Evlilik ve ev hayallerim gercek olmayacak mi?

Erkeklerden görsün, farketsin diye beklediğimizde genelde hayal kırıklığı yaşıyoru. Görmüyorlar yada görmezden geliyorlar. Açık açık söylemek lazım birşeyleri. Açıkça konuşulsa çözülür belki bu durum.

Kaldım hatta şurası şöyle yaptırılsa vs gibi fikirlerim de oldu ama ı-ıh

Adamın kafasında, nasılsa evim var mantığı var. Muhtemelen ek masraf çıkmasın diye evden çıkmak istemediğini söylüyor. Böylece eşyalar varken girerseniz, eşyaları atarsanız müsrif gelin olacaksınız. Yok gidip o eve yerleşirseniz, sizin seçmediğiniz daha önceden alınmış eşyalarla oturacaksınız. Ve masraf çıkmamış olacak. Hele zaten ev varken başka ev isterseniz açgözlü olacaksınız.

Ha bana göre eşyadır, evdir bunlar mutluluk için ön sırada yer alan şeyler değil. Hele hele durumu olmayan insanların illa eşya diye kendini yırtmasını anlamlandıramıyorum. Mesela koltuk takımını kayınpeder hediye alıyor. Parayı veren o olduğuna göre sen seç kızım demediği sürece ne isterse o alır. Sen onu istediğini almaya zorlayamazsın. Bu yüzden daha evlenmeden bir sürü kavgalar çıkıyor. Ama anladığım kadarıyla sizin durumunuz var. Ve eşyalarla, evle mutlu olacağınızı düşünüyorsunuz o zaman istediğinizi yapabilirsiniz.

Bana göre içinde eşya olan eve tadilat yapılmaz. Yani duvar rengi, yerdeki kalebodur-laminatlar vs eşya düzeni her şey batacak size. Bu durumdan çıkış için çok basit bir gerekçe öne sürmelisiniz, o evde artık sen tek yaşamayacaksın ikimiz yaşayacağız. O zaman evin düzeni, eşyalar, evin tadilatı vs ikimizin ortak kararıyla yapılmış olmalı.

Ayrıca arkadaşlar demiş evlerden birisini satın başka ev alın diye. O iş yaş. Evlenmeden önce alınan mal sana ait, ama evlilikten sonra alınan ortak oluyor. Yani daha oturmamış bir evlilikte kim evini riske atmak ister. Ancak dediğim gibi durum müsaitse iki evide eşyalı olarak kiraya verip yeni ev alınabilir. Alacağınız kira her sene artacak, maaşlara zam falan gelecek ev kredisini ilk bir iki sene öderken zorlanırsınız belki ama sonra git gide daha rahat olur. Ayrıca düğün takılarınızı falan büyük ara ödeme yapabilirsiniz.

Uyanıp hızlıca işe gittik ama en sevmediğim olay güneş yatak odasina doğup uyutmuyor, salonsa hep az ışıklı
Bir perde var ısmini hep unutuyorum gunes geçirmiyor fon olarakta guneslik olarakta kullaniliyor her rengi var aklinizda bulunsun gunes doğmayan yatak odasi da insani cok uyutuyor bilginiz olsun sabah zar zor goz açıyorsunuz

Kesinlikle çok haklısın. Kimse boşanmayı düşünüp evlenmez ama dünyanın bin türlü hali var. Ayrica iki evi satıp bir ev almak bana çok mantıklı gelmiyor şu aşamada. Onların bir kira getirisi var.
Belki ilk etapta (en başında süreyi kararlaştırıp yeni bir ev almak kaydıyla) gerekli 2-3 basit tadilat yapip o evde oturabilirim. Bu arada taki parasi arti birikim arti kredi yeni bir ortak ev alabiliriz. Veya da ikimiz de evi bırakıp kiraya çıkarabiliriz. Aklıma baska yol da gelmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…