Evlilik sonrası

Bende bir insan icin tüm sevdiklerimi geride birakip nicin baska ulkeye geldim düşünceleriyle 5 6 ay hayati dar etmiştim kendime.... Dediginiz gibi yeni evlenenlerin çoğunda oluyor baska bir ev baska bir hayat kolay degil. Kendinize zaman tanıyın onyargili davranislardan uzak durun. Ben 6 ayimu kendime vesvese vererek çürüttüm hic geregi yokmuş. Mutlulugunuza bakin
Çok teşekkür ederim inşallah en kısa zamanda geçer.

Aynı duygu çocuk doğduktan sonra da oluyor :KK53:
Yani hayatımızın yönü değiştiğinde, yeni sorumluluklar yüklendiğimizde.. Alışma süreci kişiden kişiye değişiyor :KK51: Ama geçiyor bu duygular 👍
Evet okudum oluyormuş. İnşallah en kısa sürede geçer.

Hayırlı olsun öncelikle 🙏🤗
Yaşınız kaç veya hep ailenizle mi yaşadınız bilmiyorum ama bunlar etken olabiliyor şu anki duygularınıza. Bir süre sonra iyi ki evlenmişim diyeceksiniz. Alışmak zaman alabiliyor. Anti depresan bırakımı da zor bir süreçtir, tuz biber olmuştur. Kısa sürede atlatırsınız umarım 🙏
38 yaşındayım, hep ailemle yaşadım, 3 yıl önce annemi kaybettim. Çok güzel vakit geçiriyoruz, iyi ki evlendim de diyorum ama işte bu duygu durum anlayamadım.

Herkese merhaba,
Forumun eski üyesiyim, bir gün evlenip buraya yazacağımı tahmin etmezdim, kısmet :) daha yeni evlendim, bir ay bile olmadı ancak çoğu günler neden evlendim diye sorguluyorum. 5 yıldır beraberiz, endişelerim kaygılarım tavan durumda, anti depresan bırakıyorum arada ona da bağlıyorum. Böyle bir alışamama, niye evlendim ki, yapmasamıydım, ya alışamazsam korkuları içindeyim. Dün gece araştırdım çoğu yeni evlenende aynı şeyler olmuş, arkadaşlarımda da olmuş anlatmamışlar. Paylaşırsam belki iyi gelir yalnız olmadığımı anlarım dedim. Yardımlarınızı, fikirlerinizi bekliyorum.
ilk zamanlar kendı anne babamın evıne doğru gidip lan ben evlendım dıye bır anda afalladıgımı bılıyorum.kendını birşeyleri yapmak yada yapmamakda zorunlu hissetme mesela bu konuyu eşinede aynen bu sekılde anlat bır haftasonu aılenın yanına gıt orda kal ıstedıgın zaman ıstedıgın seyı yapabıldıgını farkedınce bu hıs sana ıyı gelecektır umarım

Ben mutsuz olduğum evliliğimde yaşamıştım. Ama onun nedeni mutsuz olmamdı. Normalde bukelemun gibiyimdir. Girdiğim kabın şeklinide alırım.

Ama sizinki sanırım antidepresandan kaynaklı. Geçer inşallah. Zamanla nelere alışımıyoruz ki. Alışırsınız.
8 sene kullandım ve zorlu dönemler geçirdim. Mutluyum ne güzel sevdiğimle evlendim diyorum sonra evi ablamı özledim diyip ağlıyorum. Delirdim mi acaba?

ilk zamanlar kendı anne babamın evıne doğru gidip lan ben evlendım dıye bır anda afalladıgımı bılıyorum.kendını birşeyleri yapmak yada yapmamakda zorunlu hissetme mesela bu konuyu eşinede aynen bu sekılde anlat bır haftasonu aılenın yanına gıt orda kal ıstedıgın zaman ıstedıgın seyı yapabıldıgını farkedınce bu hıs sana ıyı gelecektır umarım
Konuştum, her şeyin bir çaresi vardır, tabi ki bu bir süreç dedi, istediğim zaman kalmama da sorun yapmıyor.

38 yaşındayım, hep ailemle yaşadım, 3 yıl önce annemi kaybettim. Çok güzel vakit geçiriyoruz, iyi ki evlendim de diyorum ama işte bu duygu durum anlayamadım.
Çok normal o halde. Ben de sizin yaşınızda evlendim. Çok uzun yıllar alışkın olduğumuz düzeni bırakıp geç evlilikle yenisine geçince oluşan duygular bunlar. Ben 15-20 günde alışmıştım. Yakın zamanda geçecektir. Artık iki kişilik bir aileniz, kendinize ait bir düzeniniz olduğunu farkettikçe daha da keyifli bir hal alacak.

Yok, hiç olumsuz bir şey yaşanmıyor, eşim çok anlayışlı. Severek evlendim.
ee o zaman sorun ne ?

Alışırsınız zamanla

Evlilik yeni bir düzen

5 yıldır birlikte olduğunuza göre sevdiğiniz kişiyle evlenmişsiniz şanslısınız

Alışırsınız zamanla

6 ay oldu evleneli ilk 1,5 ay sürekli ağlayasım geliyordu kahvaltıyı yetiştirememek bile ağlamama yetiyordu sürekli evlenmese miydim evlilik bu mu diye düşünür ağlardım 😁 sonra geçti Şimdi çok huzurluyum Allaha Hamdolsun antidepresanla ilgisi yok değişiklik,sorumluluk insanı korkutuyor.

ee o zaman sorun ne ?

Alışırsınız zamanla

Evlilik yeni bir düzen

5 yıldır birlikte olduğunuza göre sevdiğiniz kişiyle evlenmişsiniz şanslısınız

Alışırsınız zamanla
Arkadaşlarım da aynı duyguları yaşamış :) yeni düzen evet, en kısa sürede geçer inşallah.

6 ay oldu evleneli ilk 1,5 ay sürekli ağlayasım geliyordu kahvaltıyı yetiştirememek bile ağlamama yetiyordu sürekli evlenmese miydim evlilik bu mu diye düşünür ağlardım 😁 sonra geçti Şimdi çok huzurluyum Allaha Hamdolsun antidepresanla ilgisi yok değişiklik,sorumluluk insanı korkutuyor.
Ay ben de öyleyim işte, yıllardır yemek yapan ev temizleyen biriyim ya beğenmezse ya olmadıysa diye kendimi yiyorum.

Çok normal o halde. Ben de sizin yaşınızda evlendim. Çok uzun yıllar alışkın olduğumuz düzeni bırakıp geç evlilikle yenisine geçince oluşan duygular bunlar. Ben 15-20 günde alışmıştım. Yakın zamanda geçecektir. Artık iki kişilik bir aileniz, kendinize ait bir düzeniniz olduğunu farkettikçe daha da keyifli bir hal alacak.
Ay çok teşekkür ederim. Çok rahatladım ya.

Çok önyargılısınız, ne beni ne hayatımı, ne yaşadığım şeyleri biliyorsunuz. Evliliğin tokadı da ne demek? Eşimden şiddet mi görmeliyim?

antidepresan kullanıyordum Çünkü annem gözümün önünde öldü, lütfen insanları tanımadan önyargılı konuşmayın. Ben burada beni rahatsız eden bir şeyi paylaşıyorum verdiğiniz yanıt tepki o kadar ayrımcı ki. Hepimiz kadınız, ayrımcılığı böyle yapmayalım bari.

Yanlış anladiniz.
Evlilik tokadı derken evlilikten sonra ortaya pek çok sorunlar cikar genelde.
Melek kv şeytana döner.
Deli divane eş umursamaz olur.
Gerçek yüzünü gösterir.
Bir çok hayal kırıklıkları yaşanabilir.
Bunu yaşayan çok kadın var hem de cicim ayları bitmeden..

Bu durumda evlilik sonrası olmuyor ki sizin sorununuz ama zor şeyler yaşadım aşamıyorum diye açmalıydınız konuyu.
Zira evlilikle hiç bir ilgisi yok.
Neden evlendim diye sormanız da çok anlamsız oluyor.

Anneniz için bas sağlığı ve sabir diliyorum.
Keşke kendinizi daha doğru ifade etseydiniz bu durumda.

8 sene kullandım ve zorlu dönemler geçirdim. Mutluyum ne güzel sevdiğimle evlendim diyorum sonra evi ablamı özledim diyip ağlıyorum. Delirdim mi acaba?

Delirmediniz ben 34 yaşındayım. Çok zorlu dönemlerden geçtim. Başkası olsa yıkılır demişti psikologum ama yılmadım, yıkılmadım. Antidepresan bile kullanmadan kendi yaralarımı sardım.Zira psikolog tarafından kovuldum. Git sen kendin halledersin demişti. Bunca zaman yaraları güzel sarmışsın. Yine olsa, yine kötü günler gelse onada eyvallah. Daha yaşayacak ömrüm var. Daha yaşayacak acılarım var. Daha yaşayacak mutlu anlarımda var.

Ama bende bazen şuan mutlu evliliğim ve çok değerli bir eşe sahip olduğum halde ablamı özledim diye ağlayabiliyorum. Hele birde anne yerine koyulmuş bir ablanız varsa ağlamanız normal. Hem ağlayın canım ne olacak. Gözyaşları zehiri dışarı akıtır. İçte kalmasından iyidir.

Yanlış anladiniz.
Evlilik tokadı derken evlilikten sonra ortaya pek çok sorunlar cikar genelde.
Melek kv şeytana döner.
Deli divane eş umursamaz olur.
Gerçek yüzünü gösterir.
Bir çok hayal kırıklıkları yaşanabilir.
Bunu yaşayan çok kadın var hem de cicim ayları bitmeden..

Bu durumda evlilik sonrası olmuyor ki sizin sorununuz ama zor şeyler yaşadım aşamıyorum diye açmalıydınız konuyu.
Zira evlilikle hiç bir ilgisi yok.
Neden evlendim diye sormanız da çok anlamsız oluyor.

Anneniz için bas sağlığı ve sabir diliyorum.
Keşke kendinizi daha doğru ifade etseydiniz bu durumda.
Kayınvalidem çok tatlıdır, evlenmeden ailedendim o nedenle o yönden hiç sıkıntım yok, insanın duygu durumu acayip, bazı kadınlarda olabiliyormuş.

X