Evlilik Sonrası Çeyizlerim - Tecrübelerden bahsedilir itinayla...

Yine ben :)
Elektronik eşyaları internetten almaya çok çekiniyorum.
Siz almışmıydınız, problem yaşadınızmı?

Yine ben :)
Elektronik eşyaları internetten almaya çok çekiniyorum.
Siz almışmıydınız, problem yaşadınızmı?

Ben hepsiburada sitesinden çok elektronik ürün aldım herhangi bir problem yaşamadım.
Ama ufak ev aletlerinden bahsediyorum. 100-200 TL'lik bir ürün ciddi bir maddi kayıp değildir benim için.
Ama daha büyük elektronik ürünleri tabii ki internet üzerinden almam.
tercihim daha çok görerek ve hakkında detaylı bilgi edinerek almak olur.

Tabii bazen internet indirimleri gerçekten cezbedici olabiliyor.
elektronik her ne kadar şans işi olsa da, kargo ile gönderilme riskinden dolayı, gidip bayiiden veya elektronik ürün satan mağazalardan almak dah avantajlı gibi geliyor.
Tercihler zaten kişiye kalmış birşey.
Kim nasıl rahat ediyorsa o şekilde ürün satın alabilir.

Önce bu topik için teşekkürler, diğer topiğinizi de bayılarak okumuştum. Hala daha izlenilen konularımda yer alır kendileri :)
Ben ürün, marka tavsiyesinden çok şuanda kafamı kurcalayan bir husus hakkında acaba siz ne dersiniz diye merak ediyorum açıkçası. Ben çelik tencerede ebat meselesine karar veremiyorum bir türlü. Bir model beğeniyorum örneğin, ürün açıklamasını incelerken bir bakıyorum ki en küçüğü 3-3,5 litre hacmi olan tencere seti beğenmişim. Gözümde canlandırarak karar veremiyorum açıkçası. Malum başta da iki kişi olacağız sadece. O kadar büyük tencereler sanki bize fazlaymış gibi geliyor. Siz ne dersiniz?
Şimdiden teşekkür ederim :)

Önce bu topik için teşekkürler, diğer topiğinizi de bayılarak okumuştum. Hala daha izlenilen konularımda yer alır kendileri :)
Ben ürün, marka tavsiyesinden çok şuanda kafamı kurcalayan bir husus hakkında acaba siz ne dersiniz diye merak ediyorum açıkçası. Ben çelik tencerede ebat meselesine karar veremiyorum bir türlü. Bir model beğeniyorum örneğin, ürün açıklamasını incelerken bir bakıyorum ki en küçüğü 3-3,5 litre hacmi olan tencere seti beğenmişim. Gözümde canlandırarak karar veremiyorum açıkçası. Malum başta da iki kişi olacağız sadece. O kadar büyük tencereler sanki bize fazlaymış gibi geliyor. Siz ne dersiniz?
Şimdiden teşekkür ederim :)
Merhabalar, teşekkür ederim. Beni takip eden birinin olması ne kadar güzel birşey... :KK36:

Doğru düşünüyorsun derim!
Şöyle gireyim konuya, bende evlenirken çelik tencere setimi bir heves ile aldım.
Hisar markayı oldum olası severim, hem modellerinden dolayı hem de kalitesine güvendiğim için, ama tabii ki bu göreceli birşey, her zaman derim, en iyisi benim dediğim olacak diye birşey yok...
Aldıklarım aşağıdakilerdi:
116620_buyuk.webp
hisar_ceyiz_setleri_tencere.webp

Hangilerini kullandın derseniz:
Üstteki siyah takımdan en ufak olan tencereyi, ki o bile büyük...
Bir de yayvan olanı mantarlı ve bol malzemeli sote yaptığım zamanlarda, derin tava niyetine kullanıyorum.
Diğerleri bir kenarda öylece duruyor.

Çelik tencere takımına gelince, tavasını hiç kullanmadım.
Çaydanlık ve cezveleri kullanıyorum sadece tam randımanlı olarak diyebilirim.
Sahan takımını maddi imkanı olmayan ve ihtiyaç sahibi olan bir arkadaşıma hediye ettim (hiç kullanmamıştım).
En ufak tencereyi çorba tenceresi olarak kullanıyorum, eğer çok kalabalık bir misafirim gelecek ise bir büyüğünü kullanıyorum ki hakikaten büyükler.
Ha bir de bunlara ek düdüklü tenceresi vardı, onu da hiç kullanmadım yukarda bir yerlerde koli içerisinde duruyor senelerdir. Onun yerine daha basit bir düdüklü tencere aldım.

Peki geri kalanlar ne oluyor? Dolap bekçisi malesef!

Devamını sonraki mesaja yazıyorum... :KK39:

Baktım ki aldığım tencerelerimin ebatları benim pişirdiğim yemekler için çok büyük.
Anca 2 tencere kullanabiliyorum, hele kalan yemekleri kaldırabileceğim bir tencerem yok.
Kalan yemekleri kaldırma konusundaki tencere kısmına geri döneceğim.

Benden tavsiye şu olacaktır:
Tencere takımı almak yerine şu şekilde ilerleyebilirsiniz.
Esse mağazasını ben çok severim ve aldığım her tenceresi çok kaliteli ve sorunsuz çıktı.
Ben kendim giderek en başta şu iki tencereyi edindim ve 4 senedir de tık demediler, maşallah, bozulmadılarda:

635261632087948768.jpg

Essenso Chelsea Çelik Kısa Tencere 24 Cm
Kendimize kadar olan çorbalarımı, et yemeklerimi (yarım kilo et ile gibi düşünün) bunda pişiriyorum.
Genellikle çorba tenceresi olarak kullanıyorum.

Aşağıdaki tencere bana hediye olarak gelmişti.
Essenso Ecotouch Berlin Seramik Kısa Tencere 26 Cm
635261633880191279.jpg

Kalabalık misafirim olacağı zaman biber dolması, yaprak sarması vs. gibi ihtiyaçlarımda kullanıyorum. Onun haricinde tertemiz dolabımda duruyor. 26 CM çok büyük bir ebat benim için, ama tencere çok güzel ne yalan söyleyeyim...

Bu tenceremi 4 sene önce aldım.
635261634055431302.jpg

Daha dün akşam bamya yaptım içinde ve çok sevdiğim bir tencere.
Essenso Ecotouch Napolı Yes Tencere 20 cm Derin

Bu tencereler en çok ve sık kullandıklarım arasında.
Bir de vazgeçemediğim pilav tencerem var.

Falez Naturale Seramica 20 CM
befklju6_322.jpg

Bununla aynı ölçülerde bir de tavam var.
Kapaklarını karıştırıyorum bazen düşünün yani... Her ikisi de 20 cm

t59_1044156-naturale-ceramica-18-22-sahan-r1_8334_26110_zoom.jpg

En sık kullandığım ürünler bunlar mutfağımda.

En son aldığım (öncekiler eskidi ve yeni almak durumunda kaldım) ufak tencerelerim var.
Bunlar benim elim ayağım.
Kalan çorbaları, yemekleri bunlara kaldırıyorum, sonra çıkartıp ısıtması kolay oluyor.
Bir de iki tane ufak tavam var, onlarda yemek veya çorba ısıtmak çok kolaylık sağlıyor.
Özellikle evde bir ufaklık olunca, ısıtma işlemini pratiğe almak şart oluyor.

AKM-12192.jpg

Ufak tavalarda bu şekilde:
Sos tenceresi diye geçer bunlar:
0006388_dura-granit-12-cm-sos-tenceresi_516.jpeg

201768043_tn30_0.jpg

Sanırım tencere konusunda diyebileceklerim bu kadar.

:KK39::KK39:

SouvveniR SouvveniR çok teşekkür ederim, yanıltmadınız beni verdiğiniz bilgilerle :KK36:
Aklımı boşuna kurcalamıyormuş diye geçirdim içimden mesajınızı okurken.
Ben de hisar markasının çeliğini beğenmiştim ve 3lü setleri dışında aşağı yukarı tüm modellerinin ebatları da aynı, sadece renk ve şekil değiştiriyorlar. Sanırım çok üzülerek hisar markasından vazgeçmek durumunda kalacağım. Ebatları küçük olan bir set de Korkmaz da görmüştüm, onu inceleyeceğim ve olmadı verdiğiniz tavsiyeler üzerine esse ve diğer markaların tekli ürünlerine göz atacağım. Tekrardan teşekkürler :)

MissMoonTwilight MissMoonTwilight Hisar'ın ürünlerinden ben çok memnunum ama dediğim gibi ebatları devasa.
Geçen bir hisar mağazasının önünden geçtiğimde güzel daha ufak ebatlarda tencerelerini gördüm.
Fakat fiyatları dehşet bu sefer :KK51:
O kadar para vermeye değer mi? Soru işareti bence.

Önemli olan pahalı bir ürün almak değil zaten.
İşinizi görecek sağlam bir ürün almak.
Benim 3'lü tavam yoktu mesela, Hisar'ın tavası da çok büyük.
Gittim bende 21 TL'ye (acil ihtiyacım olmuştu görünce aldım gibi birşey) uyduruk bir markanın 3'lü tavasını aldım... Dedim sır kalkarsa, herhangi bir problem yaratırsa atarım gider ve verdiğim paraya da acımam. Normalde böyle ürün pek almam ama inanmazsın 6 aydır kullanıyorum TIK yok maşallah. tertemiz hala. Ama tabii temiz bakmakta önemli.

MAG_4217661.jpg

böyle birşey ve ebatları da ufak. hem her gün kullanıyorum ihtiyacıma yönelik, hem de tam istediğim boyutlar. :KK39:

Kayınvalidem bile o tavalara bi ton laf etti.
Böyle teflon tava alınır mıymış, çok inceymiş birşey pişirirken ya devrilseymiş.
Bu kadar hafif olurmuymuş. gibi gibi bir sürü laf işittim ama gayet kullanıyorum.
bir problemde yaşamadım, benim gibi araştıran birine de pek denilecek şeyler değil ama.
O kadar tanıyor beni sanırım. :-)

SouvveniR SouvveniR iyisi olsun diye düşünürken sanırım bazılarını gözden kaçırdığımızı düşünüyorum ben.
Benim şuan ailemle yaşadığım evde de bakınca böyle ürünler var açıkçası ama kullanışlılık açısından birçok markayı katlarlar :)

MissMoonTwilight MissMoonTwilight Öyle oluyor, ama insan
"çeyiz hazırlıyorum herşeyim en iyisi en güzeli olsun, hazır çeyiz masrafı yaparken alayım güzellerinden"
diye düşünüyor. O yüzden harcamada sınır tanımıyor.
Kullandıkça insan farkına varıyor ki
"boşuna para vermişim, bu 20 TL'lik (atıyorum) 100'TL verdip aldığımdan iyi"
diyebiliyorsun gibi mesela...
Tabii istisnalar kaideyi bozmaz :KK39:

MissMoonTwilight MissMoonTwilight Öyle oluyor, ama insan
"çeyiz hazırlıyorum herşeyim en iyisi en güzeli olsun, hazır çeyiz masrafı yaparken alayım güzellerinden"
diye düşünüyor. O yüzden harcamada sınır tanımıyor.
Kullandıkça insan farkına varıyor ki
"boşuna para vermişim, bu 20 TL'lik (atıyorum) 100'TL verdip aldığımdan iyi"
diyebiliyorsun gibi mesela...
Tabii istisnalar kaideyi bozmaz :KK39:

Sanırım ben onlardan olmayacağım çünkü gerçekten de iki topiğinizi de bayağı inceledim ve ondan da olsun bundan da olsun dersem hem boşa masraf ederim hem de tüm bunları sığdıramam. Mesela siz de dediniz büyük ebatlı tencereler dolap bekliyor diye, ya onları koyacak yeriniz olmasaydı? Mecburen emek emek aldığınız şeyleri başkasına vermek durumunda kalacaktınız. Bu durumda bana küçük ebatlı tencere alıp da misafir için 1-2 tane büyük ebatlı ekstradan almak daha mantıklı geldi açıkçası :)

Sanırım ben onlardan olmayacağım çünkü gerçekten de iki topiğinizi de bayağı inceledim ve ondan da olsun bundan da olsun dersem hem boşa masraf ederim hem de tüm bunları sığdıramam. Mesela siz de dediniz büyük ebatlı tencereler dolap bekliyor diye, ya onları koyacak yeriniz olmasaydı? Mecburen emek emek aldığınız şeyleri başkasına vermek durumunda kalacaktınız. Bu durumda bana küçük ebatlı tencere alıp da misafir için 1-2 tane büyük ebatlı ekstradan almak daha mantıklı geldi açıkçası :)
Kesinlikle öyle ve en doğru mantık bu zaten.
2 maksimum 3 tane (1 tanesi yayvan olmak üzere - dolma, yaprak sarması vs. gibi için) büyük tencere olsa yeter.
Bende 6 tane büyük tencere var, dediğin gibi Allah'tan yerim var.
Yaş ilerleyip daha da misafir ağırlama kapasitem artınca kullanacağım şeyleri şimdiden edinmiş oldum gibi birşey.
Çok gereksiz oldu, ama tabii beni yönlendiren olmadı bu konularda.
O yüzden kendim tecrübe ederek herşeyi yaşıyorum, ona göre de davranıyorum... :KK39:

Merhaba SouvveniR SouvveniR öncelikle iyi bayramlar dilerim :)
Sizi tekrar rahatsız edeceğim bir soru takıldı kafama.
Biraz bornoz takımı araştırmasına girdim de, bulduğum tüm ürünlerde standart olarak kadına M beden erkeğe ise L beden verilmiş.
Bu kalıplar maalesef ki bize uymuyor.
Kendi takımımızı kendimizin oluşturabileceği bir marka var mıdır acaba?
Bilginiz olabileceğini düşünerek önce size yazmak istedim, şimdiden teşekkür ederim :)

Merhaba SouvveniR SouvveniR öncelikle iyi bayramlar dilerim :)
Sizi tekrar rahatsız edeceğim bir soru takıldı kafama.
Biraz bornoz takımı araştırmasına girdim de, bulduğum tüm ürünlerde standart olarak kadına M beden erkeğe ise L beden verilmiş.
Bu kalıplar maalesef ki bize uymuyor.
Kendi takımımızı kendimizin oluşturabileceği bir marka var mıdır acaba?
Bilginiz olabileceğini düşünerek önce size yazmak istedim, şimdiden teşekkür ederim :)

Merhabalar,

Geçmiş bayramınızı bende kutlarım; teşekkür ederim bu arada.

Bence zaten en güzeli kendi takımınızı kendiniz oluşturmanız, ben standart takımlardan aldım hiçte memnun kalmadım.
4 senede yıprandılar ve çöp oldular açıkçası, şu anda kendime bir bornoz almayı düşünmüyorum.
Fakat alacak olsam, aşağıdaki şekilde alırdım.

• Bayan bornozlarında çok güzel modeller var artık. Terlik & baş havlusu & kısa boy bornoz takımı. Tavsiyem bu yönde olur zaten. Bu tarz bornozları bulabileceğin markalar: English Home, Madame Coco vs. gibi mağazalar. Eğer imkan varsa da Eminönü'ne giderek araştırmak. Gayet şıklar ve örnek olarakta şu:
    M026609_large.jpg
  • Erkek bornozlarına gelince, benim eşim iri kalıplı bir insan olduğu için benim de en büyük sıkıntı duyduğum şey beden konusu oluyor haliyle. O yüzden tabii ki aynı şekilde, yukarda bahsettiğim gibi, tekli olarak alınmasında fayda var. Dilerseniz bir de baş & vücut havlusu da bulundurun. Takım olmasına gerek yok bornozlarınız ile. Uyumlu renklerde olması veya çok daha farklı renkler almanız bile olabilir. Sonuçta ayrı kullanılacak birşey...

Merhaba.
Benim sorum gelin pike takımı nevresim takımı, ev kurulurken ilk yatağa serilecek bir takım arıyorum
Beğendiğim ürünler 800 tl civarında, biraz fiyat düşürmek istersem ya renk koyu - yada yüzde yüz pamuk değil
Ne yapsam bilemedim.
Tek nevresim istemiyorum, yatak örtüsü alsam bir tane hediye geldi, ikinciye gerek yok.
Siz nasıl yapmıştınız?
Hem şık hemde kullanabileceğim, yıkayabileceğim bişey olsun istedim ama ne yapsam bilemedim

Merhaba.
Benim sorum gelin pike takımı nevresim takımı, ev kurulurken ilk yatağa serilecek bir takım arıyorum
Beğendiğim ürünler 800 tl civarında, biraz fiyat düşürmek istersem ya renk koyu - yada yüzde yüz pamuk değil
Ne yapsam bilemedim.
Tek nevresim istemiyorum, yatak örtüsü alsam bir tane hediye geldi, ikinciye gerek yok.
Siz nasıl yapmıştınız?
Hem şık hemde kullanabileceğim, yıkayabileceğim bişey olsun istedim ama ne yapsam bilemedim

Benim biraz tuhaf olmuştu.
2012 senesinde evlendim bu arada. Tarihte vereyim de, bilin.
Annemin bana yapmış olduğu buna benzer bir dantel yatak örtüm vardı.
Altına da saten kırmızı bir yatak örtüsü diktirdi.
Fakat gelgelim ne dantel yatak örtüsü yatağa uydu, ne de saten örtü.
Nasıl olduysa bir eğrelti durdular anlatamam, hiç birşey sermesek daha güzel olurdu, o derece.
dantel-yatak-%C3%B6rt%C3%BCs%C3%BC-modelleri-2.jpg

Neyseki çeyizimde böyle çıtıpıtı, bir nevresim takımı yapılmış.
Annem zamanında yaptırmış veya annanem bilmiyorum artık.
O imdadımıza yetişti, zaten çeyizde herşey ütülü olduğu için, nevresim olarak bu takımı kullandık.

DSC01507_small.jpg

Ben o zamanlar tabii ki çeyiz için araştırmadığım şey kalmamıştı ve dantella markasını buldum.
Onunla tanışmam zaten benim maddi anlamda sıkıntı yaşamama sebep oldu :-)
Takılıyorum tabii ki o kadar da abartılı değil, fakat fiyatları da fena değil.
Ordan bir tane normal yatak örtüsü aldım, fazla şatafatlı olmayan.
Gerek yok çünkü, ben günlük kullanıma da önem veriyorum.
Bir gün herkes görecek "aman ne cici" diyecek diye o kadar parayı her daim kullanamayacağım birşeye vermek
çok mantıklı gelmedi bana. hala aynı fikirdeyim...
Buna benzer, fakat renkleri ve desen farklı bir yatak örtüsü almıştım.
2001234550413_k_org_zoom.jpg

Gerek yok zaten fazlasına. Ben o zamanı bu şekilde atlattım kısca.

Nevresim takımlarına gelince, ilk etapta kendinizde 4 adet nevresim takımı 4 adette pike takımı bulundurun.
İnan bana değiştir değiştir uzun süre kullanacaksın. Çok fazla alma ki, sıkıldığında yenisini alabilecek yerin olsun.
Çok çeyizde aman şu olsun aman bu olsun sonra alınamaz belki mantığı ile ilerlemeyin.
Ya hediye gelir, ya siz beğenir alırsınız bu sefer elinizde çok olur. :KK66:

Bende şu anda 5 nevresim takımım, 2 pike takımım 1 dört mevsim set birde pike nevresim var
Sarevde istediğim gibi hem ilk serebileceğim hem kullanabileceğim yumuşacık bişey buldum pike nevresim set 400 tl ye aldım en azından dolap beklemeyecek
Şimdilik yatak odası faslını kapadım, belki elimdekilerden bir kısmını acıp bir kısmını hediye götürüp değiştirebilirimde.
Çok teşekkür ederim.

Back
X