Evlilik ve düşünceler

Maviss bebiss

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2016
12
7
16
29
Arkadaslar meraba yeni üyeyim ve sırf bu konuyu hakkında fikir almak hakkındaicin uye oldum diyebilirim konuyu buraya açabildim.

3 yıllık bi ilişkim var sevgilim su anda askerde onu cok seviyorum benden iki yas buyuk askerden geldikten sonra evlenmek istiyo aileside oyle istiyo ama ben daha 20 yaşındayım ve unıv. Okumak istiyorum bu konuları uzun uzun konustuk evlendikten sonra okursun daha iyi olur diyo sorunlu bi ailem var ve onlarla daha fazla kalmamı istemiyo kafam cok karısık kabul edip evlensem mi yoksa unıv. Den sonra mı desem. Bu arada ailemde okumadan evlenen kimse yok cevre tepkisinden de korkuyorum. Nolur yardım edin ne yapmalıyım 1 aydır dusunuyorum işin icinden çıkamadım

Merhaba canım

Ben de 20 yaşındayım ve taze daha 1 yıllık ilişkim var. Sana da maşallah 3 yıl dile kolay. Benimki mezun olduktan sonra hemen evleniriz diyordu. Ben şart koştum çünkü okulum bitmeden evlenmem diye. Seven insan bekler! Hem okuyup hem evlenmek olmaz bu yaşta. Daha çocuğuz biz. Ben bu yüzden okul bittikten sonrayı geç 22-23'üme dek evlenmeyi erteledim. Eğer sevgilin seni gerçekten seviyorsa ve ailelerinizi de göze alacak, idare edecek cesareti kendinizde buluyorsanız illa hemen şimdi evlenmeniz gerekmez? Sen okulunu kazanana bitirene kadar beklesin. O süreci de aile tanışmasıyla, sözle hatta nişanla doldurun. Benim bir abim tam 8 yıl sözlü kaldı sevdiği kızla evlenebilmek için.

Benim ailemde de sorunlar var. Alttan almayı kendi ailende öğrenmelisin. Okumuş etmemiş kızı gelin olarak almayı anca o kızın saflığından faydalanmak isteyen düşünür bu devirde. Kendi ayakların üstünde durman için okuman lazım. Okumazsan kocana, ailesine muhtaç olursun. Ve bundan faydalanırlar.

Biraz fazla açık açık söyledim ama bu böyle genelde. Evlenmeden her vaat verilir, araba olur. Sen salonu nasıl istersen öyle yaparız aşkım. Tamam düğünümüz sade olsun. Ama işin içine aileler girdim mi çoğu erkek bunlardan geri döner. Seni elde etmek için tabii "evlendikten sonra okursun" diyecekler. Evlendikten sonra da kocana, evine, kendilerine hizmet bekleyecekler. Sen de sınava ne ara hazırlanacaksın? Bak sevgilin böyle düşünüyor olsa sadece belki oluru vardı. Ama bir aile böyle senin üstüne baskı kuruyorsa bu işte bir hinlik olabilir. Sevgilini en iyi sen tanırsın. Ama ailesini en iyi o tanır, sen değil. Hatta bazen o bile tanıyamaz. Bu yüzden kendi aileni dinle. Oku. Ekmeğini eline al. Kendini geliştir. Kimseye muhtaç olma.

Bak "BDV" bölümüne. Çoğu kadın zamanında çalışmadığı, okuyup meslek sahibi olmadığı için kendisini çocuklarını kocasının / ailesinin zulmünden, fesatlığından koruyamıyor. Boşanırsam ne yaparım, nereye giderim, çocuklarımı nasıl büyütürüm? Aileme de karşı çıktım beni kabul etmezler? diye hayıflanıyorlar. Bazıları şiddet gördüğü halde! Aldatıldığı halde! Her aile, her eş böyle olacak diye bir şey yok. Ama sen yine de ne olur ne olmaz tedbirini almalısın, değil mi? Bu hayat senin. Evlilik hayatı birleştirmektir. Adamak değil.

Önce eğitim...
Sizi seviyorsa bekler, ayrıca yaşınız daha çok küçük.
Evinizin içindeki problemlerden dolayı sakın evliliği düşünmeyin, daha büyüğünü yaşamayacağınızı bilemezsiniz.

Hakkında hayrlısı diyip baslayayım .. Cnm daha yasın erken oldugunu düşünüyorum ayrıca okumalısın karsındaki insan beklemeli beklemezsede kendisi bilir hayatının her dönemi için okuman cok önmli onsuz olamazsn sanma zaman insanların isteklerini deggiştiriyor bunu kendimden de biliorum okuu ne olursa olsn ondan olacaksan onsuz kalacaksanda oku ayaklarının üzerinde dur hem sen onun asker yolunu gözlüyorsn oda senn okulunun bitmesini beklesin beklemezsede kendi bilir sen hayatını kur koca cook cnm hem yasn daha genc bu zman zarfnda daha cok tsnırsnz birbirinizi dedigim gibi zaman istekleri değiştirir ee hadi hayırlısı unutma bu dünyada önceliğin hep sen ol sevdiginin ve ailesinin ne istedigi önmli degl senin ne istedigin önmli seceneklerden dogru olanı seç ve egitimm sart

Çok teşekkür ederim düşünceleriniz için. Sevgilim öyle bi insan değil neredeyse bebekliğinden ber tanıyorum onu neler yapabileceğini biliyorum hayatı boyunca bi tek beni sevdi ve bi tek benimle birlikte oldu bu kadar zaman bekledi beni lise bitsin sınav bitsin diye ben yaşadığım sehirde saglık kazandım ama kaydımı dondurdum hazırlanma diye bisey yok yani sadece okuma kısmı kaldı

O zaman neyin karasızlığını yasıyorsun cnm evLen o zmn

Unıv bittikten sonra mı evlensem yoksa simdi evlenip Unıv. Evliyken mi okusam durumla karşılaşmış ablalarım varsa bi yardımcı olun bu konu yuzunden aramız açıldı askerde old. İçin uzmekte istemiyorum onu uzmiycem diye sonradan pisman olmakta istemiyorum

Evlenmende sakınca yok ama ileride pişmanlık yaşama ihtimalin yüksek keşke önce okulu bitirseydim diye. bir arkadaş doğru yazmış , seven insan bekler. evli ve çocuklu olduğu halde okuyanlar yok mu var tabiki ama tahmin ettiğin kadar kolay olmuyor.

Haklısınız bunu önce onunla konuşup sonrada aileme okul bittikten sonra düşüneceğimi söylemeliyim fakat bunun icin de gelmesini beklemem lazım orada üzülmesini istemiyorum. C Oooo k teşekkür ederim kk ailesi

Canim okurken evlenmek normal bir durum bunu garipseme ilk olarak.
ancak karsindaki insan tabi okursun deyio yari yolda koyar mi, ailesi okuyan gelin olmuhor böyle derse o me teoki verir. Bunlar önemli seyler.
benim arkadaslarimdan okurken evlenen hatta bebrgi olan bile oldu. Ancak anneleri, kayinvalideleri, esleri hep destek oldu. tavsiyem bi yeri kazan. Kazandiktan sonra eger sartlar iyi ise evlen. Ben okurken evlenmeyi cok istemistim. Uzun süreli iliski cok yiorattigi icin. Ancak sevgilik uzakta idi mümkün olmadi.

bende bir zamanlar böle bir konuda deli olmuştum resmen depresyondaydım. Erkek arkadaşım da okulunu bitirmişti ve işini eline alınca ohoo mahalle baskısı inanılmaz arttı. Ve 6yıldır birlikteyiz ve nerdeyse son 4yılı her günü evlenelim diye planlarla geçti.Ben okumaya devam ediyorum ve seneye son inşAllh. ve sınıfımda evli ve hatta çocuğu olan biri var ama ona annesi gerçekten yardım ediyor ve eşi. okurken evlenmek hiç kolay birşey değil ama bu senin okudğun bölümün ne olduğuna, evinin nerde olacagına yani okula mesafesi , ailelernizin nerde olacağına filan cidden çok bağlı. kesinlikle ilk hedefin okumak olmalı.

Ben vanda oturuyorum oturdugum yer küçük bi yer sevgilim izmisde asker ama oda vanlı evlenince de uzun bi sure burada yasiycaz okul yakın evler yakın ve ben saglık kazandım o burada değilken okumamı istemedi kayıt yapıp dondurdum ve bana destek olacağını dusunuyorum zaten kendiside evlendikten sonra okumamı istiyo ben olumsuz bi sonuc olmasın diye bu kadar tedirginim. Yoksa şu anda hersey dort sortiuk evlensek çok rahat olacak ama bilemiyorum işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…