Evlilik öncesi cinsellik?

Bende ten uyumu açısından önemli olduğunu düşünüyorum aslında.
Evlendikten sonra problem yaşamaktan korkuyorum her iki kişi açısından da.
Ama şu an erken olabilir diye düşüünüyorum bu yüzden hazır hissedemiyorum sanırım.
Zamana bırakmak en hayırlısı galiba.
Teşekkür ederim.

Niye celiski olsun ki? Sevgilin yoksa sevismezsin olunca sevisirsin bu kadar basit ...kimisi sevgilisi yokken farkli sekikde giderebiliyor ihtiyacini kimisi de sirf cinsellik icin bile yaklasabiliyor ,kisilere gore degisir bu...
Misal kisi 30 yasina geldi hic sevgilisi olmadi bu tamamen onun kismetsizligi yani ona yapacak bir sey yok...

Cinsellik yaşamak için evlenmeyi bekleyemem ben şahsen benim için çok özel bi mana taşımıyo. Ha bu demek olmuyo ki önüme gelenle birlikte olayım her gece başka biri. Duygusal ve tensel arzular hissediyorsam olurum. Not: akrep kadını

Ben karşımdaki insandan böyle bir şey beklemem kimsenin benden böyle bir şey beklemesini de istemem çünkü herkese saygılıyım bu konuda kişisel tercih.
Ama evet böyle bir özel bir anı hayatımı birleştireceğim ve çocuğumun babası olmasını istediğim kişiyle yaşamak isterim.
Zamana bırakmak en doğrusu sanırıım.
Teşekkür ederim.

Boşver anlamasanda olur
Bak şimdi göz kırptınız ya ben kendimi çok laf sokulmuş, çok rencide falan hissettim. Bir bozuldum, bir üzüldüm olmadı yani..

Ya çok iyiymiş bu resmî nikahla hazı arttırma tespiti! Cinsellikten haz alamayan çiftler sürekli nikah tazelesin en güzeli o zaman misss!

Sana hangisi doğru geliyorsa senin doğrun neyse ona gore yaşamalısın.. cinsel ilişki yaşamak kötü bişey değil ama yaşamamakta seni yetersiz hissettirmesin sorgulatmasin sen bunu tercih ediyorsun ve böyle yaşıyorsun basit düşün:)

Herkesin olmali seklinde gorunce yazdim.
Sadece size degildi sorum celisen kisilereydi herkesin gorusu farklidir da celismeyin yani o zaman kotu duruyor.
Mesajima saygiyla cevapladiginiz icin Tesekkurler.

Evet ben biraz olayı komplike hale getiriyorum sanırım :)
Hiçbir konuda böyle akışına bırakamıyorum ki hep bir plan bir olasılık. Oysa kimin yarınının garantisi var.
Teşekkür ederim :)

Bunun herkes icin gecerli bir cevabi yok. Ben de cinsellik boyutunu yasamadigim bi adamla evlilik yapmak istemezdim. Cunku bu da benim icin evlilik kararini verdiren onemli bi etken. Yillar once bi bayan yöneticim bana bunu soylediginde yanlis oldugunu bile düşünmüstüm.
Ama siz bunun dogru olup olmadigini sorguluyorsaniz bence yaşamayin. Sonrasinda evlilik olmazsa depresyon olarak geri dönebilir. Bana goreyse evlilik kararinin alinmasindaki önemli kriterlerden biri de cinsellik. Belki taşlanacagim ama cinsel uyumu yakalayamadigim bi adamla bir omur gecirmek istemem.

Problem yok. Erkekler de bizim evlenmeden önceki cinsellik ihtiyaçlarımızı bedava karşılayan kişiler o halde
Olur mu öyle şey?
Onlar bizim ihtiyacımızı karşılamıyor ki,kadınlar zevk alır mı hiç Nicedays!?
Asıl bizim görevimiz onların ihtiyaçlarını karşılamak,bunun için dünyaya geldik..

bozulup bozulmadığın umrumda değil

Ben meseleye tamamen gerçek sosyolojik açıklama ile yaklaşıyorum. Din ahlak ya da herkese göre değişen iki algıdır.

Ama yaşadığımız kültür ve sosyolojik varlık gerçekliktir. Tc toplumu olarak bu durum kabul edilemiyor. Kuralları esnetmek delmek ya da özgürlük kavramları adı altında atılan hiçbir adın kültürel varlığın ağır ağır sürdüğü gerçeğini değiştirmez, bilimsel de açıklamaları var söylediğimin sosyologlarca.

Bir gün evleneceksiniz, sevecek sevileceksiniz muhakkak karşınıza bu durum çıkacak ve büyük sorunlar yaratacak bir gerçek, pişmanlık bundan dolayı duyulacaktır ancak. Yoksa sevişmenin kötülüğünü savunmam ben . Herkesin de işinde olan yaratısal bir gerçek sevişmek. Ama gerçek bu. Yani yapmayın.

Icgudulerimiz cok gucludur. Hayatindaki erkegi cok arzulayan, duygusal olarak hayli yogun duygular hisseden kadinin icgudulerinin agir basacagini dusunuyorum.

Cinsellik herkesle yasanmamali bencede. Oylesi iki kisilik bir fiziksel aktividen fazlasi olmaz.

Sizin icin bekaret onemli degil ise, cok ozel biri ile bunu yasamak istiyorsaniz zaten cevabi sizde bu sorunun.
Sevgiliniz sizin icin o ozel insansa yasarsiniz zaten.

Kendi isteğim doğrultusunda yaptığım bir tercih sonucunda beni istemeyen biriyle zaten bende olmak istemem. Ki erkek arkadaşım bir başkasıyla beraber olmuş ben bunu sıkıntı etmiyorum mesela.
O yüzden bu kısmı beni hiç düşündürmüyor. Her zaman tercihlere karşı saygıdan yanayım.
Teşekkür ederim.

Benim icin asla tabu olmadi ve erken yastada yasadim ve evet bilincliydim.
Bir baskasi icin sonu evlilikle bitecek beklentisi olabilir sonrasinda kendisini yargilar ve kaldiramaz o zaman olmamali.

Çok güzel özetlemişsiniz.
Özel olduğunu hisettiğim an doğru kararı vereceğim sanırım.
Teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…