Rica ederim, önemli olan zaten kullanışlı ürünleri almak ve onları bulundurmak.Bende şu anda 5 nevresim takımım, 2 pike takımım 1 dört mevsim set birde pike nevresim var
Sarevde istediğim gibi hem ilk serebileceğim hem kullanabileceğim yumuşacık bişey buldum pike nevresim set 400 tl ye aldım en azından dolap beklemeyecek
Şimdilik yatak odası faslını kapadım, belki elimdekilerden bir kısmını acıp bir kısmını hediye götürüp değiştirebilirimde.
Çok teşekkür ederim.
Merhabalar, teşekkür ederim. Beni takip eden birinin olması ne kadar güzel birşey...
Doğru düşünüyorsun derim!
Şöyle gireyim konuya, bende evlenirken çelik tencere setimi bir heves ile aldım.
Hisar markayı oldum olası severim, hem modellerinden dolayı hem de kalitesine güvendiğim için, ama tabii ki bu göreceli birşey, her zaman derim, en iyisi benim dediğim olacak diye birşey yok...
Aldıklarım aşağıdakilerdi:
Eki Görüntüle 1847044 Eki Görüntüle 1847045
Hangilerini kullandın derseniz:
Üstteki siyah takımdan en ufak olan tencereyi, ki o bile büyük...
Bir de yayvan olanı mantarlı ve bol malzemeli sote yaptığım zamanlarda, derin tava niyetine kullanıyorum.
Diğerleri bir kenarda öylece duruyor.
Çelik tencere takımına gelince, tavasını hiç kullanmadım.
Çaydanlık ve cezveleri kullanıyorum sadece tam randımanlı olarak diyebilirim.
Sahan takımını maddi imkanı olmayan ve ihtiyaç sahibi olan bir arkadaşıma hediye ettim (hiç kullanmamıştım).
En ufak tencereyi çorba tenceresi olarak kullanıyorum, eğer çok kalabalık bir misafirim gelecek ise bir büyüğünü kullanıyorum ki hakikaten büyükler.
Ha bir de bunlara ek düdüklü tenceresi vardı, onu da hiç kullanmadım yukarda bir yerlerde koli içerisinde duruyor senelerdir. Onun yerine daha basit bir düdüklü tencere aldım.
Peki geri kalanlar ne oluyor? Dolap bekçisi malesef!
Devamını sonraki mesaja yazıyorum...
Baktım ki aldığım tencerelerimin ebatları benim pişirdiğim yemekler için çok büyük.
Anca 2 tencere kullanabiliyorum, hele kalan yemekleri kaldırabileceğim bir tencerem yok.
Kalan yemekleri kaldırma konusundaki tencere kısmına geri döneceğim.
Benden tavsiye şu olacaktır:
Tencere takımı almak yerine şu şekilde ilerleyebilirsiniz.
Esse mağazasını ben çok severim ve aldığım her tenceresi çok kaliteli ve sorunsuz çıktı.
Ben kendim giderek en başta şu iki tencereyi edindim ve 4 senedir de tık demediler, maşallah, bozulmadılarda:
Essenso Chelsea Çelik Kısa Tencere 24 Cm
Kendimize kadar olan çorbalarımı, et yemeklerimi (yarım kilo et ile gibi düşünün) bunda pişiriyorum.
Genellikle çorba tenceresi olarak kullanıyorum.
Aşağıdaki tencere bana hediye olarak gelmişti.
Essenso Ecotouch Berlin Seramik Kısa Tencere 26 Cm
Kalabalık misafirim olacağı zaman biber dolması, yaprak sarması vs. gibi ihtiyaçlarımda kullanıyorum. Onun haricinde tertemiz dolabımda duruyor. 26 CM çok büyük bir ebat benim için, ama tencere çok güzel ne yalan söyleyeyim...
Bu tenceremi 4 sene önce aldım.
Daha dün akşam bamya yaptım içinde ve çok sevdiğim bir tencere.
Essenso Ecotouch Napolı Yes Tencere 20 cm Derin
Bu tencereler en çok ve sık kullandıklarım arasında.
Bir de vazgeçemediğim pilav tencerem var.
Falez Naturale Seramica 20 CM
Bununla aynı ölçülerde bir de tavam var.
Kapaklarını karıştırıyorum bazen düşünün yani... Her ikisi de 20 cm
En sık kullandığım ürünler bunlar mutfağımda.
En son aldığım (öncekiler eskidi ve yeni almak durumunda kaldım) ufak tencerelerim var.
Bunlar benim elim ayağım.
Kalan çorbaları, yemekleri bunlara kaldırıyorum, sonra çıkartıp ısıtması kolay oluyor.
Bir de iki tane ufak tavam var, onlarda yemek veya çorba ısıtmak çok kolaylık sağlıyor.
Özellikle evde bir ufaklık olunca, ısıtma işlemini pratiğe almak şart oluyor.
Ufak tavalarda bu şekilde:
Sos tenceresi diye geçer bunlar:
Sanırım tencere konusunda diyebileceklerim bu kadar.
@MissMoonTwilight Hisar'ın ürünlerinden ben çok memnunum ama dediğim gibi ebatları devasa.
Geçen bir hisar mağazasının önünden geçtiğimde güzel daha ufak ebatlarda tencerelerini gördüm.
Fakat fiyatları dehşet bu sefer
O kadar para vermeye değer mi? Soru işareti bence.
Önemli olan pahalı bir ürün almak değil zaten.
İşinizi görecek sağlam bir ürün almak.
Benim 3'lü tavam yoktu mesela, Hisar'ın tavası da çok büyük.
Gittim bende 21 TL'ye (acil ihtiyacım olmuştu görünce aldım gibi birşey) uyduruk bir markanın 3'lü tavasını aldım... Dedim sır kalkarsa, herhangi bir problem yaratırsa atarım gider ve verdiğim paraya da acımam. Normalde böyle ürün pek almam ama inanmazsın 6 aydır kullanıyorum TIK yok maşallah. tertemiz hala. Ama tabii temiz bakmakta önemli.
böyle birşey ve ebatları da ufak. hem her gün kullanıyorum ihtiyacıma yönelik, hem de tam istediğim boyutlar.
günaydın kızlarr:) çeyiz konusunda kafam çok karışık bana önerebileceğiniz çelik tencere seti ayrıca granit tencere seti ve misafirlik çatal bıçak kaşık takımı markası var mıı?? Yardım edin lütfenn
Merhabalar,
Ben titanyum expertice serisini kullanıyorum ve çok memnunum.
Gerek lezzet gerekse kolay pişirme açısından çok başarılı.
Fakat sadece bu seriyi almanız doğru değil tabii ki, herşey aynı tip tencerede pişmez.
Mesela tavuk sote, biber dolması, et sote gibi şeyleri 26 Cm titanyum expertise tencerede yapıyorum.
Lezzeti şahane oluyor.
Fakat çelik tencerenin de yeri ayrıdır, 20 / 24 Cm çelik tencerede çorba, bazen et sote yapıyorum.
Çelik 26 Cm sığ (karnıyarık tenceresi diye geçer) bir tencerem var, onda da lezzetli yemekler yaptığım olur.
20 Cm (3 - 4 kişilik) pilav yaptığım tencerem var, granit mesela.
Kızartma yaptığım tencerem ayrıdır.
O yüzden hangi tencerede neyi yapabileceğinizi hesap ederek almanız mantıklı olan.
Ebatları da tamamen butik birşey, çünkü herkesin kullanışı farklı.
Bende en büyük tencereden tutunda (8-9 LT gibi) en ufağına kadar var.
Özellikle tencerelerde zaten 3 boy (16, 18, 20 cm diye gidiyor herhalde) ufak tencereleri tavsiye ediyorum.
Kalan yemeği kaldırma, ufak birşey ısıtma, vs. gibi durumlarda çok işlevsel oluyor.
Merhabalar Tekrardan,
Rica ederim, faydalı olabildiysem ne mutlu.
Misafir seti tamam, o tam takır olsun zaten.
Fakat ben kendim için de 2. set aldım. Sizin bütçenize bağlı olan bir durum bu.
Fazladan bir servis takımı sizi rahatsız etmeyecekse (çok kullanılıyor ve kullanışlı oluyorlar) alın.
Ama yok ben günlük kullanacağım servis setlerimi farklı alırım (tupper, tefalin çizmez setleri, tahta kaşıklar vs.) gibi derseniz, o zaman ekstra bir servis setine ihtiyacınız olmaz.
Biraz da bütçe meselesi bence.
Ben servis setlerini seviyorum ve gerçekten çok kullanışlılar. Ben çok kullandığım içindir belki de.
Tamamen sizin tercih ve kullanım alanınıza göre karar verebileceğiniz birşey.
Bu gelen misafir oranınıza göre değişkenlik gösterir.
Benim misafirim çok ve kalabalık oluyor.
Çünkü eşimin ailesi geniş.
Doğum günleri vs. de çok yapılıyor bizde.
Genelde gelen misafirim 10 ve üstü sayıda oluyor. 2 sefer 10 kişilik masam doluyor.
Bir set kullanılıyor, 2. seti de çıkartıyorum.
Pasta tatlı vs. gibi bir durum söz konusu olunca, 3. takım bile çıkarttığım oluyor.
Böylelikle bende 3 takım 12 kişilik mevcut.
Her zaman diyorum, kullanım ve ihtiyaca yönelik yapılmalı çeyiz alışverişi.
Benim kalabalığım çok olur diye herkesin kalabalığı çok olacak diye bir kaide yok.
Eğer gerçekten çok misafir geliyorsa, alınmalı ihtiyaçtır, ama gelmiyorsa fuzuli masraftır.
Bir önceki yorumda da bahsettiğim gibi...
İnternet satışları her aman mağaza satışlarından daha uygun olacaktır.
Bu her alanda böyledir, giyim, elektronik, beyaz eşya, tekstil vs...
Sebebi ise kira derdinin olmaması, maliyetlerin daha düşüğe sağlanması...
Ancak N11 belli bir markanın sitesi değil, bunu göz önünde bulunduralım.
N11, Gittigidiyor, Hepsiburada vs... gibi siteler farklı mağazaların ürünlerini bir arada toplayan siteler.
Hepsiburada bunu hem kendisi aracılığı hem de farklı firmalar aracılığı satış yapıyor bu fark mevcut tabii.
Dolayısı ile bu web sitelerinden aldığınız herhangi bir ürünün garantisi konusunda site değil, satın alım yaptığınız yer sorumlu. Şimdi siz düşünün, arada X bir firma aracılığı ile satın alım yapmışsınız, satın aldığınız ürünün de ne mağazası belli, ne aldığınız kişi belli (somut olarak bahsediyorum, sanal olarak belli adı sanı telefonu vs.) diyelim ki satın alım sonrası problem yaşadınız, ürününüzü iade etmek istediniz veya üründe paslanma, kırık vs. çıktı, garanti süreci gerektiren bir durum oluştu, kiminle görüşeceksiniz?
Benim başıma yakın zamanda böyle birşey geldi.
X bir yerden (site bilgisi vermek istemiyorum etkilenmeyin) bir ürün aldım.
İade ettim, iadeyi bildirdim, kodunu vs. karşı taraf iadeyi doğru yapılmadığı gerekçesi ile ürünü kabul etmedi. "Bu kargoyu kabul etmiyoruz" diye bildirmiş.
Ne ürün var elimde, ne iadesi, bir de üstüne kargo parası ödedim.
Aynı şekilde bir başka üründe de iadesi gerçekleşti, fakat iade ettiğim kargonun parasını yine ödedim, iade kodunu girmeme rağmen...
Aldıklarım ciddi meblalarda ürünler değildi, o yüzden boşverdim peşine düşmedim.
Şikayet olarak bildirdiğim halde yine de doğru düzgün bir sonuç alamadım.
Bu tarz şeyler olabiliyor... O yüzden satın alım yaptığınız yerler önemli.
Bir de Boyner grubuna ben çok güveniyorum (her nedense).
Güvencimi de hiç boşa çıkartmadılar bu güne kadar, ne iade problemleri yaşadım, ne de ürün garanti problemleri. Morhipo'yu o yüzden tavsiye ederim.
Sağlam ve bilindik firmalardan alışveriş her zaman daha sağlıklıdır.
Aldığınız eften püften günlük kullanım için (plastik ürünler, havandır, havludur, çarşaftır gibi) ürünlerde sorun değil, nereden alırsanız alın. Yanlış veya defolu ürün gelmediği sürece, çok fazla iadedir, garantidir derdiniz olmaz.
Fakat alacağınız ciddi meblalarda ürünler ve garanti gerektiren ürünler için (elektrik süpürgesi, tabak takımı, tencere takımı, ütü, blender, vs. gibi) düzgün firmalardan alım yapmanızda fayda var.
Umarım bilgiler faydalı olmuştur.
Aslında neyi ne kadar sürede pişirmen gereken ile alakalı. Düdüklü tencerelerin pişirme prensibi aynı.
O yüzden fissler almışsın, tefal almışsın veya anne düdüklüsü almışsın çok birşey fark etmiyor.
Fark eden tek şey, neyi pişirdiğin ile alakalı. Dana eti pişiriyorsan 25-30 dk (yapılan tarife göre) beklerken, bezelye 5 dk'da haşlanabiliyor...
Bu tamamen pişirilen tarifin ne olduğu ile alakalı bir durum.
Kısaca düdüklünün pişirme şekli hakkında da bilgi vereyim yeri gelmişken:
Düdüklü Tencere Nasıl Çalışır?
Düdüklü tencerenin çalışma prensibi, kabın içindeki buhar basıncını arttırarak, yemeğin sıvı kısmının kaynama noktasını yükseltmesidir. Tencere tamamen kapalı olduğu için, buhar dışarı çıkamaz dolayısıyla su 100 derecede kaynamaz. Tencere içi sıcaklığı 125 dereceye kadar çıkar ve su kaynama derecesine ulaştığında buharlaşma başlar. Bu buhar kendine yer açabilmek için tencere içerisinde ki havayı dışa doğru itmeye başlar. Tencerenin üstünde bulunan düdük kısmında ki ağırlıklar, buharın dışarı çıkmasını önler ve tencere içindeki buhar basıncı gittikçe artar. İçeride oluşan buhar basıncı tencerenin üzerindeki ağırlığa eşit olduğunda pişirme işlemi başlamış olur.
Merhabalar,
Ben biraz geç kalmışım size öneride bulunmaya malesef ki.
Bunun için kusura bakmayın lütfen.
Önümüzde anneler günü var diyerek konuyu tatlıya bağlıyorum...
Hisar ve Jumbo üç aşağı beş yukarı aynı kalitede ürünlerdir.
tavan olarak bu iki marka var bana sorarsanız, en iyi ürün yelpazesi ve kalitesi bulunan.
Tavan demişken, fiyat olarakta en tavan bu iki markadır.
Hisar'ın AVM'lerde artık mağazaları var, giderek oradaki tencere kalitelerini inceleyebilirsiniz.
Satış danışmanlarından gerekli detaylı bilgileri edinebilirsiniz.
Hisar, aynı zamanda garanti kapsamı ve işleyişi ile alakalı olarak tavsiye edebileceğim ürünlerden.
Benim hem günlük hem misafirlik olarak almış olduğum kaşık çatal takımlarım hisar mesela.
Ancak ürün aldığınız zaman (hangi ürün olursa olsun) faturasını saklamayı ihmal etmeyin derim.
Korkmaz da iyi bir marka, hele son yıllarda çıkardığı ürünler ve ürün yelpazesinin genişliği gerçekten çok güzel.
Tahminim her keseye ve her zevke göre ürün barındırıyor olması.
Ben korkmazın herhangi bir ürününü kullanmadım, ancak kullanım sağlayan kişilerin yorumları pozitif yönde.
Tercih edebileceğiniz markalardan bir tanesi.
Araştırıp bakmanızda fayda var.
Tencere alımlarınızda dikkat etmeniz gereken özelliklerden bir kaçı şu şekilde:
- Kulpları plastik ve aşırı büyük olmamalı, büyük kulplar hem ocakta birden fazla tencerenizi ısıtmaya/pişirmeye engel olacaktır, hem de bulaşık makinasına sığdırmakta sorun yaşatacaktır. Kulplar bu açıdan önemli.
- Tencere ağırsa, iyidir mantığı yanlış. Asıl bakmanız gereken tencerenin tabanının sağlamlığı. Bunu da zaten araştırarak çözebilirsiniz.
- Tencerelerinizin cam kapaklı olması ayrıcalık sağlar. O yüzden cam kapaklı tencere seçmenizde fayda var.
Daha yazılacak bir çok şey bir çok dikkat edilecek husus var muhakkak.
Ancak araştırarak ve modelleri kıyaslayarak bu bilgileri edinebilirsiniz.
Şimdiden güzel alışverişler dilerim, umarım gönlünüze en yatan çeyiz ürünlerinizi alırsınız.
2020 GEİNLERİ BURDA TOPLANALIM MI :)merhaba millet bende yavas yavas çeyize başlayacağım :/
sormak istediklerim tencere sağolsun annem ve kv almış bir suru var koca koca eski çelikler.. ama ben misafirler geldiğinde de en azından aktarmalık tencerelere bakıyorum.. (Diğerleri baya eski model ) yemek artanları koyabileceğim mini tenrecelere ihtiyacım var.. tava ve perde konusu da ayrıca sormak istediğim...
perde konusunda annelerimizin kullandıgından klasık kullanmak isemıyorum.. stor perdeler hoşuma gidiyor.. salona mutfaga yada baska neler kullanılabilinir ?
SouvveniR
burası tecrubeli olanlar yeni evlenmiş vs yani kullananlar zaten farklı ise onlar taşırlr2020 GEİNLERİ BURDA TOPLANALIM MI :)
buraya daha uygun sanki sorunuz.
burası tecrubeli olanlar yeni evlenmiş vs yani kullananlar zaten farklı ise onlar taşırlrdediğinz yere de yönlendireyim
SouvveniR benimde size bir sorum olacaktı. İnternetten yatak siparişi vardım. Ölçüsü 160*200. Annemin yatağı 180*200 ölçtüm :)
Acaba dar bir boyut mu aldım. Görmediğim için gözümde canlandıramiyorum. Yatağının ölçüsü kaç ? İade etmeli miyim, daha kargolanmamis her an kargolanabilir. Cevap verirseniz çok sevinirim.
Çok teşekkür ederim. Yataş ionic energy yatağım.Ben size sizin bana yazdiginizdan cok gec cevap vermis oldum ama cok uzgunum bu durum icin.
Umarim iade etmemissinizdir, benim yatak olculerim sizin verdiginiz olculerde ve gayet memnunum.
Ancak standart boy yataklar 150*200 oluyor.
160*200 olanlar biraz daha genis oluyor.
Bir diger konu ise, keske internetten siparis vermeyip gidip yerinden alsaydiniz.
Ne marka aldiniz bu arada? Merak ettigim icin sormak istedim.
Umarim umdugunuz gibi rahat ve huzurla uyuyacaginiz bir yatak olacaktir.