen ve ben hiç aramam:)
sevgiliyken güzel olanlar evlıyken gereksız hale getiriliyor malesef:)

aynen sanırım öyle :( ben sevgiliykende arayıp sormazdım o hep arardı , sanırım bazı şeyleri alışkanlık haline getirip bırakınca insana zor geliyo :(

Evlilik başka bi dünya sevgiliyken beklediklerinizi evlilikte bulamıyo olmanız normal.
Hiçbir şey aynı heyecanıyla yürümüyo maalesef.
Uzun ilişkilerde de işte önceden beraber olunca evlenince de tadı kalmıyo o işin ve azalıyo.
Bence yine de dişe dokunur pek bi sorununuz yok mesajları silmesi bişey yaptığı anlamına gelmez.
Bi de evliliğe alışmak tam anlamıyla oturtmak 3-4 sene alıyor emin olun.

kızlar merhaba ,

formu sürekli takip ediyordum ve artık bende dertleşmek istiyorum.
7 sene sevgililikten sonra evlendik eşimle.Suan yaklaşık 1 bucuk yıllık evliyim ve bişeyler sürekli bitiyor gibi..
Eşim önceden cok ilgiliydi yani sevgililikte . gün içinde msjlar vs. Evlendikten sonra önce bunu kaybettik.
beni sürekli arayan soran adam nadiren yazar , msj atar oldu.. Ona sorarsanız cok yogun.. Tabi telefon şifresini bildiğimden haberi yok aksam açıp bi baktım daha önce instagramda değişik kişilere bakmıslıgı var şifresini değiştirip sürekli telefonu evde yanında taşır. Aksam uyuyakaldı bi bakıyım dedim tabi öyle değişik bişey bulamadım bu sefer ama whatsapp konusmaları ve kısa kısa yani anladıgım sürekli konusmaları siliyo. Msjlarına bi bakıyım dedim , iş yerinden bi arkadasına dogum günü msjı atmıs yani anlıcagınız gün içinde oraya buraya msj atan adamın bana nasılsın dicek vakti yok! Şakayla karısık , laf sokarak yada tartısma anında sen böyle değildin diye laf söyledim ama değişen birşey yok.. İşin türkçesi aramızda güven problemi var bu bir...

Ailelerin desteğiyle ev alıyoruz Rabbim herkese nasip etsin.. ailelerin desteği derken onun ailesinin yani . Bi kaç ters düştüğümüz konu oldu babasıyla evin içine masraf yapıyoruz tabi kp ye göre gereksiz . Ama benim eşim diyor ki parayı veren onlar susucaksın..Bu deyiminden sonra kötü kavga ettik özürler dilendi konu kapandı suan için bana bişey söylemiyo ama her kavgada bunu tekrar söylermi korkuyorum.. bu ikincisi...

Uzun beraberliklerin malumu evlenmeden önce cinsel anlamda iyi bi ilişkimiz vardı hatta bu evlendikten sonra da beni korkutuyodu. Ama evlenince durumlar hiçte öyle olmadı cicim aylarında bile ayda 4-5 kere yasamaya basladık bazı seyleri. Suan ise ayda 1 belki... sorunu kendimde ara ara kafayı yicem artık Adama ne söylesem bi kulağından giriyo diğerinden cıkıyo beni gerçekten takmıyo yani. Üstüne bi de cocuk istediğini söylüyo , ben böyle birine güvenip nasıl cocuk dünyaya getireyim ? Herkesin mi böyle yoksa bi benim mi? Daha cok anlatıcak sey var konu cok uzun oldu daha da içimi bosaltmak isterdim :/ Yorumlar cok sert olmazsa sevirinim , evlilik kurumu bitirmek sevgiliye ayrıl der gibi kolay olmuyo maalesef .. teşekkürler şimdiden
ayda 1 olduguna gore benım de aklıma aldatma gelırdı canım ya:( once onu bır arastır

Biz eşimle gün içinde mesajlaşma olayımız hiç olmaz bana çok saçma geliyor zaten gün içinde bazen bir kere napıyorsun diye konuşuruz oda çok nadir, zaten akşam bir araya geliyoruz konuşacak konu biriksin, liseli aşıklar gibi olmak bana saçma geliyor ama dediğim gibi bana herkes öyle düşünmek zorunda değil.

uzun süreli ilişkiniz monotonlaşmış olabilir, birbirinize vakit ayırabilir tatil yapabilir sürprizler yapıp tepkisini ölçebilirsiniz

ev konusunda tekrarın olacağını düşünmüyorum biz kadın milleti olsak belki yapabiliriz ama tepkisini almış ve susmuş tekrarı olmaz. erkekler düz mantık unutuyorlar bir süre sonra

çocuk konusuna gelince eğer hazır hissetmiyorsanız yapmayın, güvenmiyorsanız eşinize hiç yapmayın, ama diğer taraftan uzun süreli ilişkinize çocuk renk getirecek canınızın sıkılmasına vakit kalmıyor sürekli onla birliktesiniz çocukla birlikte aranızdaki bu soğukluk dahada artabilir iyi ölçüp tartın

ailelesinin desteği ile ev alınıyorsa ,
siz ne ile ilgili konustunuz da eşiniz size parayı onlar verıyor , susacaksın dedi?

Öncelikle ayda bir ilişki normal değil,aranızda soğukluk varsa bence de çocuğu ertelemelisin.
Eşinin iş yoğunluğu nasıl? Değişimi muhtemelen ondandır.
Mesajlaşma konusuna gelirsek,ben de gereksiz buluyorum. Eşimle evlenmeden önce sizin birlikteliğinizden daha uzun birlikteliğimiz vardı.Mesajlaşma hep çok azdı ama aramalar fazlaydı. Evlendikten sonra azaldı ve bence bu normal, sonuçta akşam görüşülüyor uzun uzun konuşulacak bir durum yok :)
Benim en çok kafama takılan ev konusu. Evi eşinin ailesi alıyor sanırım ve içine istediğiniz masrafları da kp yapıyor,doğru mu? En azından o konuda yük bindirmeseniz,içini siz halletseniz?. Yani eşin o yüzden sana uzak davranıyor olabilir mi?

Durumun sevgiliyken cinsellik yaşamanızla alakası yok bence. Eğer öyle olsaydı o zaman evliliğinizin 7 nci yılında monotonlaşırmıydı evliliğiniz ? Yanlış düşünüyorsunuz.

Şikayetinizin temeli ilgisizlik anladığım kadarı ile.
Aranızda ilgi azalmış ama bunun nedenini ne biz ne de siz bilebilirsiniz.
Eşinizle konuşmanız gerekiyor. Gerekirse de birlikte evlilik terapisine gidin.

Ayrıca eşinizin telefonunu/mesajlarını karıştırmakla çok büyük bir hata yapıyorsunuz.
Ona karşı güveniniz yok ise nasıl evliliğinize devam edebiliyorsunuz.
Bu şüphe ile yaşayarak nasıl geceleri aynı yastığa baş koyuyorsunuz.

Evli olmaya devam edecekseniz ise güvenmekten başka çareniz yoktur aksi takdirde evliliğiniz gitgitçe kaos a sürüklenecektir.

Öncelik olarak eşinizle konuşun.
Konuştuktan sonra da kendinize çeki düzen verin ve mesajları karıştırmayı bırakın.

Kendi fikrime gelecek olursam gün içinde bende mesajlaşmayı sevmem sürekli mıymıy olmaktan hoşlanmam.
Özlemek güzel bir duygudur.
Nasıl olsa OFF günlerinde ve akşamları birlikte değilmisiniz, neden mesajlaşmak istiyorsunuz gün içinde ?

Ayda 1 cinsellik cok az mutlaka bunun bir nedeni olmali illa aldatma demeyelim ama bir dusunun
Ben eslerin birbirlerinden sifre saklamasini asla anlayamiyorum neden yani ne gizleniyor olabilir ki
Birde benim esimde oyle pek mesaj atmaz genelde aramaya calisir ama zamani olmadigida olur hic sorun etmem zaten yogun bir is temposu var sen anlayislik mi ediyorsun yoksa seni rahatsiz eden bir durum var mi bu konuda bunuda dusun
Bunlar bosanmak icin hic gecerli nedenler degiller kimse oyle birsey demez
Son olarak siz iki yetiskin insan olarak ev alicak imkana sahip degilseniz ve esinin babasi size maddi destek veriyorsa kendisinden fedakarlik yapiyorda veriyor boylede bir zorunlulugu yok bu durumda sende anlayisli ol evinize yerlesin kiradan kurtulun ve sonra ne istiyorsaniz kendi imkanlarinizla yapin bence dogrusu bu

Çok sorun görmedim evliliginde
Mesajlaşma azalır evlilikte
Cinsellik ise.. 7 yıllık hatta 8 yıllık evliliğe göre değerlendirelim...
Eşinin yoğunluk dönemi olarak görüyorum
Sanmıyorum geçen ay böyle olduğunu...

Ayda 1 mi? :KK57:
İnanın o kadar uzun metnin içinden ben sadece buna takıldım.

:KK57:AYDA BİR:KK57:

hayır yani paranın %70 ini onlar veriyor geriye kalan %30 ve içine yaptıgımız masraflar için biz kredi çekip ödicez . Havuz tavan yaptırmak istedik mesela kp ye bu gereksiz geldi olay bu.

Ayda 1 cinsellik cok az mutlaka bunun bir nedeni olmali illa aldatma demeyelim ama bir dusunun
Ben eslerin birbirlerinden sifre saklamasini asla anlayamiyorum neden yani ne gizleniyor olabilir ki
Birde benim esimde oyle pek mesaj atmaz genelde aramaya calisir ama zamani olmadigida olur hic sorun etmem zaten yogun bir is temposu var sen anlayislik mi ediyorsun yoksa seni rahatsiz eden bir durum var mi bu konuda bunuda dusun
Bunlar bosanmak icin hic gecerli nedenler degiller kimse oyle birsey demez
Son olarak siz iki yetiskin insan olarak ev alicak imkana sahip degilseniz ve esinin babasi size maddi destek veriyorsa kendisinden fedakarlik yapiyorda veriyor boylede bir zorunlulugu yok bu durumda sende anlayisli ol evinize yerlesin kiradan kurtulun ve sonra ne istiyorsaniz kendi imkanlarinizla yapin bence dogrusu bu

Aynen öyle bende şifre olayını anlamıyorum bi insan banyoya bile girerken niye telefonunu yanına alma ihtiyacı duyar ? Ama dediğin gibi hiçbiri bosanma sebebi değil. Karşılıklı oturup konusamıyoruz iş tatrısmaya dönüyo ve büyüyo. Ev konusuna gelince %70 ini kp veriyo %30 ve içine yaptıgımız masraflar için geri kalan kısmına kredi çekicez ve biz ödicez bende olmusken bi kere olur ve gönlümüze göre olsun diyorum

Ayda 1 cinselik cok az önce bunun nedenlerini ögrenmelisiniz

Mesajlasmaya gelince bana sacma geliyo gün icinde evlilerin sürekli Mesajlasmasi konusmasi
aksam zaten evde olacaksiniz ozaman konusacak birseyiniz kalmaz

Sevgililil dönemi , ve evlilik dönemini asla kiyasliyamazsiniz o bambaska bir dönem bu bambaska.

Durumun sevgiliyken cinsellik yaşamanızla alakası yok bence. Eğer öyle olsaydı o zaman evliliğinizin 7 nci yılında monotonlaşırmıydı evliliğiniz ? Yanlış düşünüyorsunuz.

Şikayetinizin temeli ilgisizlik anladığım kadarı ile.
Aranızda ilgi azalmış ama bunun nedenini ne biz ne de siz bilebilirsiniz.
Eşinizle konuşmanız gerekiyor. Gerekirse de birlikte evlilik terapisine gidin.

Ayrıca eşinizin telefonunu/mesajlarını karıştırmakla çok büyük bir hata yapıyorsunuz.
Ona karşı güveniniz yok ise nasıl evliliğinize devam edebiliyorsunuz.
Bu şüphe ile yaşayarak nasıl geceleri aynı yastığa baş koyuyorsunuz.

Evli olmaya devam edecekseniz ise güvenmekten başka çareniz yoktur aksi takdirde evliliğiniz gitgitçe kaos a sürüklenecektir.

Öncelik olarak eşinizle konuşun.
Konuştuktan sonra da kendinize çeki düzen verin ve mesajları karıştırmayı bırakın.

Kendi fikrime gelecek olursam gün içinde bende mesajlaşmayı sevmem sürekli mıymıy olmaktan hoşlanmam.
Özlemek güzel bir duygudur.
Nasıl olsa OFF günlerinde ve akşamları birlikte değilmisiniz, neden mesajlaşmak istiyorsunuz gün içinde ?

Bende sürekli msj atmayı aramayı seven biri değilim beni rahatsız eden aynen ilgilisizlik ve boşvermişliği.. Önceden böyle değildi yani bi düşünün sizi sürekli arayıp soran yani en küçük bişey bi video atar bişey yapar gün içinde bi şekilde görüşürdük ama şimdi tamamen değişti. Yada beni bu alıştırdı smdi gereksiz buluyo ama bende alışkanlık yaptığı için ben yadırgıyorum bilemiyorum :/

Çok sorun görmedim evliliginde
Mesajlaşma azalır evlilikte
Cinsellik ise.. 7 yıllık hatta 8 yıllık evliliğe göre değerlendirelim...
Eşinin yoğunluk dönemi olarak görüyorum
Sanmıyorum geçen ay böyle olduğunu...

yani 1 ay böyle oldu da ben buraya yazıyorum gibi bi durum yok maalesef evlendiğimizden beri azalarak devam ediyo son istatislik sonucu bu :) genelde saat 10 bucuk civarı tv karsısında uyuyakalıyo ve ben onu kaldırıp yatağa git diyorum. Yani bi erkeğin bukadar uzun süre cinsellikten uzak durması bana saçma geliyo ? Biyolojik olarak saçma geliyo

Nerdesin aşkım burdayım aşkım. Adamları rahat bırakın artık ya. Mesaj mesaj. Liseli bebe değilsiniz ki artık!

İşte başkasından para alıp ev alınca da; bu laflara malesef maruz kalınıyor.

Back