Evlilik sonrası

eddie

Guru
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2011
454
161
Herkese merhaba,
Forumun eski üyesiyim, bir gün evlenip buraya yazacağımı tahmin etmezdim, kısmet :) daha yeni evlendim, bir ay bile olmadı ancak çoğu günler neden evlendim diye sorguluyorum. 5 yıldır beraberiz, endişelerim kaygılarım tavan durumda, anti depresan bırakıyorum arada ona da bağlıyorum. Böyle bir alışamama, niye evlendim ki, yapmasamıydım, ya alışamazsam korkuları içindeyim. Dün gece araştırdım çoğu yeni evlenende aynı şeyler olmuş, arkadaşlarımda da olmuş anlatmamışlar. Paylaşırsam belki iyi gelir yalnız olmadığımı anlarım dedim. Yardımlarınızı, fikirlerinizi bekliyorum.

Ben mutsuz olduğum evliliğimde yaşamıştım. Ama onun nedeni mutsuz olmamdı. Normalde bukelemun gibiyimdir. Girdiğim kabın şeklinide alırım.

Ama sizinki sanırım antidepresandan kaynaklı. Geçer inşallah. Zamanla nelere alışımıyoruz ki. Alışırsınız.

Su kadar sürüyor sonra birden kesiliyor bu duygular diyemem ama gayet normal. Daha yeni, kendinize zaman taniyin. Zaten suan zor zamanlardan geciyoruz ve cogu insani piskolojikmen etkiliyor bu durum..

Ha aylar gecse bile arada sirada böyle düsüncelere kapilabilirsiniz, önemli olan bu negatif düsüncelerden cabucak uzaklasmak.

Herkese merhaba,
Forumun eski üyesiyim, bir gün evlenip buraya yazacağımı tahmin etmezdim, kısmet :) daha yeni evlendim, bir ay bile olmadı ancak çoğu günler neden evlendim diye sorguluyorum. 5 yıldır beraberiz, endişelerim kaygılarım tavan durumda, anti depresan bırakıyorum arada ona da bağlıyorum. Böyle bir alışamama, niye evlendim ki, yapmasamıydım, ya alışamazsam korkuları içindeyim. Dün gece araştırdım çoğu yeni evlenende aynı şeyler olmuş, arkadaşlarımda da olmuş anlatmamışlar. Paylaşırsam belki iyi gelir yalnız olmadığımı anlarım dedim. Yardımlarınızı, fikirlerinizi bekliyorum.
Hayırlı olsun öncelikle 🙏🤗
Yaşınız kaç veya hep ailenizle mi yaşadınız bilmiyorum ama bunlar etken olabiliyor şu anki duygularınıza. Bir süre sonra iyi ki evlenmişim diyeceksiniz. Alışmak zaman alabiliyor. Anti depresan bırakımı da zor bir süreçtir, tuz biber olmuştur. Kısa sürede atlatırsınız umarım 🙏

Çok iyi ve anlayışlı bir eşiniz var, severek de evlenmişsiniz, bunu yaşamanız normal değil. Normalde de antidepresan kullanıyormuşsunuz, onu bıraktığınız için bu mutsuzluğa düştünüz sanırım. Doktorunuzla konuşun bence.

Severek evlenip herşey yolundayken böyleyse bana garip geldi anti depresanı bırakmışsınız ondandır diye düşünüyorum

Herkese merhaba,
Bende bir insan icin tüm sevdiklerimi geride birakip nicin baska ulkeye geldim düşünceleriyle 5 6 ay hayati dar etmiştim kendime.... Dediginiz gibi yeni evlenenlerin çoğunda oluyor baska bir ev baska bir hayat kolay degil. Kendinize zaman tanıyın onyargili davranislardan uzak durun. Ben 6 ayimu kendime vesvese vererek çürüttüm hic geregi yokmuş. Mutlulugunuza bakin

psikiyatr değilim ama ben hayatta büyük değişiklikler yaşanan bir dönem ile ilacı bırakma döneminin çakıştırılmaması gerektiğini düşünüyorum

ikisi de birbirini tetikler

bir de yeni evli iken eskiyi kaybettiğin, bir daha o günlere dönemeyeceğin kaygısı olduğu gibi eşinin yanında da kendin olamama vardır

bir süre sonra yeni düzene alışırsın kaygıların azalır, eşinin yanında da maskeni çıkarıp sen olmaya başlarsın

Hayır hiç normal bulmuyorum ben.
Ortada bir sıkıntı yok.
Eş kişisi çok anlayışlı.
Ama her gün neden evlendim sorusunu soruyorsunuz..

Evliliğin esas tokadını yese siz gibi hanımlar neler yaşar pek merak ediyorum doğrusu..
Çok önyargılısınız, ne beni ne hayatımı, ne yaşadığım şeyleri biliyorsunuz. Evliliğin tokadı da ne demek? Eşimden şiddet mi görmeliyim?

antidepresan kullanıyordum Çünkü annem gözümün önünde öldü, lütfen insanları tanımadan önyargılı konuşmayın. Ben burada beni rahatsız eden bir şeyi paylaşıyorum verdiğiniz yanıt tepki o kadar ayrımcı ki. Hepimiz kadınız, ayrımcılığı böyle yapmayalım bari.

psikiyatr değilim ama ben hayatta büyük değişiklikler yaşanan bir dönem ile ilacı bırakma döneminin çakıştırılmaması gerektiğini düşünüyorum

ikisi de birbirini tetikler

bir de yeni evli iken eskiyi kaybettiğin, bir daha o günlere dönemeyeceğin kaygısı olduğu gibi eşinin yanında da kendin olamama vardır

bir süre sonra yeni düzene alışırsın kaygıların azalır, eşinin yanında da maskeni çıkarıp sen olmaya başlarsın
5 senedir beraberiz, dediğinizde haklı olabilirsiniz.

X