Evlilik,üniversite, isteksizlik

Burcu_-_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2008
146
50
ben geldim arkadaslar,

Icim cok doldu sizlerin fikirlerini almaya geldim...
Yurtdisinda okurum ve 5aylik evliyim...hic istemedigim bir üniversite dalini okuyorum.... 1 senedir...esim artik yeter bitirde bebegimiz olsun diyor....ben zaten istemiyorum bu dali okumayi zamaninda babamin zoruyla girmistim ve üniversiteye falan gidiyorum diye esimle cok kacamak yapiyorduk,rahattik yani...simdi ise o kacamakligada lüzüm kalmadi ve ben hergün daha isteksiz gidiyorum üniversiteye....bazen ise hic gitmiyorum....beynim cok karisik kizlar sizce ne yapmaliyim ? Hic icimden gelmiyor gitmek,gidip daha cok calisip para kazanmak istiyorum sizde ne yapmaliyim?... Sevmedigim bir dali okumak mantiklimi?

Bilgisayar mühendisligi okuyorum.....

3 yılınız mı var bitirmeye, aklı başında mantıklı her insan gibi kararınızı verebilirsiniz. Ayrılıp pişman olmayacaksanız size hiç bir katkısı olmayacağını düşünüyorsanız ayrılın. Hayat bu hiç bir şey belli olmaz o işe ihtiyacım olabilir diyorsanız sıkın dişinizi ama sizde o gayreti ve isteği göremedim.(yanlış anlamayın kötü manada demiyorum) Muhtemelen bırakacak gibisiniz.

Kafanız cok karısmıs bence
çalısıp para mı kazanmak ıstıyorsunuz yoksa esınızın ıstedıgı gıbı bebek mı yapacaksınız bence ona bır karar verın.
Eger calısıp para kazanmaksa nıyetınız ıster ıstemez bebegı yıne ertelemenız gerekecek.
Bu kararsızlıkta bence okulu bıtırın en guzelı.Yanı ben olsam boyle yapardım.

Peki bilgisayar mühendisliği olmasaydı tercih etmek istediğiniz bir bölüm var mı ?

Bebegi bende cok istiyorum ama bebeğime güzel bir hayat verebilmek için biraz çalışmaliyim o dünyaya gelmeden....

İşte aynen sorunda bu ... içimde ne gayret nede ufacık bir istek yok.... yo yanlış anlamadim benim kendime söyleyemediklerimi siz yazmışsınız

Bence Bilgisayar Mühendisliğinden daha çok severek yapabileceğiniz bir bölüm (Öğretmenlik vb...) okuma şansınız varsa okuyun derim.Öğretmenliğe puanınız yetmediyse bir daha deneyin.Ama denemek istemiyorum derseniz o zaman okumak istemeyeceğiniz bir bölümü sürdürmenin manası yok bence.Ama bir de iyi bir alternatifiniz olmalı.Yani okulu bırakırsanız seçeceğiniz meslek size ve ileride istediğiniz bebeğinize istediğiniz hayat standartını sağlayacak mı ?

Sevmedıgınız bır meslegı yapmak hergun ızdırap demek. Ben de bılg muhendısıyım ve yanlış fırma secımlerıde olunca ıse gıtmek ızdırap gıbı geliyor. Imkanın varsa ogretmenlıge gec derım

Zaten okadar okumus ,dayanmissiniz . Bence biraz daha sabredin ,diplomayi alın. Sonra isterseniz istediginiz dali okursunuz.
İsteksizliginizin artmasinda esinizin de rolü varmis gibi geldi bana , artik bitir fln demesi ...
Eskiden motivasyon kaynaginiz esinizmis simdide , size destek olmasini isteyebilirsiniz bu süreç içerisinde ::::)))

Bence evliliğin rehavetine kapılmışsın. Senin gibi evlendi diye bırakıp sonradan afla gelen çok oluyor. Çoluk çocuğa karışınca çok daha zor, pişman oluyorlar. İstediği bölümü okuyabilen kaç kişi var ki? Bence okulunu bitirmelisin.

Bence okumayın o bölümü. Sevmeye sevmeye okul okunmaz, iş de yapılmaz. Okulu bitirip mesleğine başladığın zaman her gün sana zulüm olacaksa hiç bi anlamı yok.

Ama okulu bırakıp sevdiğin bi bölüm oku. Eşine de güvenme. Oku sonra okulunu bitir bi diploma sahibi ol sonra işine başla ayakların yere bassın. Burada görüyoruz eşi tarafından aldatılan kadınlar boşanamıyor. Niye? Maddi güvenceleri yok.

bence yarını düşünerek hareket edin. beni yanlış anlamayın lütfen ama burada akşama kadar okuyoruz evliliği güzel giderken bir an tek başına kalanları. yada eşinize bişey olsa yine kendi ayaklarınız üzerinde durmak zorunda kalacaksınız o yüzden çalışın üniversiteyi bitirin kendi ayaklarınız üzerinde durun. Bölümünüzü sevmiyorsanız sınavlar var geçiş için istediğiniz bir bölüme geçiş yapabilirsiniz.Yada bu bölümü dişinizi sıkın bitirin en azından elinizde diplomanız olur. Ayrıca hakkınıza hayırlı neyse o olur demekki bebek için Rabbim sizi hala bekletmeyi planlamış her işte bir hayır vardır .

Ayrıca 5 aylık evlisiniz. 5 ay az ki. Evliliğiniz yerine oturmadan güvenip de bir şeyleri bozmayın.

bilgisayar mühendisliğinin tutup öğretmenliğin tutmadığı puan nasıl bir puan oluyor acaba

canım bence okulunu oku ve bitir kendı okumak ıstedıgın dalı bılmıyorum ama cook pısman olursun okul cokk onemlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…