Evlilik öncesi cinsellik?

Farkındaysan oraya kendi fikrim yazmışım benim dinimi nasıl yaşadığımı sen eleştiremezsin tanımıyorsun bile

Ben ilk birlikteliğimi evlenmeden önce eşimle yaşadım. Aşıktım Çünkü benim için çok özeldi. Pişman olmadım hiç, şu an boşanıyoruz hala da değilim. Çünkü aşık olduğum insanla ve özel olmalıydı. Öylede oldu.

Bana göre normal ama başkasına göre anormal.

Ben tensel çekime inanırım. Ben açımdan yaşanmasında bir sakınc yok.
Ha bu demek değil 15 tane sevgili yaptık hepsiyle bunu yaşayalım Ya ne bileyim ucu çok acık bir konu.

Evlenmeden önce bence de olmamalı. Ha nikahın olur önceden tamam ama belki kendini kötü hissetmen için ve kıskanan için de yalan söylemiş olabilir. Neden bileceksin. Belki ücretli bir bayana gidiyordu ama eski sevgilisine atıyor suçu.

Kendini tanıyıp bilinçli olduktan sonra, korunmayı bildikten sonra zevki sadece erkekler almaz. Karşılıklı alınır.

Buarada hanımefendinin sevgilisine pislik demeniz de hiç hoş olmamış...

Evlilik öncesi birliktelik ZİNAAAA arkadaşım. Bu yaşına kadar doğru düşünüp beklemisin. Erkek arkadaşın sana göre değil. Kendin gibi yasamamis, temiz insani bul. Bir an önce o çocuğu bırak. Yasak gelen tatlı gelmesin. Annenin, babanın evinden alni ak cik. Kim ne derse desin gerikafalilik dedikleri şey artik harami helala karistirmak olmus

Bu konunun şahsi fikrimde tek kriteri bu özel deneyimini eşin sevgilin nişanlın her kimse sana verdiği kıymete göre pişmanlık duymana neden olmayacağın kişi olmasıdır...
Evlilik umuduyla nasılsa evlenicez mantığıyla bekaretini teslim edecek olur ve aynı kişiyle evliliğe varamazsan Buda sırtında taşıyamacağın bir pişmanlık yüküne döner

Ve eğer evli değilsen başkasıyla evleneceğin zaman bu konuyu hazmedip arkasında durabilecekimsin? Yoksa utanç mı duyacaksın ?

Yine şahsi etik anlayışıma göre Evlilik öncesi cinselliktan daha kötü birşey biliyorsam oda bunu yaşayıp diktirme yoluna giderek evliliği yalan üzerine kurmaktır...

Öğretilmiş Geleneksel yapıya göre bu iş resmî nikahına girdiğin eşinle olmalı
ama gel görki 10kadından bilmem kaçı kötü tecrübe ve deneyimli gerdek tramvaları yüzünden yine pişman ...resmî nilahlı eşle yaşamalarına rağmen ilk deneyimlerine lanet ediyorlar...

Evlenmeden önce sevişmedim bu bir ikincisi size cevap vermedim muhatabım siz değilsiniz

kime cevap verdiğinizin ne önemi var. herkese açık bir forum herkese açık bir konu.
bilir kişi gibi konuştuğunuza göre evlenmeden önce seviştiniz sandım ve farkı anlatırsınız diye düşünmüştüm.

Bende öyle düşünüyorum. Dinle alakası yok.
Tamamen özel bir an olduğunu düşünüyorum.
Teşekkür ederim.
Nasıl dinle alakası yok" ben kabul etmiyorum yada inanmıyorum yada inanıyor fakat yapmıyorum" diyebilirsiniz fakat alakası yok diyemezsiniz . Muhtemelen bu konu hakkında bilginiz yada ilginiz yok ama genelleme yapmazsınız!!!

erkek arkadasin hem saygi duyuyor, hemde istedigini acik acik belirtiyor. senin kafani karistirmaya calismis ve basarmis belli ki.

prensip meselesidir bu. senin icin cok ozel ve onemli olan bu konuyu, bu prensibi, henuz saaadece erkek arkadasin olan erkegin yikmasina izin verecekmisin?

Pisman olursun canim bu adamla olmazsa bir gelecegin.

Celiski olarak su kismi anlatmak istedim.
Ornegin bazilari evlenmemek sevgilisinin olmamasi ve yalnizlik konusu acildiginda yukleniyorlar tek amac evlilik mi sevgilisi olmayana tek basina da olur gibisinden yaziyorlar.
Ama boyle konularda iste farkli yorumlar zit yorumlar yapabiliyorlar ve celisiyorlar..

Çelişmiyorlar aslında. Diğer arkadaş da söylemiş bir insanın düzenli cinsel hayatı olması için eşi ya da sevgilisi olması gerekmez. İsteyen herkes düzenli cinsel yaşama sahip olabilir. Evlilik ya da sevgililik çok daha farklı özel durumlar. Karşılıklı bir çok kriterin sağlanması ve karşılanması gerekir. Cinsellik için çok az kriter var.

Hmm anladim hem sevgilisiz olur diyorsunuz hem duzenli cinselligi savunuyorsunuz demek istiyorsun :)
Vhalla dedigim gibi cinselligi artik yasayan bir kadin partneri olmadiginda da alternatifler var,o da cinselligin parcasi neticede bir partner edinene kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…