Kızlar merhaba çok acil yardıma ihtiyacım var eğer evlilik sebebiyle işten ayrılamıyorsam bir an önce ihbar başlatmam lazım yardımcı olursanız çok sevinirim.
Konu şu; birkaç ay önce evlendim ve evlilik sebebiyle bu ay işten ayrılacağım. İhbar süresi olmadığını, tazminat alabileceğimi, işten ayrılırken o iş yerinde bir yılını doldurma zorunluluğu olduğunu biliyorum. Ama bir şey kafamı karıştırdı. Ben evlendiğimde iş yerimde bir yılım dolmamıştı. Bu ay bir yılım doldu. Evlendiğimde iş yerimde bir yılımın dolmuş olmaması evlilik sebebiyle ayrılmada problem yaratır mı?
Çok teşekkür ederimMerhaba
Çalıştığınız yerde 1 yıl dolmadan evlenmeniz sorun teşkil etmez . Önemli olan ne zaman işten ayrildiginizdir . Resmi nikah tarihinden itibaren 1 yıl içerinde işten çıkma hakkınız vardır .bir yılınız dolana kadar bekler sonra evlilik sebebi ile çıkmak istediğinizi muhasebeye bildirir tazminat talebinde bulunabilirsiniz . Kıdem tazminatı alır ama ihbar tazminatını alamazsınız .
Çok teşekkürlerNikah tarihinden itibaren bir yıl boyunca bu hakka sahipsiniz. Şuan işyerinde bir yılınız dolmuş şuan veya bikaç ay sonra da istifa etseniz tazminat alırsınız
Çok teşekkür ederim yıllık izin ve evlilik tazminatı dışında bir şey talep etmem gerekir mi? Maaş zaten verilir diye düşünüyorumİstifa dilekçenize muhakkak evlilik sebebiyle işten ayrılmak istediğinizi ve haklarınızı talep ettiğinizi belirtin.
Yapmayın bence ilerde pişman olma ihtimaliniz çok yüksek. Kuzenim bu şekilde yapti, sonra hemen çocuk oldu ona bakayım derken yıllar geçti istese de iş hayatına geri dönemiyor.Kızlar merhaba çok acil yardıma ihtiyacım var eğer evlilik sebebiyle işten ayrılamıyorsam bir an önce ihbar başlatmam lazım yardımcı olursanız çok sevinirim.
Konu şu; birkaç ay önce evlendim ve evlilik sebebiyle bu ay işten ayrılacağım. İhbar süresi olmadığını, tazminat alabileceğimi, işten ayrılırken o iş yerinde bir yılını doldurma zorunluluğu olduğunu biliyorum. Ama bir şey kafamı karıştırdı. Ben evlendiğimde iş yerimde bir yılım dolmamıştı. Bu ay bir yılım doldu. Evlendiğimde iş yerimde bir yılımın dolmuş olmaması evlilik sebebiyle ayrılmada problem yaratır mı?
Ne kadar gerici ve saçma bir hak.
Evlendikten sonra bir yıl içinde işten ayrılma hakkınız var. Yani tazminat alma hakkınız var
Genelde memnun olmadiklari is ortami varsa bu yola bas vuruluyor. Cikip baska işe giren cok var. Amac hem tazminat almak hem de ihbar kullanmamak.İşinizi bırakmayın lütfen
Niye Ferhans.Ne kadar gerici ve saçma bir hak.
Genelde memnun olmadiklari is ortami varsa bu yola bas vuruluyor. Cikip baska işe giren cok var. Amac hem tazminat almak hem de ihbar kullanmamak.
Niyesi mi var? Erkeklere böyle bir hak yok da kadınlara neden var ? Bir erkeğin peşinde tası tarağı toplayıp, peşinden gidebilsinler diye mi ?Niye Ferhans.