Evlilik Tazminatı alan var mi ?

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
25.916
30.327
798
35
Merhaba hanımlar ,
Evlilik Tazminatı alan var mı ? Vermemelerinin yaptırımı var mı ? Konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim .

Mune konuyu en aktif yer burası olduğu içim buraya açtım . Bir sure taşınmasın lütfen

merhaba ben 2 temmuzda evlendim 7 temmuzda istifa ettim. 30 temmuzda yatan maaşta tazminatımı aldım .Ama ben koç holding kuruluşuna bağlı bir şirkette çalışıyordum . Ödenmemesi durumunda tabiki yaptırımları vardır ama ben hiç araştırmadım daha önce . Çünkü ödeme yapılacağını biliyordum

Ne vermen gerekiyor ve ihbar süresi var mı ?

Cüzdanın Aslı mı yoksa fotokopisi falan mı gerekiyor ? Sana ihbar süresi koymadılar mı peki ?
benim istifa edeceğimi zaten tüm şirket düğünden önce biliyordu. Çünkü eşim doğuda görev yapıyordu bende bu tarafa gelecektim. o yüzden öyle bir süre varsa bile ben bilmiyorum açıkcası. Cüzdanın aslını götürdüm insan kaynakları fotokopi aldı ayrıca istifa dilekçesi yazdım sebeb belirttim

Evlendikten en geç 1yila kadar alınıyor. Evlilik sebebi ile işten ayrılmak istediğini ve tazminat talep ettiğini gösteren bir dilekçe ile ekine evlilik cüzdan fotokopisini koy.

Hm anladım canım Hayırlısı olsun

Mayıs ayında eski çalıştığım firmadan evlilik tazminatıyla ayrıldım. Nişanlı olduğum için herkes evleneceğimi biliyordu zaten öncelikle kendi yöneticime söyledim sonra beraber insan kaynaklarına gittik (nikahtan bir gün sonra yaptım bunları) istifa dilekçemi yazdım. Dilekçeye evlilik sebebiyle tazminat alarak ayrılacağımı belirttim. Evlilik cüzdanının fotokopisini çekip götürmüştüm zaten işlemleri yaptılar ertesi gün bodromu aldım tazminatım hesaplandı ve maaş gününde de hem o ay ki çalışmam hem tazminatım ödendi. Yaptırımı elbette var siz istifanızı verdikten sonra 7 iş günü içerisinde işleme almak zorundalar. Eğer almazlarsa avukat ile görüşebilirsiniz.

Evlilik tazminatı için ihbar süresi yok. Ben istifa ettiğimde bilmiyordum evlilik tazminatı alındığını, oradaki arkadaşlar yardımcı olmuştu. Bir vakıf üniversitesinde çalışıyordum o dönem. Evlendikten sonra 1 yıl içerisinde sorgusuz sualsiz istifa hakkınız mevcut ve istifa üzerine tazminat alıyorsunuz çalıştığınız kurumdan. En az bir sene yani 365gün çalışmış olmanız, priminizin yatmış olması gerekiyor o kurum tarafından. Benim istifa kararım biraz ani de oldu denebilir, bir dilekçe vermiştim evlilik sebebiyle işten ayrılıyorum diye o kadar. Evlilik cüzdanı filan gerekmiyordu.

Evlilik cüzdanının hangi faydasını istiyorlar ?

Peki evlendiğinizi nereden bilecekler ?

Peki evlendiğinizi nereden bilecekler ?
Ben size yardım etmek için yaşadığım süreci anlatıyorum.

Yani sonuçta kimliğimde evli yazıyor, sigortadan asgari geçim indirimi evli olarak yatıyor, orada da yazyor evli olduğum. TC kimlik numaramdan da ulaşılabilecek bir bilgi iş veren için sanıyorum. Atla deve değil, sistemde/sigortada her türlü bilgim mevcut sonuçta.

Evlendikten 5 ay sonra istifa ettim. Yanımda kimliğim vardı ama fotokopisini istediler mi onu hatırlamıyorum. Fakat ani denilecek bir karar olduğu için yanımda evlilik cüzdanım filan yoktu.

Anlıyorum lütfen sorumu yanlış anlamayın .

Peki sonradan baska biryerde Çalışmaya başlasanız o zaman ne kadar süre çalışamazsınız ?

Anlıyorum lütfen sorumu yanlış anlamayın .

Peki sonradan baska biryerde Çalışmaya başlasanız o zaman ne kadar süre çalışamazsınız ?
Rica ederim, ben de yardımcı olmak istedim. O süreçte googleda çok aramıştım ben de, istifa etme süreci dilekçeyi verene kadar sancılı geçiyor...

Sonrasında çalışamama gibi bir durumunuz yok, ertesi gün bile yeni işe sigorta girişiniz yapılabilir. Ben o işten çıktıktan iki ay sonra yeni işe başlamıştım.

Peki diyelim 2 hafta sonra başlayacağım yeni işe o zaman mahkemeye verip parayı geri alırlar mi ?

Peki diyelim 2 hafta sonra başlayacağım yeni işe o zaman mahkemeye verip parayı geri alırlar mi ?
Dediğim gibi beklemeniz gereken bir süreç yok. Siz ertesi gün bile yeni işe girersiniz, tazminatınızı yine de peşin peşin alırsınız.
Ben öğretmen olduğum için yeni eğitim öğretim yılını bekledim, yaz tatilinin bitmesini bekledim yani. Eylül ayında yeni işime girişim yapıldı. Yoksa direkt ertesi gün de yapılırdı sigorta girişim.

İş yeriniz çok mu sıkıntılı? Onlarla konuşsanız belki yardımcı olurlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…