Evlilik sendromu

dommmn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2017
148
65
98
merhaba bayanlar, danışmak istediğim birşey var... 22 yaşındayım 2 ay sonra düğünüm var. Ama inanılmaz bunalıma girdim hiçbirşeyden zevk alamıyorum. Severek evleniyoruz fakat inanılmaz kararsızım. Yani aslında yan yana olduğumuz sürece problem Yok aslında problemde yok. Ama ne bileyim bu süreç beni çok yıprattı. Sanki evlilik için acele etmişim gibi geliyor. Sanki gençliğim biranda elimden gidecekmişim gibi. Nişanlımla defalarca konuştuk. O beni hep sakinleştirmeye bu dönemin geçici olduğunu söyler. Çocuk hemen istemiyorum 2-3 sene geçsin gençliğinizi taşıyalım diyorum hiç problem olmuyor. 25'e Yen'i girdi. Bu neyin kaygısı anlamıyorum. Evlilik için ikna etmek için neler yaptım halbuki ama şuan öyle uzaklaştım ki bu konudan çok korkuyorum. Kendisi gezmeyi sever gezdirmeyide yardımsever nazik bir insandır ondan yana hiçbir problemim Yok. Her ne kadar babası cimri olsa da aslında bana karşı hiçbir kötülükleri yok. Çalışıyorum muhasebeciyim. Üni okumadım ama meslek lisesi mezunu olduğum için işim iyi. Ya ama bilmiyorum bu dönemler mi böyle yoksa gerçekten kafayı yemek üzereyim.....

21 yaşındayım. Kuzenler falan hep 23-24 gibi evlendiler ama ben çocukmuşum gibi hissediyorum. Evliliğin eşiğinden döndüm bana yüzük alan adam beni sevgili olmamızın yıldönümünde şişmansın kolların tüylü diye terk etti. Bu adam 28 yaşında! Yani evlilik demek hep çocuk kalacak senden mama bekleyecek temizlik bekleyecek birine bakmak demek. Bazı şeyler için acele etmeyin. Gerçek aşkı bulun.

Bunun dışında aşkının gerçekliğinden emin ve sorumluluklarının bilincindeysen seninki telaşın verdiği yorgunlukla ortaya çıkan tedirginlikler. Ben bir ömür bu adamı, ailesini, ailemi yürütürüm dediğin noktada bas nikahı gitsin. Yani kararsız olma! Sevmeyen adam zaten belli ediyor kendini, evlenince ya da öncesinde. Tek diyeceğim şey her şeyi zamanında yaşayın olur, mutluluklar. :)

Öncellikle yazdığın için teşekkürlerimi borç bilirim :)
bilincindeyim herşeyin belki de bunların bilincinde olmak yoruyor beni korkutuyor. yani iş ev gezmekten başka hayatımız yokken biranda evliliğin sorumluluğu byük geldi sanırım..

halbükü nişanlım zor bir insan değildir. çift olarak babam dahi bayılır bize :)))
sanırım kuruntularım fazla takıntılıyımdır. yaş için aslında duygusal olmadığım zamanlarda yaşla ddeğil başla olduğunu düşünsemde şuan lık duygusallığım buna izin vermiyoor :)

Canım ben de 32 yaşındayım.30 yaşıma kadar geç kaldın diyenlere aldırmıyordum evliliği hep erteliyordum.Ne zamanki 30 ü geçtim 31 oldum telaşa kapıldım :) Okudum mesleğim var güzel işim var param var çok şükür.Bir erkeğe ihtiyacım yok ama anne olmak istiyorum.Bazen de keşke erken evlenseydim diye düşünüyorum.Kısmetse görüştüğüm biri var onunla evlenmeyi düşünüyorum.Seviyorsan, doğru insan olduğunu düşünüyorsan yaşın genç ama düğüne de az kalmış.Evlen mutlu ol inşallah.

Buradaki bayanların niyetlerini seviyorum ya :) Yaşım genç evet Allah'a bin şükür kuruntularım takıntılarım dışında hiçbir sorunda yok ama sanırım evlilik psikolojisi böyle birşey ya. Severek evlendiğin İnsan bile o an sana tuhaf gözüküyor. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur sizinde .. :)

Buradaki bayanların niyetlerini seviyorum ya :) Yaşım genç evet Allah'a bin şükür kuruntularım takıntılarım dışında hiçbir sorunda yok ama sanırım evlilik psikolojisi böyle birşey ya. Severek evlendiğin İnsan bile o an sana tuhaf gözüküyor. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur sizinde .. :)

Ben çok kararsız biriyim 32 yaşında anca karar verebildim.Ee yaşta geçiyor anne olmak için acele etmekte fayda var.Çünkü herşeyi sırayla yaptım okudum, işe girdim maddi olarak da çok şükür durumum iyi sıra evlilikte normal olarak :) Amin hepimiz hakkında herşeyin hayırlısı olsun.

o zevk alamama durumu bende de var
45 gün sonra düğün var esyaları almaya calışıyoruz ama cidden tükenmiş hissediyorum nişanlıma sen begen diyorum o sectiginde de bnm istediğim hiç bişey olmuyo diyorum kendi ruh saglıgımdan şüphe etmeye başladım cidden

İnsan cidden zevk alması gerekiyorken, en bıkkın olduğu döneme geçiyor biranda hakkımızda hayırlısı olsun benimde düğüne 57 gün kaldı hayırlısııı :)))))

İnsan cidden zevk alması gerekiyorken, en bıkkın olduğu döneme geçiyor biranda hakkımızda hayırlısı olsun benimde düğüne 57 gün kaldı hayırlısııı :)))))
aynen öyle canım :) bitsede gitsek modundayım tek hevesim balayı o da burdan uzaklaşmak için :)
az kalmış seninde ha gayrettt
halledebildiniz mi işlernizi

aynen öyle canım :) bitsede gitsek modundayım tek hevesim balayı o da burdan uzaklaşmak için :)
az kalmış seninde ha gayrettt
halledebildiniz mi işlernizi

artık bıraktım herşeyi herkese
annem çeyiz
nişanlım gelinlik
ablalarım ev mobilya dekor fotoları
organizasyona kınayı kafam rahat böyle

Yani yanlis adami sectigini dusunmedigin surece hissetttigin seyler normal. Ben de yaşamıştım o duyguyu ben ne yapiyorum dogru mu karar verdim ya pisman olursam ya mutsuz olursam ailemin evinden nasil uzaklasacagim falan kaygilari. O donemde de arastirmistim normalmis. Dugun gunune kadar devam edecek bu kaygin ama o gece herseyi unutacaksin mutluluktan insallah.

En doğrusu en mükemmeli benim için o bundan adım gibi eminim, bende araştırdım baktım bu sendrom geçicek biliyoırum o yüzden artık sadece tadını çıkartmak istiyorum :)

artık bıraktım herşeyi herkese
annem çeyiz
nişanlım gelinlik
ablalarım ev mobilya dekor fotoları
organizasyona kınayı kafam rahat böyle
ev işi en zoruymş ben bunu anladım
biz sadece duvar renkleri için 1 hafta kafa yorduk

1 haftalık evliyim :) Herşey yolunda şükür Evleneceğin adam sana güven veriyorsa hiç korkma bence,, kimsenin aklını karıştırmasına müsaade etme :)nişanlın nasıl biriyse öyle devam eder değişmez :)

İnşallah böyle devam eder ömrünüz boyunca :)
nasıldı peki o süreç yeni gelin hanım :)
evlilik günü kına felan anlatsana biraz upuzun olsun ama

şaka yapıyorsun :)
biz ona bayramdan sonra başlıcaz bu daha iyi günlerim biliyorum

inşallah herşey gönlümüzce olur :)
inşallah canım :)
biz kararsız bi çiftiz tarzlarımız hiç uymuyo o yüzden zorlanıyoruz mesela mobilya daha yeni begendik ama koltuk hala begenemedik muhtemelen yetişmicek düğüne koltuklar ama ilk etapta koltukta lazım olmıcak zaten

Amin canım ecmain inşaallah :)

Ay nasıl anlatayım balım bizimki kına - nişan aynı gündü,, gündüz 2de başladı 23de bitti gece :) bide bahçede yapıldığı için mükemmel geçti yani :) ertesi gün de kuaför dış çekim ve düğün :) foto atarım özelden

Herşey çok güzeldi,, stres hiç yapma rahat ol :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…