bizim işyerinde kalkmadı veriyolar
4857 sayılı iş kanununun 120. maddesine göre 25.8.1971 tarihli ve 1475 sayılı İş Kanununun 14 üncü maddesi hariç diğer maddeleri yürürlükten kaldırılmıştır. 1475 sayılı eski iş kanununun 14. maddesine göre ise evlenen kadın, nikah tarihinden itibaren 1 yıl içinde kendi isteği ile iş akdini sona erdirirse, kıdem tazminatını alır. Buna kısaca ben bilmem beyim bilir de diyebiliriz. zira Türkiye'nin sosyolojik yapısı dikkate alındığında, evlenen kadınların eşleri, evinin kadını çocuklarının anası olacaksın diyebilir. Böyle bir durumda kadının yıllarca çalışmasının karşılığında kıdem tazminatı alma hakkını kaybetmemesi için, yasal düzenleme ile korunmuşlardır.
Sonuçta evlendikten itibaren 1 yıl içinde kendi isteğiniz ile iş akdini sonlandırırsanız kıdem tazminatı alırsınız.
evlenmelerde 3 güne kadar izin hakkı var.
bende 27 aralıkta evlenıyorum
4 yıldır calısıyorum ssk var
19 aralıkta işten ayrılacağımı bıldırdım
nıkah 27 aralıkta olcak
sımdık ben başka bı yakaya tasındım ve calısmıycam bellı süre
evlendıkten sonra alabılırım deıl mı
hanı nıkah gununu kadar calısma zorunluluğum yok
evlilik nedeniyle işten ayrılmada kıdem tazminatının kaldırılacağına ilişkin söylenti olsa da henüz kaldırılmış değil. en son 1 ay önce böyle bir talebim oldu müvekkilim adına ve ödeme yapıldı. Söz konusu tazminatın kaldırıldığına ilişkin yasa hakkında bilgi verirseniz ben de bilgilenmiş olurum.
Ben 2007 temmuzda işe başladım, 2009 martta evlendim, 2010 martta evlilik nedeniyle ayrılıp tazminat aldım, 10 gün sonra gene işe başladım, şimdi istifa etmek istiyorum, ama ihbar sürem 1 ay üzerinde mi, yoksa 3 yıl üzerinden mi hesaplanır ve tazminat aldığım için şirket sorun çıkarır mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?