- 15 Kasım 2016
- 1.485
- 2.651
- 133
- Konu Sahibi agresifkiz
-
Helal ya anlayana işteNikahtan sonra farkli oluyor yazan arkadaslarin anlatmak istedigi maneviyattan dolayi ve helal oldugundan farkli oluyor.
Asla eğer birlikte olursam sonu evlilik olmalı gözüyle bakmıyorum.Benim icin asla tabu olmadi ve erken yastada yasadim ve evet bilincliydim.
Bir baskasi icin sonu evlilikle bitecek beklentisi olabilir sonrasinda kendisini yargilar ve kaldiramaz o zaman olmamali.
Kendi isteğim doğrultusunda yaptığım bir tercih sonucunda beni istemeyen biriyle zaten bende olmak istemem. Ki erkek arkadaşım bir başkasıyla beraber olmuş ben bunu sıkıntı etmiyorum mesela.
O yüzden bu kısmı beni hiç düşündürmüyor. Her zaman tercihlere karşı saygıdan yanayım.
Teşekkür ederim.
Zamaninda yasadigim bir ikilemdi. Dusunce yapisi olarak iliski icin evliligi gerekli gormesem de yetistirilis tarzi ve bulundugumuz cografya dolayisiyla uzun zamandir birlikte oldugum bana ailemden yakin olan sevdigim guvendigim adamla neden birlikte olmadigimi sorgulayip duruyordum. Sevgilimden bu konuda bir talep zorlama olmasa da birlikte olmak istedim. Pisman olmadim ama bu kisiyle sonrasinda evlendigimiz icin de olabilir. Daha farkli gelisseydi durum yine ayni hisseder miydim bilmiyorum. Sizde daha farkli ama. Eskiden yasanilan bir iliski sizin bu konuda eksiklik hissedisiniz, hep evlenince olmali dediginiz dusuncenin yeni yeni degismesi...vs. sizin de yazdiginiz gibi acele etmeyin bekleyin.
Keske sizden önceki beraberligini sormasaydiniz ya da erkek arkadasiniz en azindan bu konuda dürüst olmayi tercih etmeseydi de gecistirseydi.
Bunu bu kadar kafaya takip,üzerinizde bu derece baski hissetmeseydiniz.
Tahmin ediyorum ki bunu kafaya takip,yetersizlik hissediyorsunuz.Insan icinden cikabildigi bir sey icin neden buraya konu acsin ki?
Kafa karisikligi oldugu dönemler alinan kararlar ekseri pismanlik getirir.
Bence bir süre konusmamayi deneyin sizin icin önemli bir konu olmasa bunu sorgulamadan yasardiniz zaten.
Bu konuyla alakali kisisel görüs bildirmeyecegim ki konu da bu degil zaten.
Her insan kendi inanclarini dogru bulur cünkü ne kadar tartissan da evrensel dogruya ulasamazsin.
Bence;
Sakin kafayla ic sesiniz size en cok ne yapmaniz gerektigini söylüyorsa o yönde ilerleyin.Kendini ve erkek arkadasinizi, mevcut durum ve ileriye yönelik degerlendirip sizin ve iliskiniz icin hangisinin güzel olacagini inaniyorsaniz onu yasayin..
Huzurlu ve mutlu devam eden bir beraberlik diliyorum.
Ben meseleye tamamen gerçek sosyolojik açıklama ile yaklaşıyorum. Din ahlak ya da herkese göre değişen iki algıdır.
Ama yaşadığımız kültür ve sosyolojik varlık gerçekliktir. Tc toplumu olarak bu durum kabul edilemiyor. Kuralları esnetmek delmek ya da özgürlük kavramları adı altında atılan hiçbir adın kültürel varlığın ağır ağır sürdüğü gerçeğini değiştirmez, bilimsel de açıklamaları var söylediğimin sosyologlarca.
Bir gün evleneceksiniz, sevecek sevileceksiniz muhakkak karşınıza bu durum çıkacak ve büyük sorunlar yaratacak bir gerçek, pişmanlık bundan dolayı duyulacaktır ancak. Yoksa sevişmenin kötülüğünü savunmam ben . Herkesin de işinde olan yaratısal bir gerçek sevişmek. Ama gerçek bu. Yani yapmayın.
Bana biraz erkek arkadaşınızın buna bakış açısından etkilenmiş ve düşünceniz bu yöne doğru kaymış gibi geldi. İsteyen yaşar istemeyen yaşamaz. Lakin sizin kafanızda olmamalı düşüncesi hakim ve ilişki yaşasanız dahi ilerde bu benim doğrum değildi diye kendinizi suçlayacaksınız gibi geldi bana.Asla eğer birlikte olursam sonu evlilik olmalı gözüyle bakmıyorum.
Bunun garantisini zaten kim kime verebilir yarın ne olacağını kim bilebilir?
Kimseden böyle bir söz beklemem ve o sözle böyle bir şey yapmam.
Eğer ben gerçekten istersem kendi isteğimle yaparım.
Sanırım sadece emin olmak istiyorum doğru kişi olduğundan.
Teşekkür ederim :)
senin düşüncendekiler yaşamamalı yaşayınca sonra herkesle yaşıyonuz evlenince de boşanmamalı o zaman da herkesle yaşıyonuz çünkü sizin kafa yapınız bu bi kere yaşayınca herkesle yaşanıyor sanıyosunuzMerhaba öncelikle herkese.
Kafamı kurcalayan bir konu var şu sıra. Ben 24 yaşındayım ve henüz cinsel bir birliktelik yaşamadım. Oldum olası düşünce yapım bu özel anları evleneceğim adamla yaşamaktı. Büyük anlamlar yüklemiyorum yanlış anlaşılmak istemem. Sadece bana doğru gelen hep buydu çünkü özel olduğunu düşündüğüm bir şeyi herkesle yaşamak istemem. Ama bu aralar kendimi sorgulamaya başladığımı fark ettim. Muhtemelen bunun sebebi erkek arkadaşım. Kendisinin benden önceki kız arkadaşıyla düzenli bir cinsel hayatı varmış. Biz bu konuları onunla da konuştuk ve beni istediğini ama ne olursa olsun benim düşünceme saygı duyduğunu ve asla bir beklentisi olmadığını söyledi. İstediğin kadar bekleriz dedi. Ama nedense o zamandan beri kendi kendimi sorgulamaya başladım. Acaba ben çok mu büyütüyorum? Evlilik öncesi cinsellik normal mi? Olmalı mı? Ben çok mu geri kafalıyım? Kafamda deli sorular. Kendimle şüpheye düşmekten nefret ediyorum!
müslümanlıkla ne alaka eğer müslümanlığa bu kadar önem verip dini yorum atıyosanız neden sevgili olmak da günah (3. bir kişi olmadan buluşmak görüşmek konuşmak hele ki sevişmeli konuşmalar vs günah ya ??)diye söylemiyorsunuz yoksa siz günahları alnızca küçükten büyüğe sıraya mı dizdiniz yoksa işlemediğiniz günahlar üzerinden akıl vermeyi vazife mi edindiniz ?Müslümanız ve dinimizce bu yanlış bir şey bu bir ve ikincisi olmamasından yanayım evleneceğin kişiyle özel olmasından yanayım tabiki kendi fikrim.
yMerhaba öncelikle herkese.
Kafamı kurcalayan bir konu var şu sıra. Ben 24 yaşındayım ve henüz cinsel bir birliktelik yaşamadım. Oldum olası düşünce yapım bu özel anları evleneceğim adamla yaşamaktı. Büyük anlamlar yüklemiyorum yanlış anlaşılmak istemem. Sadece bana doğru gelen hep buydu çünkü özel olduğunu düşündüğüm bir şeyi herkesle yaşamak istemem. Ama bu aralar kendimi sorgulamaya başladığımı fark ettim. Muhtemelen bunun sebebi erkek arkadaşım. Kendisinin benden önceki kız arkadaşıyla düzenli bir cinsel hayatı varmış. Biz bu konuları onunla da konuştuk ve beni istediğini ama ne olursa olsun benim düşünceme saygı duyduğunu ve asla bir beklentisi olmadığını söyledi. İstediğin kadar bekleriz dedi. Ama nedense o zamandan beri kendi kendimi sorgulamaya başladım. Acaba ben çok mu büyütüyorum? Evlilik öncesi cinsellik normal mi? Olmalı mı? Ben çok mu geri kafalıyım? Kafamda deli sorular. Kendimle şüpheye düşmekten nefret ediyorum!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?