Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Evlilik Sonrası Çeyizlerim - Tecrübelerden bahsedilir itinayla...
Şaka bir yana, evleneli bakıyorum da tam 4 sene olmuş. 4 senedir tamamlayamadığım eksiklerim vardı, bir türlü fırsat bulup alamadıklarım. Şimdi hem tecrübe, hem de gereklilik ölçüsünde ihtiyaçlarımı gözden geçirip tekrardan alıyorum bazı eksiklerimi veya var olanları yeniliyorum.
Çeyiz zamanı insan evini anlamadan bilmeden ıvır zıvır herşeyle doldurabiliyor, fakat ben aldığım hiç birşeyden pişmanlık duymadım. Kullanışlı ürünler almıştım. Buradan herkese de elimden geldiğince tavsiyelerde bulundum... Hala bulunmak isterim...
Evim için aldığım bir kaç yeni & çeyiz kıvamında şeyler:
Yatak Örtüsü ve Alez Taç indirimi vardı kaçırmadım:
Kullandığım alezler artık eskidi diyemeyeceğim. Çünkü alez o kadar çabuk eskiyen birşey değil, fakat yeni alezler çıkmış. İndirim olunca kaçırmadım, diğer alezlerimi de artık atma taraftarıyım.
Daha kullanmadım ama eminim şahane bir üründür. Yatağı sarıyor olması avantaj, bende kenarlarında lastikler bulunan tarzda alezler vardı (2 adet) kullanışlı olmuyor özellikle çarşaf değiştirirken kayıyordu. Çok kullanışlı değildi.
Nefret ettiğim perdelerimi yeniledim, fakat ifşa olmamak için yayınlamıyorum. Salon için tül ve fon perde aldım. yatak odası için fonlarımı aldım. Salondaki saçma perdelerimi de balkon perdesi yaptım... Gayet mutluyum...
Albümlerim kısmına ekliyorum fotoğrafları, oradan görebilirsiniz zaten... Üyelere açık şekilde yayınlayacağım kısa süreliğine.
Bir tane ayakkabılık aldım. Ufak ve dar bir yapısı var ama benim tam ihtiyacımı karşılar tarzda. Ev terliklerini koymak için istiyordum, tam da amacına yönelik birşey oldu, çok memnunum ve çokta kaliteli çıktı ürün... Araştırmakta fayda var. Mağazada aynı ürünü 250 TL dediler, ben internetten 165 TL'ye aldım...
Mutfakta Tupperware kaşık, kepçe, vb. asmak için Fidex Home 5 kancalı aldım. Çok şık ve sağlam birşey.
Nazar boncuklu gider süsü aldım. Banyoda gider kısmı beni çok rahatsız ediyordu. Kullanışlı oldu bence, zaten banyomda pembe olduğu için çok beğenerek aldım...
Yıkanabilir klozet takımına ihtiyacım vardı. Dantelli şafşatalı takımlar çok hoşuma gitse de, o kadar bütçe ayırmak istemedim. Bu şekilde birşey aldım..
Banyo ve mutfak için de çöp kovası seti aldım. Zamanla birşeyler eskiyor, hem de çöp kovalarının aslında bu kadar uzun kullanımından yana değilim. Sık değiştirilmesi gereken birşey. O yüzden çok pahalı birşey almadım.
En sık değişmesi gereken bir diğer şey, bu kaçıncı ben saymadım. Ama yine bir tuvalet fırçası aldım.
Aldıklarım arasında oda takımı da var. Boncuklu takımlardan uzak durmanızı tavsiye ederim. Çünkü zamanla boncukları dökülüyor, etrafa saçılıyor. Ben her ne kadar file içerisinde yıkayıp dikkat ve özen göstersem de, yine de buna engel olamadım.
Aşağıdaki şekilde aldım beğenmedim, iade ettim. Yeni birşey almayı planlıyorum.
Zamanla elektronikler bozuluyor ve eskiyor. Bende Korkmaz'ın çaycı ve kahve makinası seti vardı. Caycısı umduğum gibi çıkmadı ve kahve makinası da miadını doldurdu ve bozuldu. Bu şekilde aldım bende.
Aldığım çaycıya takım olması için de kahve makinası aldım.
Ve elektronik aletlere son olarakta katı meyve sıkacağını ekledim. Yoktu zaten, almamıştım çeyizime. Fakat ufaklık doğduktan sonra sevmediği meyveleri bu şekilde değerlendiriyoruz. Özellikle hastalık olduğu zaman evde gayet kullanışlı oluyor.
Merhaba. Elektrik süpürgenizden memnun musunuz. Biz eve philips maraton aldık ama hangi modeli bilmiyorum çok agır ve vakumlu pestilimi çıkarıyor halılarla savaşıyorum Birde ütü kazanlı mı eski tip mi almıştınız. Ben toplu ütü yaparım o yüzden kazanlı mantıklı geliyor ama o kocaman şeyi nerde saklarım bilmiyorum o yüzden eski tip istiyorum philips azur serisi ama hangisi
Birde çaycı korkmaz istiyordum vazgeçtim kimse memnun değil (tost makinesi hediye geldi takım olsun diye ) homend nasıl çayı soğutuyormu çelik lezzetini veriyormu
Merhaba. Elektrik süpürgenizden memnun musunuz. Biz eve philips maraton aldık ama hangi modeli bilmiyorum çok agır ve vakumlu pestilimi çıkarıyor halılarla savaşıyorum Birde ütü kazanlı mı eski tip mi almıştınız. Ben toplu ütü yaparım o yüzden kazanlı mantıklı geliyor ama o kocaman şeyi nerde saklarım bilmiyorum o yüzden eski tip istiyorum philips azur serisi ama hangisi
Benim elektrik süpürgem de Philips ama Maraton değil. Çekiş gücü çok fazla olan ürünlerde bu problem yaşanıyor ve insanın kolunu belini mahvediyor. Dediğiniz gibi resmen halılar ile savaş yapıyor oluyorsunuz. Benim kullandığım model bu (aşağıda resmi var) ve herhangi bir problem yaşamadım 4 senedir. Artık filtrelerini ve ayağını değiştirmem lazım (çeken kısmı) ve oturduğum muhitte servisi var. Telefon ile aradım parçaları daima mevcutmuş. Yani servis anlamında da sorun yaşanmayan ürünler satıyorlar.
Ütü konusuna gelince. Çok araştırdım evlenirken ve Braun Textstyle aldım. Fotoğrafı aşağıdaki gibidir. Ama şimdi eminim ki çok daha yenilik sağlanmış modelleri çıkmıştır. Ütümden gayet memnunum ve hiç problem yaşamadım. Tavsiye ederim.
Birde çaycı korkmaz istiyordum vazgeçtim kimse memnun değil (tost makinesi hediye geldi takım olsun diye ) homend nasıl çayı soğutuyormu çelik lezzetini veriyormu
Homeend çaycı aşağıdaki modeli satın aldım ve çok memnunum. kesinlikle ve şiddetle tavsiye ederim. Çaydanlıktan eksik yanı yok. Arçeliğin de buna benzer bir modeli var kayınvalidem kullanıyor onlarda çok memnun. Fakat ben bu homendin modellerini daha çok beğeniyorum.
Korkmaz bende kullandım ve hiç memnun kalmadım. Sadece kettle olarak iyi, ama çaycı olarak berbat. Çayı soğutuyor ve hiç zevk vermiyor onda çay içmesi ancak bitki çayı için kullanılabilir o kadar. O yüzden ondan vazgeçmeniz isabet olmuş bence.
Bende tam takım vardı korkmaz kahve makinası, çaycısı ve tost makinası. Tost makinasından memnunum ama çok sık kullanmıyorum zaten, arada haftasonlarında eserse. Kahve makinası çabuk bozuldu diyebilirim, oğlum küçük iken sadece onun suyunu ısıtmak için kullanıyordum o kadar. Son zamanlarda bir iki kahve yapayım dedim arızalandı bende attım. Yine homend'in kahve makinasını aldım takım olması açısından ve memnunum.
Benim çeyizimde Hisar'ın tam takımı vardı tencere olarak. düdüklüsü güzeldi fakat ağır ve hantal olduğu için kullanmakta sorun yaşadım. Hem de çok büyük geldi bana. Sonra oğlum olunca ve katı gıdaya başlayınca düdüklü tencere elim ayağım oldu. Hem pratik kullanım açısından, hem de yemekleri çok kısa sürede pişiriyor ve sağlıklı. Kemikli et kaynatması, tavuksuyu çorba yapması vs. gayet kolay oluyor.
Ben herhangi bir markanın ürününü almadım Emsan ve shaffer güvendiğim markalar değil. (şahsi fikrim) Hisar hantal, Jumbo modellerini sevmiyorum, korkmaz kullanmadım hiç, karaca ürünleri çok kötü bence.
O yüzden yakınımdaki bir tencereciye gittim ve aşağıdaki gibi basit 6 Lt kapasiteli ihtiyacımı yeterince karşılayacak bir düdüklü aldım. 3 senedir kullanıyorum ne problem yaşadım, ne de üründe herhangi bir hasar var. Tavsiye ederim, bazı şeylerde klasiklerden vazgeçmemek gerek..
Cok tesekkur ederim bahsettiginiz supurgeyi arastiracagim. Utu evde bu seriden kullaniyoruz ama aynimi bilmiyorum ariza vs olmadi ama biraz daha performansi yuksek olsa daha iyi olurdu. Cayciyi listeme aldim. Kahve makinesi hemen almayabilirim. Belki hediye gelir Birde yorgan soracagim. Nisanlimda bende usuruz hafif ve kisin sorun yasamayacagim bsy ariyorum ☺
Yorgan anlamında senelerdir 2 yorgan kullanıyorum. Bir tanesi: othello antibakteriyal mikrofiber yorgan (alerji olasılığına karşın almıştım bu şekilde) Diğeri de: yataş antibakteriyal yorgan
2 adet yeterli geldi bana. Birini yıkadığımda diğerini kullanıyorum.
Ayrıca evde annemin ve kayınvalidemin vermiş olduğu 2 adet yorgan daha var. Annemin vermiş olduğu pamuk dolgulu bir yorgan kayınvalidem de yün yorgan vermişti. Çok çok soğuklarda bazen onlardan da kullanmıyor değilim.
Bende hafif ve sıcak tutan yorganları sevdiğim için kaliteli markaların ürünlerinden tavsiye ederim. Yorgan alacaksanız işbir yatak, yataş, othello tavsiyemdir.
KURUTMA MAKİNASI şart bu arada, kesinlikle tavsiye ediyorum. Ben şimdi kendime alacağım, daha araştırmalara girmedim. Araştırdığım zaman sizleri de bilgilendireceğim konu ile alakalı olarak.
Merhaba, aslında Souvvenir e sormussunuz, ama görünce ek bi fikir olsun diye yazmak istedim bende kullandığım ürünlerden örnek vericem :) Buarada Souvvenir, bu konuyu acman harika olmuş kullandıktan sonra edinilen fikirlerede ihtiyacımız oluyor teşekkürler:) Esila, Elektrik süpürgemi yakın zamanda değiştirdim, baya bir araştırdım. Şuan çok memnunum. Miele Powerline C3 aldım. Toz torbalı istiyordum, çünkü en hijyenik olanın bu olduğuna inanıyorum. Normal toz torbalılardan çok daha farklı mielenin torbaları, bez gibi, çok katlı. Hepa filtre mevcut. son derece steril yani:) Torba dolunca hop çöpe. Elimi hiç vurmuyorum. kablosu yeterince uzun. 2+1 evi priz değiştirmeden süpürebiliyorum. 2 yıl olan garantiyi 4 paket toz torbamı (4 yıllık ihtiyac) bir anda alarak 5 yıla çıkarma şansım oldu. Mielede 5 seviye çekiş gücü var inanın bana 2. seviye gayet yeterli oluyor. Benimki sessiz model olmamasına rağmen akşam süpürge açabiliyorum son derece katlanılabilir bir sesi var:) Araştırın, seçim sizin:) Düdüklü tencerede de Fisslerden şaşmayın derim. Çelik kalitesi nekadar düşerse yemek piştikçe tenceredeki nikelin yiyeceğe bulaşma olasılığı okadar artar. Bu sebepten iyi kalite bişey bakın, zira düdüklüler elimiz ayağımız:) Züccaciyecilerde, kadıköyde, eminönünde bulabilir pazarlık yapabilirsiniz, sevgiler
Yeni ev eşyalarıma bir yenisini daha ekledim. Daha önceden Amerika'dan getirmiş olduğum çatal + kaşık takımım vardı. 8 Kişilik olduğu için, zorlanıyordum biraz. 12 kişilik takım almaya karar verdim ve dün akşam bizim orada bir çeyizcide gezerken Hisar'ın takımının indirimde olduğunu gördüm. 30 parça Hisar takım = 185 TL 6 adet yemek kaşığı 6 adet yemek çatalı 6 adet yemek bıçağı 6 adet tatlı kaşığı 6 adet tatlı çatalı
Kaçırmak istemedim. En kötü modeller bile bu fiyatlara olduğu için, anneler günü için yaptıkları indirimden yararlanmak istedim ve hemen aldım. 2 takım halinde aldım. 12 parça tamamlamış oldum.
Zaten misafir takımım da Hisar olduğu için ve memnun olduğum bir marka olduğu için, aldığıma çok mutluyum... Aldığım model bu:
Ben sizlerden bir fikir alayım bari. Yaz aylarında çamaşır kurutmak kolay, yıka as 1 saate kalmadan kuruyorlar. Ama kış aylarında çamaşır kurutmak ayrı bir mesele, Allah'tan kapalı balkonum var. Bir şekilde kapalı balkon içindeki ipe seriyorum kuruyor veya bu tarzda çamaşırlığım var onda kurutuyorum:
Fakat 2. çocuk yolda olunca bir kurutma makinası şart oldu. Bizim kıyafetlerimizden ziyade çocuğun kıfayetleri daha önemli oluyor, eh çamaşırlarda tabii ki giderek artıyor.
Kurutma makinası kullananlar var mı? Hangi marka tercihiniz? Benim en çok duyduğum Arçelik yönünde. Fakat ben siemens mi alsam diyorum? Bütün beyaz eşyalarım siemens ama bu markanın da fiyatları malum...
Ben sizlerden bir fikir alayım bari. Yaz aylarında çamaşır kurutmak kolay, yıka as 1 saate kalmadan kuruyorlar. Ama kış aylarında çamaşır kurutmak ayrı bir mesele, Allah'tan kapalı balkonum var. Bir şekilde kapalı balkon içindeki ipe seriyorum kuruyor veya bu tarzda çamaşırlığım var onda kurutuyorum:
Fakat 2. çocuk yolda olunca bir kurutma makinası şart oldu. Bizim kıyafetlerimizden ziyade çocuğun kıfayetleri daha önemli oluyor, eh çamaşırlarda tabii ki giderek artıyor.
Kurutma makinası kullananlar var mı? Hangi marka tercihiniz? Benim en çok duyduğum Arçelik yönünde. Fakat ben siemens mi alsam diyorum? Bütün beyaz eşyalarım siemens ama bu markanın da fiyatları malum...