Evlilik,üniversite, isteksizlik

muhendıslıgı kazanıp ogretmenlık puanı tutmaması nasıl oluyorrrrr???? yurt dışında durumlar farklı mı???

ben geldim arkadaslar,

Icim cok doldu sizlerin fikirlerini almaya geldim...
Yurtdisinda okurum ve 5aylik evliyim...hic istemedigim bir üniversite dalini okuyorum.... 1 senedir...esim artik yeter bitirde bebegimiz olsun diyor....ben zaten istemiyorum bu dali okumayi zamaninda babamin zoruyla girmistim ve üniversiteye falan gidiyorum diye esimle cok kacamak yapiyorduk,rahattik yani...simdi ise o kacamakligada lüzüm kalmadi ve ben hergün daha isteksiz gidiyorum üniversiteye....bazen ise hic gitmiyorum....beynim cok karisik kizlar sizce ne yapmaliyim ? Hic icimden gelmiyor gitmek,gidip daha cok calisip para kazanmak istiyorum sizde ne yapmaliyim?... Sevmedigim bir dali okumak mantiklimi?

Bilgisayar mühendisligi okuyorum.....

Sevmediğiniz bir dalı okumak mantıklı değil ama evde oturmak icin bırakmak da bence mantıklı değil . okulunuzu bitiriniz öyle böyle sonra bazı planları yapın. Evlendigimizde esim okuyordu, gerçi hala eğitimine devam ediyor. Asla eğitimden vazgeçmedi. Daha fazlası için uğraştı. Bayan olunca biraz daha fazla yük oluyor sırtımizda. Ama yapılmayacak şey değil. Eğitimine mutlaka devam et canım. :) istediğin bölümü kazanmak için uğraş :)

Ben anlamiyorum universite caginda evlenmek bence acele etmek adam kacmiyor ya, haydi onu da gectim cocuk sahibi olmak nedir?
Yani hayatta once is guc derdinden siyrilin, sonra cocuk sahibi olursunuz, bu ne acele. Simdi cocuk sahibi olursaniz, hayat boyu evde oturursunuz, benden soylemesi.

Konu sahibesi bu bolum olur, baska bolum olur sen bilirsin ama mutlaka okulu bitir ve calismaya basla.

Esinize gore hava hos tabi, onun kendi meslegi var, size eeaaah okulu birak demek kolay. O neden okulu birak diyor, anlayamadim, nedir karin agrisi? KIskanclik mi, sizi pasif birakmak mi?

Yurtdisinda cok guzel okul imkanlari var, mutlaka degerlendirin.

Burda uye adi cocuklarinin adi olan bir hanim vardi, profilinde evli, mutlu, cocuklu yaziyordu. Daha sonra gelip buraya konu acti adami baskasiyla bastim beni cocuklarimla sokaga atti diye. Allah korusun sizin esiniz bu karakterde biri olmayabilir ama hayatta her sey oluyor.

Arkadaşlar yorumlarıniz için çok teşekkür ederim.... evet yurtdışında üniversite eğitimi biraz başka oluyor türkiyeye göre bu yüzden direk ögretnenlik okuyaniyorum.... haklisiniz sevmediğim bir dal olunca o işide yapmak zulümdür eminim kesinlikle katılıyorum..... ilginiz ve yorumlariniz için çok teşekkür ederim

Yurtdisnda hangi ulkedesin?
Universite derken kac sene suruyor bu meslegi bitirmen.
Eger olmaz yapamiyorum diyosan bazi ulkelerde associate degree diye bi secenek var( hollandada oldgunu biliyorm gerisini bilmiyorm, yuksek meslek okulu 4 sene surerken bu 2 sene suren bi sey)

Yurtdisnda hangi ulkedesin?
Universite derken kac sene suruyor bu meslegi bitirmen.
Eger olmaz yapamiyorum diyosan bazi ulkelerde associate degree diye bi secenek var( hollandada oldgunu biliyorm gerisini bilmiyorm, yuksek meslek okulu 4 sene surerken bu 2 sene suren bi sey)

Almanyadayim.. normalde 4 sene sürüyor ama tabi sinavlari vermenede bagli

sizi önceki konunuzdan hatırladım..eşinizle karşılıklı tokatlaşıyordunuz değil mi? kendi ailenizle aranız iyi değil,eşinizle yeni evlisiniz problemleriniz var epeyce hem de..
hayat bu,bakın ilerde ne oalcağı bilinmez,her zaman elinizde ekmek tutacak işiniz ,mesleğiniz olsun..
hele böyle sorunlu evliliklerde,en az 2 sene geçmeden çocuk falan da düşünmeyin...önce sizin ilişkiniz otursun ,sonra bebek..bebek oyanlanma aracı değildir,erkek içinse kadını eve bağlama aracı hiç değildir,evliliğin oturmasın yaramaz tam tersidir,ilişkiyi sınar,bebeği hiçbiri için kullanmayın..ayrıca eşiniz dahi olsa kimse istiyor diye d eyapmayın..

sizi önceki konunuzdan hatırladım..eşinizle karşılıklı tokatlaşıyordunuz değil mi? kendi ailenizle aranız iyi değil,eşinizle yeni evlisiniz problemleriniz var epeyce hem de..
hayat bu,bakın ilerde ne oalcağı bilinmez,her zaman elinizde ekmek tutacak işiniz ,mesleğiniz olsun..
hele böyle sorunlu evliliklerde,en az 2 sene geçmeden çocuk falan da düşünmeyin...önce sizin ilişkiniz otursun ,sonra bebek..bebek oyanlanma aracı değildir,erkek içinse kadını eve bağlama aracı hiç değildir,evliliğin oturmasın yaramaz tam tersidir,ilişkiyi sınar,bebeği hiçbiri için kullanmayın..ayrıca eşiniz dahi olsa kimse istiyor diye d eyapmayın..
Tamamiyle katiliyorummm

Ben bilgisayar mühendisiyim. Eger cooook coooook istemeseydim 100 kere birakmistim. Almanyada okudum ve cok zor bir bölümdü. Başkası istedi diye okuyamazdım asla çünkü gecem gündüzüm birbirine karışmıştı. Hatta hatırlıyorum, bir pazar günüydü ve ailem mangala gitmişti bende akşama kadar ders çalışıp sırf yemeğe yetişmiştim. O yaz o yemekten başka hiç bir sosyal aktivem olmamıştı. Uzun lafın kısası eger gerçek istedigim bir bölüm olmasaydı 100lerce kez isyan ettigim anın birinde çoktan bırakmış olurdum.

Benim sana tavsiyem, istemiyorsan bir an önce bırak ki Wartesemester başlasın. Bu Wartesemester ne kadar çok olursa puanının okadar üniversiteye alınman için önemsiz olur. Hem ozamana kadar para kazanmış olursun ve belkide bir bebişin olur :)

Almanyada yaşıyorsun değil mi?

Bebeğiy okuyan çok genç anneler var ünide :KK70:

Not düzeltme: bu gülen yüz elini niye yerlere vuruyor yaa, ben bunu istiyordum : D

muhendıslıgı kazanıp ogretmenlık puanı tutmaması nasıl oluyorrrrr???? yurt dışında durumlar farklı mı???
Almanyada her üniversiteye tek tek iş yeri gibi dilekce yollaniyor. Üniversitelerde en yüksek puanı olan ögrencilere öncelik tanıyor. Mühendislik zor oldugu icin veya hangi sebepten ise az kisi başvuruyor ve puanın yüksek olmasına gerek kalmıyor :)

İstemediğin hiçbir şeyi yapma buna çocuk da okumak da dahil. Sevmediğin, istemediğin bir bölümü okusan ne olacak ? Ya da çalışsan. Mutsuz olacağın işte başarılı da olamazsın. Öğretmenlik istiyorsan yeniden hazırlanıp deneyebilirsin belki, hem istediğin bölüm olur, işini zevkle yaparsın hemde mutlu olursun.
Çocuğu sende istiyorsan eğer okuluna bağlama derim, çocuğu olupta okuyan o kadar insan var ki, benim sınıfımda bile hemde iki çocuk annesi :)

Evet ögretmen olmak istiyordum ama malesef puanim yetmedi

Bir öğretmen olarak evet mesleğimiz harika ve keşke siz de öğretmen olsaydınız diyebilirim ama mühendislik de yabana atılacak bir meslek değil ayrıca istereniz okulu bitirip formasyon alarak bilgisayar öğretmeni olabilirsiniz.
Kadınlar ne olursa olsun okumalı.

Yurtdışında öğretmenliğin bir anlamı varsa, oku. Herhalde vardır ki istiyorsun yoksa insan işsiz kalmak için istemez yani. Türkiye'de olmuş olsaydın sana birçok insan öğretmenlik okuduğun takdirde işsiz kalacağını, mühendisliğin daha iyi olduğunu ve mühendisliğe devam etmen gerektiğini söylerdi.

Bölümünde iyiymiş yalnız ya :KK43: Daha bitirmene çok uzun zaman varsa en iyisini sen bilirsin ama,1-2 senen kaldıysa devam et derim ben.Lise mezunu olarak çalışmak nerdeeeeeeeeeee bilgisayar mühendisi olarak çalışmak nerde.Hiç alakaları yok,yanından bile geçmez.Bence sabretsen daha mantıklıolur.

X