Evlilik öncesi cinsellik?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.136
1.770
333
İstanbul
Merhaba öncelikle herkese.
Kafamı kurcalayan bir konu var şu sıra. Ben 24 yaşındayım ve henüz cinsel bir birliktelik yaşamadım. Oldum olası düşünce yapım bu özel anları evleneceğim adamla yaşamaktı. Büyük anlamlar yüklemiyorum yanlış anlaşılmak istemem. Sadece bana doğru gelen hep buydu çünkü özel olduğunu düşündüğüm bir şeyi herkesle yaşamak istemem. Ama bu aralar kendimi sorgulamaya başladığımı fark ettim. Muhtemelen bunun sebebi erkek arkadaşım. Kendisinin benden önceki kız arkadaşıyla düzenli bir cinsel hayatı varmış. Biz bu konuları onunla da konuştuk ve beni istediğini ama ne olursa olsun benim düşünceme saygı duyduğunu ve asla bir beklentisi olmadığını söyledi. İstediğin kadar bekleriz dedi. Ama nedense o zamandan beri kendi kendimi sorgulamaya başladım. Acaba ben çok mu büyütüyorum? Evlilik öncesi cinsellik normal mi? Olmalı mı? Ben çok mu geri kafalıyım? Kafamda deli sorular. Kendimle şüpheye düşmekten nefret ediyorum!

Olmamalı. Dinle veya ahlakla ilgisi yok

Senle evlenecek mi arkadaşın? Diyelim evlenmedi sonra nolacak pişmanlık duyacaksınız bende evlenmeden önce ilişkiye karşıyım tek ve özel insanla olmalı herkesle değil benim fikrim

Bu sadece sizin verebileceğiniz bir karar. Sevgilinizin saygı duyması güzel bir şey.

Ben evli değilim ve cinsellik yaşıyorum. Bununla hiçbir sorunum yok. Çevremdeki çoğu arkadaşımın da birliktelikleri oluyor.

Siz kendiniz için neyin doğru olduğuna inanıyorsanız, neyden pişmanlık duymayacaksanız onu yapın.

Kendini sorgulayacağın bir durum yok bu senin tercihin erkek arkadaşınla birlikte olsan ilerde ayrılsan bunu kaldırabileceğini sanmıyorum. Erkek arkadaşında saygı duyuyormuş ne güzel istediğin şekilde yaşa hayatını pişman olma yaptıklarına

ben bunun açıkça konuşulmasını garipsiyorum. yani bir insan benim sevgilimse onun hayat tarzını bilirim mesela, ona gidip "sevişcez mi" diye sormam. kendim de sevgilimle sevişmeden önce hiç sormadım. oldu ve bitti.

açıkçası sizin de bu yazınızdan bunu normal karşılamadığınızı çok net anladım ve eğer evlilik öncesi cinsellik yaşarsanız kendinizi gereksiz aksiyona sokmuş olacaksınız, hem de sevgiliniz için yapacak gibisiniz sanki. böyle devam edin derim. ayrılırsanız sizin kafanızdaki bir insan için ağır travma olabilir.

Bence olabilir ama cinselliği tam anlamıyla okuyan araştıran korunmasını bilene...sonra burda hamile miyim diye depresyona giriyor millet,veya zar muhabbeti yapanlar,daha kendi vücudunu tanımayanlar...
Ama bence size uygun değil,neden çünkü aradasınız...arada olan herkes evlilik öncesi yaşarsa pişmanlık yaşıyor...o yüzden siz bekleyin bence

Bu konuda hiçbir sonuca ulaşamazsınız,özür dilerim.Biz ''olmalı tabii ki de'' desek gidip sevişmeyeceksiniz sonuçta,hadi diyelim ''haklı olabilirler aslında'' dediniz,birliktelikten sonra vicdan azabı hissedebilirsiniz.Bu tamamıyla size bağlı bir şey,bunun doğrusunu yanlışını siz ölçüp tartacaksınız.Birilerine sorarak kendi aile yapınızı,inancınızı vs. değiştiremezsiniz sonuçta.

Buralar karışıcak,ben yerimi alayım.
Bu çok kişisel bir soru.
Ama bana sorarsan olmalı.
Neden mi?
Evleneceğim adamla ten uyumumuzu görmek isterim açıkçası.
Eğer bir sorun varsa evlendikten sonra iş işten geçmiş oluyor.
Evlilikte cinsellik herşey demek değil ama emin olun bir çok şey demek.
Cinsel uyumsuzluğu yada memnuniyetsizliği yüzünden aldatan/aldatılan bir sürü insan var.
Birde şu hymen muhabbeti var.
Benim için çok özel biriyle yaşadım fakat ayrıldım.
Hiç aklıma gelmedi önceden ilişkiye girdiğim için sevdiğimin benimle evlenmeyeceği. Zar için benimle evlenecekse kapıyı gösteririm zaten.

Herkesle yasamis olan biriyle birliktesiniz o ne olacak ?

Bende bu konuda zaten katı değilim. Asla eleştirmem saygı duyarım tercih meselesi. Dediğim gibi sadece benim için özel olacak biriyle olmasını istiyorum ama dediğim gibi bu ara bir kafa karışıklığına girdim.
Bende nasıl hissediyorsam öyle davranacağım sanırım. Akışına bırakacağım.
Teşekkür ederim.

Bir süre sonra önceki ilişkisinde bunu yaşadığı için kendinizi eksik hissetmeye hatta bir ayrılık olursa sebebinin cinsel ilişki yaşamadığınız için olduğuna inanabilirsiniz. Şimdiden söyleyeyim öyle bi şey yok aksine prensiplerinizde kararlı olursanız daha çok saygı duyulursunuz

Cinsellik kişinin kendi tercihidir orası ayrı şu an sizin düşünmeniz gereken şey ileride ben bu kişinin biriyle cinsel ilişki yaşamış olmasını kaldırabilir miyim? Bunu düşünün şimdi sorun olmayabilir ama ileride olabilir sizin için benim için olurdu mesela

Herkesle tabi ki olmaz.Olmamalı Etik degerler de cabası..
Tabi bu sizin kararınız kimsenin düşüncesine veya değerlerine göre buna karar vermemelisiniz.

Karşınızda ki doğru insansa ve siz gerçekten istiyorsanız olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…