Evlilik Yaşi...

lilyum_b

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2007
55
2
Son senelerde erkek ya da bayanların geç evlenme sebepleri genellikle nelerdir??? yorumlarınızı bekliyorum...:nazar:

sanirim sundandir bunlar tabiiki benim görüslerim

sanirim kadinlar artik egitim ve basarili olmak icin cok caba sarf ediyor ve yas bu arada gittikce ilerliyor böyle oluncada gec evleniyorlar..

eğitim ekonomik özgürlüğü ele alma falan erkeklerin askerliği sonra iş bulmak bunlar..mesela bizim en az daha 3 sene var evlenmeye

Açıkçası; ben çok korkuyordum evlenmeye... Ayrıca evlilik fikri pek hoşuma gitmiyordu. Anneler,babalar,kardeşler,akrabalar...vb. Hatta kızkardeşim benden 1,5 sene önce evlendi. Ailede en son evlenen benim kuzenler arasında da...

Beni çok korkutuyordu kalabalık! Herkesin ağzından bir söz çıkması,evindeki düzene karışılması,hatta kendine de kocana da karışılması...

Şükürler olsun ki Yarabbime fazla yara almadan atlattık bazı problemlerimizi...
:asigim::nazar::nazar::asigim:

ekonomik özgürlüğün olduğu, sağlıklı düşünebildiğiniz yaşlardır
hoş insan her yaşında sağlıklı düşündüğünü zanneder ama zaman geçtikçe yanıldığını görür. dikkatli olmak lazım.

Herkes hayatini yasiyor anam,bu da soru mu tatlicadiarzu

Isin dogrusu,kimi maddi sikintilarindan evlenemez ,kimi evlenecegi insani belki senelerce aramasina ragmen bulamamaktan dert yanar ,kimisi bu sorumlugun altina girmeye korkar,kimisi kariyer sevdasina düser,kimisi de "ben hayatimi yasayacagim kardesim" deyip tamamen özgürlügünu secip oturur oturdugu yerde.. Herkesin belli bir bahanesi ve ya sectigi bir yasam bicimi var yani..

Bir kac arkadasin da söyledigi gibi, herhalde yas ilerdikce de insanlar daha secici olmaya basliyorlar bu konuda, her seyin mükemmellini istiyorlar, "Iki gönül bir olunca samanlik seyran olur..." düsüncesinden ziyade hayat sartlarini da göz önünde bulundurarak ince eleyip sIk dokuyorlar evlilik konusunda...

bence de artık insanlar evlilik için acele etmiyor yani sonunda nasıl olsa evleniliyor bir şekilde.. hayatını yaşamak de.. içinde birsey kalmaması de.. ekonomik özgürlüğü kazanıp erkeğin eline bakmamak de(ki bence çok doğru) duygularun tam olarak oturması de ne dersen de..

bence de evlilik için çok acele etmemek lazım..

Bir evlenen pisman bi de evlenmeyen...

Cevrede o kadar cok bosanan var ki artik, insanlar hemen atilmiyor evlenmek icin. Bosanirsam diye dusundugu icin once kariyer yapmaya calisiyor, sonrasinda da iyi adaylarin hepsi boyle dusunmeyen citirlar tarafindan kapildigi icin :) geri kalanlar arasindan begenmeye calisiyor. E zaman gectikce de ince eleyip sık dokuyorsun tabi. Belli bi yastan sonra bu kel, bu gobekli vs dersen olmuyor iste. Gencken batmiyor insanin gozune gozun karaysa atiliyorsun. Degilse tatlicadiarzu
Nasil olursa olsun biraz hayatinizi yasayin derim. Evlilik kotu birsey degil ama erkenden atilmanin da bir anlami yok bence. Daha akli selim bir yasta hersey daha mantikli yapilir daha guzel olur diye dusunuyorum.
Gonlunuze gore olsun arkadaslar.

herseyden önce ilk basta para gelioo bayanlarr ewii warsaa arabassıdaa arabası warsa işideee yazlığıda fln gibi şeler bekliorlar bizim bir akrabamızzz birinden biri olmayınca ewlenmicekti 32 yasına geldı mubarek aman daglara taslaraaaa..

ya artık flört durumlarına da karışmıyor aileler,eskiden bir kız bi çocukla "konuşmaya" başladı mı ne zaman istemeye geliolar die kolunu çimidirirlerdi kızın,ama şimdi bütün aRkadaşlarımın 5'er 6'şar senelik sevgilileri var aileleri hala söz,nişan ne zaman demiyo...sonra bu uzun süreli ilişkilerde görüyorum ki kızların bile gözü açık,yarın öbür gün ayrılıp başkasını bulabilirim havaları...

misal sevgilimin kız kardeşinin 5 yıllık ilişkisi var, geçen gün eski çıktığını sordu arkadaşına,"benim için evleniyor filan demeseydin" diyor kız,öyle çocukta değil he bayaa yetişkin yani 18 olsa anlıcamtatlicadiarzu

e bu kadar çeşit varken bu kadar da serbest olmuşken ömürlük aşkların da pek değeri kalmıo hani,herkes paramı kazanıyım,kaliteli yaşıyım,nasılsa yanımda şuanlık aşkımda var,yarın olsa hayrola fikrinde...gelenek görenek olayıda kalmadı pek...

ha ayrıca bu kadar serbestlikten sonra insan güvenebileceği düzgün insanı bulmakta da zorlanıyor tabii...

Herkesin eski ömürlük aşklardan bulmalarını temenni ediyoruma.s.

X