Evlilik Sonrası Çeyizlerim - Tecrübelerden bahsedilir itinayla...

Rica ederim, önemli olan zaten kullanışlı ürünleri almak ve onları bulundurmak.
Yoksa ya dolap bekçisi oluyorlar, ya da kullanılmadan kenarda köşede atalanıyorlar.

Sorusu olanlara açığım

Evim için en son aldıklarım:

English home çok sevmemek ile birlikte, bayıldığım bir iki pike takımı oldu.
Dayanamadım ben de aldım.

Şu anda bu takım internet sitesinde indirimde, tavsiye ederim.
Yumuşacık ve tam yaz günlerine uygun cıvıl cıvıl.

Bir de bunu aldım:

Yıka yıka kullan denilecek tarzda ürünler.

En son bizim kuzuya pamuklu çarşaf aldım.
Bunların tabii ki kullanışlı olması önemli.
Pamuklu ve elastik olmasına dikkat ediyorum ben mesela.
Gold Case ürünlerini de bu yüzden seviyorum.
Özellikle lastikli çarşaf takımlarında.

Tencereler ve tabaklar ile alakalı olarak çok soru geliyor sizlerden.
O yüzden yeniden bir hatırlatma olması açısından yazmış olduğum önceki yazılarımı aşağıdaki şekilde alıntıladım.
Bir bu yazılarıma göz atmanızda fayda var.

Tabaklar konusunda ayrıca birşeyler yazıyor olacağım sizlere.

Sorularınıza açığım, elimden geldiğince yardımcı olacağım...

Yemek takımları da en çok sorulan sorularınız arasında.
Yemek takımı seçerken bulunduğunuz dönemin trendlerine ayak uydurabilir, seçiminizi zamansız klasiklerden yana yapabilir ya da tamamen kendi zevkinize göre bir tercih yapabilirsiniz. Bu kişisel bir tercihtir.

Yemek takımları genellikle misafirler için ve kendiniz için olmak üzere iki çeşit şekilde alınır. Çeyiz hazırlığı konusunda rahat etmeniz için hazırlanan yemek takımları içerisinde tüm gerekli olan servis ihtiyaçları vardır (bana göre eksikleri ile beraber). Zaten bu tarz büyük yemek takımları misafir için kullanılır. Yemek takımı dendiğinde akla ilk gelen porselen takımlardır. Çünkü porselen yemek takımları hem çok kaliteli hem de görünüm açısından son derece şıktır.

12 kişilik 84 parça yemek takımları çeyiz hazırlığı için en ideal takımlar arasında yer alır. Bu tür takımlar içerisinde servis tabağı, çorba kasesi, pasta tabağı, kayık tabak, çukur tabak, sosluk, tuzluk, biberlik ve fincan barındırır. Hayalinizdeki yemek takımını alırken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası da vardır. Bunlardan ilki alacağınız yemek takımının mutlaka garantisinin olup olmadığına dikkat etmektir. Çünkü tıpkı elektronik eşyalar gibi büyük yemek takımlarının da garantisi bulunmaktadır. Takımınızdan bir parçanın kırılması halinde takımı tekrar tamamlamak açısından önemlidir.

Yemek takımı seçimi yaparken dönemin modasına çok fazla takılmamanızda fayda var. Eğer sık sık yeni yemek takımları alabilecek durumda değilseniz, büyük yemek takımını modası geçmeyen klasik modellerden seçmeniz çok daha mantıklı bir hareket olur. Kırık beyaz ya da beyaz, minimal tasarımlı yemek takımları seneler geçmiş olsa bile şıklığını korur. Ayrıca kaşık-çatal-bıçak uyumu açısından da kolay modellerdir. Porselen yemek takımı alırken mutlaka 1200 derecede fırınlanıp fırınlanmadığını öğrenmelisiniz. Çünkü desenlerin sabit kalabilmesi ve yıkama gibi durumlarda solmaması için bu adım şart. Zaten bulaşık makinaları çok yüksek derecelerde ısı ile yıkadığından dolayı, bu önemli bir nokta. Bir diğer tavsiye edeceğim şey ise, misafir takımlarınızı yıkarken muhakkak sıvı bulaşık deterjanı kullanmanız (bulaşık makinasında).
Elbette alacağınız yemek takımının markasını bilinen, kaliteli markalardan seçerseniz çok daha uzun ömürlü olmasını sağlamış olursunuz.

Ben kendime aşağıdaki şekilde bir yemek takımı almıştım:

Çok beğenerek ve isteyerek aldığım bir takım.
Fakat şimdiki aklım olsa, aşağıdaki şekilde bir takım alırdım.

Daha sade ve kullanışı daha kolay olan bir takım.
Bakalım ilerde elbet değiştirme imkanım olacaktır.

Günlük takıma gelince, aşağıdaki şekilde edinmiştim:

Luminarc marka, çok severek aldım ve severek kullanıyorum.
Yine olsa yine aynısını alırım diye düşünüyorum...

Fakat tabii zamanla insan sıkılmıyor değil.
Bunlar kırılmaz yapıda olduğu için zaten, uzun ömürlü ürünler, bilerek bu tarz seçtim.
Desenlerinde ufak ufak silinmeler olmadı değil.
İlerde değiştirirsem, yine aynı markanın farklı modellerinden seçerim.
Dayanıklı ve cam olması benim için cezbedici...

En son aldıklarımdan bahsedeyim birazda.

Bir makarna tenceresinin ötesinde birşey.
Kesinlike tavsiye ediyorum ve daha önce edinmediğim için pişmanım...
Eğer çeyizinizde rahat kullanımlı, ancak haznesi geniş bir tencereniz olsun istiyorsanız.
Kesinlikle bu tencereden bir tane edinmelisiniz:

Tefal Titanium Chef Derin Tencere - 20 CM

Bulaşık makinasında yıkanabiliyor, yapışmaz yüzeyi ile de rahat makarna yapılıyor. Ben bu tencereyi sadece makarna tenceresi olarak kullanmıyorum, çok yapacağım yemekleri de bu tencerede yapıyorum. Hiç sorunsuz lezzetli yemekler yaptığım çok oldu. Uzun süredir kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye ediyorum.

Tefal Hard Titanium Kısa Tencere- 26 CM

Yine tavsiye ettiğim bir diğer ürün. Aldığıma hiç pişman olmadım. Yemekleri çok lezzetli yapıyor ve kapağında buhar kontrolü var. Bazı yemekler kendi buharı ve suyu ile piştiğinde güzel olur ve dışarı hava çıkmamasını sağlayan özelliği ile gerçekten çok kullanışlı. O yüzden kesinlikle tavsiye ediyorum. Zeytinyağlıları çok güzel pişiriyor ve lezzetli oluyor.

Tefal Ekstra Tava 20 CM

Ben 20 cm olanını indirim olduğu bir dönemde almışım, ancak büyük boylarını da almamış olduğum için çok pişmanım. İndirim bekliyorum ve gelir gelmez diğer boyutlarını da alacağım (24 cm, 26 cm).
20 cm ufak bir ebat ancak gayet kullanışlı. Haftasonu yumurtayı özellikle bu tavada yapıyorum ve gerçekten hem lezzetli oluyor hem de pişirmesi kolay oluyor... Tava alacaklara bu ürünlerden şaşmayın diyebilirim.

Gelelim bütçe meselesine.
Evet Tefal ürünleri biraz pahalı, bunu yadırgayamayız. Ürünlerin de kalitesi ortada.
Ancak, indirimleri takip etmenizi tavsiye ederim.
Kimi zaman Tefal kendisi indirim yapıyor mağazasında. Hem indirim hem de 1+1 şeklinde indirimleri olduğu zaman gerçekten düşünülmesi gereken fırsatlar haline geliyor.
Bazen de internetteki satış sitelerinde indirimleri gerçekten kayda değer oluyor, onlara da göz atıp araştırma yapmanızı tavsiye ederim.

Ben bu 3 ürünü internette bir alışveriş sitesinden çok uyguna almıştım.
Tekrar aynı şekilde bir indirim yakalamak için bekliyorum açıkçası.

Koca koca tencere setleri almak yerine, bu tarz kaliteli ürünler alınmasının taraftarıyım.
Hem daha kullanışlı ve amaca yönelik, hem de az olsun öz olsun mantığı ile hareket etmekte fayda var.
Günlük yemek yapma rutini oturdukça insan ihtiyaçlarını daha iyi belirliyor ve o noktada daha iyi kararlar verebiliyor mutfak eşyaları konusunda.

Arkadaşımda bir porselen cezve takımı vardı, gördükçe içim giderdi.

Tam da bu takımdan.
Bir markete gelen ürünmüş ve çok uyguna almış.
Ben de internetten araştırdım baktım fiyatları çok faiş geldi, vaz geçtim almaktan.

Bende şimdi 2 erkek çocuk olduğu ve ikisi de azman olduğu için, var olan hisar cezvelerimden sadece elimde 1 tane en büyük boy kaldı malesef... Çok can sıkıcı bir durum. Sağa sola fırlattıkları için, ya kulpları kırıldı ya da tamir olunmayacak şekil aldılar. Tek cezve de zor oluyor evde.

Bir de unutmadan altını çizmek isterim ben cezvede sadece süt vs. gibi sıvı şeyler ıstıyorum.
Kesinlikle yumurta kaynatmıyorum... Onun için de size birşey tavsiye edeceğim...

Nitekim, internette araştırdıkça araştırdım bu konuyu bir kaç seferdir.
Porselen almak istiyordum ancak ufaklıklardan korkuyorum.
Onca para verip 2 günde darma duman olmasına gönlüm razı gelmiyordu bir türlü.
Sonra da granit cezvelerin varlığı dikkatimi çekti, hoş görünümlüler ancak kullanışlılar mı bir bilgim yok.

Çok havalı duruyorlar vesselam:

Ancak sonradan bütçemi yokladım ve fazla bir mebla vermek istemedim.
İnternet araştırmalarımdan sonra bir de Züccaciye dükkanına bakmak geldi aklıma.
Görerek elleyerek bakayım dedim ve aşağıdaki porselen cezveyi aldım hemen...

İnternette yayınlanan fiyatının yarısına aldım hemde.
Şimdilik 1 tane yeterli sanırım, bir bakalım kullanımı nasıl olacak.
Hemen bir kahve yaptım kendime akşam, sanırım her akşam bir kahve yaparım artık kendime bu gidişle.
Lezzetli bir pişim oldu, hem de çocukların sütlerini ısıtmak için sağlıklı bir araç oldu bence...

Yumurta konusuna gelince.
Kadınlar genelde evde yumurtaları (internetten de yazılanları gözlemlediğim kadarıyla) cezvede kaynatmayı kolay buluyor.
Ben de açıkçası yumurtanın dış kısmını düşünerek, cezvenin hem yumurta hem de diğer sıvı içeceklerin ısıtılacağı ortak bir araç olduğunu düşünmüyorum, özellikle hijyen açısından.

Sadece yumurta için özel olarak kullanılacak bir ürün olması taraftarıyım.
Zamanında yalan olmasın ama 2 TL mi yoksa 3 TL mi vererek çok uygun bir "sütlük" adı altında, ince metalden (çelik diyorlar ama sanmıyorum çelik olduğuna dibi biraz kararmaya başladı) tavsiye ediyorum.
Züccaciyecilerde ve züccaciye ürünü satan hemen hemen heryerde bulabileceğiniz birşey.
Bence kullanışlı birşey ve bahsettiğim şeyin de görseli aşağıdaki şekildedir:

Evde iki tane afacan olduğu için, artık ben de akrilik (melamin) ürünleri denemeye karar verdim.
En azından kırılma payını ortadan kaldırmış oluyorum böylelikle.
Aşağıdaki ürünleri haftasonu aldım ve çok hoşuma giderek aldım.
Akrilikte eğer doğru renk ve desende alındığında gerçekten porseleni aratmıyor.
Özellikle de servis aracı olarak kullanılacak ürünlerde.

Ve görselini bulamadığım bir adet peçetelik aldım.
Tavsiye ederim, kullanışı kolay ve saklaması kolay.
Çünkü ayakları çıkıyor ve kaldırıp dolap içinde saklama kolaylığı sağlıyor.

günaydın kızlarr:) çeyiz konusunda kafam çok karışık bana önerebileceğiniz çelik tencere seti ayrıca granit tencere seti ve misafirlik çatal bıçak kaşık takımı markası var mıı?? Yardım edin lütfenn

Bu konuda yazmış olduğum bir çok yazıyı aşağıda alıntılandırdım.
Umarım faydası olur...

Son tecrübelerimden bahsedeyim istedim bugün de.
Sabah sabah çeyiz ile giriş oldu biraz ama, eminim birileri faydalanacaktır bu bilgilerden.

Yatak odası alırken dikkat etmeniz gerekenlere yoğunlaşacağım bugün.
Ben kendim sınırlı bütçe ile evlenmiştim evlendiğimde ve kendim karşılamıştım bütün çeyiz eşyalarımı.
Ancak şimdiki aklım o zaman olsa, biraz daha zorlardım bütçemi ve ona göre alımlar yapardım.

2012 yılında aldık bütün mobilyalarımızı, koltuk takımlarım ve yemek takımımdan çok memnunum.
Çok sağlam çıktılar. Yıllardır hiç birşey olmadı.
Hele şimdi evim daha geniş olduğundan, bir oturma odam da var. Oraya daha günlük kullanım için uygun bir ufak köşe almıştım, bütün gün onun üzerindeyiz zaten. Haliyle koltuk takımım dokunulmuyor, misafirden misafire olunca daha da dayanıyor.

Fakat yatak odasından hiç memnun kalmadım.
Hepsini aynı yerden, Doğtaş'tan aldım.
Panel mobilya konusunda gayet başarılı bir marka, kaliteli ürünler sunuyor.
Ama yatak odası hiç dayanıklı çıkmadı....

Kullanım açısından bazalı ürünler tavsiye ediyorum her zaman, ben de alırken bazalı almıştım.
Gerçekten çok yer kazandırıyor.
Benim aldığım takım tabii ki artık Doğtaş'ta yok. Nolina Yatak Odası takımıydı aldığım.

Gelelim ne sorun yaşadığıma...
Yatak odasını aldığımızın 2. senesinde, kendinden bazalı olduğu için, bazayı tutan metal yerleri yerinden koptu resmen.
Kenar paneli aman minnet rica ile değiştirdiler desem yeridir. Kİ garantili ürün olmasına rağmen.
"Kullanıcı hatası" diye kakalamaya çalıştılar.
Evde çoluk yok çocuk yok o zaman, nasıl bir kullanıcı hatası olabilir ki? Her gün baza açıp kapatıyoruz sanki.
Kaldı ki malını hor kullanan bir insan değilim.
Velhasıl, tamir olundu, aradan yine 2 sene geçti aynı problem. Daha sonrasında da artık baza çöktü malesef.
Yatak yamuk bir vaziyette durmaya başlayınca da eşime dedim, böyle olmaz, sağlam yatıp kötürüm kalkacağız.
Mecbur bir yatak odası almamız lazım artık, yatak odası olmasa da, baza alalım, sırtlarım ağrımaya başlamıştı.

Sürgülü Dolap

Sürgülü dolap yerimiz dar olur belki ilerde diye almıştık.
Ancak tavsiye etmiyorum.
Sürgülü dolaptan da çok çektim, keşke kapaklı dolap alsaymışım ki bu modelin o alternatifi de mevcuttu.
Kapaklı dolaplar her zaman daha kullanışlı. Ve daha dayanıklı.

Sürgülü dolaptan da çekim bitmedi zaten, dolapları tutan stopper'lar devamlı yerinden oynadığından dolap kapağını ittirince istemsiz bir şekilde hızlı gidip bam diye çarpmaları oldu başlangıçta.
Daha sonralarında bir sefer dolap kapağı yerinden çıktı.
Servisini çağırdık yine (ilk 2 sene içinde oluyor bütün bunlar) servis kapsamında yerine taktılar.
Daha sonrasında iflah olmaz bir şekilde yerinden çıkar oldu ve yerinden oynadı sürekli...
Biz de idare ettik şimdilik götürüyor bizi diye.

Ancak alan açısından gerçekten kullanışsız bir dolap olduğunu söylemem gerekir.
Fazla saklama ve katlayıp kaldırma alanı olmadığından dolap hep dağınık kalıyordu.
Beni en çok rahatsız eden durum bu olmuştu.
Keşke kapaklı olanından alsaymışım.

Mecburen artık yeni bir ürün almaya karar verdik ve aldık.
Onun hakkında da bir sonraki yazımda yazacağım.

Nitekim masrafa girerek yeni bir yatak odası almak durumunda kaldık.
Tam anlamıyla yatak odası denilemez aslında, Yatak + Baza + Başlık ve gardrop aldık.

Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer hesabı, eşim de "kaliteli birşey alalım bari de yine 5 senede değiştirmeyelim" dedi. Ben de kabul ettim, daha doğrusu "canıma minnet" oldu diyebilirim.
Ancak tabii bir de bunu ödemesi var... Hayırlısı ile ödemenin bittiği günü görürüz inşallah...
Yataş markasına yöneldik.

Baza olarak bunu aldık:

Gardrop olarakta aşağıdakini aldık.
6 kapılı geniş bir gardrop.

Bir de 2 çocuklu olarak paylaşmak istedim.
2. hamileliğimi öğrendikten sonra, artık büyük oğlum da park yatakta yatamadığından, yatak arayışına girdik.
Önce ranza düşündüm (şimdi diyorum keşke ranza alsaymışım)
Tehlike arz edeceğini düşünerek ondan vazgeçtik.
Sonrasında da Çilek mobilyadan aşağıdaki şekilde yatak aldık (yavrulu yatak)

Estedik olarak çok güzel ve ahşap olanını seçtiğimiz için gerçekten de kullanışlı.
Fakat bizim ufaklık büyümeye başlıyor ve bu yatakta yatar mı kocaman bir soru işareti.
O yüzden 2 çocuklu ailelere bunu tavsiye etmiyorum.

İnternette zaman zaman araştırıyorum en güzel çözüm aşağıdaki şekilde yatak almak.
Özellikle benim evimdeki gibi çocuk odanızı büyük tuttuysanız (en geniş odayı çocuklara ayırdık biz).

En doğru seçenek bu bence.
2 tane ayrı yatak, bunun en büyük sebebi de çocukların kendi yerlerini benimsemelerini ve kendilerine ait mobilyalarının varlığını bilmeleri, benlikleri için önemli.

Umarım bu bilgiler faydalı olur sizin için.
Aşağıda da bir iki tane daha oda örneği paylaşıyorum.
Maddi açıdan kendimi toparlayınca kesinlikle çocuklarım için bu (benzer) tarzda oda design edeceğim

Eklentiler

• upload_2018-7-24_16-24-57.jpeg
    8 KB · Görüntüleme: 175
merhaba millet bende yavas yavas çeyize başlayacağım :/
sormak istediklerim tencere sağolsun annem ve kv almış bir suru var koca koca eski çelikler.. ama ben misafirler geldiğinde de en azından aktarmalık tencerelere bakıyorum.. (Diğerleri baya eski model ) yemek artanları koyabileceğim mini tenrecelere ihtiyacım var.. tava ve perde konusu da ayrıca sormak istediğim...

perde konusunda annelerimizin kullandıgından klasık kullanmak isemıyorum.. stor perdeler hoşuma gidiyor.. salona mutfaga yada baska neler kullanılabilinir ?

SouvveniR

2020 GEİNLERİ BURDA TOPLANALIM MI :)
buraya daha uygun sanki sorunuz.

burası tecrubeli olanlar yeni evlenmiş vs yani kullananlar zaten farklı ise onlar taşırlr dediğinz yere de yönlendireyim

Merhabalar, sorunuzu gec yanitliyor olabilirim, bu buyuk ihtimal ancak uzun zamandir siteye girmeye firsat bulamadigim icin bir cok konuyu da gorme sansim olmadi.
Gec dahi olsa baskalarinin referansi olmasi adina, yanitlamak isterim.

Perde konusunda yapilabilecek en guzel seylerden bir tanesi
Mobilyalarinizi aldiktan sonra onlarin hangi renk olmalarina karar verdiyseniz fotograflarini cekmek ve o sekilde perdenizi almaya karar vermek. Cunku bazi perdeler koltuklar ile alakasiz kalabilir.
Misal mobilyaniz kahverengi tonlardaysa, kalkip kar beyazi bir perde almaniz perdenin cok alakasiz durmasini saglayacaktir ve de cirkin.
Fon perdelerin de uyumlu olmasi acisindan koltuk rengi ile ahenk olusturabilecek tonlarda secmenizde fayda var.
Inanin bu konuda perdeciler cok bilgililer. Hic bir fikri olmayan biri icin bile sahane fikirler vererek, iyi yonlendirmeler yapabiliyorlar.
O yuzden iyi ve duzgun bir perdeci bulmaniz da cok onemli.
Boyle bir perdeci bulmak ise aslinda o kadar da zor degil.
islek, memnun kalinan ve iyi bir esnaf olan perdecileri tercih edbilirsiniz.

Tencere konunuza gelince, Karaca - Hisar - Schaffer gibi markalarin cok guzel 3'lu bazen 5'li tencere takimlari oluyor. Bunlarin ebatlari genel anlamda ufak oluyor, cok buyuk degiller. Bunlardan bir set almayi tercih edebilirsiniz. Granit olanlardan almanizi tavsiye ederim. Yapuismaz ozelligi oldugundan, makarna pilav gibi kalabilen yiyecekleri de saklamakta avantaj saglar.
Bunun haricinde size alinan o koca ve kaba tencereleri sakin ziyan etmeyin, baskasina vermeyin, zira o eski celiklerin saglamliginin artik kalmadigini dusununenlerdenim. Onlar gun gelecek, aileniz genislediginde size cok fayda saglayacaktir. Ve inanin 8 senedir ceyizimden gelen hic bir celik parcaya bir sey olmadigi iicin sunu soyleyebilirim ki, duzgun kullanildiginda celikler evladiyelik urunler.

SouvveniR benimde size bir sorum olacaktı. İnternetten yatak siparişi vardım. Ölçüsü 160*200. Annemin yatağı 180*200 ölçtüm :)
Acaba dar bir boyut mu aldım. Görmediğim için gözümde canlandıramiyorum. Yatağının ölçüsü kaç ? İade etmeli miyim, daha kargolanmamis her an kargolanabilir. Cevap verirseniz çok sevinirim.

Ben size sizin bana yazdiginizdan cok gec cevap vermis oldum ama cok uzgunum bu durum icin.
Umarim iade etmemissinizdir, benim yatak olculerim sizin verdiginiz olculerde ve gayet memnunum.
Ancak standart boy yataklar 150*200 oluyor.
160*200 olanlar biraz daha genis oluyor.

Bir diger konu ise, keske internetten siparis vermeyip gidip yerinden alsaydiniz.
Ne marka aldiniz bu arada? Merak ettigim icin sormak istedim.
Umarim umdugunuz gibi rahat ve huzurla uyuyacaginiz bir yatak olacaktir.

Çok teşekkür ederim. Yataş ionic energy yatağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…