• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik ne demek ?

ZynpAs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2018
53
47
88
Merhaba arkadaşlar

Bir önceki konuda eşimle yaşadığım maddi sıkıntıları anlatmıştım.

Keşke maddiyatla sınırlı kalsaydı diyorum.Tanıdıkça iyice soğudum,soğudum...

Neresinden başlayayım bilmiyorum.Biraz uzun olacak ama kararımdan emin olmak istiyorum.

Memurum,iyi bir maaş alıyorum.Birçok insanın olmak isteyeceği bir statüde ve işe sahibim.Gayet sosyal ve çok şükür iyi bir görsele sahibim.Ama bunların evlilikte hiçbir işe yaramadığını gördüm.

Evliliğimi bitirmemek için 5 aydır düzelir umuduyla bekledim,aksine git gide seviye düştü,saygı kalmadı,maddi manevi tükendim.

Eşimin tek sosyalliği; yemek,cinsellik,pc oyunlar ve annesi...

Beni en çok zorlayan yıpratan eşimin kıymet bilmemesi,sahip çıkmaması,ailesini benden üstün tutması,ailemin ve benim yaptığım fedakarlıkları görmemesi oldu,birkaç örnekle açıklayayım.

Maddi bir sürü sıkıntı çektim,tüm takılarım harcandı,resmen onu evde besledim,götürdüm giydirdim, yedirdim, evin tüm ihtiyaçlarını karşıladım o da kendi borçlarını ödedi, yedi, içti, ailesine yardım etti. Yine de kıymet bilmedi.

Bilgisayarda 24 saat ps oynayabilir.Bir defasında şekerim düştü. Duvardan tutunarak yanına gittim,terliyorum,başım dönüyor kötüyüm. Oyun bitsin bekle dedi,ilgilenmedi. Ama bayılıcam berbat haldeyim,ben yardım istemişim adamın oyunu bile benden önemli. Geri dönüp mutfağa gitmeye çalıştım, yere yığıldım,toparlayana kadar yerde öylece bekledim. Her zamanki gibi başımın çaresine baktım. Sinirlenip gidip modemin fişini çektim. Oyunu yarıda kaldı diye o kadar çok sinirlendi ve gelip beni o halde tartakladı !

Toplantılarım oldu, geç saatte tek başıma dönmek zorunda kaldım. Belirtmeme rağmen birgün olsun beni almaya gelmedi. ‘’Gitme, ne gerek var,boş işler’’ deyip sosyalliğimi kabullenmedi (5 toplantı varsa 1-2 sine katılıyorum,evde tek bırakmamak için). Sinirlendiğinde gecenin bir vakti çekti,gitti tek başıma dönmek zorunda kaldım,köpekler saldırıyordu.Tacize de uğrayabilirdim !!!

Erkekliğe gelince sahip çıkmaz ama cinsellik her saat olsun ister.Markete git desem karşılığında mutlaka birliktelik ister. İstemesem de zoraki olur,ama olur...

Ailesini benden üstün tuttu.Annesi bir melektir onun için,o kadar samimilerdi ki kahvaltıda ne yediğimizden, hangi saatlerde nerede olduğumdan haberi vardı (2 saat uzaklıkta,ayrı şehirlerdeyiz). Her ay düzenli yardım yapardı bazen 100 bazen 300. Çok değil gibi gözükebilir ama eve hiç katkısı olmayan biri olduğu için beni rahatsız ediyordu ( faturalar,ev gideri,kira, pazar vs. hepsi üzerimdeydi malum beyefendinin borcu var,önceki konuda bahsetmiştim ).

Ailem konusuna gelince en çok onlara üzülüyorum.Hak etmedikleri bir tavırla karşılaştılar.Annem evimi temizledi, eşyalarımı yerleştirdi.Babam 1 hafta yıllık izin alıp tüm kurulumları yaptı. Onun ailesinin yapması gerekenleri bile benim ailem yaptı. En basiti düğünde davul-zurnayı bile babam ayarladı ki, kızımın hiçbir şeyi eksik kalmasın... Kendi ailesi misafir gibi düğüne gelip,gittiler.Ne evimde, ne eşyalarımda, ne takılarımda hiçbir emekleri yok.Buna rağmen aileme çok haksızlık yaptı. Gelip gitmedi.Kardeşim ameliyat oldu ilgilenmedi,görmedi bile.

Şunu anladım hiç denk değilmişiz,ne ben ne ailem.

Keşke bu kadar iyi niyetli davranmasaymışım.

Keşke evlenmeden bana gerçek yüzlerini gösterselermiş,

Keşke ailemi bu kadar ayak altına vermeseymişim,

Keşke biraz cazgır olsaymışım da bu kadar hakkıma girmeselerdi,

Keşke çabalarımı görseydi,

Ne kadar temiz duygularla,güvenle,fedakarlıklarla evlenmiştim.

Dönüp baktığımda tekrar tekrar yıkılıyorum...

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar

Neresinden başlayayım bilmiyorum.Biraz uzun olacak ama kararımdan emin olmak istiyorum.

Memurum,iyi bir maaş alıyorum.Birçok insanın olmak isteyeceği bir statüde ve işe sahibim.Gayet sosyal ve çok şükür iyi bir görsele sahibim.Ama bunların evlilikte hiçbir işe yaramadığını gördüm.

Evliliğimi bitirmemek için 5 aydır düzelir umuduyla bekledim,aksine git gide seviye düştü,saygı kalmadı,maddi manevi tükendim.

Beni en çok zorlayan yıpratan eşimin kıymet bilmemesi,sahip çıkmaması,ailesini benden üstün tutması,ailemin ve benim yaptığım fedakarlıkları görmemesi oldu,birkaç örnekle açıklayayım.

Maddi bir sürü sıkıntı çektim,tüm takılarım harcandı,resmen onu evde besledim,götürdüm giydirdim, yedirdim, evin tüm ihtiyaçlarını karşıladım o da kendi borçlarını ödedi, yedi, içti, ailesine yardım etti. Yine de kıymet bilmedi.

Toplantılarım oldu, geç saatte tek başıma dönmek zorunda kaldım. Belirtmeme rağmen birgün olsun beni almaya gelmedi. ‘’Gitme, ne gerek var,boş işler’’ deyip sosyalliğimi kabullenmedi (5 toplantı varsa 1-2 sine katılıyorum,evde tek bırakmamak için). Sinirlendiğinde gecenin bir vakti çekti,gitti tek başıma dönmek zorunda kaldım,köpekler saldırıyordu.Tacize de uğrayabilirdim !!!

Erkekliğe gelince sahip çıkmaz ama cinsellik her saat olsun ister.Markete git desem karşılığında mutlaka birliktelik ister. İstemesem de zoraki olur,ama olur...

Ailesini benden üstün tuttu.Annesi bir melektir onun için,o kadar samimilerdi ki kahvaltıda ne yediğimizden, hangi saatlerde nerede olduğumdan haberi vardı (2 saat uzaklıkta,ayrı şehirlerdeyiz). Her ay düzenli yardım yapardı bazen 100 bazen 300. Çok değil gibi gözükebilir ama eve hiç katkısı olmayan biri olduğu için beni rahatsız ediyordu ( faturalar,ev gideri,kira, pazar vs. hepsi üzerimdeydi malum beyefendinin borcu var,önceki konuda bahsetmiştim ).

Ailem konusuna gelince en çok onlara üzülüyorum.Hak etmedikleri bir tavırla karşılaştılar.Annem evimi temizledi, eşyalarımı yerleştirdi.Babam 1 hafta yıllık izin alıp tüm kurulumları yaptı.Kendi ailesi misafir gibi düğüne gelip,gittiler.Ne evimde, ne eşyalarımda, ne takılarımda hiçbir emekleri yok.Buna rağmen aileme çok haksızlık yaptı. Gelip gitmedi.Kardeşim ameliyat oldu ilgilenmedi,görmedi bile.

Yıkılma daha da güclü ol sorun sende degil esinde aslinda sen degil o kaybetti senin gozunden düserek.Peki ayrilmayi düsündunmu cocugun varmi?

Çocuğunuz da yokmuş, daha fazla maddi manevi sizi sömürmesine izin vermeyin bence.

Bu adamların genetiği bozuldu cidden, eskiden erkeklerin çoğu anneciydi odundu filan ama kadın parası yemeyi gurur meselesi yaparlardı. Şimdi hepsi atm ile evlilik hayali kurar oldu.

Üzüldüm geçmiş olsun, ama yıkılmayın. Ona en ağır ceza sessizce sizi kaybetmesi olacaktır.

Böyle adamlar insanı evlilikten soğutur. Yeni boşandım ve evlilik lafını duyunca bir ürperti gelir bana..
Erkek arkadaşım var daha yeniyiz gayet kibar, saygılı biri ama ileride bi öküze neden dönüşmesin ki diye kuruyorum hep kafamda.. O sebeple mümkün olduğunca evlilik düşünmüyorum. Yaşım da genç acelem yok yaşayamadığım hayatımı yaşıcam.
Eski eşim yüzünden beş yılım çöpe gitti, onca fedakarlık havaya uçtu. Anladım ki kimse için kendini paralamıcaksın, bide karşındakini değiştirmeye çalışmıcaksın çünkü kimse değişmez.
Senin eşinde değişmez.. Belki seni kaybedebileceği gerçeğiyle yüzleşirse bi ihtimal ama genel olarak değişmiyorlar..

Evliliğin bu olmadığı kesin bilgi. Zararın neresinden dönersen kardır. Böyle bir pislik için 5 ay heba etmiş olmak var, 5 yıl heba etmiş olmak var...
He bir de burda o kadar cok korunurken hamile kaldım konusu var ki. Böyle bi sey olursa o çocuk sizi bu adama bir ömür boyu bağlar .

Kesinlikle ayrilin..siz kötü durumdayken oyundan kopmaması gayet yeterli bir sebep..sizi önemsemiyor ve düşunmuyor hala neyi bekliyorsunuz..gercekten hemen bosan diyen biri degilim ki kendi evliligimde de bi cok seye tahammül ediyorum neden esimin tutunabildigim olumlu yanlari var sizde hiç yok o yüzden salin ipini gitsin...size yalvarmazsa dön diye ben de baska bi sey bilmiyorum tabi dönmeyin ama..

Offf çok üzüldüm inan ki şuan bak kimseye boşan demem ama şuan tüylerim diken diken oldu kendimi anında senin yerine koydum çok kötü . Gel yol yakınken dön İnan değmez. Hiç kimse değişmez bir adam 7 sinde neyse 70 şinde o . Eşimi tanıdığım zaman 17 yaşındaydı şuan 27 adam hala aynı birşey değişmedi . Annemde babam için hiç değişmedi der . Allah iyilerle karşılaştırsın kardeşim. Allah yardımcın olsun

Ben anlamıyorum ya bu devirde erkekler eşlerini hiç kıskanma esirgeme koruma derdine düşmüyor.ya bu kadın sevdiği erkek tarafından ihtiyacı olmasa bile korunmak sevilmek istiyor.dertleri para oldu erkeklerin para gelsin de nerden gelirse gelsin.üzüldüm durumunuza ama olmuyorsa birşey zorlamayın benim hep savunduğum eğer elinizden geleni yaptıysanız vicdanınız rahatsa boşverin.çünkü can çıkar huy çıkmaz.insanoğlu değişmez değişemez

Merhaba arkadaşlar

Bilgisayarda 24 saat ps oynayabilir.Bir defasında şekerim düştü. Duvardan tutunarak yanına gittim,terliyorum,başım dönüyor kötüyüm. Oyun bitsin bekle dedi,ilgilenmedi. Ama bayılıcam berbat haldeyim,ben yardım istemişim adamın oyunu bile benden önemli. Geri dönüp mutfağa gitmeye çalıştım, yere yığıldım,toparlayana kadar yerde öylece bekledim. Her zamanki gibi başımın çaresine baktım. Sinirlenip gidip modemin fişini çektim. Oyunu yarıda kaldı diye o kadar çok sinirlendi ve gelip beni o halde tartakladı !

Ailem konusuna gelince en çok onlara üzülüyorum.Hak etmedikleri bir tavırla karşılaştılar.Annem evimi temizledi, eşyalarımı yerleştirdi.Babam 1 hafta yıllık izin alıp tüm kurulumları yaptı. Onun ailesinin yapması gerekenleri bile benim ailem yaptı. En basiti düğünde davul-zurnayı bile babam ayarladı ki, kızımın hiçbir şeyi eksik kalmasın... Kendi ailesi misafir gibi düğüne gelip,gittiler.Ne evimde, ne eşyalarımda, ne takılarımda hiçbir emekleri yok.Buna rağmen aileme çok haksızlık yaptı. Gelip gitmedi.Kardeşim ameliyat oldu ilgilenmedi,görmedi bile.

Özür dilerim ama siz evli degilsiniz.
eşiniz olamayan adamın ciddi anlamda tedaviye ihtiyacı var ezik bir kişilikle yaşıyor.
size gelince inanın yaxık gen günlerinize yaşadıgınız hayata eziyet resmen
direk ayrılın sırtınızda ki yükden kurtulun adam da ayakları üzerine bassın .
yeni bir hayat kurun sizi anlayan sizinle bir bütün olabilecek biri ile yaşlanın

Ben anlamıyorum ya bu devirde erkekler eşlerini hiç kıskanma esirgeme koruma derdine düşmüyor.ya bu kadın sevdiği erkek tarafından ihtiyacı olmasa bile korunmak sevilmek istiyor.dertleri para oldu erkeklerin para gelsin de nerden gelirse gelsin.üzüldüm durumunuza ama olmuyorsa birşey zorlamayın benim hep savunduğum eğer elinizden geleni yaptıysanız vicdanınız rahatsa boşverin.çünkü can çıkar huy çıkmaz.insanoğlu değişmez değişemez
ne güzel söylemişsiniz bazı erkekler sırf kadın parası yemek için evleniyor.
eskiden kahvehaneler vardı şimdi pc lerde oyunlar oynanıyor evden çıkmadan sanal kahvekaneye sahipler.
yazık ki her defasında daha kötü oluyor birliktelikler

Yaşadıklarınız çok zor. Ama siz rahatsızlandiginizda umursamayisi en kötüsü. Parmağınıza kıymık batsa ortalığı ayağa kaldırması lazim oysa. Bir de tartaklamis. Evliliginiz de yeniymis yol verin düz gitsin. Allah yardımcınız olsun umarım kolay atlatırsiniz.

ne güzel söylemişsiniz bazı erkekler sırf kadın parası yemek için evleniyor.
eskiden kahvehaneler vardı şimdi pc lerde oyunlar oynanıyor evden çıkmadan sanal kahvekaneye sahipler.
yazık ki her defasında daha kötü oluyor birliktelikler

Öz eleştiri yapmak gerekirse biz kadınlardan da var erkeklerin yükünü azaltalım derken farkında olmadan erkekleştik ama unuttuğumuz her erkeğe fedakarlığın yapılmayacağı.

Allah yardımcın olsun. Eğer ki ailen arkandaysa boşan. Ki bu forumda ne badireler atlatanlara bu kelimeyi kullanmam ama. Ailesinin yetiştiremediği adamı bu saatten sonra yetiştirmeye çalışırsanız yani adam etmeye ömrünüzden ömür gider.
Peki evlilik öncesi fark etmediniz mi ?

Öz eleştiri yapmak gerekirse biz kadınlardan da var erkeklerin yükünü azaltalım derken farkında olmadan erkekleştik ama unuttuğumuz her erkeğe fedakarlığın yapılmayacağı.
Evet bu çok doğru. Her işe elimizi atmamaız gerek ama herşey en baştan oluyor. Alıştırmamak lazım. Gerçi bazısının da huyu malesef.

Back