Merhabalar... Souvvenir ' ın çeyizlerine evlenmeden önce aşina olan biri olarak sonrasında da bilgilendirmesi ne güzel. Benim zaman içerisinde çeyize bakış açım çok değişti açıkçası. Pek bir şey alasım yok. Evlendikten sonra aslında daha çok almak istiyorum. Önce çok elzem olanları alayım kafasındayım. Henüz evlilik oturmamışken bütün eşyaların tam mı değil mi kafasında olmak pek bana göre değil gibi. Bir de zaman içerisinde her şey değişiyor. Ama yine nokta atışı yapıyorsun canım :) Aklımdaki bazı sorulara da yanıt bulmuş oluyorum böylece. Emeğine sağlık
Tesekkur ederim canim, ceyiz olayi aslinda tamamen kisinin ihtiyaclari ile alakali bir durum.
Kullanima gore alisveris yapilmasi her zaman daha mantikli.
Turk kahvesi sevmeyen birinin kalkip 3 takim turk kahvesi fincan takimi almasi cok mantikli olmaz kanimca degil mi?
Gibi gibi orneklendirilebilir.
Ben mesela bir cok seyi evlendikten sonra ogredim, guvecte etli yemek yapmak, sutlaci firinda minik guveclerde yapmak gibi mesela. Ceyizimde ne guvec tencerem vardi ne de sutlac yapabilecegim ufak guvecler, ama zamanla edindim hele de yapmasini ogrendikten sonra.
Bunlar elzem seyler degil zamanla da alinabilecek seyler.
Aslinda maksat evlendiginde yemek yiyebilecek tabaginin, yemek pisirebilecek tencerelerin, su icebilecek bardaklarinin olmasi.
Onlarin cogunu azini daha sonra kararlamak mumkun.
Asil gerekli olan, ilk evlendigin zaman nelere ihtiyac duyacaksin ve kullanacaksin, fazla da abartmadan edinmekte fayda var.
Kalite ve model secenegi de tamamen butce meselesi, butce varsa en iyisini en kralini alirsin, butce yoksa da daha uygun ama uygun fiyata bulabilecegin en kaliteli urunu secmeye calisirsin.
Rica ederim gercekten faydali olabiliyorsa yazdiklarim ne mutlu bana, amacim tamamen bu zaten, elimden geldigince fayda saglayabilmek.