• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik korkum

Strawberry95

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2014
726
192
103
30
merhaba kızlar benim problemim şu ki erkek arkadaşım evlenmek istiyor fakat ben istemiyorum evlilikten korkuyorum çünkü nedense aynı evin içine girince o büyü bozulcakmış her gün beni göreceği için benden sıkılcakmış gibi geliyor değer bilmicekmiş gibi hissediyorum bunları bana karşı kötü bi tavrı olduğu için değil aramız gayet iyi evlenmeyide seviyorum yuva kurmak Allah isteyen herkese nasip etsin ama nedense evlenince heyecanı kaçıp beni aldatcakmış bana kötü davranacakmış gibi geliyor belki de çevremden kötü örnek çok duydum evlilik öncesi iiyi olan erkekler evlendikten sonra kötü oluyo kuzenim mesela nişanlısı çok seviyodu uzun bi zmnda flört ettiler ama evlenince ona kötü davrandı ve onu aldattı demem o ki her evliliğin sonu bu mu zmn geçtikçe eşler birbirinden çok mu sıkılır aralarında kötü bişey yaşamasalar bile heyecan biter mi sevgi azalır mı sizinlerin evlilikleri nasıl acaba heyecanınızı korumak iiçin neler yapıyosunuz ilk günkü gibi oluyo mu

Bune karamsarlik kiz ben bile mutlu evliligimden korktum :KK70: saka bi yanada her seyin iyisi kötüsü vardir derler ya evlilikte aynen öyle. Benim annem her zaman evlilik kesilmemis karpuza benzer der. Ama evlilige karsi bu kadar karamsar olma kendini korkutup doldurma. Bi cok kisi mutsuz diye mutsuz olcan sanma çünkü emin ol bi cok kiside mutlu. Yani mutluluk goreceli kavramdir. Esini seviyorsan onun seni sevdigine eminsen zaten evlenince her kosulda mutlu olursun. Ama karsindakini tanimadan sakin ani karar verme. O istiyor diye degil sen kendini hazir hissedince evlen:KK66: ama her evlilikte aldatma siddet vs olmuyo :KK20:

Şu bir gerçek en mutlu evlilikler bile belli zaman sonra siradanlasabiliyor ama bu kesinlikle eşlerden biri aldatacak ya da arada saygı sevgi azalacak anlaminda degil sadece z aman geçtikçe sorumluluk ve öncelikler değişebiliyor.

Kuzeninin yaşadığı kötü olaydan etkilenmişsin sadece.
Onun eşi karaktersiz biriymiş, her erkek öyle değil.
Evlilik çok güzel bişey bence.
Sevdiğinle hep bir aradasın ne güzel.
Biz 2 senedir beraberiz, 6 aydır ayrı ülkelerdeyiz.
Böylesi evlilikten beter.
Birbirimizi görmüyoruz , 7/24 beraber değiliz, birbirimizden sıkılacak bir ortam da yok ama her an deli gibi birbirimizi özlemiyoruz. Uzaklıkta sıkıyor insanı kavga gürültü yine oluyor.
Bence korkuların yersiz.
Güveniyorsan sevgiline, ilişkin de oturmuşsa evlen.
Zamana ihtiyacın varsa tabiki bekleyebilirsin.
Hazır hissetmeden evliliğe atılmak hata zaten.
Umarım hakkında en hayırlısı olur.

İnsanlar kesinlikle değişmiyor bunu kabullenmen lazım. Ben insanların sevgililik döneminde de kendini gösterdiğine inanıyorum ama o sırada heyecandan mıdır aşktan mıdır görmek istemiyoruz kötü huylarını sanki. Ya da değişir diye düşünüyoruz ama değişmiyorlar. O yüzden flört dönemi çok önemli bence iyi tanımak adına. Çok uzun bir flört döneminden sonra evlendim. İyisiyle kötüsüyle benim tanıdığım adam 2 yıldır evliyim. Çok şükür mutluyum ve hiç bir sürprizle karşılaşmadım :)

Doğru insanla evlilik muhteşem olabilir. Fakat çevremizde ya aceleye getiriyorlar, ya da evlenmeden önce maskeyle geziyorlar. Böylelikle çok kötü örnek görüyoruz etrafımızda. Arkadaş güzel benzetmiş: kesilmemiş karpuz diyorlar ya tam da o. O yüzden bu çok önemli karar için istişare yapıp, kişiyi her açıdan değerlendirmelisin. Gerekirse onu sınamalısın da. Şansın varsa onu az çok anlarsın.

ciddi bi adım atma aşamasındaydım ama vazgeçtim çünkü ben de korkuyorum, güvenemiyorum.. aldatma baabında değil bu sadece tabii. sinyalleri iyi görmek gerek sanırım. Temennim kararların sonuçlarının kötü olmaması.. herkes için

kuzum ben de çok korkardım, annemin gazı, eşimin dürüstlüğü etkili oldu evlenmeye

ama evlenmeden önce çok sınadım, beraber alışverişe çıktık, uzun yola çıktık beraber. bile bile büyük kavga çıkardım kapıyı çarptım çıktım. arkamdan gelecek mi diye, geldi aşkım.

Şimdi evlilik o kadar güzel bir şekilde ilerliyor ki. çok aşık değildim ama şimdi o olmayınca halsiz tatsız oluyorum bir mekan da.

Bana durduk yere hayattaki en iyi kararımsın diyor, kendimi çok çirkin hissettiğim an da çok güzelsin diyip sarılması, kıllı tüylü de görse gülümseyip geçiyor.
Ben de onun bende uyardığı davranışları değiştiriyorum. o da değiştiğimi fark ediyor. O parasal konular da daha tutumlu ben de ona ayak uyduruyorum hiç huyum olmasa da.

En yakın en eğlenceli arkadaşım , beraber gelişiyoruz onunla.

adımlarını sağlam ve emın adımlarla atarsan evlılık çokta güzel bir olay ,

birilerine güvenıp yola çıkacaksan hiç cıkma , hayatının en büyük kazıgını yemeye başlamış olursun ,

ne kadar paranız bütçeniz varsa ona göre hareket edin ,

Back