Evlilik Sonrası Çeyizlerim - Tecrübelerden bahsedilir itinayla...

Çok teşekkür ederim. Yataş ionic energy yatağım.

Bizim yatağımız da İşbir yataktan alınmıştı.
Kayınvalidem almıştı şimdi eşim ile değiştirsek mi diye düşünüyoruz.
Visko yatak, çok kaliteli ve pahalı bir yatak aslında ancak gel gelelim yatak mubarek o kadar ağır ki, çarşaf değiştirirken bile yatağı yerinden oynatmak mesele, eşim ile ikimiz yatağı kaldıramıyoruz ağırlığından.
Bu kadar ağır olması da hali ile altta olan mobilyaları mahvediyor.
Bir önceki yatak odamın bazası çökmüştü, baştan kalitesiz bir mobilya denk geldi diye düşünsekte, yataştan almış olduğumuz baza da gacırdamaya başlayınca, dedik yatağın ağırlığı bazaları kötü etkiliyor.
Ancak tabii bu süreçte pek birşey yapamıyoruz.
Şimdilik idare etmeye devam.

Hep yeni gelinler çeyiz yapacak değil ya... :-)

Şaka bir yana, evleneli bakıyorum da tam 4 sene olmuş.
4 senedir tamamlayamadığım eksiklerim vardı, bir türlü fırsat bulup alamadıklarım.
Şimdi hem tecrübe, hem de gereklilik ölçüsünde ihtiyaçlarımı gözden geçirip tekrardan alıyorum bazı eksiklerimi veya var olanları yeniliyorum.

Çeyiz zamanı insan evini anlamadan bilmeden ıvır zıvır herşeyle doldurabiliyor, fakat ben aldığım hiç birşeyden pişmanlık duymadım. Kullanışlı ürünler almıştım. Buradan herkese de elimden geldiğince tavsiyelerde bulundum... Hala bulunmak isterim...

Evim için aldığım bir kaç yeni & çeyiz kıvamında şeyler:

Yatak Örtüsü ve Alez
Taç indirimi vardı kaçırmadım:
[img][5][1][900x1234].jpg

Kullandığım alezler artık eskidi diyemeyeceğim.
Çünkü alez o kadar çabuk eskiyen birşey değil, fakat yeni alezler çıkmış.
İndirim olunca kaçırmadım, diğer alezlerimi de artık atma taraftarıyım.
71071248.jpg

Daha kullanmadım ama eminim şahane bir üründür.
Yatağı sarıyor olması avantaj, bende kenarlarında lastikler bulunan tarzda alezler vardı (2 adet) kullanışlı olmuyor özellikle çarşaf değiştirirken kayıyordu.
Çok kullanışlı değildi.
Merhaba ben yeni üye oldum, ve yazdığın herşeyi bende çeyiz defterime not aldım😊 insan bir kere alıyo neticede çöpe para vermek istemiyorum o yüzden iyi araştırıp almak istiyorum

Merhaba ben yeni üye oldum, ve yazdığın herşeyi bende çeyiz defterime not aldım😊 insan bir kere alıyo neticede çöpe para vermek istemiyorum o yüzden iyi araştırıp almak istiyorum
Yazdıklarından yola çıkarak çeyiz takımımın markalarına karar verdim ama yinede kararsız kaldığı m bir kaç şey var yardımcı olabilir misin 🤗

Uyeliginiz hayirli olsun, ben artik SIK SIK giremiyorum maalesef ama elimden geldigince ve firsat buldukca girmeye calisiyorum foruma.
Evet, tabii ki. Alinan seyler uzun omurlu ve cabuk eskiyip atilan seyler olmadigindan, almisken butce dogrultusunda en iyisini almakta fayda var ki, dayanikliliklari daha iyi olsun.
Ceyiz paketleri uygun oluyor ama kalitesine de dikkat etmek gerekiyor.
Peyder payi alindiginda bazen astari yuzunden pahaliya gelebiliyor, bazen de tam tersi daha uyguna da gelebiliyor.
Arastirip almakta fayda var. Herkes her urunun en iyisini ve en uygun fiyatlisini aradigi icin, en dogrusu arastirmak.
Ceyiziniz de hayirli olsun simdiden, insallah gonlunuze gore alirsiniz herseyinizi.

Yazdıklarından yola çıkarak çeyiz takımımın markalarına karar verdim ama yinede kararsız kaldığı m bir kaç şey var yardımcı olabilir misin 🤗

Tabii ki elimden birsey gelirse yardimci olmaya calisirim, siz begenin akliniza takilanlari sorun.
Ben de tecrubelerim dogrultusunda yardimci olmaya calisirim.

Merhaba.
Elektrik süpürgenizden memnun musunuz. Biz eve philips maraton aldık ama hangi modeli bilmiyorum çok agır ve vakumlu pestilimi çıkarıyor halılarla savaşıyorum
Birde ütü kazanlı mı eski tip mi almıştınız.
Ben toplu ütü yaparım o yüzden kazanlı mantıklı geliyor ama o kocaman şeyi nerde saklarım bilmiyorum o yüzden eski tip istiyorum philips azur serisi ama hangisi

Tesadufen gordum tekrardan birsey demek istedim elektrikli supurge konusunda.
Bende Philips vardi, asiri memnundum, her temizlige yardima gelen kadin bile ne guzel supurgen var diyordu.
Bir supurgenin tam omru ne kadar bilmiyorum, ne kadar SIKLIKLA kullanildigina ve nasil kullanildigina bagli olarak sanirim bir omru vardir.
Ben her gun supurge yapan biri oldugum icin, bana iyi bile dayandi diyelim.
8 sene sonunda garibim o da iflas etti.
Dedim farkli birsey alayim, yine cekim gucu iyi olsun, ama farkli olsun.
Gittim Elektrolux aldim, ay almaz olaydim.
Sizin dediginiz gibi, supurge yapmak bir eziyet haline geldi, o kadar pismanim ki Philips almadigima.
Insan bazen yenilik arayip bildiginden sasinca basina boyle seyler geliyor iste.
Neyse deneyim oldu benim icin ama iyi de para verdigimiz icin, disimi SIKIYORUM artik.
Simdi bekleyecegiz bakalim benim bu supurge bozulursa insallah, Philips alirim tekrar.
Maraton serisi gayet iyi, yeni supurge alacaklar icin referans olsun diye yaziyorum.

Tesadufen gordum tekrardan birsey demek istedim elektrikli supurge konusunda.
Bende Philips vardi, asiri memnundum, her temizlige yardima gelen kadin bile ne guzel supurgen var diyordu.
Bir supurgenin tam omru ne kadar bilmiyorum, ne kadar SIKLIKLA kullanildigina ve nasil kullanildigina bagli olarak sanirim bir omru vardir.
Ben her gun supurge yapan biri oldugum icin, bana iyi bile dayandi diyelim.
8 sene sonunda garibim o da iflas etti.
Dedim farkli birsey alayim, yine cekim gucu iyi olsun, ama farkli olsun.
Gittim Elektrolux aldim, ay almaz olaydim.
Sizin dediginiz gibi, supurge yapmak bir eziyet haline geldi, o kadar pismanim ki Philips almadigima.
Insan bazen yenilik arayip bildiginden sasinca basina boyle seyler geliyor iste.
Neyse deneyim oldu benim icin ama iyi de para verdigimiz icin, disimi SIKIYORUM artik.
Simdi bekleyecegiz bakalim benim bu supurge bozulursa insallah, Philips alirim tekrar.
Maraton serisi gayet iyi, yeni supurge alacaklar icin referans olsun diye yaziyorum.

Merhaba
Ben rowenta aldim
O kdr memnunumki
Philipsten cok daha fazla basligi var
4 yil oldu
Bu bozulursa yine rowenta alirim galiba

Merhaba
Ben rowenta aldim
O kdr memnunumki
Philipsten cok daha fazla basligi var
4 yil oldu
Bu bozulursa yine rowenta alirim galiba

Elektrolux te oyle, bir cok basligi var, cekim gucu sahane.
Ama benim derdim basliklar degil.
Cekim gucu cok olsun, ama cekerken de benim belimi mahvetmesin, tabiri caizse aksin gitsin.
Onu da saglayan tabii ki baslik oluyor, cok supurge kullandim ben, annem biraz elektronik malzemelerine iyi bakan birisi degil.
Beko, Arcelik, Bosch, Philips, Elektrolux.
Bu markalarda en iyisi Philips, tabii modellerle de alakali birsey.

Uyeliginiz hayirli olsun, ben artik SIK SIK giremiyorum maalesef ama elimden geldigince ve firsat buldukca girmeye calisiyorum foruma.
Evet, tabii ki. Alinan seyler uzun omurlu ve cabuk eskiyip atilan seyler olmadigindan, almisken butce dogrultusunda en iyisini almakta fayda var ki, dayanikliliklari daha iyi olsun.
Ceyiz paketleri uygun oluyor ama kalitesine de dikkat etmek gerekiyor.
Peyder payi alindiginda bazen astari yuzunden pahaliya gelebiliyor, bazen de tam tersi daha uyguna da gelebiliyor.
Arastirip almakta fayda var. Herkes her urunun en iyisini ve en uygun fiyatlisini aradigi icin, en dogrusu arastirmak.
Ceyiziniz de hayirli olsun simdiden, insallah gonlunuze gore alirsiniz herseyinizi.
Çok teşekkür ederim souvvenircim 🤗 ve benim 1 ay içinde herşeyimi halletmiş olmam lazım, hayırsıyla düğünümüz olcak çünkü daha doğrusu nikahımız.

Merhabalar herkese, üniversite sınıf arkadaşımla 6 yıllık bir ilişkimizin sonunda mart ayında nişan yaptık ve maalesef hemen sonrasında korono çıktı. Şimdiye kadar ne olup bitçeğini bilmediğim için hiç bir hazırlık yapmadım. Ama şimdi 1 ay sonrası için düğünü daha doğrusu nikahı yapmayı düşünüyoruz, ama daha hiç bir şeyim yok. Sadece geçen gün çok beğendiğim porland İn morocco serisini aldım kahvaltı için. Kalanları hemen en kısa sürede almam lazım ki çünkü anca 1 2 ay içinde geliyo siparişler. Çok araştırma yaptım ama yinede kafam karışık bunlar hakkında bilgilerinizi paylaşabilirmisiniz 🤗 Yemek takımı ve günlük takımı Kütahya, çelik tencere düdüklü ve çkb takımı korkmaz Hisar ve aryıldız arasında kararsızım, granit emin olmamakla beraber korkmaz,, ütü Philips azur, süpürge makinesi miele electrolux ve Philips arasındayım yine. Geriye unuttuğum bişey varsada yazarsınız 😊🙏

Annelerinize el emeği göz nuru bir çeyiz yaptırmayın şu korona beni ćok etkiledi annemi göremeyip onun yaptığı her bir şeyi gördükçe ağladım ve gerçekten çok kötü bir şey . Benden size tavsiye . Allah'a şükür annem hayatta ama olmayınca bu emeklere bakmak çok acı olacak . 😔

Annelerinize el emeği göz nuru bir çeyiz yaptırmayın şu korona beni ćok etkiledi annemi göremeyip onun yaptığı her bir şeyi gördükçe ağladım ve gerçekten çok kötü bir şey . Benden size tavsiye . Allah'a şükür annem hayatta ama olmayınca bu emeklere bakmak çok acı olacak . 😔
anne bu dünyadaki bambaşka olay gerçekten ne yeri dolduruluyo ne de sevgisine doyuluyo

Çok teşekkür ederim souvvenircim 🤗 ve benim 1 ay içinde herşeyimi halletmiş olmam lazım, hayırsıyla düğünümüz olcak çünkü daha doğrusu nikahımız.

Senin konuna da aklima gelenleri ekledim' ama zaten benim konularimi biliyorsun.
Iclerinden kendine yarar olanlari bulmanda fayda var derim.
Hayirli ugurlu olsun hersey senin icin, zor bir surec Allah yardimciniz olsun.

Merhabalar... Souvvenir ' ın çeyizlerine evlenmeden önce aşina olan biri olarak sonrasında da bilgilendirmesi ne güzel. Benim zaman içerisinde çeyize bakış açım çok değişti açıkçası. Pek bir şey alasım yok. Evlendikten sonra aslında daha çok almak istiyorum. Önce çok elzem olanları alayım kafasındayım. Henüz evlilik oturmamışken bütün eşyaların tam mı değil mi kafasında olmak pek bana göre değil gibi. Bir de zaman içerisinde her şey değişiyor. Ama yine nokta atışı yapıyorsun canım :) Aklımdaki bazı sorulara da yanıt bulmuş oluyorum böylece. Emeğine sağlık:KK68:

Merhabalar... Souvvenir ' ın çeyizlerine evlenmeden önce aşina olan biri olarak sonrasında da bilgilendirmesi ne güzel. Benim zaman içerisinde çeyize bakış açım çok değişti açıkçası. Pek bir şey alasım yok. Evlendikten sonra aslında daha çok almak istiyorum. Önce çok elzem olanları alayım kafasındayım. Henüz evlilik oturmamışken bütün eşyaların tam mı değil mi kafasında olmak pek bana göre değil gibi. Bir de zaman içerisinde her şey değişiyor. Ama yine nokta atışı yapıyorsun canım :) Aklımdaki bazı sorulara da yanıt bulmuş oluyorum böylece. Emeğine sağlık:KK68:
Tesekkur ederim canim, ceyiz olayi aslinda tamamen kisinin ihtiyaclari ile alakali bir durum.
Kullanima gore alisveris yapilmasi her zaman daha mantikli.
Turk kahvesi sevmeyen birinin kalkip 3 takim turk kahvesi fincan takimi almasi cok mantikli olmaz kanimca degil mi?
Gibi gibi orneklendirilebilir.
Ben mesela bir cok seyi evlendikten sonra ogredim, guvecte etli yemek yapmak, sutlaci firinda minik guveclerde yapmak gibi mesela. Ceyizimde ne guvec tencerem vardi ne de sutlac yapabilecegim ufak guvecler, ama zamanla edindim hele de yapmasini ogrendikten sonra.
Bunlar elzem seyler degil zamanla da alinabilecek seyler.
Aslinda maksat evlendiginde yemek yiyebilecek tabaginin, yemek pisirebilecek tencerelerin, su icebilecek bardaklarinin olmasi.
Onlarin cogunu azini daha sonra kararlamak mumkun.
Asil gerekli olan, ilk evlendigin zaman nelere ihtiyac duyacaksin ve kullanacaksin, fazla da abartmadan edinmekte fayda var.
Kalite ve model secenegi de tamamen butce meselesi, butce varsa en iyisini en kralini alirsin, butce yoksa da daha uygun ama uygun fiyata bulabilecegin en kaliteli urunu secmeye calisirsin.

Rica ederim gercekten faydali olabiliyorsa yazdiklarim ne mutlu bana, amacim tamamen bu zaten, elimden geldigince fayda saglayabilmek.

X