Bir önceki yorumda da bahsettiğim gibi...
İnternet satışları her aman mağaza satışlarından daha uygun olacaktır.
Bu her alanda böyledir, giyim, elektronik, beyaz eşya, tekstil vs...
Sebebi ise kira derdinin olmaması, maliyetlerin daha düşüğe sağlanması...
Ancak N11 belli bir markanın sitesi değil, bunu göz önünde bulunduralım.
N11, Gittigidiyor, Hepsiburada vs... gibi siteler farklı mağazaların ürünlerini bir arada toplayan siteler.
Hepsiburada bunu hem kendisi aracılığı hem de farklı firmalar aracılığı satış yapıyor bu fark mevcut tabii.
Dolayısı ile bu web sitelerinden aldığınız herhangi bir ürünün garantisi konusunda site değil, satın alım yaptığınız yer sorumlu. Şimdi siz düşünün, arada X bir firma aracılığı ile satın alım yapmışsınız, satın aldığınız ürünün de ne mağazası belli, ne aldığınız kişi belli (somut olarak bahsediyorum, sanal olarak belli adı sanı telefonu vs.) diyelim ki satın alım sonrası problem yaşadınız, ürününüzü iade etmek istediniz veya üründe paslanma, kırık vs. çıktı, garanti süreci gerektiren bir durum oluştu, kiminle görüşeceksiniz?
Benim başıma yakın zamanda böyle birşey geldi.
X bir yerden (site bilgisi vermek istemiyorum etkilenmeyin) bir ürün aldım.
İade ettim, iadeyi bildirdim, kodunu vs. karşı taraf iadeyi doğru yapılmadığı gerekçesi ile ürünü kabul etmedi. "Bu kargoyu kabul etmiyoruz" diye bildirmiş.
Ne ürün var elimde, ne iadesi, bir de üstüne kargo parası ödedim.
Aynı şekilde bir başka üründe de iadesi gerçekleşti, fakat iade ettiğim kargonun parasını yine ödedim, iade kodunu girmeme rağmen...
Aldıklarım ciddi meblalarda ürünler değildi, o yüzden boşverdim peşine düşmedim.
Şikayet olarak bildirdiğim halde yine de doğru düzgün bir sonuç alamadım.
Bu tarz şeyler olabiliyor... O yüzden satın alım yaptığınız yerler önemli.
Bir de Boyner grubuna ben çok güveniyorum (her nedense).
Güvencimi de hiç boşa çıkartmadılar bu güne kadar, ne iade problemleri yaşadım, ne de ürün garanti problemleri. Morhipo'yu o yüzden tavsiye ederim.
Sağlam ve bilindik firmalardan alışveriş her zaman daha sağlıklıdır.
Aldığınız eften püften günlük kullanım için (plastik ürünler, havandır, havludur, çarşaftır gibi) ürünlerde sorun değil, nereden alırsanız alın. Yanlış veya defolu ürün gelmediği sürece, çok fazla iadedir, garantidir derdiniz olmaz.
Fakat alacağınız ciddi meblalarda ürünler ve garanti gerektiren ürünler için (elektrik süpürgesi, tabak takımı, tencere takımı, ütü, blender, vs. gibi) düzgün firmalardan alım yapmanızda fayda var.
Umarım bilgiler faydalı olmuştur.