• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik Masrafları

AkarGider

❤ bin şükür Allah'ım..
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2011
13.791
13.671
498
Kızlar bu evlilik masrafları genelde anlamda ne kadar tutuyor toplamda
işte kız tarafına şu kadara mal olur
erkek tarafına bu kadar mal olur diye???
Bileniniz varsa yardımcı olursanız seviniriz,yeni yeni para biriktirmelere başlayacağız bir fikrimiz olsun istedik

Ben üç ay önce evlendim, ailelerimiz yardımcı olmadığı için her şeyi yaptık düğünde takılan altınlar da buna dahil, toplam 60000 gibi bir para tuttu, düğünü, mobilyası, beyaz eşyası, balayısı, altını salkımı derken. Ama biz iki düğün yaptık ve ben eşyaları alırken pek alçaktan uçmadım, şu an epey borcumuz var ama Allah sağlık versin ödenir gider inşallah, Allah yardımcınız olsun

2 buçuk ay oldu evleneli 50 bin civarında bir harcamamız oldu düğün, kına,damatlık,gelinlik,takılar,balayı evin beyaz eşyasından tut halısına kadar her şey içinde dahil rakam bu üç aşağı beş yukarı tabiri vardır tabi ki ama genel rakam hesapladığımızda bu şekilde Hoppa Aileler takılarla bazı detaylara karıştılar erkek tarafı 10 bin civarında harcamıştır takılar ve evimizin halısıyla yemek masasını ödüyorlarHoppaKız tarafı 15 bin civarında harcamıştır geriye kalan 25 binde eşimle benim biraz birikim biraz taksitlerle çok şükür düğün zamanına kadar yaptıklarımız düğün salonumuzun 6500 TL lik tutarı da düğündeki takılarımızdan gitti tabi:KK53:

Rabbim sağlık huzur versin yeter ki bir şekilde hallediliyor önemli olan mutluluk sizde halledersiniz Allah evlenene yardım eder lafı çok doğru yaşadıkça göreceksiniz ne rakamlar ödemişiz hala devam eden ufaklar var ama nasıl ödendi nasıl çıktı aradan bilmiyoruz:KK53:Tabi ben 10 bin TL çeyiz aldım rahat düğünden 2-3 sene önce başlamıştım yani düğün zamanı biz anca 15 bin harcadık son 1 sene içinde nişanla düğün arası ödendi onlar çok şükür:nazar:Eşimle benim harcadığım denk gibi oldu sanki 25-25 hiç ayarlamadık ama öyle geldi ailemden Allah razı olsun:KK16::KK60:

2 buçuk ay oldu evleneli 50 bin civarında bir harcamamız oldu düğün, kına,damatlık,gelinlik,takılar,balayı evin beyaz eşyasından tut halısına kadar her şey içinde dahil rakam bu üç aşağı beş yukarı tabiri vardır tabi ki ama genel rakam hesapladığımızda bu şekilde Hoppa Aileler takılarla bazı detaylara karıştılar erkek tarafı 10 bin civarında harcamıştır takılar ve evimizin halısıyla yemek masasını ödüyorlarHoppaKız tarafı 15 bin civarında harcamıştır geriye kalan 25 binde eşimle benim biraz birikim biraz taksitlerle çok şükür düğün zamanına kadar yaptıklarımız düğün salonumuzun 6500 TL lik tutarı da düğündeki takılarımızdan gitti tabi:KK53:

Rabbim sağlık huzur versin yeter ki bir şekilde hallediliyor önemli olan mutluluk sizde halledersiniz Allah evlenene yardım eder lafı çok doğru yaşadıkça göreceksiniz ne rakamlar ödemişiz hala devam eden ufaklar var ama nasıl ödendi nasıl çıktı aradan bilmiyoruz:KK53:Tabi ben 10 bin TL çeyiz aldım rahat düğünden 2-3 sene önce başlamıştım yani düğün zamanı biz anca 15 bin harcadık son 1 sene içinde nişanla düğün arası ödendi onlar çok şükür:nazar:Eşimle benim harcadığım denk gibi oldu sanki 25-25 hiç ayarlamadık ama öyle geldi ailemden Allah razı olsun:KK16::KK60:
6500 salon mu
sadece kiralamak mı??
yuh dedim satın alıyoruz salonu sanki
tırstımm :KK17:

bir de biz düğünü yapıp sonra yurtdışına gitme ihtimalimiz var
acaba eşyasız ev masrafsız sadece düğün masrafınız neydi???

6500 salon mu
sadece kiralamak mı??
yuh dedim satın alıyoruz salonu sanki
tırstımm :KK17:
6500 TL salon, müzik fotoğraf albümü, kamera, kokteyl tarzı yiyecekler, davul, giriş keman falan aslında kolonsuz normal bir balo salonu gibi ama ne kır düğünü ne otel düğünü düşün bu şekilde bu fiyatlar tabi ki daha uygunu da vardır muhakkak ama ya yer açısından sıkıntı ya basık ya da benim en sevmediğim kolonlu salonlardan öyle bir yerde de evlenmek istemedik:KK53:Kır düğünleri 200-300 kişi en azından 10 bin civarı falan İstanbul'da canım sende burada mısın bilmiyorum ama :KK43:Ne zaman düğün yapacaksanız en az 1 sene ya da 10 ay gibi bir süre önce tutun hem seneden şanslı olur daha uyguna tutarsınız hem de yer bulmuş olursunuz aklınızda olsun biz 10 ay kala tutmuştuk:KK51:

bir de biz düğünü yapıp sonra yurtdışına gitme ihtimalimiz var
acaba eşyasız ev masrafsız sadece düğün masrafınız neydi???

Düğün masrafımız azdı bizim şahsen insanlara bakıldığında damatlık,saat,gelinlik,kına,düğün mekanı,kuaför,diğer detaylar kına gereçleri falan 10-11 bin civarı anca tuttu:KK68:

Düğün masrafımız azdı bizim şahsen insanlara bakıldığında damatlık,gelinlik,kına,düğün mekanı,kuaför,diğer detaylar kına gereçleri falan 10-11 bin civarı anca tuttu:KK68:
ay çok sağol bilgiler için çok makbule geçti :KK36:
Ömürlük olsun inşallah evliliğiniz , mutluluklar diliyorum:KK37:

ay çok sağol bilgiler için çok makbule geçti :KK36:
Ömürlük olsun inşallah evliliğiniz , mutluluklar diliyorum:KK37:
Amin inşallah:nazar:Rabbim hepimize bol bol huzur mutluluk versin inşallah:nazar::KK60:Hiç dert etmeyin en sıkıldığımız anlarda bile aşkımıza inandık direndik herşeyin üstesinden ancak bu şekilde geliniyor yapacağız başaracağız diye diye geldik bugünlere hala borcumuz var kredi ödüyoruz ama aşkla geliniyor sabrediyorsun:KK200:

Back